257 moussaka recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept.

INGREDIENTEN

1kg aubergines, in plakken van 1cm dik gesneden, Zout en vers gemalen peper, Circa 50 gram bloem om te paneren, Circa 3 dl olijfolie, 2 middelgrote uien, gepeld en in plakken, 450 gram mager lamsgehakt ( kan ook gemengd gehakt), 4 middelgrote tomaten, ontveld en in plakken of 400 gram tomaten uit blik uitgelekt., 3 eetlepels tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 snufje kaneel, , Voor de saus:, 15 gr boter, 25 gr bloem, 3dl melk, zout en peper, snufje nootmuskaat, 2 eieren, losgeklopt, 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

In 2008 hebben wij in Griekenland heerlijke Moussaka gegeten. Ik zocht "even" een recept. Op Smulweb stonden er al 239 en bij Google ???? PFFF.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Alle recepten bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten maar de hoeveelheden,de kruiden, wel/geen aardappelen enz. enz. verschilden zoveel dat ik besloot een eigen versie maken wat op Moussaka moest lijken, daarom heet het dus "Moussaka a la Louise." Ik zet dit NIET op Smulweb om het 240 ste Moussaka recept toe te voegen maar omdat wij het heel lekker vonden en OOK omdat ik het niet meer kwijt wil raken! Mocht je het een keer willen proberen? Leuk, gewoon doen. De hoeveelheden kloppen, de oventijd klopt (kan variëren natuurlijk) maar het is dus gemaakt en geproefd! En de zelfgemaakte foto staat erbij.

INGREDIENTEN

2 flinke aubergines (600 gram in de winkel gewogen ), 3 flinke aardappelen (ongeschild 650 gram), 3 vette tenen knoflook, 2 grote uien (uien en knoflook fijnsnijden), 500 gram rundergehakt, 1 el olijfolie, 1 blik tomaten + het sap (Blokjes, heb je hele tomaten maak ze dan wat fijner)., 1 blikje tomatenpuree ( 140 gram), 1 el gedroogde Oregano + 1 tl voor door de saus Heb je verse oregano? (tegenwoordig te koop bij de meeste supermarkten), Des te beter. Gebruik dan 2 el verse Oregano + 2 tl voor door de saus., Peper/ Zout naar smaak., Wat nootmuskaat., ½ theelepel kaneel., 1 flinke kneep rode peper uit tube. (te koop bij supermarkt o.a. A.H.) Of heb je toevallig nog een rode peper liggen?, 60 gram Parmezaanse (of andere pittig belegen geraspte kaas.), Voor de bechamel saus, 50 gram boter, 50 gram bloem, 200 ml room (je kan ook slankroom nemen), 300 ml melk, Eventueel 1 ei (zie bij serveertips)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze superlekkere mousaka kun je heel goed een dag van te voren te maken. Is misschien nog wel lekkerder, omdat hij dan kan "rijpen". Dus een prima gerecht voor als je eters krijgt.
Een uur voor de maaltijd kan hij dan gebakken worden in de oven.

INGREDIENTEN

2 harde Aubergines, 600 gram rundergehakt, 1 bosje peterselie, 50gr. geraspte kaas, 2 grote uien, 1 groot blikje tomaten puree, vers knoflook, Besciamella saus, Paneermeel, olie, zout, 2 a 3 teentjes knoflook, peper, paprika poeder, nootmuskaat, oregano, tijm

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Grieks
  •  60-120 min.

Traditionele Griekse lunch-schotel waarin gehakt, aardappel en aubergine gecombineerd met pittige kruiden en een rijke saus een subliem geheel vormen. Dit uitgebreide, maar niet moeilijk te realiseren gerecht is de moeite en tijd zeker waard.

INGREDIENTEN

6 middelgrote aardappelen,2 middelgrote aubergines1 citroen1 a 2 deciliter olijfolie100 gram pittige geraspte belegen kaas en 25 gram geraspte parmezaanse kaas (door elkaar mengen),, Voor de gehaktsaus: 750 gram lamsgehakt, 6 middelgrote uien, in de lengte in partjes gesneden4 dikke teentjes knoflook, kleingesneden of uitgeperstpaar eetlepels olijfolie2 theelepel kaneel1 theelepel nootmuskaat1 verkruimeld gedroogd rood chilipepertje1 klein blikje tomatenpuree1,5 deciliter droge witte wijn1 blik gepelde tomaten1 theelepel gedroogde thijm of een klein bosje verse2 eetlepels gedroogde oregano of een grote bos verse1/4 bouillonblokjezout en peper naar smaak.,, Voor de veredelde bechamelsaus:, 60 gram boterongeveer 80 gram bloem, een halve tot een liter melk, 50 gram geraspte kaas, 3 eierdooiers (van eiwitten schuimpjes maken bv.), 1/2 theelepel nootmuskaat, 1/4 bouillonblokje.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-03-1999
  • Grieks
  •  120 min. <

Griekse ovenschotel

INGREDIENTEN

*1 pak Knorr wereldgerechten moussaka, *gehakt, *1 courgette, *tomaten, *teentjes knoflook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-1999
  • Grieks
  •  30-60 min.

Moussaka wordt vaak als een van de populairste gerechten uit de Griekse keuken beschouwd.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt- 50 gram belegen kaas (geraspt)- 10 gram boter- , 4 aardappelen- 3 deciliter halfvolle melk- 1 pak Moussaka-, 1 ei- 1 tomaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker makkelijk!!!

INGREDIENTEN

? 1 pak Knorr Wereldgerechten Griekse Moussaka, ? 300 gram (runder)gehakt, ? 3 aardappels (ca. 250 gram), ? 50 gram kaas, ? 2.5 deciliter melk, ? 5 deciliter water, ? 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 courgettes, 250 g rundergehakt, 250 g lamsgehakt, olijfolie, droge witte wijn, melk, 1 pak Moussaka (Knorr), 4 gedroogde tomaten op olie, 450 g aardappels, 1 ei, 100 g geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kali Orexi!

INGREDIENTEN

1 pak Knorr Moussaka, met daarin:, - - 1 zakje Moussaka-kruidenmix, - - 1 zakje Moussaka-groenten, - - 1 zakje Moussaka-saus, - Klaarzetten:, - 300 gram rundergehakt, - 3 Aardappels (ca. 250 gram), - 50 gram Kaas, - 250 ml Melk, - 1 Ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt,10 gram boter,3dl halfvollemelk,1 ei,50 gram geraspte belegen kaas,4 aardappelen,1 pak moussaka van knorr,1 tomaat

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Nu eens een moussaka die niet zo lang duurt! Oké, over het algemeen geldt: hoe langer iets pruttelt hoe lekkerder, maar ja, we hebben allemaal wel eens wat minder tijd. En echt, deze moussaka is ook heel erg lekker!

INGREDIENTEN

2 aubergines; 400 g lamsgehakt; 500 g aardappelen; 1 blikje gepelde tomaten; 1 ui, gesnipperd; 1 teen knoflook; 1 el olie; citroensap; zout; peper; 1 tl gedroogde oregano; 1 dl slagroom; 200 g geraspte kaas (pittig); 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2007
  • Grieks
  •  30-60 min.

Weer eens een ander moussaka een lekker grieks gerecht

INGREDIENTEN

3 aubergines, 650 g rundergehakt, 1 klein blikje tomatenpuree, 3 uien, 4 a 5 tomaten, 5 teentjes knoflook, 150 g geraspte kaas, 1/2 liter bechamelsaus (mag uit pakje), 8 vastkokende aardappelen, olijfolie, 1 dl vleesbouillon (blokje), verse basilicum, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zeer lekker grieks gerecht
zowat het enige dat ik ECHT lekker vond in Cyprus

INGREDIENTEN

3 courgettes (of aubergines), 500 gram rundergehakt, 1 klein blikje tomatenpuree, 3 uien, 5 tomaten, 100 gram geraspte kaas, halve liter, niet te dunne, bechamelsaus (zelfgemaakt of uit een pakje), 2 teentjes knoflook, 8 vastkokende aardappelen, zonnebloemolie om in te bakken, 1 eetlepel gedroogde basilicum (mag ook vers natuurlijk!), peper en zout, 1 dl bouillon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2007
  • Grieks
  •  30-60 min.

Supergemakkelijk moussakarecept. Stond in de Tip Culinair als succes-recept van de redactie.

INGREDIENTEN

4 el olijfolie; 1 gesnipperde ui; 500 g lamsgehakt; 1 blikje tomatenpuree (140 g), 2 dl runderbouillon; 2 tl kaneel; 2 in plakken gesneden aubergines; 2 eieren; bekertje creme fraiche (125 ml), 1 tl verse tijmblaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-1999
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Moussaka

INGREDIENTEN

400 g rundergehakt, 3 tenen knoflook, fijngehakt, 1 eetlepel (pittige) paprikapoeder, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 4 eetlepels olijfolie, 2 aubergines, dunne plakjes, 700 g aardappelschijfjes, 250 ml Griekse yoghurt, 75 g feta, verkruimeld, 2 eieren, losgeklopt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2009
  • Grieks
  •  30-60 min.

Kost wat tijd, maar is zeker de moeite waard!

INGREDIENTEN

2 aubergines, zout, 500 g. stevig aardappelen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 6 eetlepels olijfolie, 400 g. rundergehakt, 1 dl. Witte wijn, vers gemalen peper, 3 tomaten, 3 eieren, 3 dl. Melk, rozemarijn, tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept voor de magnetron, maar kan ook in de combi-magnetron gemaakt worden, dan komt er een lekker knapperig korstje op.

INGREDIENTEN

* 2 aubergines (500 gr), , * 1 eetl. citroensap, , * zout, , * 1 ui, , * 1 teentje knoflook, , * 1 eetl. olie, , * 200 gr lamsgehakt, , * 1 dl gezeefde tomaten, , * 1/2 theel. kaneelpoeder, , * 1 theel. oregano, , * peper, , * 1 ei, , * 1 dl slagroom, , * 75 gr geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De overbekende Griekse aubergine-gehakt-en-aardappelschotel

INGREDIENTEN

* 300 gr. (lams)gehakt, * 2 aubergines, zakje aardappelplakjes, ui, knoflook, * blikje tomatenpuree, blikje stukjes tomaat, * zakje wittesauspoeder (of maak zelf een bechemelsaus), * 1,5 dl droge witte wijn, 3 dl melk, * 1 ei, * 1 tl kaneelpoeder, beetje suiker, * 100 gr geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-1998
  • Grieks
  •  30-60 min.

Moussaka is een van de bekendste Griekse recepten. Met de laagjes aubergine, ui en lamsgehakt creeer je een gerecht dat elke lekkerbek doet watertanden

INGREDIENTEN

Laag 1, * 5 grote aubergines in plakjes, * zout, * olijfolie, Laag 2, * 2 el olijfolie, * 4 uien grof gehakt, * 1 kg mager lamsgehakt, * 800 gr tomaten uit blik, * 3 teentjes geperste knoflook, * 0,5 tl kaneel, * snufje pimentpoeder, * zout en peper, * 4 el tomatenpuree, * 100 ml droge rode wijn, Overig, * 100 gr vers broodkruim, * bechamelsaus (zie recept op grieksgenieten, * 100 gr geraspte feta

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Grieks
  •  30-60 min.

Dit gerecht neemt veel tijd, reken zeker twee uur. Ik vind het de moeite waard!

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 courgette, 2 kleine aardappelen, 2 uien, olijfolie, 2 tenen knoflook, 200 gr runds- of lamsgehakt, 1 blik tomaten, 1 el tomatenpuree, 1/2 bouillonblokje, salie, oregano, zwarte peper, zout, half kopje feta., Voor het afdeklaagje: een mengsel van 1 ei, 1/4 liter yoghurt, 2 el geraspte oude kaas. Je kunt ook een bechamelsaus gebruiken, of gewoon wat geraspte kaas er over strooien.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Grieks
  •  120 min. <

Traditionele griekse lunch-schotel waarin gehakt, aardappel en aubergine gecombineerd met pittige kruiden en een rijke saus een subliem geheel vormen. Dit uitgebreidde, maar niet moeilijk te realiseren gerecht is de moeite en tijd zeker waard.

INGREDIENTEN

6 middelgrote aardappelen, 2 middelgrote aubergines, 1 citroen, 1 a 2 deciliter olijfolie, 100 gram pittige geraspte belegen kaas en 25 gram geraspte parmezaanse kaas (door elkaar mengen), , Voor de gehaktsaus:, 750 gram lams-gehakt, 6 middelgrote uien, in de lengte in partjes gesneden, 4 dikke teentjes knoflook, kleingesneden of uitgeperst, paar eetlepels olijfolie, 2 theelepel kaneel, 1 theelepel nootmuskaat, 1 verkruimeld gedroogd rood chilipepertje, 1 klein blikje tomatenpuree, 1,5 deciliter droge witte wijn, 1 blik gepelde tomaten, 1 theelepel gedroogde thijm of een klein bosje verse, 2 eetlepels gedroogde oregano of een grote bos verse, 1/4 bouillonblokje, zout en peper naar smaak., , Voor de veredelde bechamelsaus:, 60 gram boter, ongeveer 80 gram bloem, een halve tot een liter melk, 50 gram geraspte kaas, 3 eierdooiers (van eiwitten schuimpjes maken bv.), 1/2 theelepel nootmuskaat, 1/4 bouillonblokje.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een heerlijk gerecht van aubergines

INGREDIENTEN

2 uien-2 teentjes knoflook-10 eetlepels, (olijf)olie-500gr.rundergehakt-1 blikje tomatenblokjes-tomatenpuree-1/2 zakje bechamelsaus-2 1/2 dl melk-2aubergines-1 eiwit-75 gr.geraspte kaas(zout)-2 eieren-1/2 eetlepel boter om in te vetten.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 uien;, 2 teentjes knoflook;, 10 eetlepels olijfolie;, 500 g rundergehakt;, 1 blikje tomatenblokjes (netto 400 g);, 1 blikje tomatenpuree (ca. 70 g);, 1/2 zakje béchamelsaus (zakje 50 g);, 2 1/2 dl melk;, 2 aubergines;, 1 eiwit;, 75 g geraspte Parmezaanse kaas;, zout;, 2 eieren;, 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2009
  • Grieks
  •  30-60 min.

Op de wijze van Frie, mijn vriendin

INGREDIENTEN

*500 gr rundergehakt, * 1 doosje tomatenpuree, * 1 ui, * 3 eieren, * bloem, * 4 teentjes look oregano, * 5 aardappelen, * 2 kleine aubergines, * 100 gr geraspte kaas, * 2 dl melk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehakt-aubergineomelet, wordt in Griekeland vaak als lunch gegeten, maar kan ook als hoofdgerecht gebruikt worden.

INGREDIENTEN

4 aubergines, 750 gr gehakt (lams- of rundergehakt), 3 grote grofgehakte uien, 6 middelgrote tomaten of 1 groot blik, 90 gr boter, handvol peterselie, 3 geklopte eieren, 90 gr geraspte kaas, 1 dl rode wijn, 4 dl bichamelsaus (30 gr boter; 40 gr meel; 4 dl melk; peper; nootmuskaat), olie, 240 gr broodkruim

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Grieks
  •  30-60 min.

Heerlijk ovengerecht,met aardappels,groenten,en gehakt.

INGREDIENTEN

500gr.aardappels,2aubergines,1ui,ca.11/2dl.olijfolie,750gr.lamsgehakt,2teentjes knoflook,3tomaten,2eetlepels,tomatenpuree,oregano,thijm,rozemarijn,1mespunt kaneel., Bechamelsaus:5dl.melk,35gram boter,35gram bloem,zout,peper,nootmuskaat,4eidooiers,75gram geraspte uode kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


Na meerdere expirimenten, eindelijk naar mijn smaak!

INGREDIENTEN

500 gram mager lamsgehakt grof gemalen (Marokaanse slager), 2 uien, 12 tenen knoflook, 500 gram tomaten, 750 gram aubergine, 250 gram aardappels, 2 el tomatenpuree, 1 groene peper, bos peterselie, 2 tl marjolein marjolein, 4 laurier blaadjes, 1 tl nootmuskaat, zout/peper, zak parmezaanse kaas, , voor de witte saus, 60 gram boter, 60 gram bloem, 3 dl melk, 1/2 tl nootmuskaat, zout, 5 dl yoghurt

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Grieks
  •  120 min. <

Lekkere Griekse vegetarische ovenschotel

INGREDIENTEN

2 grote aubergines, 6 courgettes, olijfolie, 700g aardappelen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 1/2dl droge witte wijn, 2 blikken tomatenblokjes a 400g, 2 eetlepels tomatenpuree, 200g gedroogde groene linzen, 2 theelepels gedroogde oregano, 4 eetlepels verse peterselie, 225g feta, zout en zwarte peper, 40g boter, 40g bloem, 6dl melk, 2 eieren, 120g geraspte parmezaanse kaas, nootmuskaat

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Grieks
  •  120 min. <

Grieks ovengerecht

INGREDIENTEN

350 gr aubergine, 800 gr aardappelen, 450 gr rundergehakt, 2 fijngehakte uien, 1/2 theelepel tijm, 3 eetlepels peterselie, 1/4 theelepel kaneel, 400 gr uitgelekte tomaten uit blik, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eidooiers, 350 gr yoghurt, 50 gr pittige kaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Grieks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

450 gram rundergehakt, 1 ui, foelie, salie, zout, peper, 1 theelepel tomatenpuree, 1,5 dl rode wijn, gezeefde tomaten, zakje witte saus, krieltjes, 1 courgette, marjolein, geraspte kaas, paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Grieks
  •  30-60 min.

Lamsgehakt schotel

INGREDIENTEN

500 gr Lams of kalfsgehakt, Room, Zout en peper, 1 Eierdooier, Olijfolie, 5 Uien, 3 Aubegines, 3 dl Bouillon, 3 dl Tomatensaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


Griekse gehaktschotel met aubergines

INGREDIENTEN

Voor de bechamelsaus:, 50 gr boter, 50 gr bloem, 5 dl melk, 3 eieren, 50 gr parmezaanse kaas, nootmuskaat, ,, 1 grote ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, olijfolie, 500 gr lamsgehakt, 1 dl rode wijn, zout en (versgemalen) peperM, 1 blik Italiaanse tomaten op sap, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 eetlepels gedroogde Provencaalse kruiden, 1 eetlepel gemalen kaneel, 2 dl vleesfond, 4 grote aubergines a 200 gr, 250 gr aardappelen, gekookt en in plakken gesneden,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Grieks
  •  60-120 min.

Een gerecht dat tijd vraagt,maar je kan het op voorhand ovenklaar maken.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 2courgetten, 2 uien, 600 gr lamsgehakt(of kalfs), 4 eetl. geconcentreerde tomatenpuree, oregano, kaneel, p&z, 300 gr gemalen kaas(parmezan of kefalotiri), 30 gr boter, 1 eetl. bloem, 3 dl melk, (event. 6 gekookte aardappelen)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 aubergine, in lange plakken, 3-4 el olie met knoflook en peterselie (Drogheria Alimentaria, flesje 80 ml), 200 g rundergehakt, 1 pakje tomatenbasissaus, 1/2 tl oregano, 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels (Maggi), 150 g Griekse yoghurt, 50 g geraspte oude kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lichte versie, snel klaar, vult goed.

INGREDIENTEN

2 courgettes, 1 aubergine, 1 pond runder gehakt, een blikje tomaten puree, 3 uien, 5 tomaten, 100 gram geraspte kaas, halve liter bechamel saus (kant en klaar uit een pakje),olie om in te bakken, 8 grote vast kokende aardappelen, eetlepel bascilicum, peper/zout, 1 dl vleesbouillon (uit een pakje of zelf maken).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 dl olijfolie, 500 g geschilde en in plakken gesneden aardappelen, 2 in plakken gesneden grote courgettes, 2 in plakken gesneden grote aubergines, 25 g boter, 500 g gehakt, zout en peper, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 uitgeperste teentje knoflook, 3 ontvelde en in stukken gesneden tomaten, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel oregano

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mijn eigen favoriete ovengerecht uit de Griekse keuken.

INGREDIENTEN

Voor de moussaka: , 3 dl olijfolie, 500 gr aardappelen (geschild) , 2 st courgette, 2 st aubergine, 3 el boter , 2 st ui , 3 st knoflookteentje, 600 gr lamsgehakt (of half-om-half, of vega gehakt), 2 st vleestomaat, 3 el versgehakte peterselie, 1 el versgehakte oregano, Peper & zout & nootmuskaat, , Voor de saus:, 60 gr boter, 60 gr bloem, 7,5 dl volle melk, 150 gr parma kaas, 3 st ei, peper, zout & nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamsgehaktschotel

INGREDIENTEN

*500 gram lamsvlees., *zout en peper., *olijfolie., *5 uien., *3 aubergines.(in schijven), *3 dl bouillon., *3 dl tomatensaus., *1 eierdooier., *room.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Veel werk maar zeerrrrr lekker.
Ik maak ze wel zonder paneermeel....

INGREDIENTEN

3 aardappelen; 3 aubergines; 3 courgettes; 2 uien; 3 teentjes knoflook; 8 eetlepels olijfolie; 3 tomaten of 1/2 l gepelde tomaten in blik; 1 eetlepel tomatenpuree; 1 kg gehakt (lamsgehakt) of 500 g gehakt + 500 g rundergehakt (volgens smaak); peper en zout; 3/4 koffielepel muskaatnoot; 1 koffielepel kaneelpoeder; 1 koffielepel oregano; 2 eieren; 7 dl melk; 70 g vetstof; 70 g bloem; 300 g gemalen kaas; paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere Griekse lasagne van aubergine, courgette en aardappel. Echt smullen en zonder pakje!

INGREDIENTEN

* 1 aubergine (niet te klein), * 1 courgette, * 2 grote aardappels of 4 kleine, * 1 ui, * 400 gram gehakt + beetje gehaktkruiden, * klein blikje tomatenpuree, * 2 dl water, * 2 thl knoflookpoeder, * 1,5 thl basilicum, * 1 thl paprikapoeder, * 1 thl oregano, * 1 thl tijm, * 1 thl kaneel, * 2 eetl suiker, * zout, * peper, * allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Moussaka

Moussaka

Moussaka is een traditionele Griekse ovenschotel, het wordt gemaakt op basis van aubergine. Andere ingrediënten zijn ui, deeg en aardappelschijfjes. In de ovenschotel liggen deze schijfjes onderop, vervolgens het gehaktmengsel, daar bovenop de aubergine en als laatste een laag deeg. Dit is echt niet de enige manier waarop je dit gerecht kunt maken. Variëren kan altijd, kijk bij de moussaka recepten welke jou het meeste aanspreekt en ga die maken. Houd er bij de bereiding rekening mee dat het gerecht ook nog een tijd in de oven moet, je moet dus op tijd beginnen, maar je hebt tussen het koken en het eten wel weer even tijd voor andere dingen. Serveer de moussaka met een frisse salade of met Griekse tzatziki.

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies