41 natte cake recepten

INGREDIENTEN

500 gram cakemeel, 500 gram witte basterdsuiker, 500 gram roomboter, 3 dl lauw water, paneermeel, zout, 3 eieren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

185 ml vers gezette espresso, 100 gr pure chocolade, 90 gr boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 185 gr suiker, snufje zout, 30 ml bourbon(whisky)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2004
  •  …
  •  60-120 min.

Voor bij de irish coffee

INGREDIENTEN

185 ml. espresso koffie, 100 gr. pure chocolade, 90 gr. boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 200 gr. zelfrijzend bakmeel, 185 gr. rietsuiker, 30 ml. bourbon(of whisky),zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Uit: With love, alles over koffie (Fair Trade uitgave)

INGREDIENTEN

185 ml vers gezette espresso, 100 gr pure Mascao chocolade, 90 gr boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 185 gr (riet)suiker, snufje zout, 30 ml Bourbon (whisky)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Er zit speltmeel oerzoet dadels en courgette in deze cake niet iets wat je verwacht, maar hij is heerlijk

INGREDIENTEN

250 gram speltbloem, 250 gram roomboter, 5 eetlepels oerzoet, 4 theelepels wijnsteenzuurpoeder, 4 biologische eitjes, 1 biologische citroen, 1 bio courgette, 200 gram ontpitte dadels, kopje heet water, 2 vanillepeulen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2013
  •  …
  •  30-60 min.

Werkelijk de allerbeste worteltaart van de wereld!

INGREDIENTEN

Ingrediënten cake:, - 700 gram geraspte wortel, - 220 gram bruine suiker, - 165 gram rozijnen, - 4 eieren, - 300 gram witte suiker, - 235 ml plantaardige olie, - 10 ml vanille extract, - 250 gram kleingesneden ananas (uitgelekt), - 375 gram bloem, - 7 gram bakpoeder, - 6 gram zout (of theelepeltje), - 9 gram kaneelpoeder (of 4 theelepeltjes), - 115 gram walnoten (in kleine stukjes), Ingrediënten cream cheese topping:, - 450 gram roomkaas (bv Philadelphia; let op, niet de `light` versie want dan mislukt de topping), - 115 gram boter (op kamertemperatuur…anders klop je tot je een ons weegt), - 250 gram poedersuiker, - 5 ml vanille extract

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2010
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 a 150 gram gekonfijte natte gember, 180 gram boter,180 gram basterdsuiker, 3 eieren,250 gram zelfrijzend bakmeel, Voor de garnering, Doormidden gesneden gekristaliseerde gember, 1 handappel, iets citroensap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 100 a 150 gram gekonfijte natte gember, - 180 gram boter, - 180 gram basterdsuiker, - 3 eieren, - 250 gram zelfrijzend bakmeel, , Voor de garnering, - Doormidden gesneden gekristaliseerde gember, - 1 handappel, - wat citroensap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Klinkt heel apart, maar ik ben haast zeker dat je na 1 keer uitproberen je niet vaak de cake meer op een andere manier maakt. Er komt nog bij dat hij kinderlijk eenvoudig te maken is, razensnel klaar is en bovendien heb je zelfs geen mixer nodig!!

INGREDIENTEN

, 375 ml. appelmoes, 250 gr. bloem, 2 tl. bakpoeder, 150 gr. boter, 200 gr. suiker, 1 tl. kaneel, handje rozijnen of krenten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Johnny cake wordt gegeten als bijgerecht bijvoorbeeld bij soep, maar is ook lekker als tussendoortje. De ingredienten zoals vemeld zijn goed voor ongeveer 20 stuks Johnny cakes.,

INGREDIENTEN

400 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 100 gram margarine of roomboter, 4 eetlepels kristalsuiker, 200 ml warm water, 1 liter zonnebloemolie (om in te bakken)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2014
  • Antiliaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heb je wel eens een hapje wolk geproeft, dan moet je dit eens proberen, het is hier een hit deze overheerlijke cup cakes

INGREDIENTEN

Voor de creme:, 250 gram boter, 60 gram poeder suiker, , 250 ml melk, 15 gr custardpoeder, merg uit 1 vanillepeul, 35 gram suiker., 1 druppel roze kleurstof of rode ranja, bessensap wat je wilt., 1 druppel smaakstof marshmellowflavor., , voor de cup cake:, 180 g zonnebloemolie, 225 ml karnemelk, 2 eieren, 250 g meel, snuf zout, 120 g kristalsuiker, 7 g bakpoeder, 1 vanille peul

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2012
  •  …
  •  30-60 min.

Johny cake maar dan met een pompoensmaakje

INGREDIENTEN

500gram zelfrijzend bakmeel, 1 1/12 theelepel suiker, 1 theelepel zout, 1 1/2 theelepel kaneel, 1 eetlepel margarine, 1 cup gepureerde pompoen,1/2 cup melk, 1/2 cup water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Antiliaans
  •  20-30 min.

Recept uit 1934, voor electrisch koken.

INGREDIENTEN

150 g zelfrijzend bakmeel (of 150 g bloem en 1 theelepel bakpoeder), 150 g suiker, 150 g boter, 125 g natte gember, drie eieren.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Cake met een antilliaans tintje

INGREDIENTEN

350 gr ongezouten cashewnoten., 1 cup suiker, 1/2 cup water, 1/2 blik gecondenseerde melk, 1 lepel margarine, 1 theelepel vanille, 2 lepels rum of amaretto

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Antiliaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 a 150 gram gekonfijte natte gember, - 180 gram boter, - 180 gram basterdsuiker, - 3 eieren, - 250 gram zelfrijzend bakmeel, , Voor de garnering, - Doormidden gesneden gekristalliseerde gember, - 1 handappel, - wat citroensap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2007
  •  …
  •  60-120 min.

Een zalige driedubbele chocolade taart, een absolute hit op verjaardagen. Het geheim is een bekertje crème fraîche.

INGREDIENTEN

Taart:, 120 gr boter (heel kort gesmolten in de magnetron), 170 gr lichtbruine basterdsuiker, 1 groot ei, 220 gr bloem, 25 gr cacao, 1 tl bakpoeder, 1/2 tl zuiveringszout, 1 bekertje (200ml) crème fraîche, 1 tl vanille essence, 1 reep pure chocolade, au bain marie gesmolten, , Vulling:, 150 ml melk, 1 reep pure chocolade in stukjes, 100 gr fijne suiker, 50 gr boter, , Voor de buitenlaag, 1 reep pure chocolade au bain marie gesmolten, 30 gr boter op kamertemperatuur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2007
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Honingzoete cake-achtige blokjes uit Oman


Basboosa

INGREDIENTEN

1½ kop griesmeel of papvlokken, ½ kop geraspte kokos, 2 tl. bakpoeder, ½ kop vloeibare boter of margarine, 2 eieren, ½ kop suiker, ½ kop yoghurt, 1 tl. ananas- of vanille-essence (indien gewenst), amandelen, pistachenoten of cashewnoten (indien gewenst)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-2009
  • Arabisch Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de cake, 4 el suiker, 4 eieren,eierdooiers en eiwitten in aparte kommetjes, 4 el bloem, 1 zakje bakpoeder, voor de vulling:, 1 liter melk, 3 el bloem, 4 1/2 el suiker, 2 eieren, 2 bananen, gemalen kokos, hazelnoot kruimels, Wat hazelnoten om te garneren, , bakpapier

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2009
  •  …
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke cup cakes met een zachte toef creme.

INGREDIENTEN

250 gram boter, 60 gram poeder suiker, voor de botercreme:, 250 ml melk, 15 gr custardpoeder, merg uit 1 vanillepeul, 35 gram suiker., 1 druppel pistach flavor, 1 druppel groene kleurstof, suikerpareltjes, voor de cup cake:, , 180 g zonnebloemolie, 225 ml karnemelk, 2 eieren, 250 g meel, snuf zout, 120 g kristalsuiker, 7 g bakpoeder, merg van 1 vanille peul, 25 gr gemalen pistach nootjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2012
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Cake, , 50 g rozijnen, 250 g volkorenmeel, 9 g bakpoeder, 1 mespuntje zout, 2 eieren, 80 ml zonnebloemolie, 300 ml trappistenbier, 40 g honing, 150 g abdijkaas, Witlofsalade, , 2 stronkjes witlof, 1 kleine appel, 50 g walnoten, 3 el halvanaise, 0.5 bosje bieslook, Extra nodig, , cupcakevormpjes, cupcaketray

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  •  …
  •  20-30 min.

Schitterend en smakelijk

INGREDIENTEN

De cake:, 4 eieren, 200 gram kristalsuiker, 200 gram roomboter op kamertemperatuur, Snufje zout, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram cacao, 3 el bakpoeder, 1/2 el piment, Snufje kaneel, 4 el rum, 4 el melk, 4 grote zakken Maltesers, , Chocoladecustard:, 500 ml volle melk + 2 el, Vanille stokje, 5 eidooiers, 200 gram kristalsuiker, 20 gram bloem, 20 gram Maizena, 150 ml slagroom, 100 gram pure chocolade, , De botercrème:, 200 gram boter, 100 gram poedersuiker, 300 gram chocolade custard, Snufje kaneel

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-05-2013
  •  …
  •  120 min. <

Dat wordt met kerst echt smullen met deze enige echte kerstcake. (op andere dagen van het jaar ook heerlijk natuurlijk!) Ik kan er helaas geen foto van plaatsen, maar bij het plaatje ga je al watertanden. en iedereen kan hem maken, het is echt niet moeilijk!! Dus verras je gasten maar eens met de kerst.

INGREDIENTEN

175 gram zelfrijzend bakmeel; 1 theel. bakpoeder; 175 gr. boter; 175 gr. witte basterdsuiker; 3 eieren. VOOR DE VULLING: 6 eetl. bosvruchtenjam; 200 ml. slagroom; 200 gram mascarpone; 300 gr. verse aardbeien; VOOR DE GARNERING: poedersuiker en kerstchocolaatjes (zijn al volop verkrijgbaar)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

175 g zelfrijzend bakmeel, 1 theel. bakpoeder, 175 g boter, 175 g witte basterdsuiker, 3 eieren, voor de vulling:, 6 eetl. bosvruchtenjam, 200 ml slagroom, 200 g mascarpone, 300 g aardbeien, voor de garnering:, poedersuiker, kerstchocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Als cake snij ik er 8 plakjes van. (2,6 kh)
Als gebakje krijg je er 4 uit. (5,2 kh)

INGREDIENTEN

100 gr. Notenmeel (gepelde amandel of hazelnoot - gemalen) - 10 kh, 2 el cacao - 1 kh, 30 gr. Hagelslag (Céreal) -eventueel- 1,6 kh, 1,5 tl. Bakpoeder - 4 kh, Nat:, 2 eieren - 1,2 kh, 2 el room - 1 kh, 2 tl vanille essence, 0,5 tl Natrena vloeibaar, 60 gr kwark (volle, AH) - 2,5 kh

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2010
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Gezonde Muffins voor het eerst geproeft na Canada reis

INGREDIENTEN

2 kopjes meel 180 gram, 1 1/4 kop suiker, 2 tl kaneel, 2 tl bakpoeder, 1/2 tl zout, 2 winterwortelen, 1/2 kop rozijnen, 1/2 kop gehakte noten (Cashew/Walnoten), 1 grote appel, 1 kop olie, 2 tl vanillesuiker, 2 eieren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Een heerlijke cake met kwark , die je kunt bereiden (naar smaak) met citroen , sinaasappel of limoen.

INGREDIENTEN

250 gram zandkoekjes; 25 gr. gesmolten boter; 2 eetlepels sinaasappel marmelade; 500 gr. volle franse kwark; 3 eieren; 125 gr. witte basterdsuiker; sap van 1 sinaasappel; slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gestoomde Indische zoete cake.

INGREDIENTEN

6 eieren, 440 gram suiker, 220 gram meel, 1 eetlepel bakpoeder, snufje zout, 1 zakje vanillesuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Deze stoofpeertjes muffins zijn eigenlijk gewoon een variant op cranberrymuffins. Maar doordat het resultaat zeer geslaagd is, is dit zeker het vermelden waard. Deze speciale muffins zijn zeker de moeite waard!

Ook erg geschikt om een paar overgebleven stoofpeertjes te verwerken. De stoofpeertjes klein snijden en daarna nog een nacht in het kookvocht laten trekken. De stoofpeertjes waren hierdoor nog roder geworden en nog meer doordrongen van de heerlijke smaak van port, steranijs, kruidnagel en kaneel.

Het recept van de peertjes staat hier dus ook vermeld. Dus 2 in 1

INGREDIENTEN

, , - 100 gram zelfrijzend bakmeel, - 100 gram witte basterdsuiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 1 ei, - 50 gram gesmolten roomboter, - 100 ml karnemelk, - 2-3 stoofpeertjes in kleine blokjes gesneden, - Eventueel nog wat cranberry"s, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hartige cake met een goede luchtige, kruimelige structuur. Makkelijk te maken en met de vulling kun je volop varieeren!

INGREDIENTEN

Voor 8 cakejes, , 150 gr bloem, 9 gr bakpoeder, 150 gr zachte geitenkaas, 90 gr olijven zonder pit (ik gebruik Kalamata), 40 gr gepelde pistache noten, 3 eieren (kleine, ong. 150 gr bij elkaar), 90 ml olijfolie, 60 ml melk, 30 gr yoghurt, peper, 1 tl thijm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

De zondag voor advent is in Engeland 'stir-up Sunday'.Volgens een oude traditie worden op die dag de kerstcakes en puddingen gemaakt, zodat ze lang genoeg kunnen gisten of op smaak kunnen komen.

INGREDIENTEN

500 gr sultana rozijnen, 250 gr blanke rozijnen, 125 gr krenten, 250 gr sukade, 120 ml rum, 250 gr boter, 250 gr donkerbruine basterdsuiker, 1 tl geraspte sinaasappelschil, 1 tl geraspte citroenschil, 4 grote eieren, 200 gr bloem, 1 1/2 tl koekkruiden, 1 1/2 tl kaneel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

175 g zelfrijzend bakmeel, 1 theel. bakpoeder, 175 g boter, 175 g witte basterdsuiker, 3 eieren, voor de vulling:, 6 eetl. bosvruchtenjam, 200 ml slagroom, 200 g mascarpone, 300 g aardbeien, voor de garnering:, poedersuiker, kerstchocolade, 2 springvormen of taartvormen, ø 22 cm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2007
  •  …
  •  30-60 min.

Met verse aardbeien, die er met dit heerlijke zomerweer weer volop zijn.

Smullen, maar dan ook voor iedereen, alhoewel hij wel een beetje speciaal voor de mama`s is!

INGREDIENTEN

ALLE I NGREDIENTEN OP KAMERTEMP.!, 175 gr. zelfrijzend bakmeel; 1 theel. bakpoeder; 175 gr. boter; 175 gr. witte basterdsuiker; 3 eieren; : VOOR DE VULLING: 6 eetl. bosvruchtenjam; 200 ml. slagroom; 200 gr. mascarpone; 300 gr. aardbeien. VOOR DE GARNERING: poedersuiker; chocolaatjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Die mag ik altijd van mama maken voor het kinderbezoek, die houden meestal toch niet zo van taart en dit is heel leuk om te doen.

INGREDIENTEN

2 zakjes chocoladeglazuur (Baukje), 1 goudcake (500g, Gulden Krakeling), diverse taartdecoraties (Baukje), kleine snoepjes zoals tum-tum, smarties, dropstaafjes, 1 dl slagroom.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

175 g boter, 150 g fijne tafelsuiker, 3 losgeklopte eieren, enkele druppels vanille-essence, 250 g gezeefde bloem, 0.25 theelepel zout, 1.5 theelepel bakpoeder, 250 g gedroogde gehakte abrikozen, 125 g geconfijte gehakte gember, 125 g geconfijte ananas, geraspte schil en sap van 1/2 sinaasappel, geraspte schil en sap van 1/2 citroen, melk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Voor een ronde springvorm van 20 cm doorsnee of een vierkant van 18 x 18 cm van "M."

INGREDIENTEN

175 g boter, 150 g fijne tafelsuiker, 3 losgeklopte eieren, enkele druppels vanille-essence, 250 g gezeefde bloem, ? theelepel zout, 1? theelepel bakpoeder, 250 g gedroogde abrikozen, gehakt, 125 g geconfijte gember, gehakt, 125 g geconfijte ananas, geraspte schil en sap van ? sinaasappel, geraspte schil en sap van ? citroen, beetje melk

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

175 g zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 175 g boter, 175 g witte basterdsuiker, 3 eieren., voor de vulling: 6 eetlepels bosvruchtenjam, 200 ml slagroom, 200 g mascarpone, 300 g aardbeien. voor de garnering:, poedersuiker, kerstchocolade.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2005
  •  …
  •  30-60 min.

Picknick voor kinderen, voor een ronde cake van 20 cm doorsnee

INGREDIENTEN

100 gr boter, 100 gr volkorenbiskwie, verkruimeld, 1 eetl goldensyrup of schenkstroop, 225 gr suiker, 2 eetl cacao, 2 eetl gecondenseerde melk, 1,5 eetl vanille-essence, 50 gr amandelen, geschaafd en geroosterd,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Voor diegenen die roggebrood wel lekker vinden maar toch liever een wat luchtiger brood eten.

INGREDIENTEN

500 gram grof roggemeel, 700 gram gewoon wit meel, 600 ml melk, 100 gram boter, 50 gram verse gist, 3 theelepels zout, 3 theelepels suiker

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Nederlands
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 pak mix voor vanillecake(Baukje); 2 eetlepels cacao; 200 gram boter of margarine; 2 eieren; 3/4 dl melk; 2 sinaasappels; ? liter slagroom; 1 eetlepel poedersuiker; 1 zakje slagroomversteviger; 4 eetlepels sinaasappelsap; 2 eetlepels gehakte pistachenoten; cakevorm(28cm)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Voor een ronde cake van ? 23 cm.

INGREDIENTEN

1 kop geroosterde geblancheerde amandelen, 1 kop geroosterde hazelnoten, ? kop gekonfijte abrikozen, fijngehakt, ? kop gekonfijte ananas, fijngehakt, ? kop sukade- en oranjesnippers, ? kop gedroogde vijgen, fijngehakt, 95 gr bloem, 1 eetl cacao, 1 theel kaneel, ? theel koekkruiden, 110 gr witte basterdsuiker, 1,25 dl honing.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  •  …
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies