Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

14 mojo verde recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

In een restaurantje op een van de Canarische Eilanden hebben we jaren geleden een paar keer dit ontzettend lekker sausje gegeten. Op de laatste dag vroegen we het recept, en zowaar, dat kregen we!

INGREDIENTEN

2 groene paprika`s, 4 teentjes knoflook, gemalen komijn, zout naar smaak, 2 el olie, 1 el azijn, verse peterselie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

*verse koriander, *olie en azijn, *knoflook, *komijn, *groene paprika,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Koude saus (soort pesto)

INGREDIENTEN

1/4 tl komijnzaad--, 4 tenen knoflook,gehakt --, 1/2 tl zeezout--, 1 bos koriander--, 200 ml olijfolie--, vers gemalen peper--, azijn,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  •  
  •  10-20 min.

Koude saus (soort pesto)

INGREDIENTEN

1 teen knoflook--, grof zeezout--, 1 bos peterselie,klein gesneden--, 1 groene paprika,klein gesneden--, 1 el komijnzaad--, 1 kopje olijfolie--, 1/2 kopje wijnazijn,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 zakjes koriander (a 15 gram);, ? fijngesneden groene paprika;, 2-3 geperste teentjes knoflook;, 250 ml milde olijfolie;, witte wijnazijn;, zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

•1 bol knoflook, •Een halve bundel koriander, •Een halve bundel bladpeterselie, •0,5 tl komijn, •1 dl witte wijnazijn, •2 dl arachide olie, •1 tl zeezout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2011
  • Spaans
  •  10-20 min.

Dit voorgerecht hebben we vaak gegeten op La Palma.

INGREDIENTEN

1 klein bolletje knoflook, gepeld, 3 of 4 groene paprikas, peterselie (of voor de liefhebbers verse koriander), komijnzaadjes, olijfolie, azijn, 100 gram geitenbrie, Bettine Blanc of een andere geitenkaas per persoon,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ook leuk om te serveren voor een dineetje. Zorg alleen dat je dan niet te veel stokbrood op tafel zet. Gebruik voor dit recept alleen verse kruiden.

INGREDIENTEN

1 flinke handvol korianderblaadjes 1 el basilicum 6 teentjes knoflook 1 wijnglas neutrale olie 2 el azijn 2 el afgekoeld kookvocht van aardappels broodkruim zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Cigalas con mojo canario:garnalen met een saus afkomstig van de canarische eilanden.

INGREDIENTEN

16 grote garnalen - 50 ml. hele goede extra virgin olijfolie - zout., Voor de saus: 6 teentjes knoflook - 2gr. geroosterde komijnzaadjes - een snuf zeezout - 1 bosje koriander - 1/2 bosje peterselie - 300 ml. goede extra virgin olijfolie - 50 ml. sherryazijn - verse groene peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een mojo is een koude Spaanse dipsaus en dus onontbeerlijk wanneer je tapas gaat maken. Er zijn 2 basis mojo's: een rode en een groene. De groene is wat kruidiger en de rode is pittiger maar dat is natuurlijk afhankelijk hoeveel Spaanse peper je erin gebruikt en of je de pitjes en al dan niet in laat zitten.

INGREDIENTEN

Ingrediënten Mojo rodo:, , 1 flinke tomaat, 1 teen knoflook, gepeld, ½ of 1 rode Spaanse peper, met of zonder zaadjes, afhankelijk van de gewenste pittigheid, fijngesneden, 4 el olijfolie, 2 el rode wijn azijn, peper en zout, , Ingrediënten Mojo verde:, , 1 bosje peterselie, 1 groene paprika, 2 tenen knoflook, gepeld, 4 el olijfolie, sap van 1 citroen, peper en zout 

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

•Aardappelen, •Zeezout, •1 recept Mojo verde - Canarische groene saus, •1 recept Mojo picon - Canarische rode saus, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2011
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram kabeljauw - 200 gram steurgarnalen - 2 teentjes knoflook (fijngehakt) - 5 theelepels serranoham (fijngehakt) - 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) - 2 eetlepels pijnboompitten (gebakken en fijngehakt) - 1 ei - 2 eetlepels broodkruim - zout - peper - mojo verde

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mhhhh... Tapas!

INGREDIENTEN

Gemarineerde visspiesjes, • 400g witvis (bv. zeewolf of kabeljauw) in repen, • 6 tl Salsa Mojo Verde (Oil & Vinegar), • 1 potje gekneusde olijven (Oil & Vinegar), • 1 potje Kapperappeltjes (Oil & Vinegar), , Bonensalade, • 150g chorizoworst, in blokjes, • 4 lente uitjes, in ringen, • 450g reuzenbonen uit blik, • 6-8 el Spaanse olijfolie Oro Bailen (Oil & Vinegar), • sap van ½ citroen, • 10 knoflookteentjes in peperolie, in schijven, • 6 takjes peterselie, fijngesneden, , Spaanse gehaktballetjes, • 300g varkensgehakt, • 50g broodkruim, • 2 tenen geperste knoflook, • 1 rode ui, • 1 el Arbequina olijfolie (Oil & Vinegar), • 1 tl Chicken Choice (Oil & Vinegar), • 1 tl kaneel, • 1 tl nootmuskaat, • 1 tl gemalen komijn, • 1 flesje Salsa della Mamma (Oil & Vinegar), • 1 tl gerookt paprikapoeder (Oil & Vinegar), • 100g doperwten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2013
  • Spaans
  •  20-30 min.

Typisch Canarische aardappeltjes welke je vrijwel op iedere tapas-tafel weer tegenkomt.

INGREDIENTEN

18 kleine nieuwe aardappeltjes, 1 eetlepel olijfolie, 2 theelepels zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top