Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

30 nasi rames recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Sambal goreng telor. Dit is werkelijk verukkelijk!

INGREDIENTEN

* 6 eieren, * 1 sjalot, * teen knoflook, * 1 el olie, * 2 tl sambal oelek, * 1/2 tl gemberpoeder, * 1/2 tl koenjit, * 1/2 tl ketoembar, * mespunt djinten, * 75 gr santen (geconcentreerde kokosmelk, * 2 dl kippenbouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heel snel klaar en ook nog erg lekker

INGREDIENTEN

1 bak nasi (AH), 1 el. zonnebloemolie, 1 bak satestukjes, 3 el. atjar tjampoer, 1 zak cassave kroepoek, 1 schaaltje courgetterauwkost, 1 el. seroendeng

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Conimexrecept

INGREDIENTEN

? 400 g kipfilet, ? 300 g witte rijst, ? Conimex Satestokjes, ? Conimex Wok Olie, ? 75 g ontbijtspekblokjes, ? 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi, ? 1 kuipje Conimex Maleise Pinda Satesaus, ? 600 g gemengde roerbakgroenten, ? 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bron: Conimex

INGREDIENTEN

400 g kipfilet, 300 g witte rijst, Conimex Satestokjes, Conimex Wok Olie, 75 g ontbijtspekblokjes, 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi, 1 kuipje Conimex Maleise Pinda Satesaus, 600 g gemengde roerbakgroenten, 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi Goreng Met Bijgerechten.

INGREDIENTEN

* 600 Gram nasi goreng (zie gerecht nasi goreng), * Sate Babi 8 stokjes (zie Gerecht Sate Babi), * 4 a 8 eetl Sambal goreng Boontjes ( Zie Gerecht Sambal Goreng boonjtes), * 4 Eetl Sambal Goreng Tauge ( Zie Gerecht Sambal Goreng tauge), * 4 a 8 Eetl. atjar Tjampoer (uit Potje), * 4 Eetl. Seroendeng (uit potje), * 4 Eetl Gebakken Uitjes ( Bawang Goreng), * 4 spiegeleieren.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken rijst met diverse bijgerechten

INGREDIENTEN

Nasi goreng, 8 stokjes sate babi, 4 a 8 eetl. sambal goreng boontjes, 4 eetl. sambal goreng tauge, 4 a 8 eetl atjar tjampoer, 4 eetl. seroendeng, 4 el. bawang goreng (gebakken uitjes), 4 spiegeleieren,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 bak nasi (450 g), ? 1 eetlepel zonnebloemolie, ? 1 bak satestukjes (300 g), ? 3 eetlepels atjar tjampoer, ? 1 zak cassave kroepoek (60 g, ? 1 schaaltje courgette rauwkost (150 g), ? 1 eetlepel seroendeng,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken rijst met diverse bijgerechten.

INGREDIENTEN

Nasi goreng, 8 stokjes sate babi, 4 a 8 eetl. sambal goreng boontjes, 4 eetl. sambal goreng tauge, 4 a 8 eetl atjar tjampoer, 4 eetl. seroendeng, 4 eetl. bawang goreng (gebakken uitjes), 4 spiegeleieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken rijst met diverse bijgerechten

INGREDIENTEN

Nasi goreng, 8 stokjes sate babi, 4 a 8 eetl. sambal goreng boontjes, 4 eetl. sambal goreng tauge, 4 a 8 eetl atjar tjampoer, 4 eetl. seroendeng, 4 eetl. bawang goreng (gebakken uitjes), 4 spiegeleieren

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 pakken Conimex Indonesische Nasi Koening (a 250 g), 4 eieren (M), zout, peper, 3 eetlepels olie, 1 zak grove soepgroente (250 g), 250 g kipfilet, 1 zakje satesaus ( 68 g, Conimex), 1/2 pot atjar (a 335 g)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 pakken Conimex indonesische Nasi Koening, 4 eieren, zout, peper, 3 eetlepels olie, 1 zak grove soepgroente (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus (68 gr. Conimex), 1/2 pot atjar

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 pakken Nasi Koening (Conimex), 4 eieren, zout, peper, 3 el olie, 1 zakje grove soepgroente (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus, 1/2 pot atjar.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 pakken Nasi Koening (Conimex), 4 eieren, zout, peper, 3 el olie, 1 zakje grove soepgroente (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus, 1/2 pot atjar.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 pakken conimex indonesische nasi koening (a 250 gram), 4 eieren (m), zout,peper, 3 eetlepels olie, 1 zak grove soepgroenten (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus (68 gram conimex), 1/2 pot atjar (a 335 gram)., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeven recepten die er samen voor zorgen dat je een topper uit de Indonesische keuken op tafel kunt zetten. Dat wordt smullen geblazen!

INGREDIENTEN

* 12 houten stokjes, * 500 gr varkenshaas, * 1 sjalotje, * 2-3 tenen knoflook, * 3 el ketjap manis, * 1 el citroensap, * 2 tl koriander (ketoembar), * 1 tl komijnpoeder (djinten), * snuifje gemberpoeder, * zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een mini-rijsttafel op een bord

INGREDIENTEN

200 gr rijst...2 fijngesnipperde uien..2 eetlepels olie..3 theelepels sambal-oelek..350 gr mager varkensvlees in kleine stukjes..3 eieren.. 1 prei in ringetjes..1 rode paprika in blokjes.. 2 eetlepels ketjap-manis, een potje of blikje sperziebonen..4 drumstiks of kleine kippepootjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 400 gr snelkookrijst., * 8OO gr kippenborstfilet., * 4 eetlepes arachideolie., * 2 dl ketchup., * 6 eetlepels pindakaas., * 1 rode peper., * 200 gr lente-uitjes., * 2 eetlepels boter., *1 eetlepel maïzena., * Zout,peper,chilipoeder en paprikapoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Garnalen met boontjes

INGREDIENTEN

* 500 gr sperziebonen (of snijbonen), * 1 ui, * teen knoflook, * 1 el olie, * 1 tl trassi (=garnaalpasta), * 1 tl gemberpoeder, * 2 tl ketoembar, * 1 tl asem (tamarinde) of citroensap, * 2 dl kokosmelk uit blik, * 150 gr garnalen, * sambal,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Smoor van kip. Lekkerrrr!

INGREDIENTEN

* 6 drumsticks (voor de grote eters, * 6 kippenpoten, * zout en peper, * nootmuskaat, * 1 ui, * teen knoflook, * 3 tomaten, * 1 el olijfolie, * 3 el zoete sojasaus, * 2 kruidnagelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rempah = gehaktballetjes met kokos

INGREDIENTEN

* 400 gr rundergehakt, * 1 ei, * 50 gr geraspte kokos, * 1 sjalot, * mespunt korianderpoeder, * zout en peper, * 25 gr boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Atjar ketimoen met tauge

INGREDIENTEN

* 1 komkommer, * 2 worteltjes, * zout en peper, * 1/2 tl suiker, * 1/2 potje atjar tauge,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Sambal goreng tempe met paprika

INGREDIENTEN

* 1/2 blok tempe, * 1 grote ui, * 2 tenen knoflook, * 1 groene en 1 rode paprika, * 3 el olie, * 1 tl bruine suiker, * 1/2 tl gemberpoeder, * 1 tl asem (tamarinde) of citroensap, * 1-1/2 dl bouillon (tablet), * zout en sambal,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een eigen recept over Nasi Rames

INGREDIENTEN

500 gram Runderlappen, 1 bakje boeboe smoorvlees, 1 tl fijngehakte gember, 1 teen knoflook, 1 tl koenjit, 400 gram rijst, 50 gram gefruite uitjes, 2 el seroendeng, 500 gram sperciebonen, 1 bakje boemboe sajour boontjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mjammie mjammie, lekkere gerechtjes op een bord.

INGREDIENTEN

Witte rijst, verschillende gerechtjes, zoals hardgekookt ei in een pikant sausje, dit kun je allemaal krijgen van conimex, sperzieboontjes, satestokjes, gebakken banaan, kroepoek.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een nasi die verschillende lekkere smaken bevat zonder toevoeging van sauzen

INGREDIENTEN

250-300 gr. rijst, 2 flinke kipfilets in kleine blokjes, 125 gr. tauge, 125 gr. fijngesneden prei, 125 gr. fijngesneden kool, kleine fijngesneden ui, ketjap, chinese '5-kruiden', bouillonblokje, zout, zakje nasikruiden met groente, arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lock&Lock - testen van vershoudbakjes. Zien ook mijn recepten Bami Rames Speciaal2   BEWAAR ALLE  VOORBEREIDE GERECHTEN IN LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES TOT VOOR OPWARMEN ERVAN.

INGREDIENTEN

DAG 1 , , Vleeskerrie, , 600 g doorregen rundvlees in 2xcm stukken, 50 g margarine, 3 grote uien grof gesneden, 4 tenen knoflook fijn, 1+1/2 t zout, 70 g tomatenpuree, 1 e kerrie, 3 kruidnagels, 2 kardemom pitten(toko), 2 t ketoembar, 1 t gemberpoeder, 1/2 t all spice (pimentpoeder), 3/4 t anijszaad, 1 t geelwortel, , 1.Verhit margarine in braadpan tot net bruin., 2. Voeg nu uien en knoflook toe en laat even aanbakken., 3.Bak alle kruiden even aan in ui-mengsel en voeg dan het vlees toe., 4.Bak vlees totdat het van alle kanten verkleurd zijn., 5.Voeg tomaten puree toe en laat 3 min. ontzuren., 6. Doe vleesmengsel in stoofpan en verwarm water in koekenpan terwijl alle bak resten los gemaak worden., 7. Giet de kookwater bij vleesmengsel zodat het precies onder staan. 8.Stoof vlees voor 2+1/2 uur., , Gestoofd runder borstlappen met wortel uit Azië, , 750 g borstlappen, in groter stukken gesneden, 2-3 wortelen, in dikker diagonale plakken of diamantvorm, 2 e olie, 3 cm gember, fijn, 1 ui, fijn of 3 sjalots, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2 e bloem met 1/2 e suiker en 1 e water vermengd, 2-3 e sambal oelek, , 2 e rijstwijn of droge sherry, 1 steranijs, 6 Sichuanpeperkorrels, 2 e donkere Chinese sojasaus, 2 e Maggi (uit flesje), 1 e suiker, 3-4 kopjes kippenbouillon, zout, , , 1. Roerbak in olie de gember, ui, knoflook, steranijs en peperkorrels tot de geur vrijkomen., 2. Voeg bloem mengsel, sambal oelek, rijstwijn, suiker en sojasaus toe en bak kort mee., 3. Haal van vuur en meng de wortelen en het vlees door deze mengsel., 4. Doen vlees mengsel in een stoofpan of slow cooker en giet de kippenbouillon erbij zodat het vlees precies onder staat., 5. Stoof vlees op laag vuur voor 2-3 uur tot zacht en saus wat ingedikt.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, 300 gram rijst (gekookt en koud), 2 uien, 1-2 teentje(s) knoflook, 4 el olijfolie, klein stukje trassi, 1 tl ketoembar, 1 tl djintan, 2 tl sambal oelek, 2 el ketjap manis, 2 lente-uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 300 gram kipfilet, 1 kleine ui, 2 el olijfolie, 2 tl geraspte gemberwortel, 1 teentje uitgeperste knoflook, 4 el droge sherry, 1 tl suiker, 1 el honing, 2 el ketjap manis, 2 tl gembersiroop, 1 lente-uitje

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, , 400gr Sperzieboontjes; 1 Fijngesneden Ui; 2 Geperste Teentjes Knoflook;, 2el Sojaolie; 2tl Sambal Oelek; 2el Geraspte Kokos; Peper en Zout;,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 75 gram gekookte ham, 1 teentje knoflook, 3 lente-uitjes, 1 el selderijgroen (gehakt), 1 el olijfolie, 100 gram gepelde garnalen., Voor de saus:, 1 sjalotje, 1/2 el olie, 1/2 pakje gezeefde tomaten, 1 tl geraspte gemberwortel, 1 tl goela djawa, 1/2 tl sambal oelek, 1 el ketjap manis., En verder:, 4 eieren, zout, peper, 4 el melk

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top