1. Home
  2. Recepten
  3. Mezze

Mezze recepten (101) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mezze

Kruidig gemarineerde geitenkaas

INGREDIENTEN

Ca 200 gr fetakaas, 1 theel. zwarte peprkorrels, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 2 takjes oregano, 5 gr. verse koreander, 1 citroen, 150 gr zwarte olijven zonder pit, 2 dl olijfolie.

Voorbereiding

Kaas in kleine blokjes snijden, Perperkorrels kneuzen, knoflook in dunne plakjes snijden, Verwijder de zaadjes uit de roden pepr en snijd ze in kleine stukjes, Oreganoblaadjes van takjes nemen, Koriander fijnknippen. Citroen wassen en de kapjes eraf snijden, snijd de citroen in dunne plakken en deze in vieren. Olijven laten uitlekken.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten dooreen en laat afgedekt in de koelkast (af en toe omscheppen) minstens 2 uur staan.

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Mezze

Mezze zijn kleine hapjes die in het hele MIdden-Oosten worden gegeten,of het nu bij een glaasje limonade,muntthee of anijslikeur is. Een simpele samenstelling kan bestaan uit schaaltjes olijven,zonnebloempitten,gevulde druivenbladeren, stukjes vis of een minispiesje met vlees.

INGREDIENTEN

Naar keuze

  • Arabisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Arabisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Mezze

Hummus (vegetarisch borrelhapje)

INGREDIENTEN

5 eetl. sesamzaad, 2 teentjes knoflook, 1 blikje kikkererwten, 1 eetl. (liefst griekse) yoghurt, 2 eetl. olijfolie, 3 eetl. citroensap, zout, versgemalen peper, mespunt suiker, cayennepeper, paprikapoeder, 2 eetl. fijngehakte peterselie.

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Mezze

Met geitenkaas en notenmix (vegetarisch)

INGREDIENTEN

2 eetl. hazelnoten, 2 eetl. sesamzaad, 4 voorgebakken schoarmabroodjes, 150 gr verse geitenkaas in 2 plakken, 2 theel. vloeibare honing, 1 theel. gemalen koriander(ketoembar), 1 theel. gedroogde munt, zout.

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

mezze

INGREDIENTEN

Aubergine

  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mezze: Tabouleh

Mezze

INGREDIENTEN

200 gram fijne bulgur (couscous), 2 sjalotjes, 2 rode uien, 1 bosje peterselie, 1 bosje munt, olijfolie, sap van 1 halve citroen, 3 vleestomaten, ontveld, 2 groene paprika`s, 1 komkommer, Romaanse sla, Zeezout, Versgemalen zwarte peper

  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mezze: Hummus

Mezze

INGREDIENTEN

4 eetlepels sesamzaadjes, 4 deciliter olijfolie, 1 teentje knoflook, bosje peterselie, 250 gram gare kikkererwten, sap van een citroen, zout, cayennepeper, 2 eetlepels komijn, theelepel paprikapoeder

  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Mezze: Kibbeh

Mezze

INGREDIENTEN

2 kopjes fijne burgul (couscous), 500 gram lamsgehakt, 1 middelgrote (rode) ui, gesnipperd, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen piment, 1 theelepel kaneel, snufje chilipoeder, glas water, , Vulling, 200 gram lams- of rundergehakt, 1 eetlepel olijfolie, 1 middelgrote uit, gesnipperd, 1 eetlepel pijnboompitjes, 1 theelepel gemalen piment, Zout en versgemalen peper

  • Arabisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Arabisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Mezze: Fattoush

Mezze

INGREDIENTEN

1 komkommer, 4 tomaten, 2 lente-uitjes, 4 takjes koriander, 2 teentjes knoflook, 5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, theelepel munt, zout, versgemalen peper, 2 pitabroodjes

  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Griekse Mezze

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Grieks
  •  30-60 min.

Griekse Mezze

  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Grieks
  •  60-120 min.

Mezze (vegetarisch)

Haloumi met oregano en meloen

INGREDIENTEN

2 1/2 eetl. olijfolie, 150 gr haloumi(kaas), 2 schoarmabroodjes, 2 takjes oregano, paprikapoeder, 1/2 limoen.

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Mezze: Turkse Gevulde Eieren

Mezze

INGREDIENTEN

10 eieren, bosje peterselie, 50 gram witte, Turkse schapenkaas, paprikapoeder, olijfolie voor het bakken

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Turks
  •  10-20 min.

Mezze: tuinbonen met feta en tomaat

INGREDIENTEN

150-200 gram gedopte tuinbonen, 2 trostomaten, 1 of 2 teentje(s) knoflook, 0,5 theelepel dille, 75 gram geitenfeta, peper en zout, olijfolie

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2012
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mezze met rode paprika en feta kaas

Een heerlijk smeerseltje uit de Grieks-Turkse keuken. Is minsten een week houdbaar in de koelkast. Lekker op toast of brood.

INGREDIENTEN

1 rode paprika - olijfolie om te fruiten - chili-of cayennepeper - 300 gram feta kaas

  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Grieks
  •  10-20 min.

Mezze: Wortel - yoghurt dip (havuclu haydari)

Een heerlijk zoetige dip voor brood. Klaar in een handomdraai.

INGREDIENTEN

2 wortels (bospeen), 100-200 ml turkse yoghurt, 0,5 theelepel komijnpoeder, 1 teen knoflook, peper en zout, 0,5 theelepel gedroogde peper vlokken (pul biberi), peper en zout, olijfolie

  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2012
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spinazie met rijst en pijnboompitten

Dit is een verrukkelijke combinatie van klassieke Egyptische ingrediënten. Spinazie speelt de hoofdrol, maar ook voor de rijst is een mooie rol weggelegd. U kunt dit gerecht als hoofdgerecht serveren, als bijgerecht bij vlees of vis, of als onderdeel van mezze.

INGREDIENTEN

6 eetlepels olijfolie, 2 grote tenen knoflook in dunne plakjes, een flinke snuf chilipoeder, 500 gr verse spinazie, gewassen en uitgelekt, 6 eetlepels langkorrelrijst, het sap van 1 1/2-2 citroenen, zeezout, versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels pijnboompitten

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2009
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Chtipiti

Chtipiti is een heerlijke pikante kaasspread. Wanneer u deze mezze maakt heeft u gegarandeerd succes. Het is gemakkelijk (van te voren) te maken en weer eens iets heel anders. Chtipiti komt oorspronkelijk uit het noorden van Griekenland, maar kom je tegenwoordig in geheel Griekenland tegen in verschillende variaties. Hier het recept van mijn favoriete Chtipiti.

INGREDIENTEN

, , 200 g Griekse fetakaas (bijvoorbeeld Dodoni), , , 2 teentjes knoflook, fijngehakt, , 2 volle theelepels oregano, , 1 klein gedroogd spaans pepertje, fijngehakt (te vervangen door 1 theelepel chilivlokken of mespunt cayennepeper), , 1 theelepel poedersuiker, , 4 eetlepels olijfolie, liefst extra vierge, , 2 eetlepels citroensap, , 2 eetlepels creme fraiche (slagroom kan ook), , versgemalen zwarte peper, , , , Aan de slag, Prak de fetakaas fijn met een vork. Meng er de knoflook, oregano, spaanse peper, suiker en olijfolie door. Doe dit mengsel in de keukenmachine, maar hou ongeveer 2 eetlepels achter welke je aan het eind toevoegt aan de uiteindelijke spread, wat een leuk effekt geeft (als je geen keukenmachine hebt, doe je het mengsel in een kom welke ruim genoeg is om goed te kunnen roeren). Doe nu het citroensap en de creme fraiche erbij en pureer het tot een bijna gladde spread (als je geen keukenmachine hebt doe je dit met een vork). Meng het met de achtergebleven Chtipiti, maak op smaak met versgemalen zwarte peper en klaar is uw Chtipiti., Heerlijk met donker (geroosterd) brood, turks brood of als dip voor rauwe groenten, zoals paprika, wortel en komkommer. Erg lekker hierbij is een glas Mavrodaphne, een soort Griekse port, van oorsprong een dessertwijn, echter ook heerlijk als begeleider van hapjes en als aperitief. Smullen maar!, , , , , , ,

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Grieks
  •  0-10 min.

Penne met broccoli en ricotta

Een lekker vegetarisch recept !

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 80 g sjalotten, 400 g broccoli, zout, 25 g gedroogde tomaten, een convenant rucola, 50 g Parmezaanse kaas, 320 g mezze penne rigate, 3 El olijfolie, 2 el amandelen, peper, 100 g ricotta, nootmuskaat

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2011
  •  
  •  30-60 min.

Pastasalade met Hollandse garnalen

Hollandse garnalen verwerken in een Italiaanse pastasalade zal voor veel Italianen een openbaring zijn. De Hollandse garnalen zijn onbetwist de lekkerste garnalen die er zijn en juist in een salade met een kleine pastasoort komen ze bijzonder goed tot hun recht.

INGREDIENTEN

Maaltijdsalade voor 3 - 4 personen, 250 gram kleine Italiaanse pastasoort, zoals mezze penne rigate (Grand'Italia), (zee)zout, 1 eetlepel olijfolie, 250 gram gepelde Hollandse garnalen, 100 gram waterkers, 1/2 komkommer, 2 bosuitjes, met veel fris groen, gesnipperd, 3 grote rijpe Italiaanse tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden, 5 eetl. mayonaise, bijvoorkeur bereid met olijfolie, 2 eetl. tomatenketchup, 1 1/2 eetl. fijngesneden verse dille eventueel enkele toeven verse dille

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Rigatoni met rundvlees

Energie 650 kcal- Eiwit 30 g- Vet 32 g- Koolhydraten 61 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

300 g runderriblappen, 300 ml rode wijn (bijv. Montepulciano dAbruzzo), 3 tenen knoflook, fijngesneden, 2 tl gedroogde salie, 2 tl gedroogde rozemarijn, 3 uien, gesnipperd, 4 el olijfolie, 1 pakje pancetta (Italiaanse bacon, 90 g), 500 g winterpeen, in kleine blokjes, 3 stengels bleekselderij, in plakjes, 200 ml runderbouillon (van tablet), 300 g pasta mezze rigatoni (zak 500 g),

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-01-2011
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Duizen en 1 hapjes deel 1

Gerechtjes voor de mezze tafel. Mezze is een specialiteit uit het Midden Oosten, vergelijk het met de tapas uit Andalusie of de mezethes uit Griekenland

INGREDIENTEN

Ingredienten Hummus:, 150 g gedroogde kikkererwten, (of 300 g uit blik), 1 dl Tahina (sesampasta), 3 tenen look, sap van 1 Citroen, 5 eetl. olijfolie, 1 tl komijn, VOOR DE GARNERING, fijngehakte peterselie, paar gekookte kikkererwten, cayennepeper, 1/2 tl zout, , ingredienten Rijstballetjes met garnalen:, 250 g gepelde grijze garnalen, 150 g gebroken rijst1 ui, paar takjes dille, peper en zout, , ingredienten Courgettekoeken:, 400 g courgette, 150 g geitenkaas of feta, 2 bosuitjes, 1 bosje bladpeterselie, 70 g bloem, 1 tl.. bakpoeder, 2 eieren, zout en peper, , ingredienten Marokkaanse aardappelkoeken:, 750 g stevige aardappelen, 3 eieren, 1 ui, 1/2 bosje koriander, 1/2 bosje peterselie, teentje knoflook, mespunt komijn, mespunt saffraan, peper en zout, bloem, neutrale olijfolie, , ingredienten Marokkaanse gazpachosalade, 2 komkommers, 5 tomaten, 1/2 bosje koriander, 1 citroen, 1 eetl. tijm, 1/2 koffiel. zout, 1/2 koffiel. witte peper, 3 eetl. sojaolie of andere neutrale olie, , ingredienten Berberse Aardappelsalade:, 700 g bloemige aardappelen, 1 rode ui, 200 ml olijfolie, 1 1/2 tl.. komijn, witte peper en zout, , ,

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Libanese knoflookkippenvleugels

JAWANEHKippevleugels zijn enorm in trek bij de Libanezen, die ze vaak als een mezze serveren

INGREDIENTEN

12-18 kippevleugels, uiteinden verwijderd2 tl paprikapoeder1 tl gemalen komijn3-4 teentjes knoflook, uitgeperstzout en versgemalen pepersap van 1 citroen4-5 eetlepel olijfolie125 ml tahinisaus

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Puntpaprika's met Feta

Een mezze of voorgerecht geinspireerd op Griekenland.

INGREDIENTEN

4 zachtgele/groene puntpaprika's, 400gr feta kaas, 1 fijngesnipperde(rode)ui, peper uit de mole, wat oregano, olijfolie

  • Grieks Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Duizend en 1 hapjes deel 2

Gerechtje voor mezze tafel. Zie ook deel 1

INGREDIENTEN

Ingredienten Marokaanse Aubergine Puree, 1 kg mooie aubergines, 3 tomaten, 3 tenen knoflook, 1/2 bosje bladpeterselie, 1/2 bosje koriander, 1 tl. komijn, 1/4 tl. pili-pili ( poeder van gedroogde rode pepertjes), 5 eetl. olijfolie, Zout, , ingredienten Libanese hummus, met rul gebakken lamsgehakt:, 300 g hummus (zie recept duizend en 1 hapjes deel 1), 250 g lamsgehakt, 1 teentje look, 1/2 koffiel. gemalen kruidnagel, 1 eetl. olijfolie, peper en zout, paprikapoeder, , ingredienten Yoghurtdip met munt uit het Midden-Oosten:, 1/2 I yoghurt, 1 komkommer, 2 tenen knoflook, 1 bosje munt, enkel de blaadjes, paar takes dille, zout en peper, , ingredienten Marokkaanse salsasalade:, 500 g grote zoete tomaten, 1 rode ui, 1 bosje koriander, sap van een 1/2 Citroen, scheutje azijn, scheutje neutrale olijfolie, 1 groen chilipepertje, zout, olijfolie, , Ingredienten Gepofte zoete aardappel:, 4 zoete aardappelen, 120 g knoflook/peterselieboter, , , ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  •  
  •  30-60 min.

Hummus

Mezze, lekkere dip met Turks brood.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten (400g, Royal Mail), 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels yoghurt, 1,5 theelepel gemalen komijn (djinten), ca. 2 eetlepels citroensap, ca. 4 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, Turks of pitabrood

  • Turks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2012
  • Turks
  •  0-10 min.

Paprika met geitenkaas

Piperies jemistes. Een Griekse Mezze. Door deze met geitenkaas gevulde paprikas in pikante olijfolie te bewaren worden ze lekker pittig. De paprikas kunnen 2 weken in de koelkast bewaard worden en worden steeds pittiger van smaak naarmate ze langer in de olie staan. Bron: Margriet 33-2004.

INGREDIENTEN

6 lange zachte oranje paprika`s (bij AH verkrijgbaar!) - 200 gram zachte jonge geitenkaas - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - 1 eetlepel gedroogde oregano - extra vergine olijfolie - 3 gedroogde Spaanse pepertjes,

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Grieks
  •  20-30 min.

gekonfijte tomaten

Een tomatengerecht met zuiderse geur, dat ook apart als mezze kan gegeten worden

INGREDIENTEN

16 pruimtomaten, ontveld en ontpit., 2 takjes tijm., 1 takje rozemarijn., 1 takje salie., 6 gehakte knoflooktenen., 200 ml olijfolie., Peper en zout

  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-10-2001
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Hummus

Weer een gerechtje wat als onderdeel van Mezze kan dienen.Een saus waarin je met een stukje (Turks)brood kan dippen.

INGREDIENTEN

L blik kikkererwten,2 teentjes knoflook,2 eetl.yoghurt,11/2theel. komijn,2 eetl.citroensap,4eetl.olijolie,paprikapoeder.

  • Arabisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-1999
  • Arabisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Wortelpuree met komijn

Een mezze, borrelhapje uit het Midden Oosten.

INGREDIENTEN

500 gram wortels, goed gaargekookt, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), Zout en cayennepeper of harissa, 3 eetlepels zwarte olijven, 50 gram pittige feta

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Olijvensalade

Bereid deze salade liefst 24 uur voor u hem wilt serveren, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

INGREDIENTEN

1 theelepel(zee)zout3 tenen knoflook, uitgeperstsnufje chilipoeder1/2 theelepel paprikapoeder1 theelepel gemalen komijnsap van 3 citroenen6 eetlepels olijfolie400 gr zwarte en groene olijven, ontpit4 eetlepels fijngesneden peterselie

  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Griekse Bonendip

Een heerlijke mezze. De Griekse variant op Hummus. Recept uit een oude Allerhande.

INGREDIENTEN

1 blik boterbonen (400gr), ? el tahin(sesampasta) evt iets meer, 1? eetl olijfolie, peper en zout naar smaak, ? rode ui in fijne ringen, 4 ontpitte groen olijven (optioneel), ? theel citroenrasp, geroosterd sesamzaad (optioneel)

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Tzatziki

Zo maakt mijn vriendin Penelope uit Korinthe haar tzaziki. Eet hem als mezze met lekker knapperig brood.

INGREDIENTEN

2 komkommmers, 5 - 8 knoflooktenen, 300 gram dikke griekse yoghurt, 1 eetl azijn, 2 eetl olijf olie, sap van een halve citroen, 1,5 eetl vgerse peterselie, 1 theel verse dille, 1 hteel suiker, zout en peper vers uit de molen,

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Grieks
  •  30-60 min.

Halloumi met Watermeloen

Frisse Mezze (voorafje) uit Cyprus

INGREDIENTEN

1 pakje Halloumi, , 1 klein watermeloentje, , 50 gr pijnpitten, , 150 gr gemengde, , takjes verse munt

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Grieks
  •  0-10 min.

Libanese zoetzure courgette

KOUSA BI ZEITDeze gebakken salade wordt als mezze of als bijgerecht geserveerd. In deze Franse versie worden zowel wijnazijn als citroensap gebruikt, maar sap alleen geven een Arabischere smaak.

INGREDIENTEN

125 ml olijfolie1 rode ui, gesnipperd900 g courgette, gewassen, steeltjes eraf, in repen van 5 cm2 el witte wijnazijn2 el citroensap2 el zeer fijne suiker1 tl korianderzaad1 tl dillezaad1/2 tl kaneelzout en peper2 el pijnboompitten, geroosterd2 el krenten

  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2001
  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pittige feta dip (Tirokafteri)

Een heerlijke combinatie van de zoutige en scherpe van de feta en het pit van de chilipeper. Heerlijk om rauwkost of (plat)brood in te dippen en samen met wat andere kleine gerechtjes te serveren als mezze. Is ook erg lekker bij gegrilde vleesgerechten.

INGREDIENTEN

- 1 rode paprika, geroosterd, - 100 gram feta, - 2 el Griekse yoghurt, - 1 tl citroensap, - 1 tl oregano, - 1 rode chilipeper, - 1 el olijfolie, - peper en zout

  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2016
  • Grieks
  •  10-20 min.

Sigara borek

Sigaarkoekjes gevuld met geitenkaas- als voorafje; Borek is een algemene benaming voor gevulde hapjes van filodeeg, gefrituurd in olie (kunnen sigaartjes zijn maar ook driehoekjes, flapjes of pakketjes.De vulling kan ook verschillen vb. gehakt en uien) - mezze- wordt vaak als voorgerecht gekozen terwijl het eigenlijk een hapje bij een glas wijn en een gezellige babbel bedoeld is.

INGREDIENTEN

3 grote vellen filodeeg; 200 g verse geitenkaas; 1 ei; 2 eetlepels gehakte gladde peterselie; (olijf)olie om te frituren

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Turks
  •  20-30 min.

Griekse champignons

Deze mezze is zelf eenvoudig te bereiden en lukt altijd, als je maar stevige champignons en goede olijfolie gebruikt!!

INGREDIENTEN

-150 ml olijfolie, -100 ml droge witte wijn, -zout en versgemalen zwarte peper, -1 th lepel gedroogde tijm, -3 knoflooktenen (geplet), -4 eetlepels gehakte peterselie, -500 g champignons, -sap 1 citroen, -wat peterselie voor de garnering

  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Grieks
  •  10-20 min.

Baba ghanoush

Mezze: auberginepuree met sesampasta

INGREDIENTEN

3 grote aubergines, het sap van 1 citroen, cayennepeper, zout, olijfolie, , Voor de tehina:, , 1 potje sesampasta (ongeveer 100 g), 2 eetlepels sesampasta, 5 teentjes verse knoflook, witte peper en zout, scheutje room (eventueel),

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2004
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

Keftedakia

Griekse gehaktballetjes, compleet recept met variaties. Mezze of hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

500 g. gehakt (naar keuze: varkens, half om half, rund of lam); 2 middelgrote uien; 1 eetl. fijnegehakte peterselie; 1 ei ; 2 sneetjes witbrood zonder korst, gedroogde of verse munt, oregano, zout, peper, olijfolie, bloem, eventueel: kaneelpoeder, komijnpoeder, metaxa, geraspte citroenschil

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2007
  • Grieks
  •  20-30 min.

mini-pitta's gevuld met hummus

Mezze van de Middellandse Zee, voor 24 stuks

INGREDIENTEN

4 eetl sesamzaad, ca 850 gr kikkererwten, uitgelekt (blik), 6 eetl olijfolie, 6 eetl vers citroensap, 2 tenen knoflook, uitgeperst, zout, zwarte peper, 24 mini-pittabroodjes, opengesneden, , Voor de garnering, plakjes komkommer, blaadjes krulandijvie, zwarte olijven,

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
Nieuwste mezze recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top