Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Molukse

Molukse recepten (9) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

molukse boontjes

INGREDIENTEN

Vier eetlepels olie, 500 gr kipfilet(in stukjes)1 bakje (in vieren gesneden )champignons, 5oo gr verse sperziebonen,2 uien gesnipperd,2 teentjes knoflook,3 augurken(in schijfjes) 2 theelepels suiker,1 doosje boemboe voor sajoer boontjes(conimex) 1 flinke scheut ketjap manis,4oo gr witte rijst,kopje water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Molukse kuping gaja (gefrituurde koekjes)

Gefrituurde, knapperige Molukse koekjes in de vorm van olifantsoren (kuping = oor en gaja = olifant). Vanille en chocolade/kaneel smaak. Vroeger kregen we deze kuping gaja bij mijn oma en vooral als er Molukse feesten waren.

INGREDIENTEN

12 eieren., 300 gram suiker., 4 zakjes vanillesuiker., 4 eetlepels cacao., 3 theelepels kaneel., 1500 gram bloem., Olie om in te frituren.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-04-2010
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Sate babi (op Molukse wijze)

Heerlijk gekruide sate

INGREDIENTEN

1 kg hamlappen of fricandeau, 6 tenen knoflook, 2 theelepels suiker, 1 a 2 bouillontabletten, 2 theelepels djahe (gemberpoeder), 1 theelepel aromat of ve=tsin, 2 theelepels jintan (komijnpoeder), 1 eetlepel ketumbar (gemalen koreanderzaad), 2 eetlepels asamwater (tamarinde, bij toko of Konmar in vloeibare vorm verkrijgbaar in pot), zout en olie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Pittige nasi

Pittige nasi recept gekregen van mijn molukse buurvrouw

INGREDIENTEN

400 gr surinaamse rijst, 125 gr gerookte spekreepjes klein gesnipperd - 3 el arachide olie -, 4 teentjes knoflook fijn gesnipperd - 2 uien klein gesnipperd - 4 eieren - 1 el sambal of naar smaak -

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ajam Opor (Ajam Kerrie)

Uit de Molukse keuken een erg lekker en makkelijk kiprecept.

INGREDIENTEN

1 kg. kipfilet , 1 blik kokosmelk, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 1 plakje laos (wortelstok), 1 plakje djahe (gember), 1 spriet sereh (citroengras), 1 daun salam (soort laurierblad), 1 theelepel terasi (garnalenpasta), 1 vleesbouillon, ? ons kemiri (nootsoort), ? theelepel kunjit (gemalen kurkuma), 1 eetlepel ketumbar (koriander), 2 eetlepels olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

babi ketjap

De molukse manier van babi ketjap maken

INGREDIENTEN

400 gr. varkenspoulet, 2 uien, peper, ketoembar, knoflookpoeder, nootmuskaat, ketjap (veel!), citroensap van 1 citroen, 2 tomaten, 3 laurierbladeren

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

rozemarijn aardappels met kip

Een traditioneel siciliaans recept. Ik als molukse ben half opgegroeid in een italiaans gezin waardoor ik een GROTE liefde heb opgebouwd voor de Italiaanse keuken. Dit is een van die simpele traditionele gerechten waar ik mijn vingers bijna bij opeet.

INGREDIENTEN

700 gr. aardappelen in schil, 600 รก 700 gr. kippen vleugels, 4 takjes verse rozemarijn, olijfolie, 1 ui, 4 tenen knoflook, zout & peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Sambal Goreng Basah

Een recept uit de Molukse keuken

INGREDIENTEN

400 gram rundvlees, 1 grote ui, 6 teentjes knoflook, 2 verse rode pepers, 1 theelepel garnalenpasta, 1 dl asamwater, 3 plakjes laos, 3 blaadjes salam, 1 tl aromat, 1 bouillontablet, 2 el ketjap, 1 1/2 el stroop, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

AJAM OPOR / AJAM KERRIE

Kennismaking met de Molukse Keuken

INGREDIENTEN

1 kg kipfilet, 1 pond kokos, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 1 plakje laos (wortelstok), 1 plakje djahe (gember), 1 spriet sereh (citroengras), 1 daun salam, 1 tl terasi (garnalenpasta), 1 Knorr vleesbouillontablet, ? ons kemiri (nootsoort), ? tl kunjit (gemalen kurkuma), 1 el ketumbar(koriander), 2 el olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top