1. Home
  2. Recepten
  3. Midye Tavasi

Midye tavasi recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Cevic Soslu Midye Tavasi

Gebakken mosselen in walnotensaus!

INGREDIENTEN

Dit hebt je er voor nodig: 2 kg mosselen * 1 kopje olijfolie * 4 teentjes knoflook * 2 uien * 2 wortelen * 1 kleine prei 8 1 laurierblad * 1 takje tijm * 3/4 l groentebouillon * 1/8 l citroensap * zout,peper * 2 kopjes bloem * olijfolie om in te bakken * 100 g walnoten * 4 sneetjes geroosterd brood zonder korst * 200 g yoghurt *

Bereidingswijze

Zo wordt het lekker: De mosselen onder koud stromend water met een borsteltje goed schoonmaken. De olijfolie in een pan verhitten en daarin de geperste teentjes knoflook fruiten. De uen pellen,de wortelen en de prei schoonmaken,wassen,in plakjes snijden,in de knoflookolie doen en kort bakken. Het laurierblad en de tijm toevoegen. De groentenbouillon en het citroensap erbij schenken en het geheel aan de kook brengen. Het vocht kruiden met peper en zout en de mosselen in gedeelten koken. De geopende mosselen uit de pan halen,goed laten uitlekken en het vlees uit de schelp halen. De mosselen door de bloem wentelen. De olijfolie in een koekepan verhitten en er de mosselen kort in bakken. Voor de saus de walnoten samen met 1/4 l mosselvocht en de uitgelekte groenten met de staafmixer pureren. Het geroosterd brood even in het mosselvocht leggen en het vervolgens door de saus mixen. De yoghurt door de saus roeren,de gebakken mosselen in een schaal leggen. De walnootsaus met peper,zout en bij de gebakken mosselen serveren...

  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Cevic Soslu Midye Tavasi

Gebakken mosselen in walnootsaus gemaakt door m'n Turkse vriend Ugur

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 kopje olijfolie, 4 teentjes knoflook, 2 uien, 2 wortelen, 1 kleine prei, laurierblad, 3/4 ltr groentebouillon, 1/8 ltr citroensap, zout en peper, 2 kopjes bloem, olijfolie om in te bakken, 100 gr walnoten, 4 sneetjes geroosterd brood (onder korst), 200 gr yoghurt

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste midye tavasi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top