Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

4.597 mozzarella recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 blaadje laurier, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt, 2 eieren (los geklopt), 2 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal), 100 gram geraspte belegen geraspte kaas, 3 dl melk, 70 gram boter, 70 gram bloem, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.

INGREDIENTEN

2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 eetlepels witte balsamico-azijn, 4 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, zout, 1 theelepel honing, wat tijmblaadjes, 8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden), gemengde sla (liefst met rucola), plm. 20 walnoten, wat kerstomaatjes om te garneren, eventueel crema balsamico

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels ceasardressing, 4 eetlepels groene pesto, 125 g demi creme fraiche, 150 g kipfilet dungesneden, 100 g rucola, 4 soft tortillawraps, 500 g tomaten in kleine stukjes, 2 bolletjes mozzarella in kleine stukjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De kalkoenschnitzels worden even rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Heel erg lekker, vooral met buffelmozzarella die toch een wat andere smaak heeft dan de gewone mozzarella. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje geeft. Echt een toppertje.

INGREDIENTEN

4 kalkoenschnitzels, 1 bolletje mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 teentjes knoflook, 2eetlepels groene pesto, 2 eetlepels olijfolie, 1 vleestomaat, bloem, zout, peper, geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lasagne volgens oud Italiaans recept.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, 50 gram geraspte kaas, suiker, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram salami, 2 uien, 250 gram champignons, 3 eieren, 250 ml kookroom, 1 bouillonblokje, mozzarella, 75 gram geraspte kaas, bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken.

INGREDIENTEN

1 kilo mager gehakt., 1 blik gepelde tomaten (of tomatenblokjes), 1 klein blikje tomatenpuree., 2 (of meer) uitgeperste teentjes knoflook., 1 flinke theelepel suiker., 150 ml runderbouillon (eventueel van blokje)., 1½ theelepel zout en versgemalen peper, Voor de spinazie en kaas vulling:, ± 600 gram diepvries spinazie (deelblokjes zijn makkelijk) of verse spinazie (± 900 g)., Klontje boter., 50 gram verse broodkruimels (of paneermeel)., 2 à 3 eieren., ±175 gram Mozzarella kaas (dun gesneden, Ik neem gewoon twee bolletjes en ik gebruik Buffel Mozzarella die heeft veel meer smaak)., 50 gram oude of pittig belegen kaas (geraspt) OF 25 g Parmezaanse kaas., Wat gehakte peterselie ( genoeg om over de ovenschotel te strooien).

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze lekkere borrelhapjes maak ik regelmatig. Heel goed voor te bereiden en gemakkelijk te maken. Ze vallen altijd erg in de smaak.

INGREDIENTEN

1 zakje mini mozzarella - 24 blauwe druiven zonder pit - 1 eetlepel witte balsamico-azijn - 2 eetlepels olijfolie - peper, zout - 2 theelepels honing - 1 theelepel oregano - 4 grote plakken rauwe ham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie

INGREDIENTEN

> 2 grote tortilla wraps, > 300 gram verse spinazie, > 100 gram (kastanje) champignons, > 75 gram knoflook olijven, > 4 zongedroogde tomaatjes (niet op olie), > handje pijnboompitjes, > 150 gram (zakje) geraspte pizza kaas (mozzarella), > zout, > (cayenne) peper, > teentje knoflook / mespunt knoflookpasta, > olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit blijft een TOPPER! Deze salade is altijd het eerst op. Vooral de gemarineerde mozzarella maakt de salade zo lekker. En...buffelmozzarella is echt veel lekkerder.

INGREDIENTEN

2 bollen (buffel)mozzarella, 1 potje of zakje verse basilicum, 50 gram rucola, 2 theelepels oregano, peper, zout, 2 eetlepels witte balsamicoazijn, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 theel. honing, plm. 6 grote (liefst) Romatomaten, plastic folie, platte grote schaal

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mix recept van meerdere Canneloni recepten. **LET OP** Geen bechamelsaus nodig.

INGREDIENTEN

Cannelloni rolletjes, 400gr.kalfsgehakt, (of runder), 200gr. champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 ei, 2 etl.broodkruim, (paneermeel), 100gr. parmezaan, olijfolie, 2etl.gehakte peterselie, peper en zout., , Saus:, , 1/2 liter vloeibare tomatenpuree (pomodore), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels tijm,oregano,Basilicum en peterseliestengels, 2 el. olijfolie, 1 el. Suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk zomers gerecht, heerlijk bij wat lichte vleesgerechten, maar ook koud met een stukje vers stokbrood een delicatesse!

INGREDIENTEN

2 niet te dikke courgettes - 6 eetl bloem - zout, peper - olijfolie - 500 gram (Roma)tomaten - 1 ui - 2 eetlepels fijngesneden basilicum - 2 teentjes knoflook - 200 gr mozzarella - 50 gr Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel.

INGREDIENTEN

1 pak elleboogjes macaroni, 1 zakje geraspte oude kaas, ¾ kopje parmezaan, ½ kopje buffel mozzarella fijn, 500 gr rundergehakt, Stukje chorizo worst (fijn gehakt), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 flinke ui (fijngehakt), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 el olijfolie, 2 t oregano, 2 t rozemarijn, 2 t tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 750 gr tomatensaus, 150 ml Kookroom (of koksroom) paar hele flinke scheuten, 1 kopje halfvolle melk, 40 gr roomboter, 40 gr bloem, 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig!

INGREDIENTEN

Wat heb je nodig? (4 personen), , 2 uien, 2 teentjes knoflook, 400 gram macaroni, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 eetlepels tomatenpuree, een half blik gezeefde tomaten, 2 grote kipfilets, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 tomaten in plakken, 1 bol mozzarella, verse basilicum, olijfolie, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Koude pastasalade die heerlijk smaakt met een lekker stuk brood erbij en een glas rose

INGREDIENTEN

250 gr pasta (fusilli of vlindertjes), olijfolie, 3 zongedroogde tomaatjes, 2 bosuitjes, 1 mozzarellakaasje, 2 pomodori of trostomaten, 1 gele of groene paprika, potje pesto (of zelfgemaakt), potje olijven met piment, pijnboompitten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 600 gram gemengd gehakt, 2-3 eetlepels boter, 2 uien, fijngehakt of in plakjes gesneden, 2 knoflookteentjes, fijngehakt of in plakjes gesneden, 1 struik selderijstengels, gewassen en in eetbare stukjes gesneden, zout, peper uit de molen, 1 snufje nootmuskaat, 1 snufje cayennepeper, 1 eetlepel geplukte majoraan, 1 eetlepel paprikapoeder, 200 ml groentenbouillon, 200 ml room, 2 courgettes, gewassen en in plakken gesneden, 250 gram kerstomaatjes, gehalveerd, 250 gram mozzarellakaas, in plakken gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 bol mozarella kaas (op basis van buffelmelk), 4 "bladen" brickdeeg (rond)(je kunt ook gewoon bladerdeeg nemen, ik heb zelf dit deeg ook nog nooit gebruikt, maar voor de volledigheid dit deeg uit het recept overgenomen!), provence kruiden, 4 plakken gerookte zalm (grote), boter

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor 1 lekkerbek:, 1 bolletje mozzarella, 1 tomaat, enkele blaadjes verse basilicum, snuifje oregano, bieslook, streepje wijnazijn, wat olijfolie, verse zwarte peper uit de molen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  •  
  •  10-20 min.

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven

INGREDIENTEN

, 500 gr gehakt, 1 ei, 4 eetl paneermeel, 1 theel salie, 2 sjalotjes, fijn gesnipperd, 2 eetl oregano, Takje verse rozemarijn, 1 ui, gesnipperd, 800 gr tomatenblokjes uit blik, 100 gr spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 1 theel sambal, scheut rode wijn, 400 gr penne, Verse blaadjes basilicum, 150 gr mozzarella, 3 eetl olijfolie, klontje boter, Zout en peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2012
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere italiaanse wraps

INGREDIENTEN

500 gr Kipfilet, 500 gr italiaanse roerbakgroente, pesto, mozarella, 8 wraps, geraspte kaas, 2 uien, Tomaten ketchup, knoflook, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker met gedroogde tomaatjes

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook, ? dl olijfolie, 1 mozzarellakaasje, 1 zakje friseesalademix, ? eetlepel oregano, 5 gedroogde tomaatjes in olie, 1 volle eetlepel kappertjes, versgemalen zwarte peper., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Echt een heel bijzonder en lekker SUPER ITALIAANS gerecht van Topkok Mario. Dit gerecht vonden onze vrienden helemaal geweldig en gingen met het recept de deur uit. Leuk dus!!.

INGREDIENTEN

3 aubergines zonnebloemolie met een scheut olijfolie om te frituren verse lasagnevellen, om de vorm te bekleden boter om in te vetten 2-3 bollen mozzarella, in stukjes 5 eieren, hardgekookt en grof gehakt 500 ml tomatensaus (eigen basis recept) 1 bosje basilicum, grof gehakt zout en peper 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas 50 gr boter, in klontjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte pasta, heel makkelijk en superlekker. NB. Dit is geen eigen recept, het komt uit "the naked chef" van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

Voor de pasta: , - 500 gram 'harde' tarwebloem, - 5 grote, verse(!) scharreleieren, - griesmeelbloem (om mee te bestrooien), (Tip: als je meer mensen te eten krijgt maak je meer pasta door per persoon 100 gram bloem en 1 ei te rekenen), Voor het ravioli-recept: , - 1 handvol Parmezaanse kaas, fijn geraspt, - 1 flinke handvol vers basilicum, alleen de blaadjes, in stukjes gescheurd., - 12 zongedroogde tomaten, grof gehakt, - 2 bolletjes mozzarella, grof gehakt, - 10 mooie plakken prosciutto (het vet eraf gesneden) of * ontbijtspek of waar je maar zin in hebt. (* Tip: Voor vegetariers kun je dit vervangen door flinke spinazie-bladeren,(voorgekookte)wijnbladeren of plakken stevige kaas...), - olijfolie, - zout, - zwarte peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is een hartige taart die in een handomdraai is gemaakt. Erg simpel maar wel lekker. Ik heb voor het gemak gewoon kant en klare plakjes deeg gebruikt. Door de verse groenten die je gebruikt krijg je toch voldoende vitaminen binnen. Je kunt het als hoofdgerecht eten maar ook op een buffet of bij een brunch is dit een leuk gerecht. En blijft er alsnog iets over, geen probleem want ook koud is dit een heel lekker hapje.

INGREDIENTEN

2 st prei, 8 tomaatjes, 2 uien, 200 gram gekookte ham (in reepjes), 2 bollen mozzarella, 4 eieren, 200 ml cre fraiche, 1 rol bladerdeeg, of 7 plakjes, peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2014
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke salade met gemarineerde mozzarella. Denk er wel aan dat de mozzarella een paar uur moet marineren.

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla met rucola (AH) -, 1 zakje mini mozzarella (plm. 1 uur marineren in de dressing van de sla) -, 1/2 bakje kerstomaatjes -, 50 gram pijnboompitten, geroosterd -, Dressing van 1 eetl. witte balsamico-azijn, 3 eetl. olijfolie, 1/2 eetl. honing, 2 theel. mosterd en peper .

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2007
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van Smulwebkok Fressnapf uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 3 tomaten, 2 bollen mozzarella, 1 bosje verse basillicum, 1 el bloem, 100 ml zure room, 2 eieren , zout en peper,  

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lesje pizzageschiedenis: wist je dat er al vanaf de 18e eeuw eenvoudige pizza?s met mozzarella op straat werden gegeten in Italie? maar de pizza raakte pas echt in de mode toen de koning van Napels (Ferdinand van Bourbon) de pizza leerde eten. zelfs de pizzakoerier bestond al in die tijd, alleen werd de pizza niet achterop de brommer vervoerd, maar gewoon op het hoofd!

INGREDIENTEN

Li>500 gram (pasta)bloem, 1 zakje gedroogd gist, 3.3 dl lauwwarm water, 0.5 eetlepel zout, 1.5 eetlepel olijfolie, , , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Speciaal voor het Smulwebkookboek (voor dit receptenonderdeel mag je nl. niet meer dan 12 ingrediënten opgeven) zal ik dit recept enigzins aanpassen, anders voldoet het niet aan het maximum. Verderop bij mijn recepten kun je het origineel vinden met alle ingrediënten.Ik kreeg dit recept ca. 10 jaar geleden van een italiaanse collega, en heb het in de loop der tijd iets aangepast. het is, tot mijn trots, een van de populairste recepten van smulweb.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder 1 laurierblaadje), sambal (ja ja, ik weet het... niet Italiaans, maar lekker!) 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), bechamelsaus (50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een vleesschotel die op het laatste moment nog 10 minuten in de oven gaat. De varkenshaas wordt ingesmeerd met de pesto met knoflook en wordt overdekt met de Mozzarella en koksroom.

INGREDIENTEN

Ca. 700 gram varkenshaas 1 potje pesto (of zelf gemaakt), 8 tomaten 2 bolletjes mozzarella 3 el basilicum fijngehakt ca. el. olijfolie 4 teentjes knoflook uit de knijper beetje tijm. ca. 125 ml koksroom 50 gram pijnboompitten geroosterd.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met een paar stappen klaar en binnen 30 min. op tafel. Hier raak je blij van...

INGREDIENTEN

1 halve kipfilet per persoon, 2 gekneusde teentjes knoflook, olijfolie en boter voor bakken, gesmolten boter voor ovenschaal, patentbloem goed op smaak gebracht met zout en zwarte peper, droge witte wijn, beetje kippenbouillon, plakken York ham of ham van eigen keuze, verscheurde basilicum bladeren, Mozzarella kaas in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes parmaham, gehalveerd, 10 bolletjes mini-mozzarella (santa luca), 10 blaadjes basilicum, 25 gram rucola, eetlepel olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  0-10 min.

Heerlijke aardappelkoekjes!!!Goed voor te bereiden. Gemakkelijk dus als je gasten krijgt. En...het is weer eens iets anders.

INGREDIENTEN

750 gr aardappelen (kruimig) - 1 ei - 2 eetl geraspte Parmezaanse kaas - 1 eetlepel bloem -peper, zout, nootmuskaat - boter om te bakken - 150 gr mozzarella - 4-5 gedroogde tomaten (geweld) - 1 eetl fijngesneden basilicum

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere salade bij de BBQ maar kan natuurlijk overal bij.

INGREDIENTEN

3 Pommedori of roma tomaten, 1 gr bolletje mozzarella of 1 staafje geitenkaas, 1 rode ui, Italiaanse kruiden, olijfolie extra vergine

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2010
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 courgettes, 350 g pasta (bijv. penne), zout, 3 el olijfolie traditioneel (C1000), 2 uien, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 pot pastasaus Bolognese à 425 g, chilipoeder, peper, 2 mozzarellakaasjes, in blokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top