Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mihoen goreng recepten (32) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gebakken mihoen

INGREDIENTEN

1 groot pak mihoen, 4 kippepoten, zout, peper, paprikapoeder, olie, 1 pond mager varkensvlees, 1 kleine prei, 1/2 bosje selderij, 5 teentjes knoflook, 1 plakje djahe, 3 eetl. ketjap, 2 bouillontabletten, 1 theel. azijn, 2 dl. heet water, 4 eetl. gefruite uitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mihoen Goreng(gebakken Mihoen)

INGREDIENTEN

250 a 300 g, Mihoen, 200 a 250 g, Borstfilets van kip, 100 g, gekookte ham,indikke plakken, 3 eetl. (arachide)olie, Zout, Peper, 1 theel. laos, 1 theel. ketoembar, 1 theel. djahe, ? theel. djintan, 1 mespuntje knoflookpoeder, 1 mespuntje ve-tsin, 300 g, gemengde groente (bijvoorbeeld.Chinese of wittekool,worteltjes,tauge,broccoli,prei), 75 g, champignons,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram magere varkenslappen, 1/2 a 3/4 dl slaolie, 2 middelgrote uien, 3 a 4 teentjes knoflook, 1 middelgrote prei, 1 bosje selderie, 100 gram garnalen, 500 gram mihoen, 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels Chinese ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Mihoen

INGREDIENTEN

* 250 a 300 gram mihoen, * 200 a 250 gram borstfilet van een kip, * 100 Gram gekookte ham in plakken, * 3 eetl olie, * zout, * peper, * 1 theel laos, * 1 theel ketoembar, * 1 theel djahe, * 1/2 theel djintan, * 1 mespuntje knoflookpoeder, * 1 mespuntje ve-tsin, * 300 gram gemengde groenten ( chinese), * 75 gram champions,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

: 500 gram mihoen, 350 gram varkensvlees of kip, 150 gram gepelde garnalen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 prei, ketjap, peper en zout, reuzel of plantaardige olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram mihoen, 350 gram varkensvlees of kip, 150 gram gepelde garnalen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 prei, ketjap, peper en zout, reuzel of plantaardige olie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 a 300 gram mihoen * 200 a 250 gram kipfilet * 100 Gram gekookte ham in plakken * 3 el olie * zout * peper * 1 theel laos * 1 theel ketoembar * 1 theel djahe * 1/2 theel djintan * 1 mespuntje knoflookpoeder * 1 mespuntje ve-tsin * 300 gram gemengde chinese groenten * 75 gram champions

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

250 a 300 gram mihoen, 200 a 250 gram borstfilets van kip, 100 gram gekookte ham, in dikke plakken, 3 eetlepels (arachide) olie, zout, peper, 1 theelepel Laos, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djabe, ? theelepel djintan, 1 mespuntje knoflookpoeder, 1 mespuntje ve-tsin, 300 gram gemengde groenten, 75 gram champignons, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Mihoen

INGREDIENTEN

, , < 250 g magere varkenslappen, , < ? dl slaolie, , < 2 middelgrote uien, , < 4 teentjes knoflook, , < 1 middelgrote prei, , < 1 bosje selderij, , < 100 g garnalen, , < 500 g mihoen, , < 3 el ketjap manis, , < 2 el chinese ketjap, , < 1 tl ve-tjin of Aromat, , < zout, , < peper, , Garnering:, , < 4 a 5 eieren voor spiegeleieren, , < beetje margarine, , < 200 g gesneden ham, , < gebakken uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 a 5 personen van "moesje2"

INGREDIENTEN

Per persoon rekent u op ongeveer 100 gram rauwe mihoen, 250 gram magere varkenslappen, 1/2 a 3/4 dl slaolie, 2 middelgrote uien, 3 a 4 teentjes knoflook, 1 middelgrote prei, 1 bosje selderie, 100 gram garnalen, 500 gram mihoen, 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels Chinese ketjap, Boemboes:, 1 theelepel vetjin, zout en peper naar smaak, , , Garnering:, 4 a 5 eieren voor spiegeleieren, een beetje margarine, 200 gram gesneden ham, gefruite uitjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak eiermie., 1 dubbele in reepjes gesneden kipfilet., duo pak spekreepjes., 1 bamigoreng mix van Toko Lien, 1 fijn gesneden ui., 1 gesneden prei., 3 geperste teentjes knoflook., 1/2 fijgesneden rode peper., 1 theelepel sambal trassi., 1 theelepel fijgesneden trassi (van blokje), 1 theelepel laos (peper), 1 gebakken omelet in reepjes gesneden.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Smaakt echt heel goed!!

INGREDIENTEN

1 zakje kruidenmix voor bami(Conimex) - 400 g mihoen- 3 preien- 1 theelepel geraspte citroenschil- 300 g ham- maisolie of olijfolie- 4 el ketjap manis- sambal oelek.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mihun, Mifang... allemaal namen voor de heerlijke mihoen zoals wij hem/haar kennen... Dit is een super-recept zoals je het meeneemt van een goed afhaaladres, maar dan lekkerder!!!

INGREDIENTEN

500 gr mihoen (voorgeweld zoals op de verpakking staat), 200 gr kipfilet (in hele fijne blokjes), 200 gr roze garnalen, 3 sjalotjes (gesnipperd), 4 teentjes knoflook (in plakjes), 1 stang prei (in dunne ringetjes), 1/2 witte kool (in dunne reepjes), 150 gr peultjes (gehalveerd in de lengte), 1 bosje bladselderij (fijngesneden), 2 el ketjap manis, 1 dl wokolie, (versgemalen) p&z

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Met tofu en sherry, past ook in de 'goedkoop,makkelijk en snel'categorie.

INGREDIENTEN

Pak miehoen(250 gr.),1/2 pak tofu naturel, bamipakket,zakje kruiden-groentenmix voor bahmi goreng, 1/2 doosje chamignons,peper,ketjap,sherry, en een flinke teen knoflook om het nog lekkerder te maken.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Weer eens wat anders.

INGREDIENTEN

Voor de mie:, - 400 gr. dunne eiermie (mihoen);, - 100 gr. gepelde garnalen;, - 125 gr. kipfilet in reepjes;, - 125 gr. varkenshaas in reepjes;, - 125 gr. Chinese kool, gewassen, in reepjes;, - 3 lente-uitjes, in de lengte doorgesneden, in stukjes van 2 cm;, - 2 rode uien, in halve ringen;, - 4 teentjes knoflook, geperst;, - 2 tl geraspte gemberwortel;, - Sambal naar smaak;, - 2 el ketjap manis;, - 1 tl suiker;, - Peper, zout ., , Voor de visballetjes:, - 500 gr. kabeljauwfilet zonder graat;, - 2 kleine sjalotjes, gehakt;, - 2 eieren, losgeklopt;, - 2 takjes verse tijm, gerist, of 2 el gedroogde tijm;, - 1 laurierblad;, - 1 tl gekneusde witte peperkorrels;, - 2 el gehakte peterselie;, - ? tl cayennepoeder;, - 1 tl gemalen komijn (djinten);, - 1 tl geraspte gember;, - 1 tl saffraanpoeder;, - 1 klein uitje, fijngehakt;, - 1 el gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere pitige mihoen met braadhaan.

INGREDIENTEN

125 Gram noodles. 3 lente uitjes, 3 EL Ketjap manis, 3 EL chillibonensaus, 1 TL suiker, 2 TL ketoembar, 2 TL Djahe, 2 TL Laos, 1 duits braadhaantje uit de diepvries bij de supermarkt van 1KG, 1 EL arachide olie, 3 rawits.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke Indonesische maaltijdsoep met kip, een soeprecept uit Indonesië. Soepen zoals wij ze kennen en vooral de heldere soepen, hebben in westerse menu`s de functie van eetlustopwekkers. In Azië werden soepen doorgaans als een onderdeel bij een complete maaltijd opgediend. Tegenwoordig dient men ook in veel Aziatische landen de soepen voor de hoofdgerechten op. Op het recept van Soto Ajam bestaan vele varianten. U kunt eventueel 100 gram verse, gepelde garnalen vlak voor het opdienen aan de soep toevoegen. De witte kool kan worden vervangen door Chinese kool, Japanse stengelui of ijsbergsla.

INGREDIENTEN

1,5 eetlepel arachideolie, 2 grote uien (gesnipperd), 2 à 3 kemirienoten (geraspt), 1,5 theelepel koenjit (gemalen geelwortel/kurkuma), 0,5 theelepel ketoembar (gemalen koriander(zaad)), 1 schijfje trassie (garnalenextract), 1 kilogram kipbraadstukken zonder bot, o,5 theelepel knoflookpoeder, 1 mespunt serehpoeder (gemalen citroengras), 12 takjes bladselderij, 1 dunne prei, 100 gram witte kool, 35 à 40 gram mihoen (conimex), 3 grote gekookte aardappelen, 4 à 5 hard gekookte eieren, 4 à 5 eetlepels gebakken uitjes (bawang goreng), zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Een heerlijke soep!!

INGREDIENTEN

1 zakje boemboe voor nasi goreng, een bamipakket (of los prei, wortel, kool, tauge, een spaans pepertje, of een flinke schep sambal, en wat tomaten), 1 pakje chinese tomatensoep, Halve pot pindakaas, 3 ons kipfilet, mihoen(gebruiken als vermicelli), Ketjap, Eventueel een tablet kippeboullion,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tomatensoep maar dan anders!!!

INGREDIENTEN

1 zakje boemboe nasi goreng, 1 bamipakket (250 g), 2 eetlepels olie, 1 pakje Chinese tomatensoep, ? pot pindakaas, 200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren), 60 g mihoen (a 250 g), 2 eetlepels ketjap manis,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepel azijn (balsamico), 1 theelepel gemberpoeder (= djahe), 2 borrelglaasje jonge jenever, 2 teentje knoflook, 1 theelepel koriander (= ketoembar), 2 eetlepel olie, 1 stuk paksoi, 1 stuk rode chilipepers klein, fijn gesneden, * 2 stuk rode ui rood, * 4 eetlepel sojasaus, * 500 g speklap aan een stuk met zwoerd, * 150 g tauge, * zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 zakje boemboe nasi goreng, 1 bamipakket (250 g), 2 el olie, 1 pakje Chinese tomatensoep, ? pot pindakaas, 200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren), 60 g mihoen, 2 el ketjap manis,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zakje boemboe nasi goreng (conimex), 1 bamipakket, 2 el. olie, 1 pakje Chinese tomatensoep (Honig), 1/2 pot pindakaas, 200 gr. gebraden kipfilet in dikke plakken, 60 gr. mihoen, 2 el. ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zakje boemboe nasi goreng *, 1 bamipakket (250 gram) *, 2 eetlepels olie *, 1 pakje Chinese tomatensoep *, ? pot pindakaas *, 200 gram gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren) *, 60 gram mihoen (a 250 gram) *, 2 eetlepels ketjap manis.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zakje boemboe nasi goreng 1 bamipakket (250 g) 2 eetlepels olie 1 pakje Chinese tomatensoep ? pot pindakaas 200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren) 60 g mihoen (a 250 g) 2 eetlepels ketjap manis

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 zakje boemboe nasi goreng, 1 bamipakket (250 g), 2 eetlepels olie, 1 pakje Chinese tomatensoep, ? pot pindakaas, 200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren), 60 g mihoen (a 250 g), 2 eetlepels ketjap manis,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Lekkere pittige gevulde soep.

INGREDIENTEN

1 zakje gedroogde boemboe nasi goreng, 1 bamipakket 250 gram, 1 rode peper, 1 grote vleestomaat, 2 el olie, 1 pakje chinese tomatensoep van honig, ? pot pindakaas, 200 gram gebraden kipfilet in dikke plakken, 60 gram mihoen, 2 el ketjap manis,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zakje boemboe nasi goreng, 1 bamipakket (250 gr), 2 eetl. olie, 1 pakje chinese tomatensoep (honig), 1/2 pot pindakaas, 200 gr gebraden kipfilee in dikke plakken, 60 gr mihoen, 2 eetl. ketjap (manis)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Sucadelappen op de wijze van mijn schoonzusje Denise die - haar eigen woorden - absoluut geen keukenprinses is en dan ook vaker niet dan wel kookt, haar vriend is meestal de fornuisman zoals ze hem noemt.. Deze sucadelapjes zijn we bij haar gaan eten en eerlijk is eerlijk: ze zijn zeker Smulweb-waardig! Probeer ze met een gerust hart, spijt ga je er niet van krijgen

INGREDIENTEN

4 sucadelapjes van ca 150gr, 50 gr boter + 2 el zonnebloemolie, 2 uien (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 1/2 Spaans pepertje (fijngesneden), 1 zakje groenten/kruidenmix voor nasi goreng (Conimex), 2 el ketjap manis, peper en zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

? snufje peper, ? snufje zout, ? 1 paksoi, ? 1 rode ui, ? 1 borrelglaasje jonge jenever, ? 1 eetlepel balsalmico-azijn, ? 1 eetlepel olie, ? 1 kleine rode peper (fijngesneden), ? 1 teentje knoflook, ? 1 theelepel gemberpoeder (djahe), ? 1 theelepel koriander (ketoembar), ? 100 g tauge, ? 2 eetlepels sojasaus, ? 300 g speklappen (aan een stuk met zwoerd)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Soto is een soep, waar een aantal bijgerechten bij geserveerd worden. Die kun je naar believen in de soep doen - niet alles door elkaar hutselen, maar juist gescheiden houden! Zo is iedere hap weer anders.

INGREDIENTEN

Een flinke soepkip, bouillontablet, Chinese sojasaus, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theel. laos (poeder of vers), 1 theel. gember/ djahe (poeder of vers), 1/2 theel. koenjit (kurkuma), 1/2 theel. koriander (ketoembar), 1 sereh stengel (moet absoluut vers zijn), soepselderij, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-2012
  •  
  •  60-120 min.

Mijn tomatensoep. Heerlijk gewoon (als je dat van jezelf mag zeggen)

INGREDIENTEN

1 pakje tomato frito, 1 pot bouillon met soepballetjes of, kippenbouillon met stukjes kip, 2 potten water, 1 a 2 uien, 1 blikje tomatenpuree, mihoen of vermicelli, 4 eetlepels azijn, 1 eetlepel ketjap manis, 1 schepje suiker, 6 theelepels nasi kruiden, tabasco, zout en peper, bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2004
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak mihoen., 1kip., 3eetlepels kecapasin., 2 eetlepels palm suiker., 9 teentjes knoflook., 2 zwarte peperkorrels.5 cm rittich., 3000ml water., 2 varkensribbetjes., 3 eetlepels nampla(vissaus)., 2 eetlepels zout., 1 eetlepel azijn., 2 korianderwortel., olie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2008
  • Thais
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top