72 nagerechten recepten

INGREDIENTEN

Grootmoeders en overgrootmoeders maakten met liefde nagerechten klaar. Hun fantasie was onbegrensd, pap, vla, pudding, rijst en gortgerechten, grutjes, gebakken nagerechten, trommelkoeken, broodschotels of prollen - in alle toonaarden en rijk gevarieerd. Zij zagen niet op tegen een vuile pan, wij vaak wel. Toegegeven, zij hadden veelal meer hulp dan wij, maar desondanks zouden wij af en toe onze kant en klare toetjes en yoghurt best eens kunnen wisselen. Of bent u bang dat ouderwetse nagerechten te calorierijk zijn?

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Deze nagerechten zijn eenvoudig en snel zelf te maken

INGREDIENTEN

- Roer 1/2 kleingesneden sinaasappel door 2 dl chocoladevla. Garneer met plakken sinaasappel en geroosterde geschaafde amandelen., - Meng yoghurt met vanillevla en garneer met plakjes banaan, - Meng yoghurt met geraspte appel en wat gewassen rozijnen, - Roer door frambozenvla wat verse aardbeien, - Roer door vanillevla een paar eetlepels gembersiroop en wat fijngesneden gember, - Garneer kant-en-klare watergruwel met een schep yoghurt, - Roer door vanillevla wat gewassen en ontpitte druiven, - Breek 2 lange vingers. Schep er 2 eetlepels met wat sinaasappelsap losgeroerde jam op en schenk er vanillevla over., - Snijd 1 kleine banaan in schijfjes en schenk er hopjesvla over., - Verkruimel wat banketbakkersschuim en schenk er hopjes-, chocolade- of karamelvla over., - Roer door blanke vla wat gewassen en ontpitte kersen en garneer met chocoladevlokken., - Roer 1 kleingesneden mango door yoghurt en garneer met fijngehakte walnoten., - Roer magere kwark los met wat gembersiroop en roer er wat fijngesneden gember door. Schep er eventueel een stijfgeklopt eiwit door en garneer met wat fijngesneden gember., - Los 1 afgestreken dessertlepel oploskoffie op in weinig water en roer dit door 3 dl vanillevla. Garneer met hagelslag., ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

Klassiek nagerecht waarvan het recept ook kan worden toegepast met de purees van andere vruchten. Zo kunt u met een potje kant-en-klaar gekochte appelmoes in een ommezientje een appelbavarois maken. Gebruik voor de bavarois met verse vruchten bijvoorkeur een niet-metalen zeef (nylon) en houten lepels en spatels voor het mengen, roer en spatelen.

INGREDIENTEN

350 gram verse frambozen, 80 gram witte basterdsuiker, 1 1/2 el. limoen- of citroensap, 6 gelatineblaadjes, 3 dl slagroom, enkele munttopjes voor de garnering,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Nee, het is geen gekkigheidje van koks die menen dat wanneer je een groot publiek, zoals de televisiekijkers dat zijn, moet vermaken om ze zoete asperges voor te schotelen. Dat is niet helemaal niet nieuw ook al laten de televisiekoks je dat niet weten. Bekend is dat toen in Frankrijk het kweken van blanke asperges serieus werd genomen een van hun Lodewijken er zich hoogst persoonlijk mee ging bemoeien. Die Lodewijk stond er om bekend dat hij de asperges zo zoet mogelijk op zijn bord wenste. Dat hij daardoor nooit van egravechte verse asperges heeft kunnen genieten is een ander verhaal......

INGREDIENTEN

Het konfijten van vruchten is een oude conserveringstechniek die in de loop van de vorige eeuw min of meer in het vergeetboek is geraakt. Niet geheel ten onrechte want wij geven tegenwoordig de voorkeur aan verse vruchten boven geconserveerde vruchten die door het toepassen van de conserveringstechniek een groot deel van de oorspronkelijk aanwezige vitaminen en andere waardevolle stoffen hebben moeten afstaan., Asperges en andere stevige stengelgroenten, zoals de stengels van paksoi en bleekselderij, lenen zich bijzonder goed om in een suikersiroopje te konfijten. De smaak wordt er door veranderd en de groenten kunnen dan ook in nagerechten worden verwerkt. Neem de proef op de som en verras uw disgenoten vandaag of morgen met roomijs en gekonfijte asperges met sinaasappels.*******************************************************************************************************************, 16-20 duimdikke asperges(AA1-extra)*750 gram suiker*Voorts: 1 1/2-2 liter vanille-roomijs(kant-en-klaar)*2-3 sinaasappels*1/2 theel. limoen-of citroensap*4-6 verse blaadjes van citroenmelisse

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  120 min. <

Over het ontstaan van de triffle doen in Engeland verschillende verhalen de ronde. Uiteraard is het meest aardige verhaal het minst geloofwaardig.

INGREDIENTEN

Een kokkin zou in een boze bui, toen haar meester een serie door haar samengestelde nagerechten naar de keuken terugzond, van aldie gerechten een deel in een wijd glas hebben gedeponeerd en er een flinke scheut sherry aan toe gevoegd hebben. Het komt bijna geloofwaardig over, ware het niet dat het bij de oorspronkelijke triffle ging om het verwerken van restjes van het dessert van de vorige dag. Geen wonder dan ook dat de triffle in Engeland meestal na delunch wordt opgediend. In de triffle kan sherry vervangen worden door sinaasappelsap., ---------------------------------------------, 6 plakken(appel)cake, in blokjes(ca. 7? mm)gesneden; 2 appels, geschild, vruchtvlees in blokjes(ca. 4 mm.)gesneden; 6 eetlepels sinaasappeljam of marmelade; 1? dl sinaasappelsap, vers geperst; 125 gram geschaafde amandelen, licht geroosterd(droge koekenpan!); 5 dl melk; 1 zakje vanillesuiker(5 a 8 gram); 4 eieren; 2 eetlepels+2 theelepels suiker; 1,25 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gesmoord rundvlees met tomaten.....een keertje heel anders:
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

500g runderschenkel of doorregen runderlappen(stoofvlees), 2 lente-uien fijn(of ui) - 3cm verse gemberwortel in plakken, 1 steranijs, 1 blik tomaten van 450g, 5 e suiker, olie om te frituren, 1+1/2 e maizena, aangemengd met 3 e water, , VERDER:, Szetjwan olie (gemaakt door 1 t Szetjwan-peperkorrels in twee eetlepel hete olie te bakken voor een minuut en dan te zeven), 3 e sojasaus, 1 e droge sherry, 300ml kippenbouillon, 1/2 t zout

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Twee bolletjes slagroomijs, een half pakje Melk met smaakje, banaan, van Melkunie, een kopje gewone melk, een scheppje suiker, een banaan in hele kleine stukjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Basisrecept van de Parijse Brioche.
Het 1e recept dateert van 1742 en is terug te vinden in Suite des dons de Comus en schrijft Brouwersgist voor, nu doen we dat met bakkersgist!

INGREDIENTEN

Voor 2 grote of 6 tot 8 kleine brioches:, 15 gr verse gist, 2 eetl lauwwarme melk, 375 gr patentbloem, 2 eetl suiker, 1 1/2 theel, zout, 6 eieren, 175 gr ongezouten zachte boter.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Frans
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 ml volle melk, 250 ml slagroom, 1 vanillestokje, 1 tl maïzena, 2 eieren, 50 g suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

1/2 liter melk * 20 maizena * 35 gram suiker * 2 eetlepels kaneel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

2 1/2 dl mandarijnsap * halve citroen * 70 gram suiker * 1 mandarijnschil * aardappelmeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Grieks
  •  20-30 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

4 1/2 dl melk * 1 vanillestokje * 1 ei * 30 gram suiker * 15 gram maizena * 1/2 dl kirsch.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Waarom een sjalot: de sjalot geeft de saus een volle en hartige smaak.



Soort gerecht: als saus bij de barbecue, op een geroosterd stokbroodje met gerookte zalm, bij Griekse gerechten als lamskofta en Souvlakia, of op een toastje als borrelhapje.

INGREDIENTEN

2 sjalotten, 1 liter volle yoghurt, 1 komkommer, 1 teentje knoflook, Peper en zout., , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2007
  • Grieks
  •  10-20 min.

Een lichtzoete wijn, met een duidelijk mokka aroma. De wijn is geschikt als desertwijn, ze kan een hoog alcoholpercentage bereiken. (15%)

INGREDIENTEN

30 gram oploskoffie, 2,8 kilo suiker, Geraspte schil en het sap van 2 citroenen, Gist en gistvoeding, 2 gr. tannine, 1 ons rozijnen, 4,5 liter water, , ,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-09-2000
  •  …
  •  120 min. <

Zoete sausen

INGREDIENTEN

3 1/2 dl kersensap * 70 gram suiker * citroenschil * 15 gram aardappelmeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

3 citroenen * 70 gram witte basterdsuiker * 15 gram aardappelmeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Vleesgerecht met een stuk sukadelap

INGREDIENTEN

300 gr sukadelap aan een stuk, peper en zout, 2 eetl (dieet-)margarine, 1 ui, 1 dl magere bouillon, msp ansjovispasta, 1 laurierblad, 1 eetl kruidenazijn, 1/2 eetl stroop, 1 eetl maizena, 1 eetl dille, 1 eetl cognac (of vieux),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit zijn van die "echte" zelf gemaakte restaurant koekjes

INGREDIENTEN

50 g bloem, 50 g eiwit, 50 g fijne tafelsuiker, 50 g gesmolten boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  •  …
  •  0-10 min.

Een verrassend Braziliaans nagerecht met (verse) ananas en geraspte kokos

INGREDIENTEN

200g lange vingers, 1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag), zelfde hoeveelheid melk, 4 eierdooiers, een paar druppels vanille-essence, 1 verse ananas of een groot blik ananasblokjes, 100 geraspte kokos, 2 eetl. maizena, 1 blijke creme de leite* (250g), 4 eetl. suiker, 4 eiwitten

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr gewelde abrikozen ==250 gr witte wijn == 150 gr apricot brandy == 150 gr suiker==...

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

1/2 liter melk * kwart vanillestokje * zout * 2 eieren * 10 gram maizena.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

125 gram suiker * 1/2 liter melk * 1 vanillestokje * 1/2 dl room * 1 ei * 8 gram maizena.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een vruchtensaus op basis van verse frambozen. Ook te bereiden met aardbeien.

INGREDIENTEN

1 deciliter rode wijn, 250 gram rijpe frambozen, 80 gram suiker, stukje citroenschil

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1.5 dl abrikozenmoes, 1.5 dl ananasvocht, 10 gram aardappelmeel, suiker 150 gram ananas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  •  …
  •  0-10 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

4 1/2 dl melk * 1 vanillestokje * 1 ei * 30 gram suiker * 15 gram maizena * 1/2 dl maraskijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Zoet sausen

INGREDIENTEN

1 1/2 dl frambozensap * halve citroen * 2 dl slagroom * suiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

25 gram cacaopoeder * 60 gram suiker * 15 gram maizena * 1/2 liter melk.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

1/2 dl bessensap * 2 eieren * 75 gram witte basterdsuiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Op z'n hollands met Gestoofde Prei en Aardappelen of Oosters met Rijst en Groenten

INGREDIENTEN

480 g mager varkensvlees
, 100 g ui, gesnipperd
, 4 el ketjap manis
, 2 el tomatenpuree
, 2 el dieetmargarine
, 1 teentje knoflook, uitgeperst
, 1 tl sambal
, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  20-30 min.

Deze saus bij pudding en nagerechten

INGREDIENTEN

100 gram gedroogde abrikozen, citroenschil, suiker en aardappelmeel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  •  …
  •  0-10 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

1 1/2 dl frambozensap * 1 1/2 bessensap * 15 gram aardappelmeel * suiker * 125 gram vruchten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

3 1/2 dl frambozensap * 1 citroen * 50 gram suiker * 15 gram aardappelmeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

1/2 dl abrikozenmoes * 1/2 dl ananasvocht * 10 gramaardappelmeel * suiker * 150 gram ananas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Zoete sausen

INGREDIENTEN

2 dl melk * kwart vanillestokje * 30 gram suiker * 3 eierdooiers * 10 gram maizena * 1 dl cognac * 1 dl slagroom.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

0,5 l melk, 20 g maizena, 35 g suiker, 2 eetl kaneel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  •  …
  •  0-10 min.

BBQ nagerecht

INGREDIENTEN

Chocolade 4-6 sappige handperen - 2-3 theelepels citroensap - 1-1 1/2 reep chocolade (bittere), ca. 50-75 g - 15 g boter

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Van geschilde appelen tot ovenklare taart duurt maar een kwartiertje, en een uurtje later kunt u uw zelfgemaakte appeltaart al uit de oven halen.(8 a 10 personen)Bereiding (15 min. + 1 u in de oven)

INGREDIENTEN

- 1 plak uitgerold kruimeldeeg, - 1 kg appelen, - 3 eieren, - 2,5 dl melk, - 4 eetl. suiker, - 3 eetl. bloem, - 2 eetl. paneermeel, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke saus bij diverse nagerechten

INGREDIENTEN

4,5 dl melk, 1 vanillestokje, 1 ei, 30 gr suiker, 15 gr maizena, 0,5 dl likeur naar keuze

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1.5 dl frambozensap, halve citroen, 2 dl slagroom, suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 citroenen, 125 gr slagroom, 4 eieren,125 gr suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies