Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Moqueca recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Moqueca

Braziliaanse visschotel

INGREDIENTEN

4 kabeljauwfilets (a 125 gr), 1 citroen, 2 tomaten, 3 bosjes verse kruiden (peterselie, koriander, bieslook), 10 takjes verse munt, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 dl arachide olie, 2 dl creamy coconut (Blue Dragon), zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

moqueca

INGREDIENTEN

Kabeljauwfilet (of andere vis), evt. gamba's, sap van 1 limoen, 1/2 el zeezout, 2 el bloem, 2 el olijfolie, 1 ui, in halve ringen, 2 tenen knoflook gehakt, 1 rode gele en groene paprika, in halve ringen, 2 tomaten in ringen, 2 el tomatenpuree, 3 dl kokosmelk, verse koriander, visbouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2006
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Henrike's Moqueca de Camarao

INGREDIENTEN

1 grote (rode) ui, fijngesneden, 1 rode paprika, in kleine stukken, 1 groene paprika, in kleine stukken, 1 winterwortel, in kleine stukken, 2 tomaten, zonder zaadjes en fijngesneden, 2 rode pepertjes, fijngesneden, 500 gram garnalen, schoongemaakt, 250 gram filet van stevige witvis, in stukken, 3 teentjes verse knoflook, 1 theelepel olijfolie, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2005
  • Braziliaans
  •  10-20 min.

Moqueca de peixe e camar?o

Braziliaanse stoofschotel van vis en garnalen. Bron: Tip juli 2005.

INGREDIENTEN

350 g rauwe gamba's ongepeld, 500 g filets van roodbaars of zeebaars, sap van 1 limoen, 1/2 el zeezout, 2 el bloem, 2 el olijfolie, 1 ui in halve ringen, 1 dikke teen knoflook gehakt, 1 rode gele en groene paprika in halve ringen, 2 pruimtomaten ontveld en in blokjes, 2 el tomatenpuree, 1 tl annato (te koop in natuurwinkels), 3 dl kokosmelk, 15 g verse koriander fijngesneden, paar druppels tabasco.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moqueca de camarão. Stoofpot van Garnalen

Moqueca de camarão. Stoofpot van Garnalen

INGREDIENTEN

1 ui, 2 knoflooktenen, 1 gele paprika, 3 ons rauwe, gepelde en van darmpjes ontdane garnalen, 1 el peterselie (vers), 1 el koriander (vers), 2,5 dl kokosmelk, Paprikapoeder, ½ tablet visbouillon, Peper en zout, 2 el palm- of olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2006
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Moqueca: Braziliaanse Smulschotel met vis en garnalen

Deze schotel hebben wij vanmiddag gegeten nadat ik het recept in de krant had zien staan.En dit was me toch lekker!!! Pittig, fris, hartig en romig tegelijk...Dus zet ik het recept natuurlijk op Smul, zodat ik het recept niet meer kan verliezen en dat jullie Smulpapen het ook eens kunnen maken....

INGREDIENTEN

1 zak grote gepelde (diepvries) garnalen met staart, ontdooid (450gr), 1 limoen, uitgeperst, 4 teentjes knoflook, geperst, 400 gr kabeljauwfilet, in stukken, 1 groene paprika, in stukjes, 4 lente-uitjes, in ringetjes, 1 rode ui, gesnipperd, 1 Spaans pepertje, in ringetjes, 3 el kokos- of palmolie (grote AH of toko), 1 volle tl chilifvlokken, 1 volle tl paprikapoeder (ik had gerookt paprikapoeder, lekkerder!), 3 vleestomaten, ontveld,ontpit en in stukjes, 4 dl kokosmelk (blikje), (versgemalen) zout en peper, fijngesneden koriander of peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2016
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top