202 gebak recepten uit de Nederlandse keuken

INGREDIENTEN

Werd er vroeger veel gebakken? Het staat te bezien. Immers, taarten en gebak kunnen alleen goed worden in een gelijkmatige verwarmde oven waarvan de onder en bovenwarmte goed te regelen zjn. En daar schortte het juist aan. De ovens van circulatiefornuizen konen nog rondom verhit worden, maar in de ovens van eenvoudige kolenfornuizen was er van gelijkmatige verhitting van de oven geen sprake. Het vereist veel ervaring en veel toezicht - dus wel tijd- om uit een ongelijkmatige verwarmde oven een gelijkmatig gekleurd baksel te halen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke eenvoudige citroentaart

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 5 eierdooiers, 2 hele eieren,120 gr suiker,125 gr boter, sap en geraspte schil van 2 citroenen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Waarom het Hemels Gebak heet, weet ik niet. Mijn oma maakte het altijd en het was werkelijk om te smullen!

INGREDIENTEN

400/500 gram kipfilet in blokjes, twee prei, een bakje champignons, 125 ml slagroom, 1 groot bakje boursin, stokbrood of rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor een springvorm van 20 cm doorsnede .Voor het cakebeslag:, 165 g mix voor cake 75 g boter, 2 eieren. Voor het beslag voor chocoladegebak:, 250 g mix voor chocoladegebak, 1 ei, 50 ml water. Taartvulling :abrikoos, afdekgelei, abrikoos, geroosterde amandelschilfers, wit gebakglazuur, chocoladeglazuur

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid, 4 rijpe passievruchten, 500 g mascarpone, 1 zakje vanillesuiker, 4 eetlepels abrikozenjam, poedersuiker, bloem om te bestuiven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Recept uit een Nederlands kookboek uit 1902 genaamd EET SMAKELIJK!

INGREDIENTEN

1 ons bloem, 1 ons boter, 1 ons suiker, 5 eieren, 60 gram krenten, 60 gram rozijnen, 50 gram sucade

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk gebakje met amandel vulling (frangipane)

INGREDIENTEN

Deeg: 300gr boter, 150 gr basterdsuiker, 1 ei, wat citroensap, 8 gr zout, 450 gr bloem., Vulling: 150 gr boter, 400 gr spijs, 3 eieren en frambozen jam., Afwerking: abrikozen jam.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een toetje om je vingers bij op te eten.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, Voor de vulling :, 1/2 liter Room, 8 Eierdooiers, 2 theelepels Bloem, 200 gr. tafelsuiker,, Wat citroenschilletjes, 2 appels in stukjes .

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Voor 16 stuks.

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 20 gr verse gist, 2 dl lauwe melk, 400 gr tarwebloem (en wat extra voor het verwerken), 1 theel kardemom, 60 gr zachte roomboter of margarine, 1 snufje zout, 40 gr suiker, voor de vulling, 60 gr licht geroosterde, gemalen hazelnoten, 50 gr zachte roomboter, 2 eetl suiker, en verder, 1 ei, 2 eetl fijne kandijsuiker.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200 gram bladerdeeg 1 liter water 1 citroen 4 sinaasappelen 1 ei bloem 4 eetlepels banketbakkersroom 4 eetlepels slagroom 1 eetlepel poedersuiker 1 mespunt vanillesuiker 1 theelepel grand marnier 4 eetlepels basterdsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eieren * 250 gran suiker * 250 gram bloem * 250 gram boter * 1 theelepel bakpoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

CHOCOLADE EN KOEKJES PARFAIT

Dit is een heerlijk gebak, weinig werk, gemakkelijker kan het niet want het gaat de diepvries in, Dus ideaal om vooruit te maken. Heb je zin in iets lekkers, dan hup, even uit de vries en een heerlijk stuk eraf snijden en smullen maar. Dus een echt vakantiegebak!!

INGREDIENTEN

, 125 gram theebiscuitjes, 250 ml. slagroom, 120 gr. chocolade, 2 eieren; de dooier en het eiwit gebruiken, 1 eetl. koffielikeur ( naar eigen smaak), klein beetje boter, 1 eetl. poedersuiker, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker als afsluiting van de BBQ. Maar ook gewoon lekker bij een kopje koffie natuurlijk.

INGREDIENTEN

250 gr bladerdeeg., 500 gr aardbeien of ander zacht fruit., Of meerdere soorten fruit., 1 geklopte eierdooier., 4 el abrikozenjam., 25 cl ijskoude maar vloeibare room., 1 el fijne poedersuiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 El olijfolie, 12 plk dun gesneden ham, 12 eieren (maat M of L), 2 El slagroom, 4 El Parmezaankaas rasp, zeezout, zw. peper uit molen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ons nationale drankje Advocaat dankt zijn bestaan aan een meer exotisch voorbeeld. In de 17e eeuw leerden de zeevaarders van de West Indische Compagnie de avocado kennen in het Caraïbisch gebied. Het vruchtvlees van de avocado werd ter plekke met rum gemengd waardoor een dik vloeibaar drankje ontstond dat uitermate populair werd. Het verhaal gaat nu dat, toen de zeevaarders thuisgekomen over dit drankje vertelden, men ging experimenteren met eieren, suiker en brandewijn en dat zo onze advocaat is ontstaan. In mijn recept wordt het hele ei gebruikt. Vloeibare advocaat wordt bereid met het hele ei. Voor een dikke, stijve advocaat worden alleen de eierdooiers gebruikt. Ik geef graag een flesjes advocaat cadeau.

INGREDIENTEN

6 eieren - 200 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1/2 liter brandewijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een lekker recept om zelf amandelspijs te maken. Veel goedkoper en lekkerder dan de gekochte amandelspijs. Het gemakkelijkste is de amandelen zonder vlies te gebruiken. Amandelen met vlies zijn iets bewerkelijker.
Hier in Duitsland (misschien ook in Nederland) zijn zakjes met gemalen amandelen te koop. Maakt het recept nog gemakkelijker, maar de amandelspijs wordt dan wel iets fijner van structuur.
Wordt in een recept gemeld dat je nog ei door het amandelspijs moet mengen, dan is dit meestal omdat de amandelspijs te vast is (vaak zo`n blok!). Heb je de amandelspijs zelf gemaakt en is deze nog goed te verwerken, dus zacht, dan geen ei erdoor mengen, maar gewoon zo gebruiken!
Voor de amandelspijs op de foto heb ik de dubbele hoeveelheid gebruikt.

INGREDIENTEN

125 gram amandelen zonder vlies - 125 gram suiker - 1 ei - mespunt zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Grootmoeders appeltaart

INGREDIENTEN

Deeg: 300 gr bloem, mespuntje zout, 200 gr boter of margarine, 150 witte basterdsuiker, 1 ei en 1 eetlepel honing, vulling: 100 gr rozijnen, 1 eetlepel rum, 1 citroen, 4 appels, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel fijngeneden gember, 50 gr witte bastardsuiker, 2 eieren, 1 eetlepel melk, 1 eetlepel custardpoeder, 3 eetlepels abrikozenjam of marmelade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zijn je speculaaskruiden of maak je ze liever zelf. Simpel!!! Tegen Sinterklaas moet je genoeg speculaaskruiden in huis hebben!

INGREDIENTEN

2 theelepels kaneel - 1 theelepel kruidnagelpoeder - 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Deze koek werd vroeger op een petroleumstelletje in een gietijzeren pan gebakken.
Dit duurde bijna een hele dag want om hem gaar te krijgen zonder te verbranden, moest hij op een heel laag pitje staan.
Het is geen duur recept en het werd als avondeten gegeten, zo had je weer een dag eten op tafel wat voedzaam, goedkoop en erg lekker was.
Nu gebruik ik hem bij vaak bij de koffie i.p.v. gebak.

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzendbakmeel, 260 ml melk, 80 gram boter, 4 eieren, 9 eetlepels witte basterdsuiker, 1,5 pakje rozijen (gele zijn het lekkerst), snufje zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Deze mokkataart is volgens het recept dat mijn vader gebruikte voor mijn verjaardagen als kind. Ik heb die traditie overgenomen en mijn oudste zoon inmiddels ook.

INGREDIENTEN

De taartbodem:, 4 eieren, 150 g witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 125 g zelfrijzend bakmeel, 35 g maizena., , De mokkacreme:, 1/2 l melk, 30 g custard, 100 g witte basterdsuiker, 250 g roomboter, 100 g witte basterdsuiker, sterk koffie-extract of poederkoffie naar smaak., , De taart:, taartbodem, mokkacreme, licht geroosterde amandelsnippers of nougatine, garnering.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Verras uw kinderen.

INGREDIENTEN

Voor een brood van 600 gram: 350 gr witte bloem> 10 gr verse gist of 4 gr gedroogde gist> 5 gr zout> 5 gr suiker> 5 gr margarine> 1 ei> 5 gr kaneel> 120 ml halfvolle melk> 1 maatbeker chocoladedruppels water aanvullen tot 210 ml, gebruik geen gewone chocolade of hagelslag deze zouden smelten. Er bestaan chocoladedruppeltjes in de handel speciaal voor brood en gebak.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Voor een brood van 600 gram: 350 gr witte bloem> 10 gr verse gist of 4 gr gedroogde gist> 5 gr zout> 5 gr suiker> 5 gr margarine> 1 ei> 5 gr kaneel> 120 ml halfvolle melk> 1 maatbeker chocoladedruppels water aanvullen tot 210 ml, gebruik geen gewone chocolade of hagelslag deze zouden smelten. Er bestaan chocoladedruppeltjes in de handel speciaal voor brood en gebak.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.



    Herinner je je nog de mokkataart van vroeger? Ik heb een overheerlijk recept dat ik graag met je wil delen.
    Vroeger kon je op een verjaardagsfeestje kiezen uit slagroom- of mokkataart. Mijn favoriet was mokkataart met heel veel chocolade. Met dit recept waan je je even weer terug in de tijd.

INGREDIENTEN

, , Voor het deeg:, , 3 eieren, 100 gram suiker, 60 gram bloem, 20 gram maizena, 1 gram zout, , , Trempeervocht (vocht om gebak mee te besprenkelen zodat het sappiger wordt en/of voor de smaak), , 3 lepels water, halve lepel likeur (bijvoorbeeld amaretto), 20 gram suiker., , , Voor het vulsel, , 2 dl slagroom, 50 gram suiker, 2 eetlepels gekookt water, 2 gram gelatine, 2 gram koffie-extractpoeder, Eventueel een paar druppels rum, , , Voor de garnering, , 100 gram hagelslag of 40 gram amandelsnippers, Kleine zilverpilletjes, Paarse suikerviooltjes, Chocolade galettes (dat zijn chokoladedruppels.... als je die niet kan vinden, gewoon vervangen door grof geraspte chocolade),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit zijn echte cakejes!
De stevige cakejes hebben een glazuurlaag die in een oogwenk bereid is. Als je een sterkere bananensmaak prefereert, roer er dan wat gepureerde banaan door.

INGREDIENTEN

, 110 gr boter, 300 gr ruwe rietsuiker, 2 eieren, 1 theelepel vanille-extract, 225 gr rijpe bananen, gepureerd, 60 ml karnemelk, 250 gr witte bloem, 1 theelepel bakpoeder, 3/4 theelepel soda bicarbonaat, 1/2 theelepel zout, Glazuur, 100 gr boter, op kamertemperatuur, 300 gr glaceersuiker, 3 eetlepels melk, , , , even ter info: WAT IS GLACEERSUIKER, , glaceersuiker is gezeefde poedersuiker met 1 eetlepel water of citroensap, goed mengen tot een papje. Dit laatste moet je dan ONMIDDELLIJK op het gebak doen, want het wordt hard., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het gebak:, - 1 1/2 theelepel gedroogde gist, - 2 theelepels suiker, - 2 1/2 eetlepels lauwe melk, - 120 gram bloem, - 60 gram boter of margarine, - 2 eieren, , Voor de vulling:, - 15 gram bloem, - 1 1/2 dl melk, - 30 gram suiker, - 1 ei, - enkele druppels vanille essence, - 1 1/2 dl geklopte room, , Voor de siroop:, - 1 1/2 dl water, - 60 a 90 gram suiker, - het sap van 1/2 citroen, - 1 1/2 tot 2 eetlepels rum, , Voor de garnering:, - 8 kersen op sap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekkere schuimijstaart.

INGREDIENTEN

500 ml. slagroom, 2 zakjes KlopKlop, 3 zakken/pakken schuimpjes (mocca), 1 zakje hazelnoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Ik ben niet goed in het maken van taart en toetjes. Dit recept kan gewoon niet mislukken en het helpt je ego ook nog met al die complimenten!

INGREDIENTEN

225 gr. cake- of bakmeel * 125 gram (room)boter*150 gram basterdsuiker*1 ei*6 appels (jonagold, elstars goudrenet e.d.)*2 bananen *75 gram rozijnen*2theelepels kaneel*1/4 liter vanillevla* wat melk

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Taart is altijd verleidelijk en zeker als deze ook nog bijdraagt aan een goede voeding. Het rijke aandeel vezelrijke stoffen zoals de druivenschillen en het volkorenmeel, verminderen zelfs het cholesterolgehalte in het bloed.

INGREDIENTEN

60 gr plantaardige margarine, 30 gr rietsuiker, 60 gr volkorenmeel, 30 gr witte amandelen, gemalen, 225 - 250 gr groene druiven, gehalveerd en ontpit, 1/2 l water of wit druivensap, de schil van 1 citroen, het wit verwijderd en in grove stukken gesneden, 1 flinke eetl. honing, 15 gr poedergelatine,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Advocaattaart

INGREDIENTEN

Voor de vulling, 1 biscuitbodem* ¼ liter slagroom, 1 pak bokkepootjes wat suiker voor de slagroom, ½ liter advocaat (Zwarte Kip) pure chocoladevlokken, ----------------------------------------------------------------------------------, * Kant en klare biscuitbodem of anders zelf maken:, voor een springvorm van 24 cm middellijn; achtstandenthermostaat 2 of 3 (circa 150/175 graden Celsius; 40 à 50 minuten), , 150 gram bloem 1 eetlepel heet water, 150 gram suiker zout, 4 eieren poedersuiker, 1 pakje vanillesuiker, , , Beboter alleen de bodem van de vorm en de onderste 2 cm van de opstaande rand zeer dun. Bestuif deze met poedersuiker. Splits de eieren. Roer de eidooiers met de suiker, de vanillesuiker, water en het zout tot een dikke luchtige en lichtgekleurde massa. Sla de eiwitten stijf. Verwarm de oven 10 minuten voor op de aangegeven thermostaatstand. Zeef de bloem bovenop de stijfgeslagen eiwitten, giet hierop de schuimige eidooiers en meng alle bestanddelen met een grote metalen lepel snel door elkaar. Vul de vorm met het deeg. Plaats de vorm zo op het rooster in de oven, dat het midden van de vorm wat hoogte betreft midden in de oven komt. Reken voor de baktijd 40 à 50 minuten. Het gebak is gaar, wanneer het midden bovenop veerkrachtig aanvoelt; de indruk van een vinger mag niet zichtbaar blijven.Maak de rand van de vorm los en stort de taart op een taartrooster. Laat het gebak volkomen koud worden, waarna de bodem verder verwerkt kan worden., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dit is dubbelop genieten. Dit plaatgebak bestaat uit twee soorten deeg, die belegd is met appels en peren. Een heerlijk gebak waar iedereen meer dan een stukje van lust.

INGREDIENTEN

Plm. 8 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 kleine citroen - 1/2 vanillestokje - 250 gr boter - zout - 200 gr suiker - 4 middelgrote eieren - 90 gr bloem - 200 gr abrikozenjam - 1 kg Elstar appels - 1 kg stevige peren (Doyenne du Comice) - 1 el poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Boterkoek volgens mijn moeders recept.

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 175 gram boter, 125 gram basterdsuiker, 1 pakje vanillesuiker, Snufje zout, 1 eetlepel melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten:, 360 gram bladerdeeg, 250 gram banketbakkersroom, 80 gram slagroom, 10 gram, poedersuiker, oranje vruchtenhagel, 30 gram poedersuiker voor garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.


Een bewerkelijk recept ,maar daar heb je wel iets voor!
Want de smaak van deze taart is net zo lekker zoals een taart van de banketbakker!

INGREDIENTEN

VOOR HET GEKNEDE DEEG:, * 175 g Tarwebloem, * 1 Afgestreken theelepel Bakpoeder, * 50 g Suiker, * 2 Zakjes Vanillesuiker, * 125 g Koude Boter of Margarine, VOOR HET BISCUITDEEG:, * 3 Eidooiers, * 4 Eetlepels Warm Water, * 125 g Suiker, * 1 Zakje Vanillesuiker, * 3 Eiwitten, * 75 g Tarwebloem, * 75 g Maizena, * 15 g Cacao, * 2 Afgestreken theelepels Bakpoeder, * 75 g Gesmolten,afgekoelde Boter of Margarine, VOOR DE GARNERING:, * 100 g Pure Chocolade, * 30 g Kokosvet, * 2 Eetlepels Kersenjam, VOOR DE VULLING:, * Circa 200 g Mandarijntjes (uit blik), * 50 cl Slagroom, * 1 Zakje Vanillesuiker, * 2 Zakjes Klop-vast, * 4 Eetlepels Mandarijnesap, * 40 g Gehakte Pistache-noten of Chocoladehagel, * Gekleurde Paas-eitjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

De tulband is het ultieme kerstgebak. Maak in een handomdraai deze heerlijke tulband.

INGREDIENTEN

5 eieren, poedersuiker, 100 gr. bloem, 20 gr. ma?zena, 100 gr. boter, 100 gr. suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heel lekker voor feestje

INGREDIENTEN

Biscuitdeeg:, 3 eieren, 60 g glutenvrije bakmix, 100 g suiker, zout, banketbakkersroom:, 25 g glutenvrije bakmix, 2 eierdooiers, 1 zakje vanillesuiker, 50 g witte suiker, 1/4 l melk, vulsel en garnering:, 1/2 l slagroom, 100 g geroosterde amandelsnippers, 1/2 literblik ananas, 100 g chocoladekrullen, 10 chocolade galletes, 10 walnoten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

GROOTMOEDERS APPELTAART

INGREDIENTEN

Deeg, 300 g bloem, mespuntje zout, 200 g boter of margarine, 10 ml Natrena Vloeibaar, 1 ei, 1 el honing, , vulling appeltaart, 4 appels, 100 g rozijnen, 1 el rum, 1 citroen, 1 el fijngesneden gember, ? tl kaneelpoeder, ? tl speculaaskruiden, 3 ml Natrena Vloeibaar, 2 eieren, 1 el melk, 1 el custardpoeder, 3 el halfzoete abrikozenjam of marmelade

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-09-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

De basis voor de taarten is de klassieke biscuittaart

INGREDIENTEN

4 eieren, - 100 gr suiker, - 1 mespunt zout, - 75 gr 1 eetlepel bloem, - 25 gr ma?zena, - boter voor het invetten van de vorm,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Glazuur voor oa. soesjes.

INGREDIENTEN

125 gram pure chocolade, 50 gram poedersuiker, 60 gram boter, 4 eetlepels koud water.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze "kerstboom" heb ik samen met mijn kleine nichtje als nagerecht op 1e Kerstdag gemaakt van slagroomsoesjes op elkaar gestapeld met chocolade-glazuur. Vooral leuk voor kinderen, maar ook volwassenen genieten er van!

INGREDIENTEN

3 pakken slagroomsoesjes (diepgevroren)(ik had ze van AH) -, 2 pakjes chocoladeglazuur (bijv. Baukje) -, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zo lekker, zo gemakkelijk, zo snel klaar, zo genieten!!!

INGREDIENTEN

DEEG: 100 gr. gesmolten boter; 75 gr. suiker; 100 gr. zelfrijzend bakmeel; 90 gr. bloem. PUDDING: 200 ml. volle melk; 1½ El. custardpoeder; 1 El. suiker; klontje boter; 1 pot kersen, uitgelekt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies