Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.942 nasi recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere zoete nasi. Ingreienten zijn bij een toko te koop.

INGREDIENTEN

500 gr rijst., 250 gr kipfilet., 1 ui., 2 teentjes knoflook., 1 rode paprika., 1 prei., 2 daon salam bladjes., 2 stukjes laos van 1 cm., 2 eetlepels zoute ketjap., veel zoete ketjap., selderie., 2 eieren., margerine., 4 eetlepels olie., 2 maggiblokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2008
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Een gerecht dat niet bij de rijsttafel mag ontbreken.

INGREDIENTEN

- 700 gr rijst, - 300 gr kipfilet of nasivlees, - 1 nasi groentenpaket, - 1 pakje gedroogde nasi kruiden of 2 el kruidenpasta., - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250 gram gekookte ham(in dikke plakken), 1 dunne prei, 1 zakje kruidenmix voor nasi, 4 eetlepels olie, 1 theelepel sambal oelek, 2 eetlepels ketjap manis.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Razendsnelle maar overheerlijke nasi

INGREDIENTEN

2 kopjes zilvervliesrijst (snelkook, AH)-, 1 ui - 1 zak Chinese groentenmix of nasi / bamimgroenten (AH)- 250 gram kipfilet - 1 zakje kruidenmix nasi goreng Silvo - scheutje zoete ketjap - scheutje zoute ketjap - beetje zonnebloemolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Eindelijk "het" recept gevonden

INGREDIENTEN

1 pak zilvervliesrijst (Aldi 400 gr.), 1 ui, 2/3 zak stoofgroenten (Konmar/Super met wortel, prei, paprika en witte kool), 2 eieren, 2 teentjes knoflook, 1 zakje boemboe voor nasi goreng (Tesi bon, Konmar), 250 gr. kipfilet.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi voor een makkelijke dag.

INGREDIENTEN

, * 1 pak snelkookrijst, * bakje spekblokjes, * boemboe nasi goreng ( toko ), * 400 gram gesneden groente ( mag ook soepgroente zijn )

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gram witte rijst - 400 gram gezouten varkensvlees - 1 nasipakket ? 100 gram - 2 eetlepels wokolie - 1 zakje kruidenmix voor nasi,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* pak rijst, * nasi groente mix (kruiden), * blikje smac of ham, * 4 uien, * 2 teentjes knoflook, * olie, * ketjap, * sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Simpele maar toch complete nasi

INGREDIENTEN

1 pak Rijst, 4 uien, 2 teentjes knoflook, ketjap manis, sambal (afhankelijk van smaak) nasi kruiden van Conimex (kleine zakje), azijn, suiker, eieren en kroepoek.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Rijst, nasigroenten, boemboe voor nasi, sate, eieren, kroepoek, atjar tjampoer, augurken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  •  
  •  0-10 min.

Pittige gehaktballetjes met rijst

INGREDIENTEN

400 gr kalfsgehakt, 1 ei,paneermeel,p&z,cayennepeper en paprikapoeder, 2 zakjes snelkookrijst, 1 zakje mix voor nasi,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere kruidige nasi net weer even anders

INGREDIENTEN

Een speklapje, 1 kipfiletje, 1 spitskool, 100 gr tauge, 1 prei, 1 grote ui, knoflook, trassie, kentjoer,sambal, ketjap, bouillonblokje, djahe, e.d.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk recept van een goede vriendin.

INGREDIENTEN

1 pak snelkookrijst,300 gr hamlapjes,1/2 zakje nasi gorengkruiden (conimex),1 grote ui,bami pakket,sambal naar smaak,ketjap,evt knoflook(vers of gemalen uit een potje)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke snelle maaltijd voor degenen die bami en nasi een beetje beu zijn.

INGREDIENTEN

200 gr. mihoen, 2 kipfilets (200-250 gr.), sojasaus, 1 rode paprika, 1 ui, klein doosje tauge, 1 theelepel sambal, 2-3 eetlepels cashewnoten, Sense bakolie Oosterse kruiden, 1 teentje knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke Nasi en razendsnel klaar!

INGREDIENTEN

Basmati Rijst (mag ook andere), 3 Kipfilets, Zakje Nasi groente (AH),2 Spaanse Pepers, Boemboeblok Nasi (Koningsvogel),Stuk Santen, Ketjap Manis, 2 Tenen Knoflook, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak Lassie toverrijst a 400 g, zout, 1 pak mix voor nasi (C1000 Selectie), 1 courgette, 3 el zonnebloemolie (C1000 Selectie), 1 ui, in partjes, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 400 g Oosterse roerbakmix (C1000 Vers), 125 g hamreepjes, 2-3 el ketjap manis, sambal,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ui, 3 tenen knoflook, 1 grote prei, 1 ei, 250 g kalkoenfilet, 100g spek, 200g taugeh, 200g gekookte rijst, zakje mix voor nasi van Conimex.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi met spekjes

INGREDIENTEN

1 pak toverrijst 750 gram/, pond uien/, 1 prei/, 2 paprika's/, 1 pond buikspek zonder zwoerd/, 2 pakje's nasi mix van conimex/, 2 theelepels sambal/, 2 lepels ketjab/, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 400 gr. rijst * 1 pakje mix nasi speciaal * 350 gr. ongezouten varkensvlees * 50 gr. ontbijtspek (fijngesneden) * 1 gesnipperde ui * 1 prei in dunne ringen * 1 ei * olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

DIT LUST IEDEREEN

INGREDIENTEN

Rijst,ongeveer 350 gram hamlappen, mix voor nasi (van conimex in pakje), prei, paprika, 2 eieren. Scheutje olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere smeuige nasi en erg gezond

INGREDIENTEN

Zilvervliesrijst(reform) bakje champignons, halve courget, rode, groene, gele paprika, 1 prei, 1 spaanse peper, 1 ui, 150 gr. tauge, zout, ketjap manis, curry/ketshup, 500 gr gehakt, pakje nasi speciaalkruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor alleenstaande makkelijk

INGREDIENTEN

500 gr.rijst.een zakje nasi groenten,die ik in vier porties verdeel,een gebruik ik, de drie andere porties gaan in de vriezer, 400 gr. paprika,alle kleuren door elkaar, 600 gr hamlapjes,een ui,en een zakje boemboe,wat zout en paprikapoeder,een tomaat, en 100 gr zoetzure bommetjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Koolhydratenmaaltijd, fase I

INGREDIENTEN

300 gram zilvervliesrijst, nasi/bami groentenpakket (zonder worteltjes), nasikruiden, kikkoman ketjap of maggi, zilveruitjes (zuur)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Montignac
  •  10-20 min.

Ook een lekkere nasivariant!

INGREDIENTEN

400 gram rijst, 1 doosje mix voor nasi speciaal (conimex), 250 gram nasivlees, zout, 2 eetlepels arachideolie, 50 gram ontbijtspek (fijngesneden), 1 ui (gesnipperd), 1 prei (in kleine ringen), 1 of 2 eieren, ketjap, sambal oelek.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De kouseband, koriander en verse cajennepeper maken het speciaal. Na de tweede keer opwarmen is hij nog lekkerder.

INGREDIENTEN

 2 Kipfilets,  max. 1/3 Cajenne peper of 2 Spaanse pepers,  5 tenen Knoflook,  3-5 eetlepels Ketjap,  400 g droge witte Ryst,  2 blokjes Kippebouillon,  ? dl Olie,  6 Chalotten,  2 ons Kouseband,  1 Prei,  1 eetlepel Koriander,  1 eetlepel Zout (of oestersaus naar smaak),  2 theelepels Komyn,  evt. kruimeltje Trassi of ? ons gedroogde garnalen,  3 takjes Selderie,  Komkommer,  Kroepoek,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150-200 gram zilvervliesrijst;, 1 fijngeperst teentje knoflook;, 1 in blokjes gesneden rode paprika;, 1 gesnipperde ui;, 1-2 theelepeltjes sambal oelek;, 250 gram in plakjes gesneden champignons;, 1 in plakjes gesneden prei;, 1 zakje kruidenmix voor nasi (Conimex);, ketjap manis;, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2006
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- varkensvlees blokjes, - rijst, - ui, - wortel, - prei, - paprika, - witte kool, - eieren, - knoflook, - boemboe voor nasi goreng, - ketjap manis, - rode peper, - trassi / ketoembar / djintan

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2009
  •  
  •  20-30 min.

Fase I koolhydraatmaaltijd

INGREDIENTEN

500gr. gekookte rijst, 2uien, 1 prei, 1 paprika, 1 pepertje, knoflook,1 theelepel kerrie, 1 theelepel sambal, 2 tomaten, snufje gemberpoeder, snufje ketoembar, sereh en laos, komkommer, 4 eiwitten, 110gr tauge en bakspray of net genoeg oloijfolie om de pan in te vetten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De zoveelste, maar heerlijke variatie

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 tl djahe, 1 el sambal badjak, 1 el limoen- of citroensap, 1,5 el basterdsuiker of goela djawa, 0,5 dl ketjap, 50 gram magere spekreepjes, 350 gram gekookte rijst, 250 gram soepgroenten, 50 gram tauge, 3 el nasikruiden (bv Silvo), oosterse roerbakolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een zeer uitgebreide versie van Nasi

INGREDIENTEN

300 gr. rijst - 1 prei, 3 eetl. olie - 100 gr. tauge, 2 tenen knoflook - 1 grote ui, 1 rode peper - 100 gr. spitskool, 4 eieren - Nasikruiden, 2 bananen - Blik kokosmelk, 2 laurierblaadjes - 2 kruidnagels, (eventueel 2 stengels sereh = cittroengras), , 400 gr. kipfilet of varkenslapjes of runderlapjes al gelang je eigen wens. Kies wel voor mals vlees., , extra kruiden: gebruik van alles ongeveer een theel., djahe koriander (ketoembar), laos koenjit, , Voor de marinade:, 3 eetl. Ketjap manis, 6 eetl. ketschup, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.

INGREDIENTEN

500 gr witte rijst, 1 prei, 1 kleine winterpeen, 1 grote ui of 2 middelgrote, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 chilipeper, 3 eieren, 100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes), 100 gr fricandeau (plakjes), 1 ½ tl Trassie Oedang, 2 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, 3 el wokolie, Snufje peper, Scheutje ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Simpele maar erg lekkere Nasi (al zeg ik het zelf ;-)

INGREDIENTEN

Snelkookrijst (400 gr), 300 of 400 gr hamlappen (maar kan ook kip zijn, of varkenshaas), 2 uien, 2 knoflookteentjes, 200 gr champignons, 200 gr sperciebonen, Satemarinade (bv van Konimex), Wat olijfolie, Sambal (oelek of trassi of wat er maar is), Ketoembar, Djintan,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 Hele kipfilets,1 eetlepel sambal oelek,1 teentje knoflook,1 maggiblokje,ketjap zoet,peper en zout,2 hele preitjes,2 middelgrote uien,flinke hand tauge,2 eieren.(evt ook wat soepgroente)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top