101 met appel en calvados recepten

Een frisse granite van appel met calvados

INGREDIENTEN

125 ml Calvados, 125 ml Apfelkorn, 500 ml water, 100 ml water, 100 gram suiker, 200 ml appelsap

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Recept van mw. chauvin uit voorburg

INGREDIENTEN

4 stevige handappels (goudrenet), 1 zakje vanillesuiker, 2 el rozijnen, 10 el calvados 4 el boter, 4 bolletjes vanille-ijs, 1/8 ltr slagroom, kaneel, 4 stukken alufolie.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-1999
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 appelen, 50 gr boter, 100 gr griessuiker, 1 glaasje calvados, **Voor de gratin, 4 eidooiers, 50 gr griessuiker, 2 dl room, bloemsuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 appelen, 1 mespuntje van het merg van een vanillestokje, 4 eetl. roomboter, 4 eetl. basterdsuiker, 4 eetl. calvados, 4 bolletjes ijs, 4 dunne karamel- of amandel­koekjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  • Fusion Nagerecht
  •  0-10 min.

Nagerecht uit La Douce France.

INGREDIENTEN

2 eetlepels blanke rozijnen, 4 appels, 2 eetlepels amandelen, 1 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel suiker, 4 stukken aluminiumfolie, 20 g boter, Calvados,mespuntje kaneelpoeder

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*10 Jonagold appels *1 tl kaneel *50 gr amandelspijs *75 gr rozijnen *10 velletjes bladerdeeg *2 eidooiers *60 gr suiker *10 bolletjes kaneelijs *5 eidooiers *100 gr suiker *? ltr Calvados *2 dl Cider * ? vanillestokje *2 dl room *50 gr boter *80 gr suiker *3 eiwitten *65 gr bloem *muntblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

10 Jonagold appels, 1 tl kaneel, 50 g amandelspijs (bij de bakker), 75 g rozijnen, 10 velletjes bladerdeeg, 2 eidooiers, 60 g suiker, 10 bol kaneelijs, 5 eidooiers, 100 g suiker, ? ltr Calvados, 2 dl Cider, ? vanillestokje, 2 dl room, 50 g boter, 80 g suiker, 3 eiwitten, 65 g bloem, mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

10 Jonagold appels, , 1 tl kaneel, , 50 g amandelspijs (bij de bakker), , 75 g rozijnen, , 10 velletjes bladerdeeg, , 2 eidooiers, , 60 g suiker, , 10 bol kaneelijs, , 5 eidooiers, , 100 g suiker, , ? ltr Calvados, , 2 dl Cider, , ? vanillestokje, , 2 dl room, , 50 g boter, , 80 g suiker, , 3 eiwitten, , 65 g bloem, , mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Een feestelijk nagerecht

INGREDIENTEN

10 st. Jona Gold appels, 1 tl. Gem. kaneel, 75. gr. rozijnen, 10 velletjes bladerdeeg, 2 eidooiers, 60 gr. suiker, 10 bol kaneelijs, 5 st eidooier, 100 gr. suiker, ? ltr. Calvados, 2 dl. Cider, ? vanillestokje, 2 dl. Room, 50 gr. boter, 80 gr. suiker, 3 st. eiwitten, 65. gr. bloem, mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk nagerecht, dat vrij machtig is.

INGREDIENTEN

* 2 stevige zure appels, * 1 dl. calvados (appelcognac), * 1 zakje vanillesuiker, * 3 eetlepels suiker, * geraspte schil van 1 goed schoongeboende citroen, * 2 eetlepels citroensap, * 25 gram boter of margarine (ijskoud), * appel/kaneelijs

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een apart nagerecht

INGREDIENTEN

2 stevige zure appels, 1dl. calvados, 1 zakje vanillesuiker, geraspte schil van 1 citroen, 2 eetlepels citroensap, 25gr. boter of margarine (ijskoud), 2 bolletjes ijs naar smaak om erbij te serveren, (appelijs,of slagroomijs)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Heel lekker nagerechtje!!!

INGREDIENTEN

3 blaadjes gelatine (van 3 gram per blad. 3granny smith appels(goene zure appels).1 ei, 1 eierdooier,50 gr. griessuiker,1/8 liter room,1 eetlepel bloemsuiker., voor de siroop:20 gram griessuiker,1 eetl. citroensap,een geutje calvados,1/2 dl. water.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Een zeer bewerkelijk recept

INGREDIENTEN

10 st. Jona Gold appels, 1 tl. Gem. kaneel, 75. gr. rozijnen, 10 velletjes bladerdeeg, 2 eidooiers, 60 gr. suiker, 10 bol kaneelijs, 5 st eidooier, 100 gr. suiker, 1/2 ltr. Calvados, 2 dl. Cider, 1/2 vanillestokje, 2 dl. Room, 50 gr. boter, 80 gr. suiker, 3 st. eiwitten, 65. gr. bloem, mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-04-1999
  • Nagerecht
  •  120 min. <

*** Gewoon sorbet ***

INGREDIENTEN

, 600g Granny Smith appels.140g suiker.25cl water.Sap van 2 citroenen.1 appel voor de versiering.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-09-2001
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Een fris nagerecht

INGREDIENTEN

4 golden delicious appels, 50 gr boter, 3 eetlepels suiker, (calvados - appel eau de vie)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Flambeer eventueel met de calvados.

INGREDIENTEN

60 gr. bloem, zout, 1 ei, 1,3 dl melk, 50 gr. boter, 400 gr. goudreinetten, 5 tl citroensap, 100 gr. suiker, 6 tl Calvados,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Nagerecht

INGREDIENTEN

2 grote appels met rode schil, 300 g bosvruchten (bosbessen, bosaardbeitjes, rode bessen, frambozen...), 1 glas rode wijn, 4 el suiker, 1 el calvados, 1 blaadje gelatine, 4 el frambozen, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-04-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  120 min. <

Appels met pecannoten, honing, roomkaas, en kaneel

INGREDIENTEN

4 appels (cox), 1 el. citroensap, 50 gr. pecannoten, 4 el. vloeibare honing, 100 gr. verse roomkaas. 4 el. calvados of appelsap, 1/2 tl kaneelpoeder, boter om in te vetten

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker tussendoortje of toetje 2 points pp.

INGREDIENTEN

1 appel, 1 koffielepel margarine of linera roomboter, 4 koffielepels calvados, 2 koffielepels zoetstof, 4 koffielepels verse room 15% c.g.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

5 elstar appels, , 30 g. boter, , 2 eetlepels suiker, , 1 dl. Calvados, , 1 l. roomijs

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

(4 personen).

INGREDIENTEN

5 elstar appels, 30 g. boter, 2 eetlepels suiker, 1 dl. Calvados, 1 l. roomijs

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 appels, 30 gr boter, 2 eetl suiker, 1 dl calvados,1 eetl kaneel, halve bak kaneelijs (AH)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 5 appels (Elstar), , , 30 g boter, , , 2 eetlepels suiker, , , 1 dl Calvados (slijter), , , 1/2 bak appel-crunchijs (a 1 liter)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

5 appels (Elstar), ? 30 g boter, ? 2 eetlepels suiker, ? 1 dl Calvados (slijter), ? 1/2 bak appel-crunchijs (a 1 liter)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 appels (Elstar), ? 30 g boter, ? 2 eetlepels suiker, ? 1 dl Calvados (slijter), ? 1/2 bak appel-crunchijs (a 1 liter)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Een zoet toetje

INGREDIENTEN

75 g bloem,snufje zout, 1 ei,2 dl melk, 2 appels, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels calvados,boter om te bakken, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk klassiek nagerecht.

INGREDIENTEN

-1 eetlepel boter,-2 eetlepels poedersuiker,-sap van een halve citroen,-1 dl.appelsap,-1/2 in schijven gesneden appel,-1 borrelmaat Calvados,-1 borrelmaat Cognac,-4 flensjes[elders te vinden op m'n site],1 eetlepel fijngesneden mint.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

(Nagerecht)
van "moesje2"

INGREDIENTEN

4 stevige friszure handappelen (Benoni), 1 eetl. boter, 1 eetl. suiker, ? eetl. vanille extract, 1 borrelglas calvados, ? l roomijs, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zakje portie pannenkoekenmix, 3 dl melk, 1 ei M, ca 50 gr boter, 2 appels goudrenet, 2 eetlepels calvados, 100 gr bruine basterdsuiker, 1 theel kaneelpoeder, 1/4 bak kaneelijs, ijsbolletjeslepel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 4 a 5 appelen, - 200 g suiker, - 500 g blader- of kruimeldeeg, - 100 g Solo, - 1/2 koffielepel, - witte azijn, - 5 cl calvados (naar keuze), - vanille-ijs van Fermette

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 100 gr bloem, * 2 eieren, * 3 dl melk, * 1 eetl olie, * 1 mespunt zout, * 3 appels, * 25 gr boter, * 2 eetl bruine suiker, * 3 eetl calvados (zonodig), * toffeesaus, * 6 eetl bruine suiker, * 2 eetl boter, * 2 eetl schenkstroop, * 4 eetl slagroom, * naar behoefte extra roomijs

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2011
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Probeer hier maar eens van af te blijven .....

INGREDIENTEN

1 zakje portie pannenkoekenmix, 3 dl. melk, 1 ei, ca. 50 gram boter of margarine, 2 appels (Goudreinet), 2 el. calvados, 100 gram basterdsuiker, 1 tl. kaneelpoeder, ? bak kaneelijs

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 zakje portie pannenkoekenmix (pak a 2 x 135 g, Honig)* 3 dl melk * 1 ei (middel groot) * ca. 50 g boter of margarine * 2 appels (goudrenet) * 3 eetlepels Calvados * 100 g bruine basterdsuiker * 1 theelepel kaneelpoeder * 250 ml kaneelijs

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Nadat de vulling op een kwart van elk flensje is gelegd worden de flensjes in vieren gevouwen en overgoten met calvados, cognac of whisky. Steek de alcoholdamp boven de flensjes aan en dien ze brandend op.

INGREDIENTEN

, 150 gram bloem, gezeefd, - 1 mespuntje zout, - 5 dl melk, - 2 eieren, losgeroerd, - 2 theel. bruine basterdsuiker, - ca. 80 gram boter, , 2-3 grote zachtzure appels, zoals goudrenetten, - 80 gram fijne kristalsuiker, - 1,5 theel. kaneelpoeder, - 75 gram walnoten, in stukjes gebroken, , 1 glas (ca. 45 cc) voorverwarmde calvados, cognac of whisky

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 blaadjes gelatine, -250 gr. stilton, -2.5 dl. room, -2 el. peterselie, verse, gehakte, -4 appels, -1 fles cider, -4 el. calvados, -12 dadels, verse, -1 el. honing, -2 el. champagneazijn, -6 el. notenolie, -Peper, -Zout

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Engels Nagerecht
  •  120 min. <

Ook ideaal voor een etentje met kinderen

INGREDIENTEN

1 zakje portie pannenkoekmix, 3 dl. melk, 1 ei (middel), ca. 50 gram boter, 2 Goudreinet appels, 3 el. Calvados, 100 gram bruine basterdsuiker, 1 tl. kaneelpoeder, kwart bak kaneelijs (AH)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zakje portie pannenkoekenmix (pak a 2 x 135 g), ? 3 dl melk, ? 1 ei (middel groot), ? ca. 50 g boter of margarine, ? 2 appels (goudrenet), ? 3 eetlepels Calvados, ? 100 g bruine basterdsuiker, ? 1 theelepel kaneelpoeder, ? 1/4 bak kaneelijs (a 1 liter)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

# 1 zakje portie pannenkoekenmix (pak à 2 x 135 g Honig), # 3 dl melk, # 1 ei (middel groot), # ca. 50 g boter of margarine, # 2 appels (goudrenet), # 3 eetlepels Calvados (Gall & Gall), # 100 g bruine basterdsuiker, # 1 theelepel kaneelpoeder, # 1/4 bak kaneelijs (à 1 liter AH

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Feestelijke afsluiter van het diner

INGREDIENTEN

1 zakje portie pannenkoekenmix (pak à 2 x 135 g Honig) 3 dl melk 1 ei (middel groot) ca. 50 g boter of margarine 2 appels (goudrenet) 3 eetlepels Calvados (Gall & Gall) 100 g bruine basterdsuiker 1 theelepel kaneelpoeder 1/4 bak kaneelijs (à 1 liter AH)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zakje portie pannenkoekenmix (pak à 2 x 135 g Honig), 3 dl melk, 1 ei (middel groot), ca. 50 g boter of margarine, 2 appels (goudrenet), 3 eetlepels Calvados (Gall & Gall), 100 g bruine basterdsuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/4 bak kaneelijs (à 1 liter AH)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies