Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Moorkop recepten (11) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dit recept is er een voor soezen of soesjes. Als je de bolletjes kleiner maakt en ze vult met ham-kaas, gemengd met creme fraiche, heb je een hartig hapje. Maar eerst de moorkop.

INGREDIENTEN

* 1 ei, * 30 gr bloem, * 25 gr boter, * snufje zout, * 1/2 dl water, * slagroom, * gesmolten chocolade,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 dl. water, mespuntje zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren, , Voor de vulling:2 1/2 dl. slagroom, 50 gram suiker, 1/2 zakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 50 gram pure chocolade,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2007
  •  
  •  30-60 min.

Leuk gebakje voor 5 december

INGREDIENTEN

Negerzoenen of moorkoppen. om te garneren:witte chocolade of glazuur of creme, en wat smarties of andere kleine snoepjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  •  
  •  20-30 min.

Heerlijk recept,goed voor ongeveer 8 a 12 soesjes,maar je kan het recept natuurlijk altijd verdubbelen!

INGREDIENTEN

*1 dl water, *50 gram boter, *60 gram bloem, *2 eieren, *snufje zout, *slagroom, *eventueel gesmolten chocolade,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Het beslag om soezen te maken;kleine, grote,bananesoezen, moorkop enz.

INGREDIENTEN

1 dl water, 50 gr boter, 50 gr bloem, 1 dl eieren, snufje zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

O, o, o, wat lekker...chocolade en soesjes.. als je hier eenmaal mee begint, dat moet je wel een dosis beheersing bezitten, anders eet je zo door...te lekker!!

INGREDIENTEN

1 doos slagroomsoesjes (16 stuks), , 1 doos moorkopsoesjes (12 stuks), , 1 doos minibanaantjes (langwerpige soesjes, 12 stuks), , 400 g pure chocolade, , 1 bekertje slagroom (250 ml), , 2 zakjes vanillesuiker, , 1 flesje pillen gemengd (20 g),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Iets om zelf te leren

INGREDIENTEN

Voor de soesendeeg;, 1dl water, 50g boter,snufje zout,2 eieren., Voor de glazuur;, 1 eiwit,225g poedersuiker,1 eetlepel citroensap,1 eetlepel koud water, en 35g cacao

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 repen melkchocola (150 gram), 75 g boter, snufje zout, 100 g bloem, 3 eieren, 250 ml creme fraiche, ca. 4 eetlepels versgeperst sinaasappelsap, 2 zakjes vanillesuiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 dl water, mespunt zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren, , Voor de vulling:, 2? dl slagroom, 50 gram suiker, ? pakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 50 g bittere chocolade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3/4 dl melk, 135 g boter (op kamertemperatuur), mespuntje zout, mespuntje suiker, 75 g bloem, 3 eieren, 2 blaadjes gelatine, 2 dl slagroom, 1 dl sinaasappel (liefst biologisch), 200 g mascarpone, 4 el honing, 150 g pure chocolade, 100 g poedersuiker,gezeefd, 1/2 dl whisky, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2009
  • Internationaal
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 dl water, mespunt zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren, , Voor de vulling:, 2? dl slagroom, 50 gram suiker, ? pakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 50 g bittere chocolade, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top