1. Home
  2. Recepten
  3. Mousse

Mousse recepten (2.352) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Chocolade Mousse

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in brokken au bain marie, en klop ondertussen de slagroom stijf. Doe de eiwitten in een grote kom met een snufje zout. Maak suikerstroop: een bodempje suiker in een steelpannetje, klein beetje water erbij (de suiker moet net nat zijn, dit kan ook met een beetje sinaasappel- of citroensap), en smelt het, onder flink roeren, op een zacht vuur. Klop nu met SCHONE kloppers, onder voorzichtig bijdruppelen van de suikerstroop de eiwitten stijf tot 'merengue'. Roer de gesmolten chocolade met een snufje peper door de slagroom, en voeg hier de merengue aan toe en klop door elkaar met en garde. Verdeel eventueel over toetjeskommetjes, en zet het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !Wel even werk maar echt niet moeilijk . eigen foto`s (3 stuks)

INGREDIENTEN

Bodem:2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g), afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2008
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Mousse

Atkins

INGREDIENTEN

100 gr roomkaas, 30 ml (2 tbs) slagroom, zoetstof, 5 gr (1 tsp) cacao,

  • Slanke keuken Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  10-20 min.

Mousse

INGREDIENTEN

100 gr. eiwit, 200 gr. pure chocola, 300 gr. slagroom, 1 borrelglaasje amaretto, 1 tl. kristalsuiker,

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Mousse

Van oesterzwammen met witlof en waterkers

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 350 g oesterzwammen, 3/4 dl melk, 2 jeneverbessen, 1 laarierblad, peper, zout, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 bekertje (ca. 60 ml) zure room, paar druppels citroensap., Voor de salade: 4 struikjes witlof, 25 g waterkers, 5 g boter., Voor de granering: 4 cherrytomaatjes.,

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Mousse

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

Voor de afwerking: - 250 gr witte couverture chocolade - 6 crjpes dentelles (Bretoense koekjes) - Voor het chocoladeschuim: - 100 gr fondantchocolade - 1/2 dl melk - 1 eierdooier - 1 el mandarijn- of sinaasappellikeur (bvb Mandarin Napoleon of Grand - Marnier) - 2 dl room - 50 gr poedersuiker - 1 eiwit - 1 snuifje zout

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Mango Mousse

Met de hand eiwit stijf kloppen !!

INGREDIENTEN

Mango, eiwit, slagroom, 2 mango`s, ontpit, geschild en grof gehakt, 2 dl slagroom, eiwit van 2 eieren, 3 tl honing

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2013
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Mousse au chocolat

Ik ben benieuwd naar jouw recept voor het lievelingsgerecht van je partner! Stuur het in via sanne@smulweb.nl

INGREDIENTEN

70 ml melk, 180 gram pure chocolade (minstens 70% cacao), 350 ml slagroom

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2011
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Amaretto mousse

Lusten we wel dagelijks!!! Zelfs als ontbijt (foto lijkt er op)

INGREDIENTEN

5 el amaretto 4 el boter 5 eieren 200 gram kristalsuiker 3 ? dl slagroom 70 gram geroosterde, geschaafde amandelen 3 tl witte gelantine,

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zalm-Avocado Mousse

Voorgerecht, opgediend in halve avocadoschil

INGREDIENTEN

1 avocado, blikje gerookte zalm, klein uitje, kleine tomaat, peper, zout, citroensap

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-1998
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Trekkersmaaltijd mousse

Lichtgewicht toetje voor onderweg (althans voor de tas ;-)...

INGREDIENTEN

Thuis: 1 pakje Bourbon mousse, 40 gr melkpoeder., Onderweg: 350 ml water.Voor mousse dessert van Oetker gebruik je 30 gr melkpoeder en 250 ml water.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

chocolade mousse

Dit recept heb ik gevonden op internet en ga ik gebruiken voor het kerstdiner.

INGREDIENTEN

80 gram chocolade (pure chocolade geeft een wat machtigere smaak dan melk chocolade, je kan ook witte chocolade gebruiken, of chocolade met stukjes hazelnoten), 20 gram poeder- of fijne suiker., 1 ei., 125 ml slagroom.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Witte chocoladetaart met aardbeien

INGREDIENTEN

- 115 gram witte chocolade, in stukjes, - 120 ml slagroom- 1 eetlepel rum of vanille-essence- 115 gram boter- 175 gram suiker, - 3 eieren- 225 gram bloem- 2 theelepels bakpoeder- Snufje zout, - 675 gram aardbeien, in plakjes- 1 hele aardbei, ter garnering- 7,5 deciliter slagroom, - 2 eetlepels rum of aardbeienlikeurVoor de moussevulling:- 250 gram witte chocolade, in stukjes, - 3,5 deciliter slagroom-2 eetlepels rum of aardbeienlikeur,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Mousse Van Chocolade

Dit is een luchtige chocolademousse met verse room bereid en pure chocoladesmaak!!!

INGREDIENTEN

* 210 gram bittere chocoladerasp, * 2 dl. room, * 5 st. eiwitten, * 5 st. eidooiers, * 50 gram suiker, * 30 gram vanillesuiker, * 1 scheutje cognac (indien gewenst),

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Mousse van Gandaham

Een mooi hartig voorgerechtje van quenelles gemaakt van mousse met achterham en een verfijnde Ardennerham. Recept van Margo Reuten (Da Vinci).

INGREDIENTEN

100 g Gandaham, 100 g achterham[, 2 dl slagroom, 1/2 dl gevogeltefond, 1 gelatineblaadje, cayennepeper, 1 el sherry, kerveltakjes, Geen zout toevoegen, de ham is al zout genoeg!

  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

limoncello mousse

INGREDIENTEN

* 250 ml slagroom, * 2 eetl suiker, * 50 ml limoncello (Italiaanse citroenlikeur), * Rasp van een halve citroen,

  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-07-2011
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Yoghurt-aardbeien mousse

INGREDIENTEN

200 gram aardbeien, 150 ml magere yoghurt, 1 (gepasteuriseerd) eiwit, 2 theelepels vloeibare zoetstof, 4 blaadjes gelatine

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2011
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

mousse chocolate-nutella

Bereiding 20 minuten; kooktijd 2 minuten; zeer goed in te vriezen, dus ook van tevoren klaar maken en HEEL LEKKER!!!

INGREDIENTEN

1 Nutella (Chocoladepasta); 750ml. slagroom;Wat gehakte noten als decoratie.

  • Mediterraan Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2001
  • Mediterraan Nagerecht
  •  10-20 min.

Mousse van perziken

Met yoghurt en slagroom

INGREDIENTEN

250 gram uitgelekte perziken uit blik, 50 gram suiker, halve theelepel vers geraspte citroenrasp, sap van 1 sinaasappel, 6 gelantineblaadjes(geweekt in koud water), 250 gram dikke yoghurt, 4 schijfjes perzik, muntblaadjes voor de garnering

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Makreel Mousse

INGREDIENTEN

1 grote gerookte makreel (± 400 g), 100 g roomkaas, neutraal, 1 dl slagroom, 1 biologische citroen of limoen, versgemalen peper en zout, potje mierikswortel, Vervang de mierikswortel eventueel door wasabi of sambal brandal voor een pittige variant,

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2013
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

mousse van wortel

Lijkt ingewikkeld maar is eenvoudig. Als hoofdgerecht of als voorgerecht bij een feestelijke gelegenheid. Voor mij elke dag!

INGREDIENTEN

600 gr wortelen, 100 gram edammerkaas, 1 kleine courgette, 25 cl koffieroom, 2 eieren, boter om in te vetten, peper, zout, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel verse gember (potje)

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Drie-Lagen Mousse

Een makkelijke mousse in drie smaken, in laagjes gepresenteerd,succes verzekerd

INGREDIENTEN

3 repen chocolade 75 gr., wit, melk en puur

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Mousse van zalm

INGREDIENTEN

213 gram zalm (blik) 1 blaadje gelatine 2 eetlepel(s) mayonaise 3 eetlepel(s) room (zure) 1.50 eetlepel(s)tomatenketchup 1.50 eetlepel(s) Sherry (medium) naar smaak peper naar smaak zout.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

mousse van bitterkoekjes

Dit recept komt uit een boekje van de nuon. Na zelf te hebben geprobeerd kon ik het jullie niet onthouden.

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 5 el suiker, 150 gr bitterkoekjes, 2.5 dl slagroom

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Pate Mousse

Dit moet je geproefd hebben.

INGREDIENTEN

200 gram mon chou zacht en luchtig, 200 gram pate, zout en peper, 9 casinosneedjes, sla / radijs.,

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

mousse van kippelevers

Snelle mousse

INGREDIENTEN

300 gr kippenlevers, 5 laurierblaadjes, 200 gr. boter, 1 borrelglas gognac, 1 borrelglas jenever, 2 grote uien, fijngesneden, 3 tenen knoflook, 20 jeneverbessen, 2 t.l. zout, vers gemalen peper, 1 t.l. tijm, 2 t.l. basilicum, 2 t.l. oregano

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mars mousse

"Chocolade mousse van Marsrepen, heaven! Op Amerikaanse sites al een booming hit en daarom zeker de moeite waard om te proberen. Deze overheerlijke Mars mousse maak je op een vergelijkbare manier als een gewone chocolademousse, maar het resultaat heeft een n intensere smaak dankzij de karamel in de Marsrepen." Voor zwangere vrouwen en kleine zoetekauwen is het verstandig om geen rauwe eiwitten te gebruiken. Gebruik in dat geval 250 ml opgeklopte slagroom en laat de eitjes achterwege. Iets minder luchtig, maar 100% safe, makkelijk en minstens net zo lekker!

INGREDIENTEN

3 Marsen (+ 1 extra voor de decoratie), 3 flinke eetlepels cacaopoeder, 5 eiwitten van verse biologische eitjes, 175 milliliter slagroom, snufje zout

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2014
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

mousse van frambozen

Met een mixer de frambozen tezamen met de frambozensaus, suiker, citroensap en rasp tot een mooi mengsel mengen. Daarna de slagroom erbij en mixen tot deze goed stijf is. Doe stukjes aardbei in de glaasjes, vul daarna de glaasjes met de mousse van de frambozen. Zet het een tijdje in de koelkast waarbij je ze kunt afdekken. Bij het serveren van tevoren even de witte chocolade erop schaven en lekker glaasje wijn erbij serveren.

INGREDIENTEN

150 gram diepvries frambozen, 2 theelepels citroenrasp en 4 eetlepels citroensap, 100 gram poedersuiker, 100 gram slagroom (goede) 100 gram diepvriesframbozen, 50 ml frambozen dessertsaus en witte chocolade om te schaven, als laatste verse aardbeien.

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2012
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

MOKKA MOUSSE

Voor de liefhebbers!!!!

INGREDIENTEN

3 eierdooiers - 1 dl room - 1 eiwit - 1 dl sterke koffie - 1/2 dl koffie likeur - 50 gr suiker 1 dl gezoete slagroom - 10 gemalen chocolade mokkaboontjes - 3 gelatine blaadjes - poedersuiker - 4 topjes munt - 12 mokkaboontjes

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Mousse Van Advokaat

Luchtige mousse van advokaat. Lekker bij chocolade.

INGREDIENTEN

* 12 dl. room, * 100 gr. suiker, * 5 dl. advokaat, * 1 dl. room, * 9 st. gelatineblaadjes, * 1 scheut vanilleessence,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2000
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocolade-Kaneel Mousse

INGREDIENTEN

75 gram pure chocolade, 1/8 liter slagroom, anderhalve eetlepel poedersuiker, 1 theelepel kaneel

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

mousse van asperges

Geschikt voor een dineetje in het voorjaar.

INGREDIENTEN

500 gram witte asperges, 500 gram groene asperges, ? liter pittige groentebouillon, 8 blaadjes gelatine (16 halve!) 2 bekertjes creme fraiche, peper en zout. Voor de tomatensaus: 2 dl gezeefde tomaten, peper en zout, 1/8 l. slagroom, 4 eetlepels doperwten.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

choco mousse

Zoals ik het gemaakt heb op tweede kerstdag! Het is ook lekker om door de mousse een scheutje amaretto of een scheutje cointreaux te doen.

INGREDIENTEN

- 300 gram pure chocolade, - 375 ml slagroom, - 3 eieren, - 6 eetlepels poedersuiker, - gelantine,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

mousse pate

Quenelles de Volaille oftewel kippelevertjes mousse

INGREDIENTEN

250 gram kippenlevers, 250 gram roomboter op kamertemperatuur, 3 eieren, 3/4 dl. slagroom, 2 sjalotten, 50 gram gerookt spek in dobbelstenen, scheutje madeira, peper, zout, suiker

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mousse Van Oesterzwammen

Mousse van oesterzwammen met witlof en waterkers.Voor- of buffetgerecht voor 4-8 personen. Alla Fried voor Piet.

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine - 350 gr. oesterzwammen - 3/4 dl melk - 2 jeneverbessen - 1 laarierblad - peper - zout - 1/2 tl gedroogde tijm - 1/2 bekertje (ca. 60 ml) zure room - paar druppels citroensap., Voor de salade: 4 struikjes witlof - 25 gr. waterkers - 5 gr. boter., Voor de granering: 4 cherrytomaatjes.,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kersen-Ricotta Mousse

Door de amarenekersen krijgt deze mousse een bijzondere smaak.

INGREDIENTEN

 3 blaadjes witte gelatine,  40 gram amarenakersen, 4 kersen voor garnering achterhouden,  2 dl slagroom,  40 g suiker,  1 zakje vanillesuiker,  200 gr ricotta,  60 g pure chocolade,  4 plakken chocoladecake a ca. 1 cm dik,  1? eetlepel Marasquin,

  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Mousse Van Asperges

INGREDIENTEN

1 kg groene asperges, 8 blaadjes witte gelatine, 6 dl slagroom, zout, peper, 150 gr gerookte zalm (1 dikke plak), 2 dl creme fraiche, 2 eetlepels dille, fijngehakt, 1-2 theelepels citroensap, zalmeitjes, extra nodig: kleine cakevorm, bekleed met plastic folie, ,

  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Mousse van Makreel

Erg lekker voorgerecht,van Gert-Jan en MOI

INGREDIENTEN

300gr Makreel,300gr vis bouillon,500gr Slagroom,4 stuks gelatine blad,Zout en peper na smaak

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische Mousse

Dit is een uitstekend gerecht wanneer u tot ongeveer 15 gasten te dineren vraagt. Maak het op in een glazen tulbandvorm, dan ziet het er net zo lekker uit als het smaakt. Iedere ring heeft een stollingstijd van ca. 3 uur - u kunt het gerecht dus het beste een dag van te voren bereiden. Hele mousse; 1130 kcal / 4542 Kjoules Per portie; 100 Kcal / 402 Kjoules

INGREDIENTEN

Spinaziemousse:, 15 gr gelatinepoeder, 450 gr gekookte spinazie, 1 eetl citroensap, 225 gr magere kwark (20 ), zout, versgemalen zwarte peper, , Wortelmousse, 450 gr wortels, geschild en in dunne plakken gesneden, 120 ml verse sinaasappelsap, mespuntjes geraspte nootmuskaat, zout, versgemalen zwarte peper, 15 gr gelatine poeder, 225 gr magere kwark (20 ), , Komkommermousse, 15 gr gelatinepoeder, 1 1/2 komkommer, geschild en in dobbelsteentjes gesneden, 1 kippenbouillonblokje, verkruimeld, mespuntje gemalen foelie, 225 gr magere kwark (20 ), ,

  • Slanke keuken
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Slanke keuken
  •  > 120 min.

aardbeien met mousse

Aardbeien verstopt onder aardbeienmousse

INGREDIENTEN

600 gr aardbeien, 150 gr poedersuiker, 2 el sinaasappelsap1/4 L slagroom, 4 el geschaafde amandelen,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste mousse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top