Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

408 mosterdsoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijke romige soep, die de hele familie graag bij ons komt eten.

INGREDIENTEN

*50 gr boter, *60 gr bloem, *1/8 liter room, *1 liter bouillon (van een blokje), *2 eetlepels grove mosterd, *klein stukje prei (fijn gesneden), *uitgebakken spekjes (of dungesneden plakjes droge worst),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 middelgrote prei, 1 sjalotje, 30 gr boter, 30 gr bloem, 1 1/2 kippenbouillontablet, 1 dl droge witte wijn, 1 dl slagroom, 2 eetlepels dyonmosterd, vers gemalen peper, suiker, 2 takjes peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

Dit is de enige echte, een recept van 'Abraham's Mosterdmakerij'

INGREDIENTEN

50 gram boter, 60 gram witte bloem, 1/8 liter room (slagroom mag ook), 1 liter bouillom, 2 eetlepels groningse marne mosterd, 1 dunne prei, 100 gram magere spekreepjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Eenvoudiger kan niet!

INGREDIENTEN

2 blikjes mosterdsoep van Albert Heijn., zalmsnippers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Simpel en snel

INGREDIENTEN

1 zak koelverse mosterdsoep (950 ml), , - 1 bekertje demi creme fraiche, , - 2 eetl. fijngesneden bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, Mosterdsoep., , Ingredi├źnten:, 200 gr. Magere gerookte spekreepjes, 1 ui, snipperen, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, ┬Ż liter melk, 1 liter water, 3 eetlepels grove mosterd, 1 theelepel bouillonpoeder, 1 prei, heel fijn snijden, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pittige soep, met echte Groningse mosterd.

INGREDIENTEN

, * 50 gram boter, * 60 gram bloem, * 1/4 liter room, * 1 liter bouillon, * 2 eetlepels Groningse mosterd, * eventueel spekblokje en prei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2002
  • Regionaal
  •  20-30 min.

Soep van Jefke Pommerel

INGREDIENTEN

50gr. boter - 50gr. bloem - 1 lt. runderbouillon - 1 glas droge witte wijn - peper en nootmuskaat uit de molen - ** 3 eetl. (Limburgse)pitjes mosterd van goede kwaliteit., , ** De kwaliteit van mosterdsoep valt of staat met de kwaliteit van mosterd. Bezuinig daar dan ook niet op!

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Mosterdsoep is erg lekker en eenvoudig te maken. De soep is niet scherp, maar juist heerlijk aromatisch. Deze soep is gemaakt op basis van grove mosterd.

INGREDIENTEN

1 ui, fijngesneden, 2 preien, fijngesneden, 2 el boter, 7,5 dl kippebouillon, 1 - 2 el grove mosterd, 1 dl slagroom, 1 - 2 el fijngesneden peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mosterdsoep

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 vleesbouillonblokjes, 40 gr. margarine, 40 gr. bloem (6 eetlepels), 3 volle eetlepels mosterd, 6 eetlepels (of kuipjes) koffiemelk, azijn en peper naar smaak.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-1998
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gram boter, 60 gram bloem, 1/8 liter room, 1 liter bouillon, 2 eetlepels Groninger Mosterd (grove), 1/2 bakje spekjes, 1 kleine prei (in ringen)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 deciliter(s) bouillon, 2 deciliter(s) creme fraiche, 1 eetlepel(s) mosterd (Dyon), 1 eetlepel(s) mosterd (grof), 100 gram kaas (extra-belegen), 20 gram boter, 20 gram bloem, 2 stuk(s) eierdooiers, naar smaak peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-1999
  •  
  •  20-30 min.

Heerlijke soep, ook als complete maaltijd te serveren.

INGREDIENTEN

2 el.boter, 3 preien in ringen, 3 el.grove mosterd, 3 aardappelen (in blokjes), 7,5 dl.kippebouillon (van tablet), 2 dl.slagroom, peper en zout, 2 el.fijngesneden bieslook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een soep die altijd goed is, en iedereen is altijd onder de indruk

INGREDIENTEN

1 pot Mosterd (kies een lekkere, of een combinatie), 2-4 Kippe-bouillonblokjes, halve liter slagroom, kwart liter creme fraiche, flinke bos verse dille of diepvries (gedroogd is minder lekker)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-1999
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 6 takjes kervel, 1 eetlepel boter, 4 eetlepels Limburgse mosterd, 1 pot gevogeltefond (380 ml), 1/2 kippenbouillontablet, 3 dl slagroom,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  •  
  •  20-30 min.

Een lekkeren maaltijd soep

INGREDIENTEN

5 eetlepels Doesburgse mosterd, 200 gr gerookte spekblokjes, 1 grote ui, 1/4 l droge witte wijn, 1/2 l gevogelte bouillon, 1/2 l runderbouillon, provencaalse kruiden, dragon, 1 teentje knoflook, 100 gr roonboter, zwarte peper, 2 eetlepels bruine basterdsuiker,1 l room culinair, eventueel wat verse peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mosterdsoep

INGREDIENTEN

2 Uien, 1 flinke eetlepel roomboter, 1/2 theelepel kerry, 1 flinke eetlepel bloem, 1 liter hartige kippenbouillon, 1 1/2-2 eetlepels gove Hollandse mosterd, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels suiker, 75 gram achterham(garnering), ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pittig en romig tegelijk

INGREDIENTEN

2 volle el roomboter, 2 volle el bloem, 1/2 tuinkruidenbouillonblokje, opgelost in ca. 3 dl water, 1/2 el verse dragon, flink wat peper, 1 t knoflook, 3/4 dl (slank)room, 2 el zachte grove mosterd (Groningse van Marne), beetje bacon, in reepjes, uitgebakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teen knoflook, 2 el olijfolie, 2 el volkorenmeel, 1 liter kruidenbouillon, 3 el pittige mosterd, grof gemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Soep

INGREDIENTEN

1 ui, 20 gram boter, 1 volle eetlepel bloem, 4 eetlepels grove Zaanse mosterd, 3/4 liter vleesbouillon, 75 gram kleine schelpjes macaroni, zout en peper, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Goed gevulde soep, die door de mosterd lekker pittig geworden is!

INGREDIENTEN

- 1 knolselderij, - 4 grote aardappelen, - 6 grote waspenen, - 4 stengels prei, - 1 ui, - 2 volle eetlepels bouillonpoeder, - 10 volle eetlepels mosterd, - bekertje creme fraiche, - 250 gram mosterdkaas, - 2 vega rookworsten of 1 gewone rookworst, - margarine om in te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romig en pittig soepje

INGREDIENTEN

*2 grote uien * 125 gram winterwortel *1 grote prei *30 gram boter *30 gram bloem *7 dl kippenbouillon *50 gram bacon *klein bekertje slagroom *2 eetlepels grove pittige mosterd *1 theelepel suiker *peper en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 liter kippeboulion, 30 gr boter, 40 gr bloem, 4 eetlepels zaanse mosterd (andere kan ook), 2 eidooiers, 1 dl slagroom

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Smakelijk soepje met makkelijke ingredienten

INGREDIENTEN

1 flinke ui 60 gr boter 80 gr bloem 1/2 melk 1 l water 1-2 el groffe mosterd kruidenboillon poeder (aromat) bieslook en room

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Deze soep wordt veel in de Achterhoek gegeten. Doesburg staat bekend om zijn Mosterdsoep. Deze stad heeft zijn eigen Mosterd-en Azijnfabriek en is een bezoekje waard.

INGREDIENTEN

, , , , , , , 60 g bloem, 50 g boter, 1.5 ltr kippenbouillon, 50 g dobbelsteentjes rookspek, 10 g boter, ? el Franse mosterd (? eetlepel), 1 el Doesburgse mosterd ( 1 eetlepel), Vers gemalen peper., laurier, scheutje room, dobbelsteentjes wortel, 1 gesnipperd uitje, 1 zacht zure appel, fijn gehakte peterselie, , , , , , Maak een roux van boter en bloem en laat dit koud worden., , Roer de roux glad met de bouillon en voeg de kruiden aan toe en breng hem aan de kook., , Laat de soep een ? uurtje zachtjes trekken., , Fruit nu de spek aan in het klontje boter samen met de ui en wortel en boeg dit dan bij de soep., , Doe nu de mosterd erbij en breng de soep op smaak met peper, zout, aroma en room., , Voeg op het laatste moment de appel toe., , Bestrooi de soep met wat fijngehakte peterselie., ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Recept van Gordon

INGREDIENTEN

1 kleine stronk broccoli, 1 aardappel, 1 prei, 1 l kippenbouillon, 3 eetl grove mosterd, 1 eetl margarine, 1 eetl gehakte bieslook, 25 gr pecorino,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Erg makkelijk en zooooooo lekker (als je net zo gek bent op mosterd als ik)

INGREDIENTEN

50 gram boter;, 60 gram bloem;, 1 liter (groente-)bouillon;, 1 eetlepel dijonmosterd;, 1 eetlepel grove mosterd., eventueel nog naar keuze:, 1/8 liter room;, uitgebakken spekjes;, uiringetjes;, prei.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dit recept is afkomstig van Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum (Groningen).

INGREDIENTEN

50 g. roomboter, 60 g. bloem, 2 dl. slagroom, 1 l. vleesbouillon (blokjes), 2 eetl. grove mosterd, 125 g. spekblokjes, 1 prei,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 sjalotje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 1,5 kippenbouillontablet, 2 eetlepels zaanse mosterd, 0,5 eetlepel franse mosterd, 2 dl. slankroom, peper, water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2003
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gr. boter, 50 gr. bloem, 1 liter runderbouillon, 1 glas droge witte wijn, 2 eetl. mosterd (met pitjes), versgemalen peper, wat nootmuskaat, 2 dl. slagroom, eventueel zeer klein gesneden uitgebakken spekjes (optioneel), eventueel wat citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zoals de naam al zegt, mosterdsoep. Ideaal als voorgerecht dat er sjiek uit moet zien en goed moet smaken.

INGREDIENTEN

40 gr Roomboter, 50 gr Patentbloem, 8 dl Gevogeltebouillon, 4 dl Room, 1 dl Droge sherry, 150 gr Fijne scherpe mosterd (Limburgse), 2 eetl. Grove mosterd, 250 Reepjes gekookte parelhoen of kipfilet, 2 dl Halfgeslagen room glad geroerd met 1 eetlepel fijne mosterd, 3 eetl Fijne gesneden bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2000
  • Frans
  •  20-30 min.

Supersimpel!!!

INGREDIENTEN

50 gr boter, 60 gr bloem, 1 prei, 1/2 pakje Room Culinair, 1 liter groentebouillon, 3 eetlepels (grove) mosterd, spekjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

IN DEZE PIKANTE SOEP IS DE MOSTERD OP EEN VERRASSENDE MANIER VERWERKT.

INGREDIENTEN

2 el olie2 sjalotjes,fijngesneden1 prei,fijngesneden2-3 tl Dijon mosterd6 dl Kippenbouillon11/2 dl slagroomzout en peper1-2 tl grove mosterd2-3 el fijngesneden bieslook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke soep gemaakt van mosterd en die fantastisch te combineren is met wat stokbrood en een frisse salade.

INGREDIENTEN

- 50 g. boter, - 50 g. bloem, - 1/2 eetl. Franse mosterd, - 2 eetl. grove mosterd, - 200 ml. room, - 1 1/2 blokje kippenbouillion, - peper, - 250 & 400 ml. water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

4 personen van "vifke"

INGREDIENTEN

1 middelgrote prei, 1 sjalotje, 30 gr boter, 30 gr bloem, 1 1/2 kippenbouillontablet, 1 dl droge witte wijn, 1 dl slagroom, 2 eetlepels dyonmosterd, vers gemalen peper, suiker, 2 takjes peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een heerlijke (en beroemde) soep van Restaurant "De Hoop op d'Swarte Walvis"

INGREDIENTEN

1 ltr kippebouillon (bij voorkeur getrokken van kippebouten), 30 gr boter, 40 gr bloem, 4 eetl (zaanse)mosterd net zaadjes, 2 eierdooiers, 1 dl slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Met cantharellen en truffel

INGREDIENTEN

1 truffel, 1 vastkokende aardappel, 100 gram cantharel, 1 liter kippenbouillon, 8 deciliter room, 4 eetlepels mosterd, 1 klont koude boter, 4 takjes verse kervel, zout, peper, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en heerlijk soepje

INGREDIENTEN

2 wortels, 2 prei, 2 uien, 2 liter kipbouillon, 50 gr.boter, 50 gr. bloem, 2 1/2 dl. room, 2 eetl. mosterd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 l roomfris (houdbare zure room) 1 pot (kippen)bouillon, 1 ui 1 dunne prei, 1 winterwortel Zaanse mosterd, peterselie olie, mosterdzaad,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Een supersimpel en snel recept van het Nederlands Zuivelbureau

INGREDIENTEN

4 el mosterd; 1/2 liter melk; 1 kippenbouillontablet; 1/2 el maizena; 1/2 dl slagroom; knapperbolletjes, uit een zakje (eventueel).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top