Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Moksi alesi recepten (29) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rijst schotel met balletjes gehakt (surinaams) rijst schotel met balletjes gehakt

INGREDIENTEN

2 uien. 2 rode spaanse pepers. 400 gr. half om half gehakt. 1 ei. 0,5 th.gemberpoeder. 0,5 eetl. ketjap asin. teenje knoflook 2 takjes seld. 600 gr.wint.peen/pompoen. 75 gr. boter. 1 kippebouillon tabl. 1 th. trassie oedang(conimex). 300 gr. lang korrel rijst. zwarte peperkorels. 1 pakje roze garnalen (125 gr)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Surinaams eenpansgerecht

INGREDIENTEN

300 gram surinaamse rijst, 150 gram pekelvlees in dikke plakken, 4 kleine uitjes en een teen knoflook, 2 eetlepels bakboter, 2 eetlepels olie, 600 gram paksoi, 1 bouillonblokje, klein bikje tomatenpurree, stukje santen en 1 vleestomaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Surinaamse rijst schotel met balletjes gehakt

INGREDIENTEN

2 uien;, 2 Rode Spaanse pepers;, 300 gr half om half gehakt;, 1 ei;, 0,5 theelepel gemberpoeder;, 0,5 eetlepel ketjap asin;, teentje knoflook;, 2 takjes selderij;, 600 gr winterpeen of pompoen;, 75 gr boter;, 1 kippenbouillon tablet;, 1 theelepel trassie oedang (Conimex);, 300 gr lang korrel rijst; peper (zwarte), 1 pakje roze garnalen (125 gr)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rijst met balletjes gehakt uit Suriname

INGREDIENTEN

2 uien,2 rode spaanse pepers,300 gr.gehakt,1 ei,0.5 theel. gemberpoeder,0.5 eetl.ketjap asin,teentje knoflook,2 takjes selderij,600 gr. winterpeen,75 gr. boter,1 kippebouillonblokje,1 theel.trassie oedang,300 gr. langkorrelrijst,zwarte peper., (je kunt de winterpeen evt. vervangen door pompoen, en evt. op het laatst nog 125 gr. roze garnalen door de rijst scheppen,kwestie van smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rijstgerecht

INGREDIENTEN

75gr Ontbijtspek, 1/2 ui, 1 tomaat, 250 gr spitskool of wittekool, 15 gr margarine, 200 gr droogkokende rijst, 4 dl water, 2 bouillonblokjes, 1 verse Surinaamse of Spaanse peper, eventueel voor de liefhebber: 50 gr garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaams eenpansgerecht met vlees

INGREDIENTEN

500 gr rijst, 200 gr zoutvlees, 100 gr margarine of 6 lepels kokosolie, 0,75 ltr water, 1 ui, 1 madam janet, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g gedroogde vis, 500 g rijst, 1-2 uien, knoflook, sesamolie, 2 vleestomaten, kippenbouillontabletten, aromat, 1 blik kokosmelk, 10 okers (okra, toko of Surinaamse winkel), 1 Madame Jeanette-pepertje (toko), 1 overrijpe bakbanaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Recept uit Suriname

INGREDIENTEN

Rijst (geen lasi rijst), santen (zo 10cm) koenjit, citroenblaadjes 1 ui, 6 kleine magiblokjes,`1 halve verse peper knoflook,bruine bonen, 1 stuk zoutvlees,1 stuk gedroogde kattenvis(markt),1 stuk rundvlees evt knakworst van een turkse slager.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 4 personen van "moesje2"

INGREDIENTEN

3 kopjes grof gebroken rijst., 4 kopjes water., Kipfilet 1 stuk, zoutvlees, 1 kleine witte kool., Knoflook 2 teentjes, 1 ui en 1 tomaat., Maggiblokje, Margarine of olie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gemengde Surinaamse rijstschotel met gehaktballetjes. Moksi Alesi is van oudsher slavenvoedsel en betekent letterlijk "gemengde rijst". Het gerecht ontstond toen slaven al hun kliekjes bij elkaar gooiden en daar rijst doorheen deden. Zo werden alle restjes vlees, vis en groenten gebruikt en dat is lekker goedkoop. Of je nu rijk of arm bent, moslim of boeddhist, iedereen maakt het nu op zijn eigen manier. Het gerecht is zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. No spam (= maak je niet druk) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

INGREDIENTEN

400 gram gehakt (half-om-half), 1 pakje roze garnalen (125 gram), 2 takjes selderij, fijn gesneden, 600 gram winterpeen of pompoen, 1 rode Spaanse peper, 2 uien, gesnipperd, 1 teen knoflook, geperst, 100 gram paneermeel, ½ theelepel gemberpoeder, ½ eetlepel ketjap manis, 75 gram boter, 1 tablet kippenbouillon, 1 theelepel trassie oedang, 300 gram rijst, 1 ei, 6 dl water, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2011
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Moksi Alesi op een andere manier

INGREDIENTEN

1 pak moksi alesi, 1 pakje conimex boemboe voor ajam pinda sate, 1 zakje salademix (xenos), 1 zak oosterse groente mix, ketchup, sojasaus, hot curry, citroensap, kerriepoeder, kerrie djawa, kurkuma, koriander, komijnpoeder, karwijzaad, kruidnagelpoeder, citroengras, chilipoeder, nootmuskaat, paprikapoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Surinaamse complete maaltijd

INGREDIENTEN

350 gr. bakkeljauw, 1 ui, gesnipperd, 2 tomaten, in stukjes gesneden, 1 verse peper, als je niet van heel scherp houdt rol dan de peper even tussen je handen, snijd het steeltje eraf en schud de zaadjes eruit., 3 eetl. olie, eventueel 1 a 2 bouillon blokjes, 500 g. rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

225 g masterbeef (Surinaams zoutvlees) of, vis- of kipfilet, , , 2 uien, gesnipperd, , , 2 eetlepels olie, , , 2 teentjes knoflook, gesnipperd, , , 1 rode peper, fijngesneden, , , 3 cm verse gemberwortel, fijngehakt, , , 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit), , , 1 paksoi, in dunne repen, , , 1 blikje tomatenpuree (70 g), , , 200 g basmatirijst, , , 500 ml visbouillon (van tablet), , , 1 blikje kidneybonen (200 g), uitgelekt, , , 250 g tijgergarnalen (diepvries, zak a 500 g), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een eenvoudig rijstgerecht uit de Surinaamse keuken.

INGREDIENTEN

500 g Sur. rijst, 1 blik kokosmelk, 400 g witte kool (eerst bevroren), 2 tomaten, 1 ui, 1-2 pakjes zoutvlees, handje gedroogde garnaaltjes, 2-3 maggiblokjes, naar smaak Mme Jeanetpepers (al dan niet fijngemaakt, kan ook heel), water, zout, boter en olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenpans gerecht

INGREDIENTEN

500 gr rijst, 200 gr gedroogde garnalen, 100 gr margarine of olie, 1 0,75 l water, 1 ui, zwarte peper, 2 bouillonblokjes of zout, 1 madam janet peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-1999
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Met wortel, garnalen en gehaktballetjes. i.p.v. wortel is pompoen ook erg lekker.

INGREDIENTEN

2 uien, 2 rode spaanse pepers, 300 gr. half-om-half gehakt, 1 ei, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 el ketjap asin, 1 teentje knoflook, 2 takjes selderij, 600 gr. winterpeen of pompoen, olie, 1 kippenbouillontablet, 1 tl trassie oedang, 300 gr langekorrel rijst, (versgemalen) zwarte peper, 125 gr. roze garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

(Surinaams hoofdgerecht voor 4 personen)

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 250 gram kabeljauw (is gezoute gedroogde kabeljauw), kokosmelk van 1 kokosnoot (of blikje), 0,75 liter water, 1 eetlepel olie, 1 ui zwarte peper 1 madam janet (peper), 1 bouillonblokje of zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Weer een andere variant op de inmiddels welbekende `moksi alesi`.

INGREDIENTEN

500 g Kotomisi rijst, 125 g gele spliterwten (pesi), 1 ui, 125 g Masterbeef, 2 kleine tomaten, 100 g ham (ontzouten), 50 g Exotimex gedroogde garnalen (sara sara), 1 groene verse peper, zwarte peper, 150 g margarine, 1/2 dl olie, 2 à 3 bouillonblokjes (maggi), 0,75 lt water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

`Moksi alesi` betekent al een soort allegaartje. Dit is een recept met wat ik op dat moment nog in de koelkast had. Uiteraard kunt u hier zelf óók op variëren.

INGREDIENTEN

Boter en olie, 500 g Surinaamse rijst, 1 rode en 1 gele paprika, in stukjes, 1 prei, in ringen, 2 tomaten, in stukjes, 1 stuk winterwortel, gesnipperd, 1 flinke ui, gesnipperd, 1 Mme Jeannette, 1 pakje zoutvlees, gedroogde garnaaltjes, 3 maggi-blokjes, aji-no-moto (smaakversterker), water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

(Surinaams eenpansgerecht met vlees)

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 200 gram zoutvlees (te koop bij de toko), 100 gram margarine of 6 lepels kokosolie, 0,75 liter water, 1 ui, 1 madam janet, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hoofdbestanddeel is witte rijst, samen gekookt met:peulvruchten-groenten-vlees en/of vis.Moksi-alesi's zijn vooral smakelijk wanneer meerdere vleessoorten of vlees met gedroogde garnalen worden gecombineerd.

INGREDIENTEN

500gr.rijst,100gr.zoutvlees,100gr.gedroogde garnalen,100gr.margarine of 1dl.olie,plm.0,25l water,1 ui, 1 half rijpe madamjanetpeper,zwarte peper,zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gr rijst, 1potje jonge capucijners,100 gr zoutvlees (of zuurkoolspek),verse makreelfilet (van 1 grote of 2 kleine makrelen),1 ui,1 teentje knoflook, 2 tomaten,1 rode peper,2 bouillonblokjes, olie, zwarte peper, water, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g pompoen 50 g gedroogde garnalen 4 el boter 4 kopjes rijst 1 ui 1 Madam Jeanette 1 bouillonblokje 5 kopjes water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker met birambi op zuur

INGREDIENTEN

4 kopjes par-boiled rijst, 1 klein blikje kokosmelf of 50 gram harde kokosmelk, 1 pak bakkeljauw, 1 bos kouzeband, 1 fijngesneden ui

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker met sla en tomaat

INGREDIENTEN

400 gram par-boiled rijst, 200 ml. kokosmelk, 4 groenteboullonblokjes(biologisch), 1/2 thl., zwarte peper, 3 knoflookteentjes geperst, 2 eetlepels olie of iets meer, 2 eetlepels gedroogde garnalen (geweekt), 150 gram geweekte peulvruchten zoals black eye beans, 100 gram in blokjes gesneden zoutvlees of ham of zoute vis of gerookte tahoe, 1 eetepel selderij/peterselie fijngesneden of gedroogd., 100 gram in blokjes gesneden zoutvlees of ham of zoute vis of gerookte tahoe

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk met zuurgoed zoals komkommer op azijn.

INGREDIENTEN

500 gram pompoen, 50 gram gedroogde garnalen, 4 eetlepels olie, liefst kokosolie, 4 kopjes rijst, liefst parboiled rijst., 1 ui, 1 madam jeanette peper, 1 biologische bouillonblokje, 5 kopjes water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker met zelfgemaakte sambal

INGREDIENTEN

1/4 witte kool, 100 gram rauwe ham in blokjes, 50 gram gedroogde garnalen, 200 gram restjes gaar vlees of 200 gram kipkarbonade in stukken gehakt of 200 gram varkenslappen 24 uur van te voren gezouten., 2 uien, 100 gram gele erwten, 2 tomaten, 4 kopjes parboiled rijst, 1 madam jeanette peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker met koolsalade.

INGREDIENTEN

7 kopjes parboiled rijst, 3 grote stukken kipfilet in blokjes gesneden, 2 grote uien fijn gesneden, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 bakje gedroogde garnalen, 1 madam jeanettet peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Weer een variant

INGREDIENTEN

350 gr. bakkeljauw, 1 ui, 2 tomaten, 1 verse peper, 6 theel. olie, eventueel 1 a 2 bouillon blokjes, 500 g. rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top