20 mini quiche recepten

Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk.
De techniek is die van de ‘tatin’, een omgekeerde opmaak van de quiche.

INGREDIENTEN

Voor 24 mini quiches:, een pak bladerdeeg, 20 cl crème fraîche, 2 eieren, - gedroogde uitjes of, - roquefort of, - kerstomaatjes en basilicum (gedroogd) en mosterd, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 50 gr boter, 4 eieren, 150 gr ontbijtspek of bacon in snippers, 2 lente-uitjes, 100 gr kerstomaatjes, Parmezaande kaas, geraspt, 350 ml melk, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2013
  •  …
  •  30-60 min.

Kleine hapjes voor bij de borrel

INGREDIENTEN

250g kipfilet 100g gerookt spek 2 uien blikje ananas 1 banaan 40 g geraspte kokos 3 eieren 1 teentje knoflook 50 g roomboter of margarine 1? dl melk ? dl handwarm water kerriepoeder Saladecups (die hele kleine )

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Lekker warm borrelhapje!

INGREDIENTEN

12 plakjes bladerdeeg, 30 gr. gryerekaas geraspt, 15 gr boter. 2 plakjes bacon fijngesneden, 1 kleine ui gesnipperd, 1 ei, 09 dl room, 1/4 tl. nootmuskaat.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Dit warm hapje is de mini uitvoering, en is goed voor circa 24 stuks. Een succes op Uw party.

INGREDIENTEN

-24 plakjes bladerdeeg (ontdooid), -60 g geraspte gruyere, -30 g boter, -2 plakjes bacon (fijngesneden), -1 ui (gesnipperd), -2 eieren, -1,8 dl room, -1/2 th lepel nootmuskaat, -vers bieslook (fijngeknipt) om te garneren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 sneetjes witbrood1 ui50 gr.geraspte kaas2 dl.melk4 eieren1/2 thl.mosterdsnufje peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, ei, klein scheutje melk, kruiden en specerijen, bieslook, zongedroogde tomaatjes, stukje brie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk voorgerecht, snel te maken.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, pesto, zongedroogde tomaatjes in olie, mozzarella, pijnboompitten.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker om bij een uitgebreid paasontbijt te serveren

INGREDIENTEN

6-7 plakjes diepvries bladerdeeg 100 gr., bakbacon, 3 eieren, 1 eidooier, 3 dl creme fraiche, zout, peper, 4 eel geraspte kaas tuinkruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Salsa garnalen (AH) 1 bakje, geiten brie +/- 150 gr 4 velletjes bladerdee. Wat olie om in te vetten Chili poeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2008
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 2 middelgrote uien, 1 bosje lente-uitjes, 1 blik (580 ml) Zuurkool, 1-2 el olie, Zout, witte peper, kerrie, 200-250 g Noordzee-garnalen, 250 g zure room of crème fraîche, 4 eieren, Boter, 1 / 2 bosje dille,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Borrelhapje (italiaans)

INGREDIENTEN

Saladecups, gedroogde tomaat op olie (ca. 6-8 stuks), bosje verse basilicum, 4 eieren, 100 ml. room, ? kopje geraspte belegen kaas, zeezout en zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Klein hapje voor bij de borrel

INGREDIENTEN

Saladecups (die kleine), voor de vulling: 125 g mozzarella, 100 g gesneden schapenkaas, 50 g blauwschimmelkaas, 50 g parmezaanse kaas, 2 eierdooiers, 100 ml melk, 2 el fijngehakte peterselie, paprikapoeder, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Lekker klein hapje voor bij de borrel

INGREDIENTEN

Salade cups (die kleine), Voor de vulling : 1/2 kopje fijngesnipperde ui - 2,5 el boter - 400 gr gerookte zalm in stukjes - 2 tl fijngesnipperde bieslook - 1/2 teentje knoflook, fijngehakt - 2 tl fijngesnipperde verse basilicum - 5 eieren - 25 cl melk - 25 cl slagroom - peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 100 gr. brie, 1 peer, 125 gr. creme fraiche, 1 ei, 2 eetl. melk, 1theel.suiker.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2012
  •  …
  •  0-10 min.

In tegenstelling tot mijn Quiche Italenne is deze zeer geschikt voor vleeseters

INGREDIENTEN

1 pond Half om half gehakt, 1 pond Soepgroenten, 1 pakje Kruidenmix voor Macaroni & Spaghetti, 1 grote Ui, 1 teentje Knoflook, 1 blikje Tomatenpuree, 2 eieren, Gehaktkruiden, Bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Waarom een sjalot? De sjalot geeft de quiches een pittige en volle smaak.

Soort gerecht: Als groentegarnituur bij een hoofdgerecht, als voorgerecht of snack.

INGREDIENTEN

4 gamba’s (maat 16/20), 2 sjalotten (50 g), 50 g venkel, 50 g prei, ½ teentje knoflook, 4 bladerdeegplakjes, ½ dl eidooier, ½ dl slagroom, ongezoet, ½ dl olijfolie, 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zonder voor kookwerk, alles gaat er rauw in!!

INGREDIENTEN

Spinazie diepvries 450 gr vers is natuurlijk wel lekkerder, 1 rode paprika, 1/2 blikje mais (klein), 200 gr kipfilet(extra kruiden) in blokjes of zalm, 2 eieren 1/2 pakje kookroom. geiten kaas of koeie kaas gemalen +/- 60 gr. 3 thl. tofu kruiden (verkrijgbaar bij reformwinkel), bladerdeeg 4 a 5 blaadjes (roomboter)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker op z'n HOLLANDS...

INGREDIENTEN

2dl melk200g pannenkoekmeel4eieren,gesplitst1prei,in ringen200g groninger droge worst2el boter12augurkjes4el piccalilly

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan.

INGREDIENTEN

Room, (melk), suiker en gelatine., Ingrediënten voor 2-3 personen:, - 150 ml melk, - 50 ml slagroom, - 50 gram witte chocolade, - 2 blaadjes gelatine, - 50 gram frambozen jam, - 1/2 limoen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  •  …
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies