1. Home
  2. Recepten
  3. Nasi Rames

Nasi rames recepten (27) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Nasi rames

Sambal goreng telor. Dit is werkelijk verukkelijk!

INGREDIENTEN

* 6 eieren * 1 sjalot * teen knoflook * 1 el olie * 2 tl sambal oelek * 1/2 tl gemberpoeder * 1/2 tl koenjit * 1/2 tl ketoembar * mespunt djinten * 75 gr santen (geconcentreerde kokosmelk * 2 dl kippenbouillon

Bereidingswijze

De eieren hard koken, af laten koelen en pellen. Ui en knoflook pellen en snipperen. De olie verwarmen en hierin de snippers ui en knoflook 2 minuten fruiten. Voeg de specerijen toeen laat die nog even meefruiten. Voeg de santen en de bouillon toe en laat de santen smelten. Laat de saus even pruttelen. Halveer de eieren en leg ze in een platte schaal. Giet de saus er over.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Nasi Rames

Heel snel klaar en ook nog erg lekker

INGREDIENTEN

1 bak nasi (AH), 1 el. zonnebloemolie, 1 bak satestukjes, 3 el. atjar tjampoer, 1 zak cassave kroepoek, 1 schaaltje courgetterauwkost, 1 el. seroendeng

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Nasi Rames

Conimexrecept

INGREDIENTEN

? 400 g kipfilet, ? 300 g witte rijst, ? Conimex Satestokjes, ? Conimex Wok Olie, ? 75 g ontbijtspekblokjes, ? 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi, ? 1 kuipje Conimex Maleise Pinda Satesaus, ? 600 g gemengde roerbakgroenten, ? 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi Rames

Nasi Goreng Met Bijgerechten.

INGREDIENTEN

* 600 Gram nasi goreng (zie gerecht nasi goreng), * Sate Babi 8 stokjes (zie Gerecht Sate Babi), * 4 a 8 eetl Sambal goreng Boontjes ( Zie Gerecht Sambal Goreng boonjtes), * 4 Eetl Sambal Goreng Tauge ( Zie Gerecht Sambal Goreng tauge), * 4 a 8 Eetl. atjar Tjampoer (uit Potje), * 4 Eetl. Seroendeng (uit potje), * 4 Eetl Gebakken Uitjes ( Bawang Goreng), * 4 spiegeleieren.,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi rames

INGREDIENTEN

1 bak nasi (450 g), ? 1 eetlepel zonnebloemolie, ? 1 bak satestukjes (300 g), ? 3 eetlepels atjar tjampoer, ? 1 zak cassave kroepoek (60 g, ? 1 schaaltje courgette rauwkost (150 g), ? 1 eetlepel seroendeng,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Nasi Rames

Gebakken rijst met diverse bijgerechten

INGREDIENTEN

Nasi goreng, 8 stokjes sate babi, 4 a 8 eetl. sambal goreng boontjes, 4 eetl. sambal goreng tauge, 4 a 8 eetl atjar tjampoer, 4 eetl. seroendeng, 4 el. bawang goreng (gebakken uitjes), 4 spiegeleieren,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi Rames

Gebakken rijst met diverse bijgerechten.

INGREDIENTEN

Nasi goreng, 8 stokjes sate babi, 4 a 8 eetl. sambal goreng boontjes, 4 eetl. sambal goreng tauge, 4 a 8 eetl atjar tjampoer, 4 eetl. seroendeng, 4 eetl. bawang goreng (gebakken uitjes), 4 spiegeleieren.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Nasi Rames

Gebakken rijst met diverse bijgerechten

INGREDIENTEN

Nasi goreng, 8 stokjes sate babi, 4 a 8 eetl. sambal goreng boontjes, 4 eetl. sambal goreng tauge, 4 a 8 eetl atjar tjampoer, 4 eetl. seroendeng, 4 eetl. bawang goreng (gebakken uitjes), 4 spiegeleieren

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Nasi Rames

INGREDIENTEN

2 pakken Conimex Indonesische Nasi Koening (a 250 g), 4 eieren (M), zout, peper, 3 eetlepels olie, 1 zak grove soepgroente (250 g), 250 g kipfilet, 1 zakje satesaus ( 68 g, Conimex), 1/2 pot atjar (a 335 g)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Nasi Rames

INGREDIENTEN

2 pakken Nasi Koening (Conimex), 4 eieren, zout, peper, 3 el olie, 1 zakje grove soepgroente (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus, 1/2 pot atjar.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi Rames

INGREDIENTEN

2 pakken Nasi Koening (Conimex), 4 eieren, zout, peper, 3 el olie, 1 zakje grove soepgroente (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus, 1/2 pot atjar.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi Rames

INGREDIENTEN

2 pakken Conimex indonesische Nasi Koening, 4 eieren, zout, peper, 3 eetlepels olie, 1 zak grove soepgroente (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus (68 gr. Conimex), 1/2 pot atjar

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi Rames

INGREDIENTEN

2 pakken conimex indonesische nasi koening (a 250 gram), 4 eieren (m), zout,peper, 3 eetlepels olie, 1 zak grove soepgroenten (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus (68 gram conimex), 1/2 pot atjar (a 335 gram)., ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi Rames

Bron: Conimex

INGREDIENTEN

400 g kipfilet, 300 g witte rijst, Conimex Satestokjes, Conimex Wok Olie, 75 g ontbijtspekblokjes, 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi, 1 kuipje Conimex Maleise Pinda Satesaus, 600 g gemengde roerbakgroenten, 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi Rames

Een eigen recept over Nasi Rames

INGREDIENTEN

500 gram Runderlappen, 1 bakje boeboe smoorvlees, 1 tl fijngehakte gember, 1 teen knoflook, 1 tl koenjit, 400 gram rijst, 50 gram gefruite uitjes, 2 el seroendeng, 500 gram sperciebonen, 1 bakje boemboe sajour boontjes,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Nasi rames

Zeven recepten die er samen voor zorgen dat je een topper uit de Indonesische keuken op tafel kunt zetten. Dat wordt smullen geblazen!

INGREDIENTEN

* 12 houten stokjes, * 500 gr varkenshaas, * 1 sjalotje, * 2-3 tenen knoflook, * 3 el ketjap manis, * 1 el citroensap, * 2 tl koriander (ketoembar), * 1 tl komijnpoeder (djinten), * snuifje gemberpoeder, * zout en peper,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Nasi Rames.

INGREDIENTEN

* 400 gr snelkookrijst., * 8OO gr kippenborstfilet., * 4 eetlepes arachideolie., * 2 dl ketchup., * 6 eetlepels pindakaas., * 1 rode peper., * 200 gr lente-uitjes., * 2 eetlepels boter., *1 eetlepel maïzena., * Zout,peper,chilipoeder en paprikapoeder.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

nasi rames

Een mini-rijsttafel op een bord

INGREDIENTEN

200 gr rijst...2 fijngesnipperde uien..2 eetlepels olie..3 theelepels sambal-oelek..350 gr mager varkensvlees in kleine stukjes..3 eieren.. 1 prei in ringetjes..1 rode paprika in blokjes.. 2 eetlepels ketjap-manis, een potje of blikje sperziebonen..4 drumstiks of kleine kippepootjes

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Nasi rames

Garnalen met boontjes

INGREDIENTEN

* 500 gr sperziebonen (of snijbonen), * 1 ui, * teen knoflook, * 1 el olie, * 1 tl trassi (=garnaalpasta), * 1 tl gemberpoeder, * 2 tl ketoembar, * 1 tl asem (tamarinde) of citroensap, * 2 dl kokosmelk uit blik, * 150 gr garnalen, * sambal,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi rames

Smoor van kip. Lekkerrrr!

INGREDIENTEN

* 6 drumsticks (voor de grote eters, * 6 kippenpoten, * zout en peper, * nootmuskaat, * 1 ui, * teen knoflook, * 3 tomaten, * 1 el olijfolie, * 3 el zoete sojasaus, * 2 kruidnagelen,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi rames

Rempah = gehaktballetjes met kokos

INGREDIENTEN

* 400 gr rundergehakt, * 1 ei, * 50 gr geraspte kokos, * 1 sjalot, * mespunt korianderpoeder, * zout en peper, * 25 gr boter,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Nasi rames

Atjar ketimoen met tauge

INGREDIENTEN

* 1 komkommer, * 2 worteltjes, * zout en peper, * 1/2 tl suiker, * 1/2 potje atjar tauge,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Nasi rames

Sambal goreng tempe met paprika

INGREDIENTEN

* 1/2 blok tempe, * 1 grote ui, * 2 tenen knoflook, * 1 groene en 1 rode paprika, * 3 el olie, * 1 tl bruine suiker, * 1/2 tl gemberpoeder, * 1 tl asem (tamarinde) of citroensap, * 1-1/2 dl bouillon (tablet), * zout en sambal,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

nasi rames

Mjammie mjammie, lekkere gerechtjes op een bord.

INGREDIENTEN

Witte rijst, verschillende gerechtjes, zoals hardgekookt ei in een pikant sausje, dit kun je allemaal krijgen van conimex, sperzieboontjes, satestokjes, gebakken banaan, kroepoek.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi Rames Savoureux

Een nasi die verschillende lekkere smaken bevat zonder toevoeging van sauzen

INGREDIENTEN

250-300 gr. rijst, 2 flinke kipfilets in kleine blokjes, 125 gr. tauge, 125 gr. fijngesneden prei, 125 gr. fijngesneden kool, kleine fijngesneden ui, ketjap, chinese '5-kruiden', bouillonblokje, zout, zakje nasikruiden met groente, arachideolie

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bami Rames Speciaal 1

Lock&Lock - testen van vershoudbakjes. Zien ook mijn recepten Bami Rames Speciaal2   BEWAAR ALLE  VOORBEREIDE GERECHTEN IN LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES TOT VOOR OPWARMEN ERVAN.

INGREDIENTEN

DAG 1 , , Vleeskerrie, , 600 g doorregen rundvlees in 2xcm stukken, 50 g margarine, 3 grote uien grof gesneden, 4 tenen knoflook fijn, 1+1/2 t zout, 70 g tomatenpuree, 1 e kerrie, 3 kruidnagels, 2 kardemom pitten(toko), 2 t ketoembar, 1 t gemberpoeder, 1/2 t all spice (pimentpoeder), 3/4 t anijszaad, 1 t geelwortel, , 1.Verhit margarine in braadpan tot net bruin., 2. Voeg nu uien en knoflook toe en laat even aanbakken., 3.Bak alle kruiden even aan in ui-mengsel en voeg dan het vlees toe., 4.Bak vlees totdat het van alle kanten verkleurd zijn., 5.Voeg tomaten puree toe en laat 3 min. ontzuren., 6. Doe vleesmengsel in stoofpan en verwarm water in koekenpan terwijl alle bak resten los gemaak worden., 7. Giet de kookwater bij vleesmengsel zodat het precies onder staan. 8.Stoof vlees voor 2+1/2 uur., , Gestoofd runder borstlappen met wortel uit Azië, , 750 g borstlappen, in groter stukken gesneden, 2-3 wortelen, in dikker diagonale plakken of diamantvorm, 2 e olie, 3 cm gember, fijn, 1 ui, fijn of 3 sjalots, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2 e bloem met 1/2 e suiker en 1 e water vermengd, 2-3 e sambal oelek, , 2 e rijstwijn of droge sherry, 1 steranijs, 6 Sichuanpeperkorrels, 2 e donkere Chinese sojasaus, 2 e Maggi (uit flesje), 1 e suiker, 3-4 kopjes kippenbouillon, zout, , , 1. Roerbak in olie de gember, ui, knoflook, steranijs en peperkorrels tot de geur vrijkomen., 2. Voeg bloem mengsel, sambal oelek, rijstwijn, suiker en sojasaus toe en bak kort mee., 3. Haal van vuur en meng de wortelen en het vlees door deze mengsel., 4. Doen vlees mengsel in een stoofpan of slow cooker en giet de kippenbouillon erbij zodat het vlees precies onder staat., 5. Stoof vlees op laag vuur voor 2-3 uur tot zacht en saus wat ingedikt.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gebakken kip met een zoetzure saus

Gebakken kip als onderdeel van een Chinese nasi of bami rames speciaal menu. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

Warm gaar oven gebakken kip drumsticks, , VOOR ZOETZURE SAUS: , 1/2 kopje witte Chinese rijstazijn, 1 kopje water, 5-6 e bruine suiker, 3 e tomatenketchup, 1 e lichte Chinese sojasaus, water/maïzena papje, , 1. Breng ingrediënten aan kook., 2. Maak een licht gebonden saus met maïzena/water papje.

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
Nieuwste nasi rames recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top