1. Home
  2. Recepten
  3. Mihoen Singapore

Mihoen singapore recepten (17) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mihoen Singapore

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie Gember Knoflook Zwarte peper Sambal Soyasaus of ketjap Citroensap 250 gram kipfilet of mager varkensvlees Ui Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder Trassi 100 g ham in reepjes of handje garnalen 1 rode paprika (in reepjes gesneden) 1 bakje champignons in plakjes 1 prei in dunne ringen gesneden 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten

Voorbereiding

Breng een pan met ruim water (2 liter per 250 gram) aan de kook en voeg eventueel zout naar smaak toe. Doe de eiermie in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Trek na 1 minuut de mie los met 2 vorken. Laat de mie nog 4 minuten onder af en toe roeren gaar koken. Giet de mie af en spoel na met koud water. Laat uitlekken in een zeef of vergiet. De eiermie is nu klaar om op te dienen of om mee te wokken.

Bereidingswijze

Hak gember, knoflook, zwarte peper, citroensap, sambal, wat olie en wat soyasaus fijn. Meng eventueel wat extra olie door de marinade en doe deze in een schaal. Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe, roer het goed om. Laat de marinade 15 minuten intrekken. Verwarm een wok zonder olie. Hak de ui, knoflook en gember fijn. Bak dit aan en voeg kerriepoeder, kurkuma, trassi en chilipoeder toe. Roerbak de gemarineerde kipfilet en ham totdat het gaar en bruin is. Voeg paprika, prei en de champignons toe en roerbak het 1 minuut mee. Er komt vocht vrij van de verse groenten. Voeg hieraan de groenten toe en roerbak deze circa 3 minuten op hoog vuur mee,laat het vocht verdampen. Voeg de Mihoen toe en warm het geheel goed door op matig vuur.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mihoen Singapore

INGREDIENTEN

* 250 g mihoen, * 1 rode peper, * 2 cm gemberwortel, * 1 teentje knoflook, * 2 rode paprika`s, * 1 prei, * rijstolie, * 2 tl kurkuma, * 2 tl kerriepoeder, * 125 g taugé, * 250 g jumbo garnalen, * 125 g hamreepjes, * 4 eieren,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mihoen Singapore

Ik vind de meeste kant en klare boemboe erg chemisch smaken en niet lekker, de kruiden voor deze mihoenschotel maak je zelf.

INGREDIENTEN

250 g mihoen, 1 rode peper, 2 cm gemberwortel, 1 teentje knoflook, 2 rode paprika's, 1 prei, rijstolie, 2 tl kurkuma, 2 tl kerriepoeder, 125 g taugé, 250 g jumbo garnalen, 125 g hamreepjes, 4 eieren,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mihoen Singapore

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

Mihoen, 1 stukje gemberwortel, 1 groene paprika, 100 gr achterham, sjalotjes, 100 gr garnalen, tauge, 1 omelet, 1 lente-uitje, 1 tl suiker, zout, 1 scheut sesamolie, 1 scheut sojasaus, 1 scheut rijstwijn,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mihoen Singapore

Gerecht uit de Chinese keuken

INGREDIENTEN

150 gram mihoen, 100 gram ham, 100 gram Hollandse of Noorse garnalen, 100 gram champignons, 100 gram tauge, plakje verse gember, 1 ui, 1 groene paprika, 1 Spaanse peper, 2 lente-uien of stukje prei, sesamolie, pale medium dry sherry, olie, 1 ei, suiker, kerriepoeder, zout en peper,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

SINGAPORE MIHOEN

INGREDIENTEN

, , < 150 g mihoen, , < 100 g ham, , < 100 g Hollandse of Noorse garnalen, , < 100 g champignons, , < 100 g taogeh, , < plakje verse gember, , < 1 ui, , < 1 spaanse peper, , < 2 lente-uien of stukje prei, , < sesamolie, , < sojasaus, , < pale medium dry sherry, , < olie, , < 1 ei, , < suiker, , < kerriepoeder, , < zout, , < peper

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

mihoen singapore

Ben dol op singapore mihoen

INGREDIENTEN

Mihoen, 1stukje gember, 1 groene paprika, 100gr achterham, sjalotten, 100gr garnalen, tauge, 1omelet, 1lente ui, 1tl suiker, champignons, zout, 1scheutje sesamolie, scheutje sojasaus, scheut rijstewijn

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Singapore Mihoen

INGREDIENTEN

150 gr. mihoen.100 gr. ham.100 gr. hollandse of noorse garnalen.100 gr. champions.100 gr. tauge`.plakje verse gember.1 ui.1 groene paprika.1 spaanse peper.2 lente-uien of stukje prei.sesamolie.sojasaus.pale medium dry sherry.olie.1 ei.suiker.kerriepoeder.zout en peper.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mihoen Singapore

Dit is zoals ik het maak. De ingrediënten zijn richtlijnen die kun je aanpassen aan je eigen smaak.

INGREDIENTEN

250 gram mihoen, gember 2 cm groot, 6 teentjes knoflook, 1 rode peper, 2 tl kurkuma, 2 tl kerrie poeder, 1/2 bouilionblokje, `n beetje vi-tsin, 1 prei, 2 rode paprika, 125 gram tauge, 250 gram gamba`s, 125 gram hamblokjes, Rijstolie, 4 Eieren

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  20-30 min.

Mihoen Singapore van Rudolf

Gezien op 24 kitchen

INGREDIENTEN

250 g mihoen, 1 rode peper, 2 cm gemberwortel, 1 teentje knoflook, 2 rode paprika's, 1 prei, rijstolie, 2 tl kurkuma, 2 tl kerriepoeder, 125 g taugé, 250 g jumbo garnalen, 125 g hamreepjes, 4 eieren

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mihoen ′Singapore′ met garnalen, ham en

Lekker pittig, goedgevuld wokgerecht uit de Indonesische keuken. Nu 2x gemaakt en elke keer was de wok weer leeg. Veel lekkerder dan wanneer je hem/haar/het afhaalt!!!!!!

INGREDIENTEN

250 gr mihoen (voorgeweld, zie verpakking hoe..), 1 Spaans pepertje (ragfijn gesneden, de zaadjes verwijderen), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), stukje gemberwortel (ca 2 cm, geraspt of heel fijngesneden), 2 rode paprika′s (in blokjes), 1 prei (in halve of hele ringetjes, is naar eigen smaak), 2 el arachide-olie of rijstolie, 1 el kurkuma, 1 el kerriepoeder (mild of pikant is naar smaak, ik gebruikte de pikante variant), 1 bakje tauge, 250 gr jumbogarnalen (of meer als je dat lekker vind...), 125 gr hamreepjes, 4 eieren, peper en zout, evt sambal, gebakken uitjes, geroosterde kokos etc.... wat je maar lekker vind natuurlijk!

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Singapore gebakken Mihoen

Erg pittig en lekker gerecht

INGREDIENTEN

-400 g mihoen, -2 tenen knoflook (geperst), -1 1/2 th lepel gemalen koreander, -1 1/2 th lepel koenjitpoeder, -archide olie, -8 geweekte (gedroogde Chinese paddestoelen), -100 g gepelde verse steurgarnalen, -125 g witvis filet, -2 uien (gesnipperd), -4 rode pepers, -zout, -125 g tauge, -2 eieren (losgeklopt), -3 lente uien (gehakt), -takje verse koreander

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken mihoen uit Singapore

Wie voor dit heerlijk roerbak gerecht niet aan gedroogde Chinese paddestoelen en garnalen kan komen, gebruikt een grotere portie verse.

INGREDIENTEN

-6 gedroogde Chinese paddestoelen, -1 volle el gedroogde Chinese garnalen, -100 g mihoen, -2 el arachide olie, -1 ui (fijn gesnipperd), -2 dikke plakken doorregen rookspek (klein gehakt), -2 th lepels vers gehakte gemberwortel, -1 grote teen knoflook (gesnipperd), -1,5 th lepel madraskerrie poeder, -1 th lepel zout, -50 g gebraden kip of varkensvlees (klein gesneden), -50 g gepelde garnalen (in 3 gesneden), -4 bosuitjes (het licht gekleurede deel en het groene deel in ringetjes snijden), -1,5 el sojasaus (liefst Japanse), -2 el weekvocht van de paddestoelen, -2 el droge sherry

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensspek met mihoen (Singapore)

Bereidingstijd: ca, 1 uur - ca. 640 kcal per portie - Serveren met een glas mineraalwater

INGREDIENTEN

125 g mihoen - 125 g mager varkensspek zonder zwoerd - 1 1/2 EL olie - 125 g aardappelen, in dobbelsteentjes - 1 ui, in dunne ringen - 1 fijngesneden teentje knoflook - 1 EL sojasaus - wat versgemalen zwarte peper - 1/2 TL zout - 1 1/2 TL bruine suiker

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mihoen speciaal

Roerbakgerecht uit Singapore met mihoen en verse groenten

INGREDIENTEN

1 pakje mihoen van Conimex, 250 gr. conimex mihoen, 200 gr. ongezouten varkensvlees, 100 gr. hamreepjes, 250 gr. champignons, 1 rode paprika, 1 prei, wokolie

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pikante Miesoep Met Garnalen.

INGREDIENTEN

Komt uit Singapore., Hoofdgerecht voor 4 personen., , 1 kleine komkommer, 1 el arachideolie of plantaardige olie, 1 grote ui, gesnipperd, 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt, 3 tl verse gember, gekneusd, ?-2 tl rode chilipepers, fijngesneden, of sambal oelek, 1 el gezouten, gele sojabonen, fijngehakt, 1 ? el donkere sojasaus, 1 ? el lichte sojasaus, 1,25 liter kippenfond, 16 grote, verse garnalen, gepeld, zonder darm en kop, 200 gram mihoen, 3-4 minuten geweld in kokend water, 2 eieren, losgeklopt ( eventueel ), 85 gram verse tauge, afgespoeld en uitgelekt, 3 kleine bosuitjes, fijngesneden, 1 kleine rode chilipeper, zonder zaadjes, in reepjes.,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bami goreng met braadhaan

Lekkere pitige mihoen met braadhaan.

INGREDIENTEN

125 Gram noodles. 3 lente uitjes, 3 EL Ketjap manis, 3 EL chillibonensaus, 1 TL suiker, 2 TL ketoembar, 2 TL Djahe, 2 TL Laos, 1 duits braadhaantje uit de diepvries bij de supermarkt van 1KG, 1 EL arachide olie, 3 rawits.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste mihoen singapore recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top