4.172 mosselen recepten

Heerlijk gerecht met pepertje en knoflook.

INGREDIENTEN

Ui, knoflook, rode peper, 4 rijpe vleestomaten, 1 limoen, 4 kg. mosselen, olie, 1 dl. witte wijn, flink wat gesneden basillicumblad en peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mosselen volgens recept van een Spaanse vriendin, met gehakt, knoflook en tomatensaus.

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 2 grote uien gesnipperd, 5 tenen knoflook fijngehakt, flink veel goed gewassen en gehakte peterselie, Vleesbouillonblok, witte wijn, peper en paprikapoeder, twee ons gehakt half om half, een blik tomaatblokjes op sap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept heb ik van mijn schoonzus,is om je vingers bij af te likken. ik mag mijn man hier zelfs 's nachts voor wakker maken!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen,(rode)uien,een paar knoflookteentjes,mosselkruiden(silvo),bakje gerookte spekjes, (mossel)soepgroenten,witten wijn, slagroom,kuipje kruidenkaas,donker afbak(stok)brood.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Overzalige mosselen de tijd komt er weer aan .

INGREDIENTEN

1 prei, 1 klein bosje bladselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, 50 gram blokjes ontbijtspek, 3 dl witte wijn, 4 kg mosselen, 2 dl Room Culinair of kookroom, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wie aan Zeeland denkt, denkt natuurlijk ook aan gekookte mosselen. Zeeland is een van de grootste mossel producenten van de wereld. Vooral het dorp Yerseke, op het eiland Zuid-Beveland staat bekend om zijn mosselputten.

En wat is er lekkerder dan een restje gekookte mosselen de volgende dag te bakken.

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen - 1 dl. droge witte wijn - 2 grote uien - 1 kleine winterwortel - 1 prei -? bosje peterselie - ? bosje selderij -1 el. azijn - mespuntje tijm - out en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Mosselen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Mosselen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Als je mosselen eenmaal op deze manier hebt klaargemaakt, wil je ze eigenlijk niet meer anders. Althans... wij niet!

INGREDIENTEN

* ongeveer een kilo mosselen per persoon
* verse tijm en rozemarijn
* knoflook
* boter
* olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 1 wortel, 1 stengel witte selder, 1 kleine prei, 1 donkerbruine Trappist, 2 dl room, boter, tijm, laurier, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

24 GROTE MOSSELEN, 24 PLAKJES BACON, PEPER, BOTER

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een lekker mosselgerecht met een frans tintje

INGREDIENTEN

4 kg. goed gewassen mosselen., 1 stuk prei,gewassen., 1 bosje bladselderij., 4 teentjes knoflook., 2 el. olijfolie., 50 gr.gerookte spekblokjes., 3 dl. droge witte wijn (blanc de blancs), 2 dl. creme fraiche., (zee)zout., Vers gemalen zwarte peper., (EVENTUEEL: GEMENGDE SCHELPDIEREN EN PETERSELIE,ZIE VARIATIE BIJ SERVEERTIPS)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De lekkerste mosselen volgens zeeuws recept.

INGREDIENTEN

Ongeveer 2 kg mosselen per persoon. Per 2 kilo...1 ui, 1 winterwortel, 2 knoflook tenen,2 stukken bleekselderij of bladselderij,1dl witte wijn (pinot blanc is het lekkerst hierbij.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 2 uien, 2 preien, 1 winterwortel, peper uit de molen, een paar takjes selderij, 1 dl droge witte wijn, , Pel de uien en snipper ze grof. Maak de preien en wortel schoon, snijd de preien in ringen en de wortel in plakken. Verdeel de groenten en de takjes selderij over de bodem van een mosselpan of een andere grote pan. Was de mosselen onder stromend water en leg mosselen die daardoor dichtgaan op de groenten. Tik mosselen die niet direct dichtgaan tegen het aanrecht. Verwijder mosselen die dan ook nog open blijven staan en kapotte mosselen. Leg alle dichte mosselen in de pan. Strooi er peper over en schenk de wijn erover. Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook. Licht als het vocht kookt de deksel even op en breng de mosselen opnieuw aan de kook. Herhaal dit ongeveer drie keer tot alle mosselen in ongeveer 8 minuten open staan. Laat de mosselen in een vergiet even uitlekken en serveer ze in de pan met stokbrood, frites, een gemengde salade en verschillende sausjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mosselen

INGREDIENTEN

Zak mosselen (2kilo), Zakje mosselmix (kruiden), Zakje mosselgroente, Klein flesje witte wijn, Knoflooksaus, Whiskeysaus, , stokbroodje

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zo gemakkelijk dat eenieder het kan, en uitermate lekker en snel klaar !

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 150 gram paprikamix (groengeelrood), 4 ajuinen, 1 flesje pils, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

1 kg mosselen - 1 el olie - 1 ajuin - 1 stengel selder - 125 ml witte wijn - 1 el room - 1 el peterselie  kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Voor mensen die gek op mosselen zijn.

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 2 wortels, 1 kleine prei, 2el selderieblad, 2el peterselie, 100ml witte wijn, 100ml water, 70g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Mosselen, 300 gram boerensoepgroenten, 2 uien, 3 tenen knoflook, 1 fles witte wijn (droog), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker mosselen op de gril!!!

INGREDIENTEN

Per persoon :250 gr mosselen, Ui, selder, tym,boter en currypoeder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, * 4 kg mosselen, * 200 gram mosselgroenten, * 4 bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

*

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 2 uien, 2 laurierblaadjes, 2 in ringen gesneden preien, peper uit de molen, 1 in plakken gesneden winterwortel, een paar takjes sellerie, een flinke scheut witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekookte mosselen

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 2 uien, 2 laurierbaadjes, 2 prei, 1 winterwortel, peper, scheutje wijn wit, paar takjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mosselen met citroen en koriander

INGREDIENTEN

2 kilo verse mosselen, 400 gram mosselgroente, 1 teentje knoflook, 1 grote citroen, 1 zakje verse koriander.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 2 uien, 2 preien, 1 winterwortel, peper uit de molen, een paar takjes selderij, ongeveer 1 dl droge witte wijn

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen 4 tenen knoflook oestersaus olie soepgroente sambal oelek

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Eindelijk!!

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 150 gr wortel prei ui knolselderij, 15 gr mossel kruiden, witte wijn, knoflook teentje, iets water

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Op zijn Zeeuws,puur en zonder poeha.
Zo eten wij ze het liefst.

INGREDIENTEN

3 kg mosselen., 100 gr selderij, fijngesneden., 3 eetlepels peterselie,fijngehakt., 1 kleine ui,in ringen gesneden., zwarte peper,versgemalen., 1,5 dl droge witte wijn.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

4 kilo mosselen - 2 uien - 2 laurierblaadjes - 2 in ringen gesneden preien - peper uit de molen - 1 in plakken gesneden wortel - een paar takjes selderie - een scheutje droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zelf mosselen inleggen

INGREDIENTEN

1 zak mosselen, 1/3 azijn 2/3 kokend water, uienringen, 1 theel.mosterdzaad, 1 klein laurierblaadje, 1spaanspepertje, 6 jeneverbessen, 6 witte en 6 zwarte peperkorrels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 1 ui, 1 laurierblaadje, 1 gesneden prei, een paar takjes selderie, 1 gesneden wortel, peper, scheutje droge witte wijn of water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mosselen met monchou-boter

INGREDIENTEN

3 takjes peterselie 3 tenen knoflook, 1 pakje monchouboter a 100 gr, 2 el boter 1 zak mosselen a 2 kg, 1 dl droge witte wijn 150 gr soepgroenten, peper 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het is een recept van gekookte mosselen op basis van een oosters tintje.

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen,400 gram ingevroren soepgroenten, 2 uien, 2a3 theelepels laos, 2a3 eetlepels oestersaus, witte wijn 30cl, 2 theelepels italiaansekruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Mosselen, prei,ui,peterselie bleekselderij riesling dl, Saus sjalotje,20 Gr. Boter 20 Gr. Bloem 2 dl visbouillon 1 dl kookroom 1 tl mosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pnd gekookte Mosselen, 50 gr.roomboter, 1/4 slagroom, peterselie, 2 uien middel groot, 2 teentjesknoflook, 1/2 zakjes Parmenzaanse kaas, 1/2 zakje Vette kaas 40, zout, peper, nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Van die lekkere Zeeuwse,de zgn.hangcultuurmosselen verdienen de voorkeur.

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen,2 uien,2 preien,1 winterwortel,peper uit de molen,een paar takjes selderij,ca. 1 dl droge witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk en makkelijk

INGREDIENTEN

Ui 1 tntj knoflook plantje bieslook half plantje peterselie el kervel creme fraiche 1/2 l visbouillon 1/4 l witte wijn 2 kg mosselen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kg mosselen, panklaar, 5 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, stukje gemberwortel van 4 cm, 3 eetlepels roerbakolie, 2 dl witte wijn, 1 dl kokosmelk, 2 limoenen of citroenen, 4 bosuitjes of 1 prei

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De lekkerste mosselen volgens zeeuws recept.

INGREDIENTEN

Ongeveer 2 kg mosselen per persoon. Per 2 kilo...1 ui, 1 winterwortel, 2 knoflook tenen,2 stukken bleekselderij of bladselderij,1dl witte wijn (pinot blanc is het lekkerst hierbij.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Klassiek mossel gerecht voor twee.
drink er een witte pinot blanc d`alsac of pinot blanc cave de beblenheim uit de elzas bij

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 prei, 1 winterwortelen, 4 eetl. fijn gehakte peterselie, 250 ml visbouillon [van 1 tablet], 50 gram boter, in kleine blokjes., 3 eetl. mayonaise, 3 eetl. volle yoghurt, 1 teentje knoflook, zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Mosselen

Mosselen

Iedereen is natuurlijk bekend met de Hollandse mosselpan, maar probeer voor de verandering eens mosselen bereid op Italiaanse wijze. De mosselen worden dan gekruid met onder andere knoflook, en krijgen een heel andere smaak dan wanneer ze op de Hollandse wijze bereid worden. De moeite waard om een keer uit te proberen dus! Bij sommige recepten wordt voor een pittige smaak ook nog ansjovisfilet toegevoegd. Kijk bij de recepten hieronder voor verschillende manieren om Italiaanse mosselen te bereiden. Kies het recept dat je het lekkerste lijkt uit en ga aan de slag. Verras je vrienden met mosselen op een heel andere manier bereid.

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies