Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

10 mini loempia maken recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

125 gram garnalen, 125 gram kipfilets, 125 gram wortelen, 125 gram tauge, 25 gram soun (rijstvermecelli), 2 stuk(s) eieren, 2 stuk(s) lente-uitjes, 3 stuk(s) maggiblokjes, zout, 1 eetlepel(s) suiker, 0.50 theelepel(s) peper, 1 stuk(s) uien, 1 teentje(s) knoflook, 2 eetlepel(s) olie, 1 pakje(s) loempiavellen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke loempia's voor bij de borrel of buffet.

INGREDIENTEN

1/2 spaanse peper/ of 1 theelepel sambal, frituur om in te bakken, 1 kleine ui fijn gesneden, 1 teentje knoflook, 100 gr gare kipfilet, 1 wortel julienne gesneden, 1 prei julienne gesneden, 25 gr taugvellen voor miniloempia's (toko), 1 eieren, 1 eetlepel melk, zout en peper, vermicelli, klein beetje bloem en water (om de loempiavellen dicht te plakken)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 winterwortel of 125 gr worteltjes, 1 rode/groene paprika, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 ei, 3 eetl paneermeel, zout en peper, 400 gr rundergehakt, 1 pak loempiavellen, 2 eetl zonnebloemolie, eiwit van ei losgeklopt, frituur of zonnebloem olie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een verjaardagsfeestje? Verras je gasten eens met dit heerlijke borrelhapje. Dit is weer eens iets anders dan de eeuwige bitterballen of knakworstjes. Echt smullen!! En je hebt er geen frituurpan voor nodig!

INGREDIENTEN

1 groene spaanse peper; 1,25 dl. plantaardige olie; 1 kleine ui, gesnipperd; 1 teentje knoflook, uitgeperst; 100 gr. gare kipfilet; 1 worteltje (als lucifertjes gesneden); 1 bosuitje in dunne ringetjes; 1 kleine rode paprika zonder zaadlijsten en ook als lucifertjes gesneden; 25 gr. tauge; 1 El. sesam olie; 4 grote bladen filodeeg; losgeklopt eiwit; sojasaus om erbij te serveren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2007
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 kleine winterwortel grof geraspt of fijngesneden, * 1 rode of groene paprika zonder zaad gehakt, * 2 teentjes knoflook gehakt, * 1 rode peper zonder zaad gehakt, * 1 ei, * 3 eetl paneermeel, * naar smaak zout en versgemalen peper, * 400 gr rundergehakt, * 1 pak filodeeg ontdooid, * 2 eetl zonnebloemolie, * 1 eiwit van 1 ei losgeklopt, * naar behoefte frituurolie, voor de tomatensaus:, * 400 gr tomatenblokjes op sap, * 1 teentje knoflook geperst, * 1 theel sambal oelek,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2011
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

18oo gram, groot blik bamnoescheuten: afgespoeld, 2 uien gesnippers, 3 knoflooktenen gesnipperd, 3oo gr kipfilet in kleine reepjes, 1 prei klein gesneden, 1 bouillonblokje verkruimeld, 1 blok tahoe in kleine blokjes, 1 spitskool klein gesneden, 3 wortels, julienne gesneden, 2 tl witte peper, 3 el suiker, 250 gr tauge, zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Lekker bij nassi

INGREDIENTEN

1 groene spaanse peper, 1 1/2 dl. plantaardige olie, 1 kleine ui gesnipperd, 1 teentje knoflook uit de pers, 100 gr. gare kipfilet, 1 worteltje julienne gsneden, 1 bosuitje in dunne ringen, 1 kleine rode paprika julienne gesneden, 25 gr. tauge, 1 eetl. sesamolie, 4 grote bladen filodeeg, 1 eiwit losgeklopt.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Twee waanzinnig lekkere verse pittige top dipsauzen om van alles in te dippen zoals mini loempia- frikandelletjes, rauwkost, zoutjes of kip nuggets. Geen hele grote porties maar bijzonder lekker. Ook uiterst geschikt bij gourmet of barbecue.

INGREDIENTEN

Verse gember-limoen mayonaise, , 2 eierdooiers, 1 tl Dyon mosterd, snufje zeezout, 250 ml druivenpitolie, 1 biologische limoen, 20 gr verse gember, , Eieren scheiden, de dooiers mengen met de mosterd en een snufje zout in een kom en door elkaar roeren met de garde. Heel langzaam de olie toevoegen (niet alles tegelijk) en zolang roeren tot een dikke mayonaise ontstaat. Gemberwortel schillen en fijn raspen, schil (zest) van de limoen af raspen, limoen halveren en sap uitpersen. Dit allemaal door de mayonaise roeren, proeven, eventueel nazouten. Tip: Wil je de mayonaise wat slanker hebben, klein scheutje magere yoghurt erdoor roeren., , Verse pittige chilisaus, , 2 flinke verse tros tomaten, half tot hele rode chilipeper, 2 teentjes knoflook, 2 el tomatenpuree, halve tl suiker, 2 - 3 el limoensap, 4 takjes koriander, zeezout, , De witte delen uit de kern van de tomaten snijden en in grove stukken snijden. Samen met de rode peper (voor super pittig zaadjes laten zitten), knoflook, suiker, limoensap, snufje zeezout, tomatenpuree en koriandergroen in de keukenmachine doen en fijn malen tot de gewenste dikte van de saus en klaar is klara. Beide verse sausjes zijn afgedekt in de koelkast enkele dagen houdbaar. Er zal weinig overblijven want je likt je vingers erbij af.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2017
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gram komijnekaas, 150 gram graskaas, 3 kleine rode pepertjes (tjabeh rawit), 3 teentjes geperste knoflook, 8 grote gamba`s, 1 lenteui, 1 eetlepel zoetzure Japanse gember, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel azijn, 1/2 eetlepel sambal oelek, 1 theelepel suiker, 1/2 liter zonnebloemolie, Peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gram komijnekaas, 150 gram graskaas, 3 kleine rode pepertjes (tjabeh rawit), 3 teentjes geperste knoflook, 8 grote gamba`s, 1 lenteui, 1 eetlepel zoetzure Japanse gember, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel azijn, 1/2 eetlepel sambal oelek, 1 theelepel suiker, 1/2 liter zonnebloemolie, Peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top