1.179 mosselen koken recepten

INGREDIENTEN

Mosselen, zout, peterselie, selderij, ui, tijm, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Bron: Boodschappen

INGREDIENTEN

1-2 in ringen gesneden uien, 2 laurierblaadjes, 2 in ringen gesneden preien, 1 in plakken gesneden wortel, 1/2 bosje selderie, 1/2 bosje peterselie, peper uit de molen, een flinke scheut witte wijn (Muscadet) of bier, 3-4 kg mosselen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1-2 in ringen gesneden uien, 2 laurierblaadjes, 2 in ringen gesneden preien, 1 in plakken gesneden wortel, 1/2 bosje selderie, 1/2 bosje peterselie, peper uit de molen, een flinke scheut witte wijn (Muscadet) of bier, 3-4 kg mosselen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept heb ik van mijn schoonzus,is om je vingers bij af te likken. ik mag mijn man hier zelfs 's nachts voor wakker maken!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen,(rode)uien,een paar knoflookteentjes,mosselkruiden(silvo),bakje gerookte spekjes, (mossel)soepgroenten,witten wijn, slagroom,kuipje kruidenkaas,donker afbak(stok)brood.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Er zijn zoveel "moeilijke" mosselgerechten. Dit is de simpelste manier om mosselen te koken. Dit voor mensen die het graag een keer willen proberen maar nog nog gedaan of gedurfd hebben.

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen (basis is ongeveer 1 kg per persoon), , 1 zakje mosselkruiden (te koop bij visboer of supermarkt), , 1 zakje mosselgroente (indien je dit niet kunt krijgen dan moet je toevoegen: 2 grote uien in ringen, 3 peentjes in schijfjes, 1 prei in ringetjes, een half bosje peterselie in stukjes gesneden)., , Als vocht kan je het volgende kiezen: 1 flesje bier, of 1 cm in de pan witte wijn. Houd je niet van alcohol (ondanks dat de alcohol verdampt), dan kies je voor 1 cm water onderin de pan.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2013
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker mosselgerecht met een frans tintje

INGREDIENTEN

4 kg. goed gewassen mosselen., 1 stuk prei,gewassen., 1 bosje bladselderij., 4 teentjes knoflook., 2 el. olijfolie., 50 gr.gerookte spekblokjes., 3 dl. droge witte wijn (blanc de blancs), 2 dl. creme fraiche., (zee)zout., Vers gemalen zwarte peper., (EVENTUEEL: GEMENGDE SCHELPDIEREN EN PETERSELIE,ZIE VARIATIE BIJ SERVEERTIPS)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zo gemakkelijk dat eenieder het kan, en uitermate lekker en snel klaar !

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 150 gram paprikamix (groengeelrood), 4 ajuinen, 1 flesje pils, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker mosselen op de gril!!!

INGREDIENTEN

Per persoon :250 gr mosselen, Ui, selder, tym,boter en currypoeder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  •  …
  •  10-20 min.

Mosselen met citroen en koriander

INGREDIENTEN

2 kilo verse mosselen, 400 gram mosselgroente, 1 teentje knoflook, 1 grote citroen, 1 zakje verse koriander.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

4 kilo mosselen - 2 uien - 2 laurierblaadjes - 2 in ringen gesneden preien - peper uit de molen - 1 in plakken gesneden wortel - een paar takjes selderie - een scheutje droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Mosselen, prei,ui,peterselie bleekselderij riesling dl, Saus sjalotje,20 Gr. Boter 20 Gr. Bloem 2 dl visbouillon 1 dl kookroom 1 tl mosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  …
  •  0-10 min.

Mosselen met monchou-boter

INGREDIENTEN

3 takjes peterselie 3 tenen knoflook, 1 pakje monchouboter a 100 gr, 2 el boter 1 zak mosselen a 2 kg, 1 dl droge witte wijn 150 gr soepgroenten, peper 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het is een recept van gekookte mosselen op basis van een oosters tintje.

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen,400 gram ingevroren soepgroenten, 2 uien, 2a3 theelepels laos, 2a3 eetlepels oestersaus, witte wijn 30cl, 2 theelepels italiaansekruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk en makkelijk

INGREDIENTEN

Ui 1 tntj knoflook plantje bieslook half plantje peterselie el kervel creme fraiche 1/2 l visbouillon 1/4 l witte wijn 2 kg mosselen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mosselen met Koriander en Limoen.

INGREDIENTEN

* 4 kg verse mosselen., * 2 limoenen { of 1 citroen}., * 1 prei., * 4 teentjes knoflook., * 1 klein bosje { c.a.30 grm} koriander., * 3 dl droge witte wijn., * 4 eetlepels olijfolie., * zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gekookte mosselen met frites en eigengemaakte saus

INGREDIENTEN

, 5 kilo mosselen, bosje selderij, 2 uien, flesje bier, theelepeltje sambal.Voor de saus: potje mayonaise, 4 kleingehakte augurken, klein fijngehakt uitje, 2 eetlepels kervel, 1 eetlepel basterdsuiker,snufje zout en 2 eetlepels sherry of cognac, alles mengen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijk, pikant en romig door de kokosmelk.

INGREDIENTEN

1 el zonnebloemolie, 6 teentje knoflook grof gehakt, 2 spaanse pepers zonder zaadjes in dunne ringen, 8 lente-uitjes in ringen, 4 dl kokosmelk, 3 el lichte sojasaus, geraspte schil en sap van 2 limoenen, 1 tl basterdsuiker, 2 kg mosselen, handje gehakte koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

In tomaten saus

INGREDIENTEN

1 pond mosselen,20g boter,1 ui,1 knooflook teentje,2 eetl tomatenpuree,3 verse tomaten,wat citroen sap,mespuntje kerrie,mespunt tijm, mespunt rozemarijn,peper zout,bouillon,2 eetl bloem.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg mosselen, zakje mosselgroente, 250 ml witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2005
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Internationaal recept+
Mosselen op mediteranne wujze

INGREDIENTEN

2 kg mosselen,5dl droge witte wijn, 1 kg rijpe tomaten, 1 kopke vrse blaadjes basilicum 1 kopje verse platte peterselie, 1kleine bos jonge uien, 7a8 cl extra vierge olijfolie, 1koffielepel geplette zwarte peper, 3 koffielepels komijnzaad(facultatief)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekookte mossels in witte wijn, met stokbrood en sausjes

INGREDIENTEN

Prei ui wortel, mosselkruiden, creme fraiche, witte wijn (doog)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Je kan gekookte kreeften kopen, maar ze zelf bereiden is nog zo lekker en het proberen zeker waard.

INGREDIENTEN

1 : 1 kreeft van 700 gram (1/2 als voorgerecht, een volledige als hoofdgerecht), 4 liter water, ½ liter witte wijn, 2 grote ajuinen, ½ groene selder, 1 grote wortel, Tijm laurier peper zout, Peperbolletjes (12 geplet), 1 zakje Francine court bouillon, Cayennepeper - Pili pili, (opletten, niet te veel), Niet echt nodig : Piet Huysentruyt kreeftenbouillon om de smaak nog te versterken 1 eetlepel., , 2 : 1 kg mosselen, Koppen en graten van vis, Garnalenpellen of scampipellen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Mosselen op de zeeuwse boere wijze

INGREDIENTEN

1 1/2 Kg Mosselen per persoon, Zout/Peper, Soepgroenten, Laulierblad(4), Ui

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken zeeuwse mosselen

INGREDIENTEN

Gekookte mosselen en ui

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-2006
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Macaroni met mosselen

INGREDIENTEN

250 g macaroni, eventueel zout, 1 kg mosselen in de schelp, 1.5 dl witte wijn, sap van 1 citroen, 30 g Becel Voor koken, (roer)bakken en braden, 100 g doperwten (uit blik), 60 g tomatenstukjes (uit blik of pak), 50 g Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 bakken verse mosselen (a 2 kilo), , 2 teentjes knoflook, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 zak Italiaanse roerbakgroentemix (400 g), , 1 blik tomatenblokjes (400 g), , 100 ml rode wijn, , 1 zakje verse basilicum (15 g), , 1 bruin stokbrood

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere zeeuwse gebakken mosselen.

INGREDIENTEN

2 kl mosselen, 2 uien, 2 rode paprika, 1 groene paprika, 1 halve prei, 1 maggiblokje, 2 teentjes knoflook, 1a2 eetlepels paprikapoeder, mosselkruiden (kopen bij ah)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Na wat proberen kwam ik op dit recept uit. Mosselen met de smaak van venkel.

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 2 kleine venkelknollen, een niet te sterk smakend bier

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 zak mosselen-2 kg, 8 zwarte ontpitte olijven, 10 ansjovisfilets, olijfolie, blikje tomatenblokjes, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, peper, zout, 2 dl witte wijn, paar takjes peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  •  …
  •  10-20 min.

Bij mijn broer voor het eerst gegeten (Oregon U.S.A)echt lekker.......maar goed smaken verschillen
Borsteltje(nagel) om de mosselen schoon te borstelen

INGREDIENTEN

2 kilo Mosselen, 1 Ui (koken mosselen), 1 Laurierblad, wat takjes Peterselie, wat takjes Selderij, 150 gram Pekelspek in blokjes, 5 fijngehakte Uien, 1 liter Water, 2 eetlepels fijngesneden Bleekselderij, 3 eetlepels in stukjes gesneden Worteltjes, 1 blikje Tomatenpuree, 4 Aardappels, in blokjes gesneden, Zout en versgemalen Peper, 1 theelepel Tijm, 4 druppels Worcestersaus, 2 Laurierblaadjes, 2 eetlepels Bloem, 2 eetlepels Boter, mespunt Cayennepeper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2010
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kilo mosselen,2 zakjes soepgroenten 125 gr, olijfolie,2 uien, 2 blikjes tom.blokjes op sap,laurierblaadje,5 chili's(gedroogde spaanse pepertjes),klein flesje witte wijn, 3 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijke , lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

1 kg mosselen; 1 selder; 1 ui; zakje mosselkruid; 3 eidooiers; 1dl room; bieslook; kervel; dragon; peterselie; citroenmelisse; beetje olijfolie; beetje ijskoude boter peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een andere manier van mosselen serveren: in een pittige saus met chorizo en Spaanse peper.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 paprika, 1 Spaanse peper, 250 gram chorizoworst, 2 worteltjes, 1 stengel bleekselderij, 2 eetlepels olie, 2 dl witte droge wijn, 3 dl gezeefde tomaten, zout, peper, 4 kg mosselen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wij vinden dit heel lekker om op een zaterdagavond met een goed glas wijn te eten.
Je moet het gewoon een keer proberen. Als je mosselen lekker vindt dan is dit vast een succes.

INGREDIENTEN

Mosselen 1 kg per persoon, Bouillon, Sheddar kaas 3 plakjes per persoon, 1 klein uitje, Knoflook, Kruidenboter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mosselen met een pikante vulling van paprika en Spaanse peper.

INGREDIENTEN

4 kg. schoongemaakte mosselen, 2 1/2 dl. droge witte wijn, 1 kleine prei in ringen, 1 kleine ui in stukken, 6 takjes peterselie, 4 takjes slderij, 1 courgette a 200 gr., 1 middelgrote ui, 1/2 rode paprika zonder zaadlijsten, 1 rode Spaanse peper zonder zaadlijsten, 1 eetl. kappertjes, 2 eetl. tomatenpuree, 3/4 dl. olijfolie, 2 eetl. azijn, 1 laurierblaadje, 1 theel. suiker, zout, peper, 1 eetl. peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen, 2 middelgrote uien, 1 stengel bleekselderij, 100 gr boter, ? liter blond bier, 50 gram kervel, 1 eetlepel bloem, peper, zout, eventueel 2 eidooiers en 100 gram slagroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 kg verse mosselen, 1 bosje selderie, 2 uien, 3 el olie, 1/2 l melk, 125 gr gerookt spek, 4 el zure room, 1 bojse peterselie, paprikapoeder, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept alleen voor de ijsmaker. Nog zo'n lekker origineel borrelhapje

INGREDIENTEN

650 gr grote mosselen - 50 cl slagroom - een beetje thijm - snuifje peper en een blaadje laurier

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Mosselen met pilipili en wijn. Heerlijk met mosterdsausje. Kan zowel met frietjes als met een verse boterham.

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 1 grote ui, 3 stengels groene selder, gehakte peterselie, tijm, 1 laurierblad, pilipili, peper van de molen, zout., witte wijn., boter, mosterdsausje : 4 eetlepels mayonaise, gemengd met 2 eetlepels mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Mosselen koken

Mosselen koken

Mosselen zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar, de periode dat ze er wel zijn moet je er dan ook optimaal van genieten. Meestal worden mosselen gekookt, aan het kookwater worden dan groenten en kruiden toegevoegd om de mosselen een lekkere smaak te geven. Tijdens het koken gaat de schelp van de mosselen open, hierdoor kun je ze aan tafel makkelijk met je vork uit de schep halen en opeten. Hier staan verschillende manieren om de mosselen te koken, ook staan er recepten waar je de gekookte mosselen in kunt gebruiken zoals macaroni met mosselen en omelet met mosselen.

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies