Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Nederlands gebak recepten (207) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

Werd er vroeger veel gebakken? Het staat te bezien. Immers, taarten en gebak kunnen alleen goed worden in een gelijkmatige verwarmde oven waarvan de onder en bovenwarmte goed te regelen zjn. En daar schortte het juist aan. De ovens van circulatiefornuizen konen nog rondom verhit worden, maar in de ovens van eenvoudige kolenfornuizen was er van gelijkmatige verhitting van de oven geen sprake. Het vereist veel ervaring en veel toezicht - dus wel tijd- om uit een ongelijkmatige verwarmde oven een gelijkmatig gekleurd baksel te halen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke eenvoudige citroentaart

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 5 eierdooiers, 2 hele eieren,120 gr suiker,125 gr boter, sap en geraspte schil van 2 citroenen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Waarom het Hemels Gebak heet, weet ik niet. Mijn oma maakte het altijd en het was werkelijk om te smullen!

INGREDIENTEN

400/500 gram kipfilet in blokjes, twee prei, een bakje champignons, 125 ml slagroom, 1 groot bakje boursin, stokbrood of rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor een springvorm van 20 cm doorsnede .Voor het cakebeslag:, 165 g mix voor cake 75 g boter, 2 eieren. Voor het beslag voor chocoladegebak:, 250 g mix voor chocoladegebak, 1 ei, 50 ml water. Taartvulling :abrikoos, afdekgelei, abrikoos, geroosterde amandelschilfers, wit gebakglazuur, chocoladeglazuur

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid, 4 rijpe passievruchten, 500 g mascarpone, 1 zakje vanillesuiker, 4 eetlepels abrikozenjam, poedersuiker, bloem om te bestuiven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Recept uit een Nederlands kookboek uit 1902 genaamd EET SMAKELIJK!

INGREDIENTEN

1 ons bloem, 1 ons boter, 1 ons suiker, 5 eieren, 60 gram krenten, 60 gram rozijnen, 50 gram sucade

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk gebakje met amandel vulling (frangipane)

INGREDIENTEN

Deeg: 300gr boter, 150 gr basterdsuiker, 1 ei, wat citroensap, 8 gr zout, 450 gr bloem., Vulling: 150 gr boter, 400 gr spijs, 3 eieren en frambozen jam., Afwerking: abrikozen jam.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een toetje om je vingers bij op te eten.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, Voor de vulling :, 1/2 liter Room, 8 Eierdooiers, 2 theelepels Bloem, 200 gr. tafelsuiker,, Wat citroenschilletjes, 2 appels in stukjes .

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Voor 16 stuks.

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 20 gr verse gist, 2 dl lauwe melk, 400 gr tarwebloem (en wat extra voor het verwerken), 1 theel kardemom, 60 gr zachte roomboter of margarine, 1 snufje zout, 40 gr suiker, voor de vulling, 60 gr licht geroosterde, gemalen hazelnoten, 50 gr zachte roomboter, 2 eetl suiker, en verder, 1 ei, 2 eetl fijne kandijsuiker.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200 gram bladerdeeg 1 liter water 1 citroen 4 sinaasappelen 1 ei bloem 4 eetlepels banketbakkersroom 4 eetlepels slagroom 1 eetlepel poedersuiker 1 mespunt vanillesuiker 1 theelepel grand marnier 4 eetlepels basterdsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eieren * 250 gran suiker * 250 gram bloem * 250 gram boter * 1 theelepel bakpoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

CHOCOLADE EN KOEKJES PARFAIT Dit is een heerlijk gebak, weinig werk, gemakkelijker kan het niet want het gaat de diepvries in, Dus ideaal om vooruit te maken. Heb je zin in iets lekkers, dan hup, even uit de vries en een heerlijk stuk eraf snijden en smullen maar. Dus een echt vakantiegebak!!

INGREDIENTEN

, 125 gram theebiscuitjes, 250 ml. slagroom, 120 gr. chocolade, 2 eieren; de dooier en het eiwit gebruiken, 1 eetl. koffielikeur ( naar eigen smaak), klein beetje boter, 1 eetl. poedersuiker, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker als afsluiting van de BBQ. Maar ook gewoon lekker bij een kopje koffie natuurlijk.

INGREDIENTEN

250 gr bladerdeeg., 500 gr aardbeien of ander zacht fruit., Of meerdere soorten fruit., 1 geklopte eierdooier., 4 el abrikozenjam., 25 cl ijskoude maar vloeibare room., 1 el fijne poedersuiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 El olijfolie, 12 plk dun gesneden ham, 12 eieren (maat M of L), 2 El slagroom, 4 El Parmezaankaas rasp, zeezout, zw. peper uit molen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Allemaal lekkere en makkelijke dingen om zelf te maken. Kies wat je leuk vindt!

INGREDIENTEN

Zomerse vlaaitjes met banketbakkersroom en vers fruit, , Soesjes gedompeld in witte yoghurtchocolade met aardbeien, , De enige echte appeltaart met geklopte slagroom, , Fruitspiesjes van mango, kiwi en framboos, , Aardbeien gedompeld in 72% pure chocolade, , Scones met homemade clotted cream en vruchtenjam, , Kersenflapjes met slagroom en poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2016
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Poffertjes zijn afgeleid van de oudhollandse poffer of broeder. Vroeger waren poffers en broeders favoriet gebak in Nederland, dat werd gegeten met stroopsaus of boter en suiker. Poffertjes, ook wel bollebuisjes genoemd, worden van hetzelfde beslag gemaakt als grote poffers, maar gebakken in de speciaal daarvoor bestemde poffertjespan. Poffertjes zijn warm het lekkerst, met een klontje boter en royaal bestrooid met poedersuiker. Natuurlijk hoort er een beker warme chocolademelk met slagroom bij.

INGREDIENTEN

100 g bloem, gezeefd, zout, 30 g suiker, 1/2 zakje gedroogde gist (a 7g), 1 ei, 11/2 dl lauwe melk, 3 el boter, poedersuiker, kleine klontjes boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Grootmoeders appeltaart

INGREDIENTEN

Deeg: 300 gr bloem, mespuntje zout, 200 gr boter of margarine, 150 witte basterdsuiker, 1 ei en 1 eetlepel honing, vulling: 100 gr rozijnen, 1 eetlepel rum, 1 citroen, 4 appels, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel fijngeneden gember, 50 gr witte bastardsuiker, 2 eieren, 1 eetlepel melk, 1 eetlepel custardpoeder, 3 eetlepels abrikozenjam of marmelade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijk gebak naar origineel oma´s recept, neem nooit genoegen met andere recepten voor Monchoutaart! Elke verjaardag gaat deze taart als eerste op!

INGREDIENTEN

- 200 gram Bastognekoeken, - 75 gram margarine, - 250 ml gekoelde slagroom, - 1 zakje slagroomversteviger, - 200 gram Monchou, - 125 gram witte basterdsuiker, - 1 blik vlaaivulling kersen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Rabarbertaart met mon chou Taart en gebak 8 porties uit Nederland In 35 minuten klaar (Voorbereiden:10 minuten)

INGREDIENTEN

VOOR DE KRUIMELKORST:, 175 gram volkorenbiscuits, 125 gram boter, , VOOR DE VULLING:, 400 gram rabarber, 175 gram suiker, 3 eetlepels custard, 250 gram zachte monchou, 75 gram witte basterdsuikker, 2 eieren, 4 eetlepels geschaafde amandelen, 225 milliliter crème fraiche, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Deze mokkataart is volgens het recept dat mijn vader gebruikte voor mijn verjaardagen als kind. Ik heb die traditie overgenomen en mijn oudste zoon inmiddels ook.

INGREDIENTEN

De taartbodem:, 4 eieren, 150 g witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 125 g zelfrijzend bakmeel, 35 g maizena., , De mokkacreme:, 1/2 l melk, 30 g custard, 100 g witte basterdsuiker, 250 g roomboter, 100 g witte basterdsuiker, sterk koffie-extract of poederkoffie naar smaak., , De taart:, taartbodem, mokkacreme, licht geroosterde amandelsnippers of nougatine, garnering.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Herinner je je nog de mokkataart van vroeger? Ik heb een overheerlijk recept dat ik graag met je wil delen. Vroeger kon je op een verjaardagsfeestje kiezen uit slagroom- of mokkataart. Mijn favoriet was mokkataart met heel veel chocolade. Met dit recept waan je je even weer terug in de tijd.

INGREDIENTEN

, , Voor het deeg:, , 3 eieren, 100 gram suiker, 60 gram bloem, 20 gram maizena, 1 gram zout, , , Trempeervocht (vocht om gebak mee te besprenkelen zodat het sappiger wordt en/of voor de smaak), , 3 lepels water, halve lepel likeur (bijvoorbeeld amaretto), 20 gram suiker., , , Voor het vulsel, , 2 dl slagroom, 50 gram suiker, 2 eetlepels gekookt water, 2 gram gelatine, 2 gram koffie-extractpoeder, Eventueel een paar druppels rum, , , Voor de garnering, , 100 gram hagelslag of 40 gram amandelsnippers, Kleine zilverpilletjes, Paarse suikerviooltjes, Chocolade galettes (dat zijn chokoladedruppels.... als je die niet kan vinden, gewoon vervangen door grof geraspte chocolade),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Vandaag ligt het feestelijke jubileumnummer van Smult in de winkel! Om dat te vieren delen we alvast het recept van deze cranberrytaart. Benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

INGREDIENTEN

Gebak 10 stuks, 200 g + 1 el extra bloem, 200 g fijne kristalsuiker, 2 tl kardemom, 100 g boter, in kleine blokjes, 1 ei, losgeklopt, 1 zak verse cranberry's, sap en rasp van 1 onbespoten sinaasappel, 100 g amandelmeel, 2-3 el custardpoeder, 2-3 el (karne)melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zo'n huisje is iets heel bijzonders voor de kerstdagen of een winters verjaarspartijtje. Tijdens het bakken hangt er een heerlijke geur in huis en als het huisje klaar op tafel staat, zullen de kinderen sprakeloes zijn - heel even.

INGREDIENTEN

90 ml keukenstroop of honing, 175 gram boter, 175 gram donkerbruine basterdsuiker, 3 eidooiers, 675 gram bloem, 7 1/2 ml dubbelkoolzure soda, 10 ml gemberpoeder, 5 ml koekkruiden, 15 ml gezeefde cacao, 135 - 150 ml melk, 900 gram eiwitglazuur, miniatuurkoekjes, smarties.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Verras uw kinderen.

INGREDIENTEN

Voor een brood van 600 gram: 350 gr witte bloem> 10 gr verse gist of 4 gr gedroogde gist> 5 gr zout> 5 gr suiker> 5 gr margarine> 1 ei> 5 gr kaneel> 120 ml halfvolle melk> 1 maatbeker chocoladedruppels water aanvullen tot 210 ml, gebruik geen gewone chocolade of hagelslag deze zouden smelten. Er bestaan chocoladedruppeltjes in de handel speciaal voor brood en gebak.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Boterkoek volgens mijn moeders recept.

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 175 gram boter, 125 gram basterdsuiker, 1 pakje vanillesuiker, Snufje zout, 1 eetlepel melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Biscuitdeeg is een deeg op basis van bloem, suiker en eieren, maar zonder boter. Het gebak wordt luchtig door het kloppen. Bakpoeder mag, maar moet niet toegevoegd worden.

INGREDIENTEN

4 eieren * 125 gram basterdsuiker * 125 gram bloem * 1/2 theelepel bakpoeder. {U kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken}

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor een brood van 600 gram: 350 gr witte bloem> 10 gr verse gist of 4 gr gedroogde gist> 5 gr zout> 5 gr suiker> 5 gr margarine> 1 ei> 5 gr kaneel> 120 ml halfvolle melk> 1 maatbeker chocoladedruppels water aanvullen tot 210 ml, gebruik geen gewone chocolade of hagelslag deze zouden smelten. Er bestaan chocoladedruppeltjes in de handel speciaal voor brood en gebak.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit zijn echte cakejes! De stevige cakejes hebben een glazuurlaag die in een oogwenk bereid is. Als je een sterkere bananensmaak prefereert, roer er dan wat gepureerde banaan door.

INGREDIENTEN

, 110 gr boter, 300 gr ruwe rietsuiker, 2 eieren, 1 theelepel vanille-extract, 225 gr rijpe bananen, gepureerd, 60 ml karnemelk, 250 gr witte bloem, 1 theelepel bakpoeder, 3/4 theelepel soda bicarbonaat, 1/2 theelepel zout, Glazuur, 100 gr boter, op kamertemperatuur, 300 gr glaceersuiker, 3 eetlepels melk, , , , even ter info: WAT IS GLACEERSUIKER, , glaceersuiker is gezeefde poedersuiker met 1 eetlepel water of citroensap, goed mengen tot een papje. Dit laatste moet je dan ONMIDDELLIJK op het gebak doen, want het wordt hard., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Advocaattaart

INGREDIENTEN

Voor de vulling, 1 biscuitbodem* ¼ liter slagroom, 1 pak bokkepootjes wat suiker voor de slagroom, ½ liter advocaat (Zwarte Kip) pure chocoladevlokken, ----------------------------------------------------------------------------------, * Kant en klare biscuitbodem of anders zelf maken:, voor een springvorm van 24 cm middellijn; achtstandenthermostaat 2 of 3 (circa 150/175 graden Celsius; 40 à 50 minuten), , 150 gram bloem 1 eetlepel heet water, 150 gram suiker zout, 4 eieren poedersuiker, 1 pakje vanillesuiker, , , Beboter alleen de bodem van de vorm en de onderste 2 cm van de opstaande rand zeer dun. Bestuif deze met poedersuiker. Splits de eieren. Roer de eidooiers met de suiker, de vanillesuiker, water en het zout tot een dikke luchtige en lichtgekleurde massa. Sla de eiwitten stijf. Verwarm de oven 10 minuten voor op de aangegeven thermostaatstand. Zeef de bloem bovenop de stijfgeslagen eiwitten, giet hierop de schuimige eidooiers en meng alle bestanddelen met een grote metalen lepel snel door elkaar. Vul de vorm met het deeg. Plaats de vorm zo op het rooster in de oven, dat het midden van de vorm wat hoogte betreft midden in de oven komt. Reken voor de baktijd 40 à 50 minuten. Het gebak is gaar, wanneer het midden bovenop veerkrachtig aanvoelt; de indruk van een vinger mag niet zichtbaar blijven.Maak de rand van de vorm los en stort de taart op een taartrooster. Laat het gebak volkomen koud worden, waarna de bodem verder verwerkt kan worden., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor het gebak:, - 1 1/2 theelepel gedroogde gist, - 2 theelepels suiker, - 2 1/2 eetlepels lauwe melk, - 120 gram bloem, - 60 gram boter of margarine, - 2 eieren, , Voor de vulling:, - 15 gram bloem, - 1 1/2 dl melk, - 30 gram suiker, - 1 ei, - enkele druppels vanille essence, - 1 1/2 dl geklopte room, , Voor de siroop:, - 1 1/2 dl water, - 60 a 90 gram suiker, - het sap van 1/2 citroen, - 1 1/2 tot 2 eetlepels rum, , Voor de garnering:, - 8 kersen op sap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit is dubbelop genieten. Dit plaatgebak bestaat uit twee soorten deeg, die belegd is met appels en peren. Een heerlijk gebak waar iedereen meer dan een stukje van lust.

INGREDIENTEN

Plm. 8 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 kleine citroen - 1/2 vanillestokje - 250 gr boter - zout - 200 gr suiker - 4 middelgrote eieren - 90 gr bloem - 200 gr abrikozenjam - 1 kg Elstar appels - 1 kg stevige peren (Doyenne du Comice) - 1 el poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten:, 360 gram bladerdeeg, 250 gram banketbakkersroom, 80 gram slagroom, 10 gram, poedersuiker, oranje vruchtenhagel, 30 gram poedersuiker voor garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ik ben niet goed in het maken van taart en toetjes. Dit recept kan gewoon niet mislukken en het helpt je ego ook nog met al die complimenten!

INGREDIENTEN

225 gr. cake- of bakmeel * 125 gram (room)boter*150 gram basterdsuiker*1 ei*6 appels (jonagold, elstars goudrenet e.d.)*2 bananen *75 gram rozijnen*2theelepels kaneel*1/4 liter vanillevla* wat melk

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Taart is altijd verleidelijk en zeker als deze ook nog bijdraagt aan een goede voeding. Het rijke aandeel vezelrijke stoffen zoals de druivenschillen en het volkorenmeel, verminderen zelfs het cholesterolgehalte in het bloed.

INGREDIENTEN

60 gr plantaardige margarine, 30 gr rietsuiker, 60 gr volkorenmeel, 30 gr witte amandelen, gemalen, 225 - 250 gr groene druiven, gehalveerd en ontpit, 1/2 l water of wit druivensap, de schil van 1 citroen, het wit verwijderd en in grove stukken gesneden, 1 flinke eetl. honing, 15 gr poedergelatine,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

De tulband is het ultieme kerstgebak. Maak in een handomdraai deze heerlijke tulband.

INGREDIENTEN

5 eieren, poedersuiker, 100 gr. bloem, 20 gr. ma?zena, 100 gr. boter, 100 gr. suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heb je nog wat pruimen over dan verwerk je  snel en gemakkelijk in een heerlijke cake

INGREDIENTEN

150 gr. suiker, 115 gr. boter, op kamertemperatuur, 140 gr. witte bloem (gezeefd), 1 theel. bakpoeder (gezeefd), 2 eieren, 1 snufje zout, 12 pruimen, ontpit en gehalveerd, 1 theel. kaneel of naar smaak, 2 eetl. witte basterd suiker (om te bestrooien),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Streek gebak uit friesland, wwar het met verjaardagen wordt gemaakt

INGREDIENTEN

ORANJEKOEKE (Oranjekoek), Ingrediënten, Voor het deeg:, 350 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram witte basterdsuiker, 30 gram boter, 1 ei, ½ tot 1 deciliter water, 2 theelepels anijszaad, 1 theelepel nootmuskaat geraspte sinaasappelschil beetje zout, Voor de amandelspijs:, 150 gram amandelen, 150 gram suiker, 1 ei, ½ citroen, Voor het glazuur:, 100 gram poedersuiker, 1 eetlepel rodebessensap, Voor de garnering:, suikerbloemetjes chocolaatjes, slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Oud-hollands gebak, een typische kermisspecialiteit

INGREDIENTEN

Voor ca. 75 stuks - 4 porties: 65 g bloem en 65 g boekweitmeel (of 125 g bloem), *mespunt zout, *5 g verse gist (of evt. gedroogde gist), *2 a 2 1/2 dl lauwe melk, *1 klein ei, *evt. 1 el stroop, *gesmolten boter, *100 g boter, verdeeld in 4 stukken, *gezeefd poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een bewerkelijk recept ,maar daar heb je wel iets voor!Want de smaak van deze taart is net zo lekker zoals een taart van de banketbakker!

INGREDIENTEN

VOOR HET GEKNEDE DEEG:, * 175 g Tarwebloem, * 1 Afgestreken theelepel Bakpoeder, * 50 g Suiker, * 2 Zakjes Vanillesuiker, * 125 g Koude Boter of Margarine, VOOR HET BISCUITDEEG:, * 3 Eidooiers, * 4 Eetlepels Warm Water, * 125 g Suiker, * 1 Zakje Vanillesuiker, * 3 Eiwitten, * 75 g Tarwebloem, * 75 g Maizena, * 15 g Cacao, * 2 Afgestreken theelepels Bakpoeder, * 75 g Gesmolten,afgekoelde Boter of Margarine, VOOR DE GARNERING:, * 100 g Pure Chocolade, * 30 g Kokosvet, * 2 Eetlepels Kersenjam, VOOR DE VULLING:, * Circa 200 g Mandarijntjes (uit blik), * 50 cl Slagroom, * 1 Zakje Vanillesuiker, * 2 Zakjes Klop-vast, * 4 Eetlepels Mandarijnesap, * 40 g Gehakte Pistache-noten of Chocoladehagel, * Gekleurde Paas-eitjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

De basis voor de taarten is de klassieke biscuittaart

INGREDIENTEN

4 eieren, - 100 gr suiker, - 1 mespunt zout, - 75 gr 1 eetlepel bloem, - 25 gr ma?zena, - boter voor het invetten van de vorm,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top