Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

25 mini quiche recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk. De techniek is die van de ‚€ėtatin‚€ô, een omgekeerde opmaak van de quiche.

INGREDIENTEN

Voor 24 mini quiches:, een pak bladerdeeg, 20 cl cr√®me fra√ģche, 2 eieren, - gedroogde uitjes of, - roquefort of, - kerstomaatjes en basilicum (gedroogd) en mosterd, peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 50 gr boter, 4 eieren, 150 gr ontbijtspek of bacon in snippers, 2 lente-uitjes, 100 gr kerstomaatjes, Parmezaande kaas, geraspt, 350 ml melk, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2013
  •  
  •  30-60 min.

Kleine hapjes voor bij de borrel

INGREDIENTEN

250g kipfilet 100g gerookt spek 2 uien blikje ananas 1 banaan 40 g geraspte kokos 3 eieren 1 teentje knoflook 50 g roomboter of margarine 1? dl melk ? dl handwarm water kerriepoeder Saladecups (die hele kleine )

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Lekker warm borrelhapje!

INGREDIENTEN

12 plakjes bladerdeeg, 30 gr. gryerekaas geraspt, 15 gr boter. 2 plakjes bacon fijngesneden, 1 kleine ui gesnipperd, 1 ei, 09 dl room, 1/4 tl. nootmuskaat.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Dit warm hapje is de mini uitvoering, en is goed voor circa 24 stuks. Een succes op Uw party.

INGREDIENTEN

-24 plakjes bladerdeeg (ontdooid), -60 g geraspte gruyere, -30 g boter, -2 plakjes bacon (fijngesneden), -1 ui (gesnipperd), -2 eieren, -1,8 dl room, -1/2 th lepel nootmuskaat, -vers bieslook (fijngeknipt) om te garneren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een heerlijk voorgerecht, snel te maken.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, pesto, zongedroogde tomaatjes in olie, mozzarella, pijnboompitten.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Quichedeeg vindt ik vaak  tja ik noem het maar "stoffig " smaken. vandaar filodeeg.

INGREDIENTEN

16 vellen filodeeg, 400 gram bladspinazie, klontje boter, 300 gram milde blauwader kaas, 100 gram geroosterde pijnboompitten, 5 eieren, 50 gram geraspte parmesan, rasp van 1 citroen, 1 eetlepel olijfolie + extra olijfolie voor invetten filodeegvellen, cayennepeper, zout & peper, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2015
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 sneetjes witbrood1 ui50 gr.geraspte kaas2 dl.melk4 eieren1/2 thl.mosterdsnufje peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  •  
  •  20-30 min.

Lekker om bij een uitgebreid paasontbijt te serveren

INGREDIENTEN

, 6-7 plakjes diepvries bladerdeeg 100 gr., bakbacon, 3 eieren, 1 eidooier, 3 dl creme fraiche, zout, peper, 4 eel geraspte kaas tuinkruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, ei, klein scheutje melk, kruiden en specerijen, bieslook, zongedroogde tomaatjes, stukje brie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 100 gr. brie, 1 peer, 125 gr. creme fraiche, 1 ei, 2 eetl. melk, 1theel.suiker.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk klein voorgerechtje. Ook lekker als snack.

INGREDIENTEN

12 plakjes deeg voor hartige taart, 4 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden, 100 gram rundergehakt, 5 cherry-tomaatjes, in stukjes gesneden, 1 ei, 1 dl. kookroom, 30 gram geraspte Parmezaanse kaas, peper, zout, paprikapoeder

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2014
  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Salsa garnalen (AH) 1 bakje, geiten brie +/- 150 gr 4 velletjes bladerdee. Wat olie om in te vetten Chili poeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2008
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Borrelhapje (italiaans)

INGREDIENTEN

Saladecups, gedroogde tomaat op olie (ca. 6-8 stuks), bosje verse basilicum, 4 eieren, 100 ml. room, ? kopje geraspte belegen kaas, zeezout en zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 2 middelgrote uien, 1 bosje lente-uitjes, 1 blik (580 ml) Zuurkool, 1-2 el olie, Zout, witte peper, kerrie, 200-250 g Noordzee-garnalen, 250 g zure room of cr√®me fra√ģche, 4 eieren, Boter, 1 / 2 bosje dille,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker klein hapje voor bij de borrel

INGREDIENTEN

Salade cups (die kleine), Voor de vulling : 1/2 kopje fijngesnipperde ui - 2,5 el boter - 400 gr gerookte zalm in stukjes - 2 tl fijngesnipperde bieslook - 1/2 teentje knoflook, fijngehakt - 2 tl fijngesnipperde verse basilicum - 5 eieren - 25 cl melk - 25 cl slagroom - peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Klein hapje voor bij de borrel

INGREDIENTEN

Saladecups (die kleine), voor de vulling: 125 g mozzarella, 100 g gesneden schapenkaas, 50 g blauwschimmelkaas, 50 g parmezaanse kaas, 2 eierdooiers, 100 ml melk, 2 el fijngehakte peterselie, paprikapoeder, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere en mooie quiches. Het recept is voor een zoete ui met geitenkaas quiche en een garnalen met munt quiche. Presenteerd ook erg leuk! Bekijk ook eens mijn andere recepten en video's op http://www.kootjekookt.nl.

INGREDIENTEN

Basisdeeg: , 175 gram bloem, Mespuntje zout, 6 eetlepels water, 75 gram roomboter, , Zoete ui met geitenkaas:, 400 gram uien, 75 gram geitenkaas, 1 eetlepel tijm, Peper en zout, 5 pecannoten, 2 eetlepels honing, Olijfolie, 2 eieren, 50 gram volle kwark, , Garnalen met munt:, 75 gram Noordzeegarnalen, 150 gram erwtjes, 2 takjes munt, Peper en zout, 2 eieren, 50 gram volle kwark,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Europees
  •  30-60 min.

In tegenstelling tot mijn Quiche Italenne is deze zeer geschikt voor vleeseters

INGREDIENTEN

1 pond Half om half gehakt, 1 pond Soepgroenten, 1 pakje Kruidenmix voor Macaroni & Spaghetti, 1 grote Ui, 1 teentje Knoflook, 1 blikje Tomatenpuree, 2 eieren, Gehaktkruiden, Bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zonder voor kookwerk, alles gaat er rauw in!!

INGREDIENTEN

Spinazie diepvries 450 gr vers is natuurlijk wel lekkerder, 1 rode paprika, 1/2 blikje mais (klein), 200 gr kipfilet(extra kruiden) in blokjes of zalm, 2 eieren 1/2 pakje kookroom. geiten kaas of koeie kaas gemalen +/- 60 gr. 3 thl. tofu kruiden (verkrijgbaar bij reformwinkel), bladerdeeg 4 a 5 blaadjes (roomboter)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker op z'n HOLLANDS...

INGREDIENTEN

2dl melk200g pannenkoekmeel4eieren,gesplitst1prei,in ringen200g groninger droge worst2el boter12augurkjes4el piccalilly

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De vega versie

INGREDIENTEN

1: shoarma:, 200 gram vega reepjes, 2 el olijfolie, 1 el shoarmakruiden, 100 gram andijvie, 4 kleine shoarmabroodjes, saus naar keuze, , 2 :Camembert:, potje kersen jam, bord ei geklopt 2 stuks, panko, , 3: tosti blokjes :, ham ( tival ), old amsterdam geraspt, casino wit, boursin, , 4: witte kool schijven., 2 el olie, 1 el. soya, neutraal, 200 gram garnalen, 1 el aromat kruiden, 1 witte kool, 3 eieren, , 5: mini quiche, k&k quiche spinazie/kaas, ronde toast, boursin quisine kruiden, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2015
  • Europees
  •  30-60 min.

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingredi√ęnten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan.

INGREDIENTEN

Room, (melk), suiker en gelatine., Ingredi√ęnten voor 2-3 personen:, - 150 ml melk, - 50 ml slagroom, - 50 gram witte chocolade, - 2 blaadjes gelatine, - 50 gram frambozen jam, - 1/2 limoen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept uit het kookschrift van het lentenummer van Smult met de lekkerste hartige recepten. Het lentenummer staat boordevol frisse lentegerechten en onvergetelijke brunchgerechten. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 2 el olijfolie, 1 rode paprika, in smalle reepjes, 250 g broccoli, in mini roosjes, stelen fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 el fijngesneden verse tijm of 1 tl gedroogde tijm, 150 g ham, in reepjes, 200 g feta, in blokjes, 4 eieren, 200 ml cr√®me fra√ģche of kookroom, versgemakeln zwarte peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2017
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top