1. Home
  2. Recepten
  3. Multicultureel

Multicultureel recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kalkoendijrollade met ajvar, feta en emmentaler

Met kalkoen uit Duitsland, kaas uit Griekeland en Zwitserland, ajvar uit Midden-Oosten/Balkan, kunt jij deze recept inderdaad Multi-cultureel noemen.

INGREDIENTEN

1,4 kg uitgebeende kalkoendij met vel 2 eetlepels ajvar 2 eetlepels yoghurt 100 g feta kaas, verkruimeld 2 eetlepels geraspte kaas (Emmentaler of ander noot smakende Zwitserse kaas) 1/2-1 eetlepel tijm, fijn (afhangende hoe sterk de tijm is) 1 eetlepel peterselie, fijn zout peper olijfolie

Bereidingswijze

1. Geur kalkoen aan beide zijden met zout en peper en leg kalkoen op werkveld met vel naar beneden. 2. Meng ajvar, yoghurt, feta kaas, Emmentaler, peterselie en tijm tot vulling. 3. Verdeel vulling over kalkoen en rol kalkoen lap in lengte op. 4. Bind kalkoen op met bindtouw of saté stokjes. 5. Braad kalkoen rollade aan aan alle kanten en doen met olie in een braadpan. 6. Braad kalkoen rollade verder in oven bij 180*C voor 90 min. of tot gaar. 7. Laat kalkoen 15 min. tot rust komen voor gebruik.

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Draadjesvlees met doesburgse mosterd en garam masala

Multicultureel draadjesvlees met Doesburgse mosterd en Indiase Garam Masala.

INGREDIENTEN

Circa 800 gram rundvlees met klein vetrandje, 3 flinke eetlepels Doesburgse mosterd, Zout, Circa 1 eetlepel versgemalen zwarte peper, 4 theelepels Garam masala, 3 tenen knoflook, 2 grote laurierbladeren, 3 eetlepels bakboter, Circa 200 ml kokend water, 3 à 4 theelepels maizena, Scheutje water

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-08-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zoete kip-bacon mini bites

Multicultureel gerecht voor 4 personen met een bereidingstijd van een half uurtje. Kan als borrelhapje of als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

400 gram gerookte ontbijtspek of bacon, 650 gram kipfilet, 2 el chilipoeder, 150 gram bruine basterdsuiker, olijfolie

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2016
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zwitserse bami met een saus van Afghaanse hasj en bier

Een heerlijk gerecht om echt lekker van te smullen! Multi-cultureel, pittig, zoet, zout en vooral erg lekker!

INGREDIENTEN

Zwitserse bami: 450 gram, (Bij voorkeur Afghaanse) Hasj: 2 gram, Melk: 1 liter, Uien: 4 stuks, Peterselie, Peper, Zout, Bier: Vier kratten Hertog Jan, Komkommer, Oude Franse kaas, Brie, Paneermeel, Tomaten, Benzine, Gehakt: 2 kilogram, Vanille-ijs.,

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Australische Aboriginal Bush Tucker steak met zelfgemaakte ketchup

G'day mates! Mijn geliefde is Australier en woont in Melbourne. We hebben elkaar nooit in Australie of Nederland ontmoet, maar elders. Dit najaar (voorjaar daar) ga ik voor het eerst naar Aussieland om daar 3 maanden te blijven en de feestdagen door te brengen. Kun je je voorstellen, oud en nieuw op het strand bij 40 C? Ter voorbereiding dacht ik maar eens Australisch te leren koken. Dat kan dus niet echt in Nederland, tenzij je een gespecialiseerd restaurant bent dat zijn ingredienten overzees groot inkoopt. De meeste kruiden, specerijen, vruchten en groenten bestaan helemaal niet hier, vlees en vis zijn hier nauwelijks verkrijgbaar of staan zelfs op de lijst van beschermde diersoorten. Alleen de kangoeroe is hier vrijgegeven en vind je soms bij de poelier of supermarkt. Maar met wat gemodder kwam ik er toch uit. De speciale Australische smaak komt van een Aboriginal kruidenmix, de Bush Tucker mix, en ook de Tasmaanse bergpeper (een soort besjes die zoet beginnen en pittig eindigen) is hier verkrijgbaar. Online heb je het binnen een dag in huis via www.pit-pit.com  De Australiers hadden oorspronkelijk geen echte cuisine, de keuken was vanwege de Britse overheersing vrij pragmatisch Engels, flauw en vet. Later kwamen daar de invloeden van de Aboriginals bij, die gezorgd hebben voor het begrip 'barbie', de barbecue, omdat ze op open vuur roosteren. Dat is de Bush Tucker Outback keuken. Inmiddels zijn de omringende gebieden, zoals Azie en Polynesie, ook doorgedrongen en is Australisch eten multicultureel, exotisch en spannend. Maar ik wilde simpel beginnen met een beetje van alles wat. Engelse mash, Bush Tucker vlees, Aziatische groenten. Als je zelf de ketchup maakt, mag je ruim 2 uur aan de kooktijd toevoegen.

INGREDIENTEN

Voor de Bush Tucker meat, 2 vleesfiletlapjes (biefstuk, kalf, lam, kangoeroe), Aboriginals Kruidenmix (www.pit-pit.com), Tasmaanse bergpeper (www.pit-pit.com), Knoflook, Notenolie, bijvoorbeeld macadamia, Citroensap, , Voor de Bush Tucker ketchup, Verse tomaten met sterke smaak, Zout, Zwarte peper(korrels), Kruidnagels(poeder), Knoflookteentjes, Sjalotjes, Aboriginals Kruidenmix, Witte-wijnazijn, Suiker, , Bijlagen, Aardappelen, Boter, Melk, Nootmuskaat, Peper en zout, Verse spinazie, Sjalotjes en/of bosuitjes, Eventueel een handje tauge, Eventueel geroosterde zaadjes, sesam of zonnebloem, Knoflook, Ketjap, Eventueel sambal, Olie

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2016
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste multicultureel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top