Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mojo picon recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Koude saus (soort pesto)

INGREDIENTEN

4 gedroogde paprika--, 1/4 tl komijnzaad--, 3 gehalveerde knoflooktenen --, 1 gedroogde chilipeper--, 1/2 tl zeezout --, 1/4 liter olijfolie--, evtueel wat paneermeel --, azijn,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  •  
  •  10-20 min.

Een heerlijke pittige saus, welke perfect past bij het recept Papas Arrugadas.

INGREDIENTEN

1 bol knoflook, 1 el komijnzaad, 1 rode paprika, 1/2 el scherpe paprikapoeder, 1 1/2 dl olijfolie, 2 el azijn, 1 mespunt zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-04-1999
  • Spaans
  •  0-10 min.

Spaanse, zeer pittige saus

INGREDIENTEN

15 kleine Spaanse pepers2 bolletjes knoflook2 eetl. zout, 1 theel. gemalen komijn1/2 l. azijn1/2 l. olie1 eetl., paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Pittige Canarische saus

INGREDIENTEN

5 rode paprika's; 1 dikke vleestomaat; 4 teentjes knoflook; 1 rode peper; bosje peterselie; 1/2 eetlepel kummel; olijfolie; zeezout naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Pikante rode-paprika-saus.

INGREDIENTEN

-4 gedroogde Canarische rode paprika's., -1/4 theelepel komijn., -2 tot 4 tenen knoflook., -1 tot 2 gedroogde Spaanse pepers., -1/2 theelepel zeezout., -2.5 dl olijfolie., -snee oud witbrood., -azijn.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Pikante rode 'dipsaus' van de Canarische eilanden

INGREDIENTEN

1 zoete gedroogde, rode Spaanse peper of New Mexicopeper, van harde stukken en zaad ontdaan (volgens mij wordt hier de zoete puntpaprika mee bedoeld), stukje gedroogde, rode chilipeper van 2,5 cm of naar smaak, van zaad ontdaan, 4 eetlepels rode-wijnazijn, 12 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/4 theelepel zuiver zout of zeezout, 1/2 theelepel komijnzaad of gemalen komijn, 3/4 theelepel verse of 1/8 theelepel gedroogde tijm, 3/4 theelepel fijngehakte oreganblaadjes of 1/8 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel fijngehakte peterselie, 1/2 theelepel pimenton, 8 eetlepels extra virgin olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Pikante rode dipsaus

INGREDIENTEN

1 zoete gedroogde rode spaanse peper van harde stukken en zaad ontdaan,of 1 spaanse peper 1 tl paprikapoeder, stukje gedroogde rode chilipeper van 21/2 cm of naar smaak van zaad ontdaan, 4 el rode wijnazijn, 12 teentje's knoflook fijngehakt, 1/4 tl zuiver zout of zeezout, 1/2 tl komijnzaad of gemalen komijn, 1/4 tl verse of 1/8 tl gedroogde tijm, 3/4 tl fijngehakte oreganoblaadtjes of 1/8 tl gedroogde oregano, 1 tl fijngehakte peterselie, 1/2 tl paprikapoeder, 8 el extra virgine olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Spaanse groene koriandersaus.

INGREDIENTEN

-1/4theelepel komijn., -3 tot 4 teentjes knoflook., -1/2 theelepel zeezout., -1 bosje verse koriander., -2 dl olijfolie., -versgemalen peper., -azijn.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

15 kleine Spaanse pepers, 2 bolletjes knoflook, 2 eetlepels zout, 1 theelepel gemalen komijn, 1/2 liter azijn, 1/2 liter olie, 1 eetlepel paprikapoeder, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  •  
  •  0-10 min.

(Spaanse saus)

INGREDIENTEN

15 kleine Spaanse pepers, 2 bolletjes knoflook, 2 eetlepels zout, 1 theelepel gemalen komijn, 1/2 liter azijn, 1/2 liter olie, 1 eetlepel paprikapoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pompoen van ± 1 kg, 2 el olijfolie traditioneel (C1000), 1 bakje baconreepjes à 150 g (C1000), 1 schaaltje uiensnippers à 175 g (C1000), 7 dl rundvleesbouillon (van tabletten), 30 g kruidenmix Mojo picón (C1000), (versgemalen) peper, zout, 4 el fijngesneden koriander,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2007
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak breekbrood (C1000), 4½ el kruidenmix mojo picón (C1000), 2 el olijfolie extra vierge (C1000), 400 g biefstuk, peper, zout, 1 zak familieslamix, à 400 g (C1000), 1 zak wortelreepjes, à 200 g (C1000), 1 bakje dressing honing-mosterd (C1000 smaakmakers),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Koude saus (soort pesto)

INGREDIENTEN

1 teen knoflook--, 1/2 spaanse peper--, 1/2 tl komijnzaad--, grof zeezout--, 1 el zoete paprikapoeder--, 1 kopje olijfolie--, 1/2 kop azijn,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  •  
  •  10-20 min.

Aardappeltjes met pikante saus, Spaanse tapa

INGREDIENTEN

1 kg. krielaardappeltjes, 1? el. grof zeezout, Voor de mojo: 2 grote, gedroogde rode Spaanse pepers, 1 gedroogde chilipeper, 4 el. rode wijnazijn, 2 rode paprika`s, 4 gepelde knoflookteentjes, ? tl. gemalen komijn, ? tl. zeezout, ? tl. oregano, ca. 2 dl. olijfolie, extra vierge

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 gedroogde Spaanse chilipepertjes, 1 bol knoflook, 0,5 tl komijn, 1 dl witte wijnazijn, 2 dl arachide olie, 0,5 tl paprikapoeder, 1 potje saffraan, 1 tl zeezout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2011
  • Spaans
  •  10-20 min.

Een pittige dip, heerlijk bij de papas arrugadas (Canarische aardappeltjes in de schil), waarvan het recept ook op mijn pagina staat.

INGREDIENTEN

1 of 2 rode Spaanse pepers; 4 tenen knoflook, gepeld, een snufje komijnpoeder; 1 tl milde paprikapoeder; zout; 1 wijnglas olijfolie; 3 el wijnazijn; 2 el koud water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Aardappelen, Zeezout, 1 recept Mojo verde - Canarische groene saus, 1 recept Mojo picon - Canarische rode saus, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2011
  •  
  •  10-20 min.

Spaanse krielaardappeltjes in schil gekookt geserveerd met een pittig sausje.

INGREDIENTEN

2 kg krielaardappelen, 200 gr. zeezout, Mojo Picon, 1 bol knoflook, 1 eetl. komijnzaad, 1 rode paprika, 1/2 eetl. scherpe paprika poeder, 150 cc olijfolie, 2 eetl. azijn, 1 mespunt zeezout.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300 gram verse spinazie, zout, 2 eetlepels mojo picon (Spaanse picante rode saus), 4 plakjes hartig taartdeeg of bladerdeeg (diepvries), ontdooid, olie om in te vetten, 2 eetlepels paneermeel, 1 teentje knoflook, gepeld, 150 gram ricotta, peper, 5 zongedroogde tomaatjes uit olie, in stukjes, 2 eetlepels pijnboompitten, 3 scharreleieren, 100 gram crème fraîche,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.

Arrugado betekent 'gerimpeld' en dat slaat op het uiterlijk van de aardappeltjes na bereiding. Oorspronkelijk werden de piepers in zeewater gekookt, maar dat is makkelijk te vervangen door water met (zee)zout. Hoef je niet met je pannetje naar het strand... Er wordt erg veel zout gebruikt, maar de grap is natuurlijk dat er maar weinig van door de schil heen dringt.

INGREDIENTEN

1,3 kg kleine, vastkokende aardappelen; 120 gram (ja echt!) zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gekreukelde aardappelen

INGREDIENTEN

450 gr zeer kleine aardappelen in de schil(bij voorkeur nieuwe en niet groter dan 4 a 5 cm)gewassen en schoongeboend., 170 gr zuiver zout of zeezout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2001
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top