Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mousse recepten (2.341) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !Wel even werk maar echt niet moeilijk . eigen foto`s (3 stuks)

INGREDIENTEN

Bodem:2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g), afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2008
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Atkins

INGREDIENTEN

100 gr roomkaas, 30 ml (2 tbs) slagroom, zoetstof, 5 gr (1 tsp) cacao,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

100 gr. eiwit, 200 gr. pure chocola, 300 gr. slagroom, 1 borrelglaasje amaretto, 1 tl. kristalsuiker,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Van oesterzwammen met witlof en waterkers

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 350 g oesterzwammen, 3/4 dl melk, 2 jeneverbessen, 1 laarierblad, peper, zout, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 bekertje (ca. 60 ml) zure room, paar druppels citroensap., Voor de salade: 4 struikjes witlof, 25 g waterkers, 5 g boter., Voor de granering: 4 cherrytomaatjes.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

Voor de afwerking: - 250 gr witte couverture chocolade - 6 crjpes dentelles (Bretoense koekjes) - Voor het chocoladeschuim: - 100 gr fondantchocolade - 1/2 dl melk - 1 eierdooier - 1 el mandarijn- of sinaasappellikeur (bvb Mandarin Napoleon of Grand - Marnier) - 2 dl room - 50 gr poedersuiker - 1 eiwit - 1 snuifje zout

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Met de hand eiwit stijf kloppen !!

INGREDIENTEN

Mango, eiwit, slagroom, 2 mango`s, ontpit, geschild en grof gehakt, 2 dl slagroom, eiwit van 2 eieren, 3 tl honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2013
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Ik ben benieuwd naar jouw recept voor het lievelingsgerecht van je partner! Stuur het in via sanne@smulweb.nl

INGREDIENTEN

70 ml melk, 180 gram pure chocolade (minstens 70% cacao), 350 ml slagroom

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2011
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Lusten we wel dagelijks!!! Zelfs als ontbijt (foto lijkt er op)

INGREDIENTEN

5 el amaretto 4 el boter 5 eieren 200 gram kristalsuiker 3 ? dl slagroom 70 gram geroosterde, geschaafde amandelen 3 tl witte gelantine,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht, opgediend in halve avocadoschil

INGREDIENTEN

1 avocado, blikje gerookte zalm, klein uitje, kleine tomaat, peper, zout, citroensap

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-1998
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Dit recept heb ik gevonden op internet en ga ik gebruiken voor het kerstdiner.

INGREDIENTEN

80 gram chocolade (pure chocolade geeft een wat machtigere smaak dan melk chocolade, je kan ook witte chocolade gebruiken, of chocolade met stukjes hazelnoten), 20 gram poeder- of fijne suiker., 1 ei., 125 ml slagroom.,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Lichtgewicht toetje voor onderweg (althans voor de tas ;-)...

INGREDIENTEN

Thuis: 1 pakje Bourbon mousse, 40 gr melkpoeder., Onderweg: 350 ml water.Voor mousse dessert van Oetker gebruik je 30 gr melkpoeder en 250 ml water.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 115 gram witte chocolade, in stukjes, - 120 ml slagroom- 1 eetlepel rum of vanille-essence- 115 gram boter- 175 gram suiker, - 3 eieren- 225 gram bloem- 2 theelepels bakpoeder- Snufje zout, - 675 gram aardbeien, in plakjes- 1 hele aardbei, ter garnering- 7,5 deciliter slagroom, - 2 eetlepels rum of aardbeienlikeurVoor de moussevulling:- 250 gram witte chocolade, in stukjes, - 3,5 deciliter slagroom-2 eetlepels rum of aardbeienlikeur,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Dit is een luchtige chocolademousse met verse room bereid en pure chocoladesmaak!!!

INGREDIENTEN

* 210 gram bittere chocoladerasp, * 2 dl. room, * 5 st. eiwitten, * 5 st. eidooiers, * 50 gram suiker, * 30 gram vanillesuiker, * 1 scheutje cognac (indien gewenst),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Een mooi hartig voorgerechtje van quenelles gemaakt van mousse met achterham en een verfijnde Ardennerham. Recept van Margo Reuten (Da Vinci).

INGREDIENTEN

100 g Gandaham, 100 g achterham[, 2 dl slagroom, 1/2 dl gevogeltefond, 1 gelatineblaadje, cayennepeper, 1 el sherry, kerveltakjes, Geen zout toevoegen, de ham is al zout genoeg!

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Bereiding 20 minuten; kooktijd 2 minuten; zeer goed in te vriezen, dus ook van tevoren klaar maken en HEEL LEKKER!!!

INGREDIENTEN

1 Nutella (Chocoladepasta); 750ml. slagroom;Wat gehakte noten als decoratie.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2001
  • Mediterraan Nagerecht
  •  10-20 min.

Met yoghurt en slagroom

INGREDIENTEN

250 gram uitgelekte perziken uit blik, 50 gram suiker, halve theelepel vers geraspte citroenrasp, sap van 1 sinaasappel, 6 gelantineblaadjes(geweekt in koud water), 250 gram dikke yoghurt, 4 schijfjes perzik, muntblaadjes voor de garnering

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 250 ml slagroom, * 2 eetl suiker, * 50 ml limoncello (Italiaanse citroenlikeur), * Rasp van een halve citroen,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-07-2011
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gram aardbeien, 150 ml magere yoghurt, 1 (gepasteuriseerd) eiwit, 2 theelepels vloeibare zoetstof, 4 blaadjes gelatine

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2011
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lijkt ingewikkeld maar is eenvoudig. Als hoofdgerecht of als voorgerecht bij een feestelijke gelegenheid. Voor mij elke dag!

INGREDIENTEN

600 gr wortelen, 100 gram edammerkaas, 1 kleine courgette, 25 cl koffieroom, 2 eieren, boter om in te vetten, peper, zout, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel verse gember (potje)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 grote gerookte makreel (± 400 g), 100 g roomkaas, neutraal, 1 dl slagroom, 1 biologische citroen of limoen, versgemalen peper en zout, potje mierikswortel, Vervang de mierikswortel eventueel door wasabi of sambal brandal voor een pittige variant,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2013
  • Europees
  •  10-20 min.

Een makkelijke mousse in drie smaken, in laagjes gepresenteerd,succes verzekerd

INGREDIENTEN

3 repen chocolade 75 gr., wit, melk en puur

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Dit recept komt uit een boekje van de nuon. Na zelf te hebben geprobeerd kon ik het jullie niet onthouden.

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 5 el suiker, 150 gr bitterkoekjes, 2.5 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

"Chocolade mousse van Marsrepen, heaven! Op Amerikaanse sites al een booming hit en daarom zeker de moeite waard om te proberen. Deze overheerlijke Mars mousse maak je op een vergelijkbare manier als een gewone chocolademousse, maar het resultaat heeft een n intensere smaak dankzij de karamel in de Marsrepen." Voor zwangere vrouwen en kleine zoetekauwen is het verstandig om geen rauwe eiwitten te gebruiken. Gebruik in dat geval 250 ml opgeklopte slagroom en laat de eitjes achterwege. Iets minder luchtig, maar 100% safe, makkelijk en minstens net zo lekker!

INGREDIENTEN

3 Marsen (+ 1 extra voor de decoratie), 3 flinke eetlepels cacaopoeder, 5 eiwitten van verse biologische eitjes, 175 milliliter slagroom, snufje zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2014
  •  
  •  > 120 min.

Dit moet je geproefd hebben.

INGREDIENTEN

200 gram mon chou zacht en luchtig, 200 gram pate, zout en peper, 9 casinosneedjes, sla / radijs.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Erg lekker voorgerecht,van Gert-Jan en MOI

INGREDIENTEN

300gr Makreel,300gr vis bouillon,500gr Slagroom,4 stuks gelatine blad,Zout en peper na smaak

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voor de liefhebbers!!!!

INGREDIENTEN

3 eierdooiers - 1 dl room - 1 eiwit - 1 dl sterke koffie - 1/2 dl koffie likeur - 50 gr suiker 1 dl gezoete slagroom - 10 gemalen chocolade mokkaboontjes - 3 gelatine blaadjes - poedersuiker - 4 topjes munt - 12 mokkaboontjes

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Snelle mousse

INGREDIENTEN

300 gr kippenlevers, 5 laurierblaadjes, 200 gr. boter, 1 borrelglas gognac, 1 borrelglas jenever, 2 grote uien, fijngesneden, 3 tenen knoflook, 20 jeneverbessen, 2 t.l. zout, vers gemalen peper, 1 t.l. tijm, 2 t.l. basilicum, 2 t.l. oregano

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Aardbeien verstopt onder aardbeienmousse

INGREDIENTEN

600 gr aardbeien, 150 gr poedersuiker, 2 el sinaasappelsap1/4 L slagroom, 4 el geschaafde amandelen,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

75 gram pure chocolade, 1/8 liter slagroom, anderhalve eetlepel poedersuiker, 1 theelepel kaneel

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 g witte chocolade, 1/8 l slagroom, 3 eetlepels bosvruchten jam, 3 eetlepels droge witte wijn, 2 eetlepels chocoladevlokken, evt. rood fruit (garneren),

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-04-2005
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

213 gram zalm (blik) 1 blaadje gelatine 2 eetlepel(s) mayonaise 3 eetlepel(s) room (zure) 1.50 eetlepel(s)tomatenketchup 1.50 eetlepel(s) Sherry (medium) naar smaak peper naar smaak zout.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Nagerecht Opstijven 7 uur P.P. 340 kcal.

INGREDIENTEN

1 kilo witte druiven zonder pit , 1-2 el citroensap , 100 - 150 g fijne tafelsuiker , 10 - 12 blaadjes witte gelatine , 5 dl slagroom , Voor de garnering: , Poedersuiker , gesuikerde witte druiven , losgeklopt eiwit

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Lekker en ZOOOOOOOO gemaakt

INGREDIENTEN

4 blaadjes gelatine, 4 eetl. amaretto, 4 eetl. boter, 5 eieren, 200 gr. kristalsuiker, 4 dl. slagroom, 70 gram geroosterde en geschaafde amandelen.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekker

INGREDIENTEN

115 g in stukken gebroken chocolade - 1 eetlepel koffie - 1 eetlepel water of 1-2 eetlepels rum - 4 gescheiden eieren,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Zoals ik het gemaakt heb op tweede kerstdag! Het is ook lekker om door de mousse een scheutje amaretto of een scheutje cointreaux te doen.

INGREDIENTEN

- 300 gram pure chocolade, - 375 ml slagroom, - 3 eieren, - 6 eetlepels poedersuiker, - gelantine,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Dat komt door de chocolade

INGREDIENTEN

4 repen pure chocolade, 6 eetlepels creme fraiche, 4 eieren, 3 eetlepels bruine basterdsuiker, slagroom of, 4 waaierwafeltjes.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Witte chocolademousse met warme bosbessensuas

INGREDIENTEN

100 gr. witte chocolade, 1/8 liter slagroom, 3 eetlepels betuwe extra 5 bosvruchtenjam, 3 eetlepels droge witte wijn, 2 eetlepels chocoladevlokken, rood fruit

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kies vooal rijpe perzikken. Onrijpe perziken laten zich niet goed glad purreren en smaken bovendien enigszins wrang. Voor een mouse met gelatine geldt: hoe langer deze in de koelkast staat hoe steviger de mousse of bavarois wordt. Reken op een opstijftijd van 6 uur. De hoeveelheid moeusse is berekend voor een puddingvorm van 71/2 dl. Vier persoonsvormpjes kan natuurlijk ook.

INGREDIENTEN

500gr. perzikken, 2 theelepels citroensap, 60gr. suiker, 4-5 blaadjes gelatine, 2,5dl slagroom, evt. frambozen en munt (garnering)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Met een mixer de frambozen tezamen met de frambozensaus, suiker, citroensap en rasp tot een mooi mengsel mengen. Daarna de slagroom erbij en mixen tot deze goed stijf is. Doe stukjes aardbei in de glaasjes, vul daarna de glaasjes met de mousse van de frambozen. Zet het een tijdje in de koelkast waarbij je ze kunt afdekken. Bij het serveren van tevoren even de witte chocolade erop schaven en lekker glaasje wijn erbij serveren.

INGREDIENTEN

150 gram diepvries frambozen, 2 theelepels citroenrasp en 4 eetlepels citroensap, 100 gram poedersuiker, 100 gram slagroom (goede) 100 gram diepvriesframbozen, 50 ml frambozen dessertsaus en witte chocolade om te schaven, als laatste verse aardbeien.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2012
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top