Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Nasi goreng recepten (679) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.

Op Surinaamse wijze.

INGREDIENTEN

500g rijst(lange korrels), 1 klein stukje trassie (garnalenpasta), 100g margarine of 1 dl olie, 4 teentjes geperste knoflook, 1/2 kopje water, 1 gesnipperde uik 500g gekookt kipfilet, 2 eieren, 1 komkommer, 4 vleestomaten, 2 el ketjap asin, 1 el soya sauce, 1/2 tl djintan (gemalen komijn), 1/2 tl ketoembar (gemalen koriander), 2 takjes fijngesneden selderie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Authentieke nasi goreng

INGREDIENTEN

400g rijst, 2 el Go-Tan Wokolie, 1 ui (blokjes), 300g gesneden kipfilet of varkensvlees, 1 prei (schijfjes), 1 winterwortel (schijfjes), Go-Tan Boemboe Nasi Goreng, 2 eieren, snufje zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit cursus Chinees koken

INGREDIENTEN

1 kopje gare rijst per persoon, ui, knoflook, trassi, ketoembar, spaanse peper, een klein ei per persoon, vet-sin, zout en suiker, ketjap, bosui

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijke nasi die altijd lukt en erg lekker is

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 250 gr kipfilet, 200 gr achterham (dikke plak), 1 ui, 3 sjalotten, 2-3 tenen knoflook, 1 dunne prei, 2 tl sambal, 2 tl ketoembar, 1/2 el djinten, flinke mespunt trassi, zout en peper, zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1998
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Simpele, maar smaakvolle nasi goreng

INGREDIENTEN

, 1 pak zilvervliesrijst, 1 zakje boemboe nasi goreng (nasigroente), 1/2 rode peper fijngesneden, 1/2 prei fijngesneden, 2 eieren, 2 eetl. wokolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

4 pers.; per persoon 310 Kcal. 1300 Kj;

INGREDIENTEN

400 gr. droogkokende rijst, 1 zakje boemboe nasi goreng, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 250 gr. prei, 1 winterwortel, 6 takjes selderij, weinig boter of olie, 400 gr. nasivlees, 3 el. ketjap, 1-2 tl. sambal goreng,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De lekkerste nassie hier op smul!

INGREDIENTEN

400 gr. rijst, 500 gr. kipfilet, 400 gr. groenten (b.v.nasi pakket), 1 pk. conimex boemboe voor nasi goreng, 6 eieren, 2 theel. knoflook, 4 eetl. oosterse roerbakolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een basisrecept voor dit Indonesische gerecht!

INGREDIENTEN

400 gram rijst, 1 zakje boemboe nasi goreng, 100 gram ontbijtspek (fijngesneden), 2 eetlepels arachideolie, 300 gram nasivlees (fijngesneden), 1 ui (gesnipperd), 2 eieren, 1 prei, 1-2 theelepels sambal oelek, 2 eetlepels ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr. droogkokende rijst, 1 zakje mix voor nasi goreng, conimex 45gr.), 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 250 gr.prei, 250 gr. winterwortel, 6 takjes selderij, 400 gr. nasivlees, 3-4 eetlepels ketjap manis, 1-2 theelepels sambal goring, 4 eetlepels wokolie van conimex

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een supersnelle, verse en lekker nasi goreng. Waar je alleen voor moet zorgen is dat je de rijst al gekookt hebt, ik doe altijd restjes rijst in de diepvries en gebruik ze dan voor dit soort gerechten (wel zorgen dat ze ontdooid is natuurlijk). (met foto)

INGREDIENTEN

Restje rijst (ongeveer 200 gram), 1 zak van 400 gram roerbak groente Chinees (AH), 200/300 gram varkenslapjes (als je helemaal snel wilt neem je nasivlees, ik vind dat meestal niet zo lekker), 1 zakje nasi goreng mix, zo'n boemboe (toko), seroendeng, tafelzuur (augurken, zilveruitjes en atjar tjampoer)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Surinaams menu !

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , Kotomisi Rijst, 1 potje Faja Lobi Nasi Goreng (Roerbaksaus), trassie, 3 eieren, olie, (in blokjes gesneden) 250 gram kipfilets, 1 fijngesneden stengel selderij, 1 gesneden stengel prei, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Indonesische nasi goreng met satesaus en komkommer

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet in blokjes - 400 gram rijst - bumbu nasi goreng van Sari Rasa - 1 groot pak nasigroenten( met rode peper) - 1 grote ui - 1 teentje knoflook - 1 komkommer - 1 zakje satesaus (van de toko) - scheutje zoete kecap - olie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr. droogkokende rijst 1 zakje boemboe nasi goreng 1 grote ui 2 teentjes knoflook 250 gr. prei 1 winterwortel 6 takjes selderij weinig boter of olie 400 gr. nasivlees 3 el. ketjap 1-2 tl. sambal goreng

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Eenvoudig Indonesisch rijstgerecht

INGREDIENTEN

* 400 Gram Rijst, * 1 Zakje Boemboe Nasi Goreng, * 50 Gram Ontbijtspek fijngesneden, * 2 1/2 eetl (arachide) olie, * 300 Gram Nasi of ander varkensvlees heel fijngesneden., * zout, * 1 ui gesnippert, * 2 eieren, * 1 prei, * 1 a 2 theel Sambal oelek, * 2 eetl Ketjap Manis

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Serveer bij de nasi indische nasi schaaltjes met seroendeng, atjar en kroepoek en gebakken uitjes zie er leuk uit op de tafel en smaakt heerlijk.

INGREDIENTEN

440 gram droogkokende rijst*1 zakje gedroogde nasi goreng kruiden(boemboe nasi goreng)van 50 gram*5 el olie*2 grote gesnipperde uien*2 uit geperste teentjes knoflook*1 dunne prei*250 gram gaar varkens of kippievlees*259 gram gesneden witte of chinese kool*2 tl sambal oelek*ketjap bentang asin*100 gram gepelde garnalen*125 gram tauge*125 gram ham*2 gepelde tomaten*3 eieren.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

(Gepikt van de chinees)

INGREDIENTEN

Rijst voor 4 personen, 2 kippefilets, 4 wortelen, 3 preien, 4 eieren, 2 uien, zakje nasi goreng kruiden, sambal ketjap (sojasaus), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.

INGREDIENTEN

500 gr witte rijst, 1 prei, 1 kleine winterpeen, 1 grote ui of 2 middelgrote, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 chilipeper, 3 eieren, 100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes), 100 gr fricandeau (plakjes), 1 ½ tl Trassie Oedang, 2 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, 3 el wokolie, Snufje peper, Scheutje ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

HET BESTE SURINAAMSE NASI GORENG MENU, ZOALS DE JAVANEN DAT IN SURINAME MAKEN.

INGREDIENTEN

Kotomisi Rijst, 1 potje Faja Lobi Nasi Goreng(roerbaksaus), trassie, 3 eieren, olie, 250 gr kipfilet in blokjes gesneden, 1 stengel selderij fijngesneden, 1 stengel prei gesneden, zout. Deze Surinaamse ingredienten koop ik bij Albert Heijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het is een klassiek gerecht. Dus ik heb er niets aan veranderd.

INGREDIENTEN

, 250 gr lamsvlees, 250 gr rijst, 1 paprika, 250 gr champignons, 200 gr wortelen, 4 eieren, enkele lepels melk, margarine, nasi goreng kruiden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 250 gr lamsvlees, - 250 gr rijst, - 1 paprika, - 250 gr champignons, - 200 gr wortelen, - 4 eieren, - enkele lepels melk, - margarine, - nasi goreng kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 250 gram rijst (liefst zilvervliesrijst), 1 zakje Boemboe Nasi Goreng (nasikruiden), naar behoefte, 150 a 200 gram in kleine stukjes gesneden kipfilet of hamlappen (mag ook minder), ? 250 gram (of minder) champignons, naar behoefte, 1 of 2 uien, scheutje ketjap manis, naar wens: mespunt sambal oelek, 2 of 4 eieren, boter, twee bananen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Veel voorbereiding, maar zeker de moeite waard.

INGREDIENTEN

1 pak snelkookrijst, olie, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 maggi-blokje, tomatenpuree, halve kip, evt. vetsjin en zoete ketjap.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Simpele nasi op hollandse wijze, die je vast kent zoals je oma of je moeder hem altijd maakte.

INGREDIENTEN

400 gram droogkokend rijst , 400 gram nasivlees , 250 gram prei , 250 gram winterwortel , 75 ml vloeibare margarine (becel, eigen huis merk, blue band, crome, bertolli etc)., 6 takjes selderij , 3-4 el ketjap manis , 2 tenen knoflook , 1-2 el tl sambal goreng , 1 zakje boemboe nasi goreng (conimex, inproba) , 1 grote ui , Serveer er extra bij: Ham, spiegeleieren, atjar tjampoer, augurken, komkommer, seroendeng, kroepoek en pindasaus., Voor de variatie kun je natuurlijk ook eens dit recept met mie, eiermie of miehoen maken.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Serveer bij deze, op Indische wijze gebakken rijst schaaltjes met seroendeng(mengsel van gebakken kokos, pinda's, kruiden en donkerbruine suiker) en wat tafelzuur zoals atjar tjampoer. Beide zijn kant-en klaar te koop

INGREDIENTEN

- 400 gr. droogkokende rijst, - zout, - 1 zakje gedroogde nasi gorengkruiden, (boemboe nasi goreng) van 50 gr., - 5 eetlepels olie, - 2 grote gesnipperde uien, - 1-3 uitgeperste teentjes knoflook, - 1 dunne prei, - 250 gr. gaar varkens-of kippevless, - 250 gr. geschaafde witte of Chinese kool, - 1-2 theelepels sambal oelek, - 2-3 eieren, - ketjap benteng asin, - 100-150 gr. gepelde garnalen, - 100-150 gr. tauge, - 100-150 gr. ham, - 1-2 gepelde, in plakjes gesneden tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De allerlekkerste Nasi Goreng

INGREDIENTEN

500 g witte rijst,zout,peper,3 eieren,4-5 el olie,1/2 tl trassie,1/2 tl koenjit,1-2 tl geraspte gemberwortel(djahe),2 uien fijngesneden,2 teentjes knoflook fijngesneden,1-2 tl sambal oelek,500 g kipfilet in blokjes,150 g gepelde gekookte garnalen,3 lenteuitjes in dunne ringen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere nasi (vrij snel klaar met kant-en klaar groentenpakket)

INGREDIENTEN

1 zakje nasi mix van Inproba, 400 gram nasi-groenten (C1000-koeling), 300 gram kipfilet-reepjes, 400 gram rijst, 5 eetlepels ketjap manis

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr droogkokende rijst,500 gr nassivlees of hamlappen,4 uien,2 teentjes knolook,2 eetl olie,1theel sambal,2 boemboe nassi goreng,1 worst,2 prei,1 pak verse bamigroente

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi Goreng Speciaal Altijd lekker, kan bijna niet mislukken. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 25 minuten

INGREDIENTEN

? pak witte rijst, 1 pak groente- en kruiden- mix voor Nasi Speciaal, 75 g tauge, 150 g varkensvlees, in blokjes, peper, zout, 50 g boter, 200 g fijngesneden witte kool, 1 grote ui, in stukjes, ketjap manis, sambal, , (garnering:)75 g ham, in reepjes, spiegelei, bieslook, selderij

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Nasi met ei.

INGREDIENTEN

1 ui1 prei100 g ham3 augurken1 eetl. olie1 theel. sambal1 pak kant-en-klare nasi a 600 g (bijv. het verre Oosten)2 eetl. boter of margarine3 eieren1 eetl. ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Weer eens op een andere manier bereid maar wel lekker.

INGREDIENTEN

Spekjes,gr.Ui,2 t knoflook, ketjap manis,1 1/2 dessertl. sambal oelek, nasi groenten (droog) en alle groenten die je er in kwijt wilt.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere nasi. Ons gezin kan hiervan blijven smullen.

INGREDIENTEN

400 gram droogkokende rijst, 250 gram nasivlees (of kip), 2 a 3 eetlepels olie, 1 theelepel zout, 3 kleingesneden uien, 2 teentjes knoflook, 1 à 2 theelepels sambal oelek, 2 theelepels ketoembar, ½ theelepel djintan, 1 theelepel djahé, 1 theelepel laos, 1 mespuntje vetsjin, 1 dunne prei in ringen, 1 à 2 eetlepels ketjap, 4 eieren, 100 gram ham, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Als je van pittige nasi goreng houdt! Het lijkt ingewikkelder dan het is. Smaakt goed met paprika chips erbij....

INGREDIENTEN

4 kopjes gekookte en gestoomde zilvervliesrijst (liefste koude rijst van de vorige dag dat bakt lekkerder), 3 eetlepels olie, twee theelepels sesamolie, 1 gesnipperde ui, 3 tenen knoflook, 250 gram fijn gesneden kipfilet, theelepel kruidenbouillon, theelepel trassi (liefst chineze trassi)eetlepel Oystersauce, flink wat gebakken uitjes (bawang goreng), 2 a 3 eieren, handje diepvriesdoperwten, zoete ketjap naar smaak (ongeveer een eetlepel), 1 eetlepel vissaus, dessertlepel hot tomatenketchup, mespuntje cayenne-peper, theelepel gemberpoeder, eetlepel seroendeng,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

̊ 9 soepkommen rijst, gaar, ̊ 9 eieren, ̊ 450 g ham, fijngesneden, ̊ 3 preien, ̊ 1 knoflookteentje, ̊ 6 el zonnebloemolie, ̊ ketjap, verdund met wat water en zout, naar smaak, , Extra voor Indische Nasi:, ̊ trassi, ̊ knoflook, fijngesneden, ̊ uien, fijngesneden, ̊ sambal of lomboks, ̊ paprikapoeder (voor de rode kleur), ̊ garnalen (evt. uit blik), ̊ 1 prei

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een vegetarische recept wat makkelijk klaar te maken is, voedzaam en smakelijk.

INGREDIENTEN

? 1 pak rijst, ? 2 eieren, ? 1 el fijngehakte gember, ? 5 teentjes knoflook, ? 2 uien (fijn gesnipperd), ? 1 rode paprika in kleine blikjes, ? doosje fijne doppertjes uit de diepvries, ? sambal,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-1998
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak witte rijst, 1 pak Honig groente- en kruiden- mix voor Nasi Speciaal, 100 g tauge, 200 g varkensvlees, in blokjes, zout, peper, 50 g boter, 200 g fijngesneden witte kool, 2 grote uien, in stukjes, ketjap manis, sambal, (garnering:)75 g ham, in reepjes, spiegelei, bieslook, selderij, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Nasi Goreng

INGREDIENTEN

Spekjes julienne, 1 grote of 2 kleine uien, verse kruidenmix voor sambal goreng (ongeveer de helft, rest invriezen), 1-2 bouillonblokjes, peper, Droog gekookte witte rijst die al is afgekoeld, 1-2 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi goreng is een Indonesisch gerecht dat iedereen wel kent, door de meeste Nederlanders wordt het kortweg nasi genoemd. Nasi goreng is een rijstgerecht dat je op veel verschillende manieren kunt maken, hoofdingrediënten zijn meestal gekookte rijst, ketjap of sojasaus, groente, vlees en kruiden om het geheel op smaak te brengen. Natuurlijk kun je aan deze basis voor nasi goreng nog allerlei heerlijke dingen toevoegen. Kijk hieronder voor heel veel recepten voor nasi goreng en kies er eentje uit die jou aanspreekt. Maak een flinke pan vol zodat iedereen gezellig mee kan eten en geniet samen van een heerlijke maaltijd.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top