69 garnalen recepten uit de Mexicaanse keuken

INGREDIENTEN

100 gr garnalen, 25 gr geraspte belegen kaas, 1 eetl. fijngehakte koriander, 1 eetl. citroensap, nacho tortillachips, 1 bosuitje

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2001
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Een stijlvol voorgerecht of makkelijke snack.
Gebruik wat kleinere stukjes brood voor borrelhapjes

INGREDIENTEN

* 4 sneetjes brood zonder korst, * 90 gram zachte boter, * 175 gram gekookte en gepelde garnalen, * 1/2 tl chilipoeder, * 1/4 tl paprikapoeder, * 1/2 tl komijn, * zout en peper, * waterkers om te garneren

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Als je van pittig houdt!

INGREDIENTEN

500 gr. tagliatelle, 1 el olie, 2 tenen knoflook (geperst), 2 rode chilipepers (fijngehakt), 3 lente-uitjes, in ringetjes, 750 gr. verse garnalen (gepeld en schoongemaakt), 300 gr. kant en klare salsa, 3.75 dl slagroom, 2 el. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

24 grote rauwe garnalen, 1 tl. zoet paprikapoeder, 0,5 tl. gepureerde chilipepers, 2,5 tl. cajunkruiden, 1 ui in dunne ringen gesneden, 0,5 rode paprika in dunne reepjes gesneden, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 60 gr. boter, 1,25 dl. room, 1 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ay que rico! Pikante Mexicaanse garnalen.

INGREDIENTEN

675 g middelgrote rauwe ongepelde garnalen, 115 g boter, 60 ml plantaardige olie, 8 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 tot 3 gedroogde chilipepers, 1 eetlepel verse limoensap, 1/4 theelepel zout, topjes van bosuien, fijngesneden voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400g Gambas of cocktail garnalen, 1 rode peper, 2 tenen knoflook, 1 citroen, olijfolie, en wat fijngehakte koriander.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2006
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Veracruz is een haven aan de Glof van Mexico. Deze naam wordt gebruikt voor tal van verschillende kleurrijke visgerechten.

INGREDIENTEN

1 eetl. loie, 1 ui(gehakt), 1 grote groene paprika(in reepjes van 3,5 cm gesneden), 1/2 l tacosaus, 2 tomaten(zonder vel en grofgehakt), 12 gehalveerde en met piment gevulde olijven, 2 eetl. kappertjs, 1/4 theel. gemalen komijn, zout, 450 g ongekookte steurgarnalen, sap van 1 limoen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een erg lekker voorafje of bijgerecht.

INGREDIENTEN

500 ongepelde gambas, 1 teen knoflook, 2 el limoensap, 3 el koriander, 2 tl bruine suiker, 2 tl bieslook, 2 tl zure room, 50 gram boter.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaanse pannekoek met garnalen en (pittige) kruiden

INGREDIENTEN

Dieetolie, halve voet knoflook, 2 rode spaanse pepers, 2 (A.H.) zakjes verse koriander. 1 pak mexicaanse pannekoeken (6 of 8 stuks), /- 7 grote garnalen (gamba's) per pannekoek, 1 of 2 bosjes lente-uitjes. satestokjes, kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2.5 dl. droge witte wijn, 12 middelgrote garnalen (of ca. 350 gr. kleinere garnalen), 4 lente-uitjes, gesneden, 50 gr. boter, 1 eetl. cajunkruiden, 1/4 tl. zoet paprikapoeder, 1/2 tl. gedroogd basilicum, 3,75 dl. room, 650 gr. witte visfilets, 2 tl. mosterdzaad, 1,25 dl. olijfolie, 30 gr. extra boter, 110 gr. gekookte rijst

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Bevat per eenpersoonsportie: energie 150 kCal - eiwit 18 g - vet 7 g - koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

500 g reuzengarnalen, rauw en ongepeld, 2 limoenen, 4 tomaten, 3 bosuitjes, in dunne ringen, 15 g verse koriander, 1 rode peper, fijngehakt en zaadjes verwijderd, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel paprikapoeder

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2007
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke zomersalade. Met stokbrood en fris drankje er bij een super maaltijd!!! Je hebt er ook geen fornuis, oven, barbecue ofzo voor nodig het is gewoon koud! Je kan er ook tortillas mee vullen dat is helemaal Mexicaans. Vreten maar!

INGREDIENTEN

1 grote avocado of 2 kleintjes, geschild-, 1/2 verse ananas, geschild en harde binnenste weggehaald-, 1/2 rode paprika-, 1/2 gele paprika-, 125 g roze garnalen-, 4 eetlepels zure room-, 2 eetlepels olijfolie-, 2 gedroogde chilipepertjes-, Mexicaanse kruiden-, zout-

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2006
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Lekker voor bij de tortillas

INGREDIENTEN

125 gram boter, 1/2 dl olijfolie, 8 uitgeperste teentjes knoflook, 2 verkruimelde gedroogde rode pepertjes, 1 eetlepel citroensap, zout, 750 gram gepelde grote garnalen, 1 eetlepel kleingesneden bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Quesadilla's zijn gevulde tortilla's,gebakken als een tosti in de koekenpan.

INGREDIENTEN

1avocado,vruchtvlees in blokjes2el fijngesneden koriander2el citroensap3el(knoflook)oliezout en vers gemalen peper1rode peper,zaad verwijderd,fijngesneden4lente-uitjes,in ringetjes200g gekookte Noorse garnalen4flour tortilla's van 20cm.doorsnee1dl creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram pasta, bijvoorbeeld spirelli, 1 potje hete salsa (dipsaus), 2 lenteuitjes, 2 mexicaanse pepers, 25 centiliter room, 250 gram garnalen (smaakt best met grijze garnalen).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2006
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.


INGREDIENTEN

200 g roze garnalen * 1 rijpe avocado * 2 bosuitjes * 1 limoen of citroen * 1 eetlepel grof gehakte koriander * 2 eetlepels olie * 2 bloemtortilla?s * 4 eetlepels zure room * 50 g geraspte belegen kaas * 100 g gemengde eikenbladsla * zout * Tabasco of chilipoeder

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse wraps met licht pittige vulling van garnalen, tomaat, kaas en doperwtjes.

INGREDIENTEN

Wraps (liefst met knoflook en bieslook), 5 trostomaten, 2 kleine bakjes zure room, 1 teen knoflook, 1 zak diepvriesgarnalen (gepeld) bijv. euroshopper, 150 gram diepvries doperwtjes (extra fijn), 2 eetlepels olijfolie, 1 zakje geraspte kaas jong, 1 eetlepel sambal oelek

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels olijf- of ma?solie -, 1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd en gehakt -, 2 grote lenteuien (wit en groen), gehakt -, 2 tenen knoflook, gehakt -, 500 g verse tomaten, ontveld, ontzaad en gehakt - 4 eetleples gehakte verse koriander - wat kippenbouillon -, 500 g rauwe of gekookte garnalen, zonodig ontdooid, gepeld en darmkanalen verwijderd - zout en versgemalen zwarte peper - takjes versekoriander, ter garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Een verrassend borrelhapje uit de Mexicaanse keuken. Heerlijk bij een koel glas Mexicaans bier.

INGREDIENTEN

2 (tros)toameten, 2 bosuitjes, zakje verse koriander (15 g), 1 theelepel jalapenosaus, zout, versgemalen zwarte peper, 1 klein zakje tacochips naturel of nachos, 125 g cocktailgarnalen (ca 16 stuks)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Mexicaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

24 verse steurgarnalen* 40 gr boter* 1 teentje knoflook, uitgeperst* 2 tl bruine suiker* 2 el limoensap* 3 el verse koriander, fijngehakt* 2 tl verse bieslook, fijgeknipt* 2 tl zure room.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Leuk recept met een Mexicaans tintje!

INGREDIENTEN

* 200 g roze garnalen, * 1 rijpe avocado, in blokjes, * 2 bosui, in ringen, * 1 limoen, * 1 el koriander, grof gehakt, * 2 el olie, * 2 bloemtortilla, * 4 el zure room, * 50 g belegen(30+) kaas, geraspt, * 100 g eikenbladsla, gemengd, * zout, * tabasco

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 struikjes witlof., 2 rode pepers., 2 eetl wokolie., 2 cm gemberwortel (geschild en fijngesneden), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 zak tijgergarnalen (diepvries 500 gram) ontdooid., klein bosje koriander fijngesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

4stuks.

INGREDIENTEN

200g maisbloem-200g bloem-2eieren-500ml melk-zout-zwaryte peper-vruchtvlees van 2advocado's-400g gekookte,gepelde garnalen-2eetlepels fijngehakte peterselie-sap van 1/2citroen-1eiwit losgeklopt.takjes peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Lunchgerecht

INGREDIENTEN

Ingredienten, Chili Sour Cream, 4 dl sour cream, 2 tl chilipoeder, ? tl cayenne pepper, , Garnalen, 1 ? chili poeder, 1 ? tl paprika, 1 kg ongekookte medium garnalen, gepeld en schoongemaakt, 2 el olijf olie, 1 tl gehakte/geperste knoflook, , Tomatillo Salsa, 16 taco schelpen, 100 gram waterkers, 2 avocados, gepeld, ontipt en in blokjes gesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  • Mexicaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gram roze garnalen -, 1 rijpe avocado in blokjes -, 2 bosuitjes in ringetjes -, 1 limoen of citroen -, 1 eetlepel grofgehakte koriander -, 2 eetlepels olie -, 2 bloemtortilla`s -, 4 eetlepels zure room -, 50 gram geraspte belegen kaas -, 100 gram gemengde eikenbladsla -, zout, tabasco of chilipoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze amuse hapjes zijn een feest om te eten!

INGREDIENTEN

1 grote avocado (of 2 kleine), 1 tomaat, in kleine stukjes, 1 bosje verse koriander, fijngehakt, het sap van 1 limoen of citroen, 12 middelgrote gekookte garnalen, 1 eetlepel olijfolie, 12 grote nachos, gemalen chilipeper (liefst piment d'Espelette)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2014
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr grote of Noorse garnalen, 1 dl limoensap, 1 sjalotje, 1 ontvelde tomaat, 1/2 groene paprika en 10, korianderblaadjes, 1/2 dl mayonaise

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  120 min. <

Pittig soepje

INGREDIENTEN

2 grote rode paprika's, 2 eetlepels cajunkruiden, 3 uitjes, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 100 gram champignons, 1 liter visbouillon (tablet), 1 blaadje laurier, 150 gram garnalen, 1 dl slagroom, 2 theelepels tijm, 1 eetlepel fijngesneden basilicum, 2 eetlepels fijngesneden bieslook, 1 eetlepel olie, mespuntje cayennepeper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-1999
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Een pittige salade om gezellige mexicaanse maaltijd te beginnen.

INGREDIENTEN

500 gram gepelde garnalen., 1? dl. mayonaise. 1 groene paprika., ? klein ui., 1 teentje knoflook., enkele blaadjes sla., 1 rode peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-1998
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hola Mexico

INGREDIENTEN

12-16 (afhankelijk van de grootte) rauwe gamba's, sap van 2 limoenen, 2 el. olijfolie, halve el. gedroogde oregano, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, zout, 1 ui, in dunne ringen, 2 tl. bruine basterdsuiker, 1 laurierblaadje, 4 jalapenopepers, in de lengte gehalveerd, 75 gram kruimelige geitenkaas, verkruimeld, 2-3 el. grof gesneden peterselie, 1-2 limoenen, in parten

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2003
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Toastje met gerookte zalm en guacamole :, 1 rijpe avocado -, 16 stuks toastjes -, , , 1/2 eetlepel limoensap -, 2 eetlepels zure room -, 100 gram gerookte zalm -, Guacamole -, Kerstomaatjes *****, , Nacho?s met garnalensalade :, 100 gram Hollandse of roze garnalen, 20 stuks toastjes -, , , 25 geraspte belegen kaas -, 1 eetlepel fijngehakte koriander -, 1 eetlepel citroensap -, Nacho tortilla chips -, bosui *****, , Tortillarolletjes met gerookte paling :, 12 stuks toastjes -, , , 2 bloemtortilla?s -, 125 gram zure room -, 75 gram veldsla -, 100 gram gerookte palingfilet -

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Hartige taart uit mexico

INGREDIENTEN

- 125 gr bloem, - 2 el boter, - 2 el plantaardig bakvet, - 4 el koud water, - 4 eieren, - 1,2 dl melk, - 1,2 dl lichte room, - 1 teentje knoflook, - zout, - 75 gr geraspte cheddar, - 3 bosuitjes, - 2 groene spaanse pepers, - 250 gr gekookte gepelde garnalen, - wat garnalen voor de garnering, - Peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-1998
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Mexicaanse avocado met garnalen

INGREDIENTEN

2 gehalveerde avocado's zonder pit, citroensap, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel room, 1 theelepel chilisaus, 1/4 theelepel knoflookpoeder, 100 gr gepelde garnalen, schijfjes citroen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Serveer eens deze pittige garnalencocktail in plaats van de volle, romige variant.

INGREDIENTEN

*24 grote garnalen met staart *1.5 kopje water *1/2 kopje citroensap *2 theelepels fijngehakte knoflook *fijngehakte Jalopenopepers naar smaak *1 theelepel chilipoeder *zout *chilisaus *ketchup *2 theelepels fijngehakte koriander

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2007
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse gevulde avocado

INGREDIENTEN

1 tomaat, 2 lente-uitjes, 1 rode Spaanse peper, 2 Avocado's, 1 eetl. limoensap, 4 eetl. (hot) tomatenketchup, 2 eetl. mayonaise, 2 eetl. zure room, 250 gram gepelde (Noorse) garnalen, 1 eetlepel gesnipperde koriander, 1 zakje tortilla chips

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kan ook als borrelhapje

INGREDIENTEN

500 g rauwe ongepelde reuzengarnalen (diepvries), ontdooid, 2 el jalapenopeperreepjes (pot 225 g Casa Fiesta), 1 zakje verse koriander, 1 el limoensap, 6 el mayonnaise, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, in plakjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2009
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 20 stuks:, 1 rode Spaanse peper, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 4 eetl. citroensap, 2 eetl. olie, 200 gr gerookte zalmfilet, 20 stuks Nacho's

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2003
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1oo g Hollandse of roze garnalen, 25 g geraspte belegen kaas, 1 el fijngehakte verse koriander, 1 el citroensap, zak nacho-tortillachips, bosuitje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2001
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Heerlijk gerechtje door de combinatie van de garnalen en de salsa.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie extra vierge; 1 rode ui, in dunne ringen; 1 rode paprika, in dunne reepjes; 1 teen knoflook, fijngehakt; 1 theelepel gemalen koriander; 20 rauwe garnalen (circa 1 kg), gepeld, darmkanaal verwijderd; 4 bloemtortoilla`s, (Ø 25 cm), verwarmd volgens de aanwijzingen op de verpakking, , Voor de avocado-tomatensalsa: 1 grote avocado, in blokjes; 1 grote tomaat, zaadjes verwijderd, in blokjes; 1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt; 2½ eetlepel gehakte verse koriander; sap van ½-1 limoen, naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker voorgerecht met garnalen

INGREDIENTEN

1 tomaat, 2 lenteuitjes, 1 rode spaanse peper, 2 avocados, 1 el citroensap, 4 el tomatenketchup, 2 el mayonaise, 2 el zure room, 200 gram garnalen, 1 zakje tortilla chips

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies