1. Home
  2. Recepten
  3. Mifang

Mifang recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mifang Oriental, (s)mak(k)elijk eten!

De naam is misschien moeilijker dan het gerecht, maar beide is waar

INGREDIENTEN

1 pak mihoen 1 L kippenbouillon (van 2 blokjes) 2 grote kipfilets (schoongemaakt en in smalle reepjes) 4 el 5-spice kruiden 4 el zonnebloemolie 2 sjalotjes (fijngesneden) 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 400 gr roerbakgroenten 1 el pittig kerriepoeder (Madras) 1 el chilipoeder 400 gr wokgarnalen (naturel, goed droogdeppen)* 2 el lichte sojasaus 1 Spaans pepertje (in hele dunne ringetjes) fijngesneden peterselie of koriander

Voorbereiding

Wel de mihoen in de hete kippenbouillon tot ze zachter is geworden, dat duurt een minuut of 3 (kwestie van even doorroeren en dan voel je het wel..) Haal ze er dan uit en laat goed uitlekken, snij evt fijner en bewaar de bouillon voor later gebruik. Meng de kipreepjes met de 5-spice kruiden en de olie, laat even intrekken

Bereidingswijze

Verwarm de wok goed voor en roerbak hierin de gemarineerde kipreepjes met de olie tot ze beginnen te kleuren en voeg de sjalotjes, knoflook en roerbakgroentes toe. Wok een paar minuutjes maar hou knapperig! Voeg de kerrie en chilipoeder toe samen met de wokgarnalen en roerbak op redelijk hoog vuur mee en blus af met een deciliter bouillon en wok tot deze bijna verdampt is. Meng er de sojasaus met de mihoen door en schep er de peperringetjes door, warm ze goed mee en bestrooi met de fijngesneden peterselie of koriander. Selamet Makan, eet smakelijk!

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Kai Ton Mifang

Kip maaltijdsoep met tauge en mihoen eenpansgerecht

INGREDIENTEN

1 ei, 150 gr. kipfilet, peper, 2 tl. gemberpoeder, 1 kl. prei (ca. 150gr)1 kl. winterwortel (ca. 150g)1 pakje kippesoep, 25 gr. tauge, 25 gr. mihoen, 2 el. gefruite uitjes.

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Chinees
  •  20-30 min.

De echte Mihoen goreng, yummie!!!

Mihun, Mifang... allemaal namen voor de heerlijke mihoen zoals wij hem/haar kennen... Dit is een super-recept zoals je het meeneemt van een goed afhaaladres, maar dan lekkerder!!!

INGREDIENTEN

500 gr mihoen (voorgeweld zoals op de verpakking staat), 200 gr kipfilet (in hele fijne blokjes), 200 gr roze garnalen, 3 sjalotjes (gesnipperd), 4 teentjes knoflook (in plakjes), 1 stang prei (in dunne ringetjes), 1/2 witte kool (in dunne reepjes), 150 gr peultjes (gehalveerd in de lengte), 1 bosje bladselderij (fijngesneden), 2 el ketjap manis, 1 dl wokolie, (versgemalen) p&z

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
Nieuwste mifang recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top