1.654 met tomaat en champignons recepten

  • Top 100
INGREDIENTEN

400 gram spinazie / 50 gram pipe rigate (geribbelde pijpmacaroni) / 1 rundertartaartje van 80 gram / stukje ui / 1 teentje knoflook / zout / peper / basilicum / 50 gram (grot) champignons / 1 vleestomaat / 1 eetlepel geraspte 20+ kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 14 middelgrote champignons, 4 lente-uitjes, fijngehakt, 1 el boter, 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt, 1 el droog broodkruim, 3 el parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, , Voor de Pesto:, , 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 50 gram pistachenoten, geroosterd, 35 gram parmezaanse kaas, 1,5 dl olijfolie, peper & zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mix recept van meerdere Canneloni recepten.
**LET OP** Geen bechamelsaus nodig.

INGREDIENTEN

Cannelloni rolletjes, 400gr.kalfsgehakt, (of runder), 200gr. champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 ei, 2 etl.broodkruim, (paneermeel), 100gr. parmezaan, olijfolie, 2etl.gehakte peterselie, peper en zout., , Saus:, , 1/2 liter vloeibare tomatenpuree (pomodore), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels tijm,oregano,Basilicum en peterseliestengels, 2 el. olijfolie, 1 el. Suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg.
N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.

INGREDIENTEN

Plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, zout en versgemalen peper, 20 g boter, 2 eetl. zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 125 ml witte wijn, 6 zongedroogde tomaatjes (op olie), in reepjes, 1/2 theel. gedroogde oregano, 250 g champignons, gehalveerd, 125 ml crème fraîche (Melkan), aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees.

INGREDIENTEN

1,5 kilo rundvlees (bijv.runderlappen), 75 gr. boter, 5 grote uien in ringen, kastanje champignons 2 bakjes, (evr. tomaten in stukjes), 2tot 3 eetl. bloem, 1 flesje Leffe (donker Belgisch bier ), 8 kruidnagels (of poeder), 8 jeneverbessen (kneuzen), 4 laurierblaadjes (of poeder), flinke eetlepel 5 spices, 2 rundvlees bouillontabletten, 5 teentjes knoflook in stukjes snijden, peper-zout, 3 eetl. mosterd (eigen smaak), 8 eetl. bruine suiker`

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gepikt van "Koken met sterren".

INGREDIENTEN

-400 g zalm (in plaats van zalm kunt u ook kipfilet gebruiken), -3 eetlepels pesto, -1 courgette, -200 g kastanjechampignons, -1 pakje gezeefde tomaten, -1 teentje knoflook, -200 ml creme fraiche, -4 tomaten, -150 g geraspte belegen kaas, -1 pakje lasagnevellen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Stokbrood met vlees, kaas, champignons en tomaat

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 300 gram schouderham, 4 vleestomaten, 250 gram champignons, 1 gele paprika, 3 uien, 1 knoflookteen, 2 theelepels sambal tjampoer, jonge goudse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  •  …
  •  20-30 min.

Deze lekkere macaronischotel kregen we voorgeschoteld bij vrienden. Zo lekker dat ik het recept heb gevraagd. Ik heb het recept iets aangepast. Echt een gerecht om vaker te eten.

INGREDIENTEN

400 gram elleboogjes macaroni - 250 gram champignons - 4 eieren - 4 tomaten - 100 gram geraspte belegen kaas - flinke scheut tomatenketchup - paar druppels worcestersaus - 1 ui - 1 prei - 150 gram geraspte belegen kaas - 125 ml slagroom of kookroom - 2 theel gedroogde dragon - paprikapoeder - zout, peper - 1 eetl citroensap - 2 eetl olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Makkelijk, lekker en beslist een topper.

INGREDIENTEN

1 dubbel kipfilet of 2 halve; 1 ons veldsla; handje vol verse basilicum; 150 gr. kastanje champignons; 1 paprika; 1 tomaat; bosui; 2 a 3 teentjes knoflook; italiaanse keukenkruiden; peper en zout; 150 gr pasta fusili of vlinderpasta

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 6 tomaten, 250 g champignons, 1? eetl. citroensap, 1 eetl. boter of margarine, zout, peper, oregano.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.


Boontjes, een zomers gewas, kun je met een paar ingredi?nten omtoveren tot een ware hoofdmaaltijd. Dit Griekse gerecht is vegetarisch en laat alle ingredienten tot hun recht komen.

INGREDIENTEN

- bosje peterselie, - 250 gram champignons, - olijfolie, , - 0.5 kilo aardappelen, , - 1 eetlepel zeezout kristallen, - 0.5 eetlepel gemalen zwarte peper, - 3 rijpe tomaten, , - 0.5 kilo boontjes, , - 2 grote uien, - 3 teentjes knoflook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2006
  • Grieks
  •  30-60 min.

Wie denkt dat salades alleen koud lekker zijn, moet deze eens proberen.
snel een een heerlijk recept.
per persoon:290 kcal

INGREDIENTEN

4 biefstukken (125 g elk), 8 gedroogde tomaten op olijfolie wat van de olie, 1 theel. grofgemalen zwarte peper, 200 g champignons, 4 eetl. balsamico azijn, 1 theel. Franse mosterd, 4 eetl. mayonaise, 4 eetl. tomatensap, 200 g gemengde salade

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 vleestomaten - 1 ui ? 500 gr champignons - 8 olijven zonder pit - 150 gram geitenkaas, - 2 el olijfolie - 1 el citroensap - 1 el provencaalse kruiden - zout - peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2003
  •  …
  •  20-30 min.

Een recept, rijk aan granen, evenwichtig en niet duur. Zeer gezond!

INGREDIENTEN

90 g maisgriesmeel, 400 ml water, 1 eetlepel olijfolie, 1 tomaat, 2 champignons, 1/2 teentje knoflook, enkele verse blaadjes basilicum, 1/2 glas witte wijn, 30 g mozzarella, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

300 g tarwebloem, peper, zout, 125 g koude boter + extra om in te vetten, 4 scharreleieren (M) (C1000 Vers), 1 courgette, 3 romatomaten, 2 el olijfolie Robusta (Bertolli), 1 zoete ui (Queeno?s), gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 100 g champignons, in plakjes, 75 g ongezouten cashewnoten, 2 tl tijmblaadjes, 1 dl cr?me fra?che, 150 g verse geitenkaas, verkruimeld, ronde taartvorm (? 24 cm), bakpapier, steunvulling van oude peulvruchten of bakparels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Oud Hollands aandoende ovenschotel met aardappelpuree en rundergehakt. Ideaal gerecht voor een koude winterdag.

INGREDIENTEN

2 uien 8 gedroogde tomaten 2 tenen knoflook 250 g champignons (verse) basilicum 1 kg aardappels 500 g (runder)gehakt 2 dl wildfont 1 1/2 dl melk 2 tl maizena zout 2 tl provencaaalse kruiden paneermeel 25 g (belegen) geraspte kaas 50 g boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een lekker recept wat ik van de weight watchers heb gekregen en wat ik aan de dieetiste heb laten zien en ook zij vond dit een goed recept en staat nou in haar praktijk in het slank kookboek

INGREDIENTEN

VOOR DE SHOAEMA:, 1 zakje/ potje shoarma kruiden, 1 Bakje champignons, 2 uien, 1 rode paprika, 2 tomaten, 2 pitabroodjes, 1 dubbele kipfilet (ca 260 gr), 1 koffielepel olijfolie, , VOOR DE SAUS:, knooflookpoeder(naar smaak), perterselie (naar smaak), 1 cupje koffie melk, 2 el halvanaise, 1 koffielepel olijfolie, water naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

-800 gr kalfstong-1/2 kg soepgroenten-peper-zout-250 cc tomatensaus-1/2 kg champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 5 grote champignons per persoon * 1/2 zongedroogd tomaatje per persoon * 2 plakjes jonge kaas per persoon * bieslook * knoflook * bleuband * olijfolie * paar snippertjes paprika

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ui *, , 8 vleestomaten *, , 2 bakjes champignons *, , 8 olijven zonder pit *, , 150 gram geitenkaas *, 2 eetlepels olijfolie *, 1 eetlepels citroensap *, , 2 eetlepels paneermeel *, , 2 eetlepels geraspte (oude) kaas *, , 1 eetlepel Provencaalse kruidenmix *, , peper *, , zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*500 gram champignons *500 kleine tomaten *10 sjalotjes *1 bolletje mozzarella *1 teentje knoflook *olie *25 gram boter *een paar takjes rozemarijn *zout en peper *100 gram versgeraspte extra belegen Goudse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2006
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

1 braadkuiken, 75 gram boter, 300 gram champignons, 2 ontvelde tomaten, ? deciliter witte wijn, ? deciliter bouillon, flinke scheut cognac, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Scharrelkip met een saus van champignons

en tomaten

INGREDIENTEN

* 1 braadkuiken, * 75 gr boter, * 300 gr champignons, * 2 ontvelde tomaten, * ? dl witte wijn, * ? dl bouillon, * flinke scheut cognac, * zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Peper -, 0.1 theelepel bloem -, 1/4 dl. room culinair -, zout -, 3 1/2 gram champignons -, 1/4 kleine ui -, 0.1 dl. kippenbouillon, 3 3/4 gram boter, 1/4 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 vleestomaten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 braadkuiken, 75 gram boter, 300 gram champignons, 2 ontvelde tomaten, ? deciliter witte wijn ? deciliter bouillon, flinke scheut cognac, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker

INGREDIENTEN

2 braadkuikens van ca.1kg 75 gram boter,2 gepelde tomaten, 300gram champignons,1/2 dl bouillon, flinke scheut,cognac,zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Dunne sneetjes stokbrood- olie -knoflook plakjes gesneden champignons- zout en peper-1 plakje kaas en een half cherry tomaatje-1 blaadje basilicum.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood - olie - 1 teentje knoflook - 200 gram champignons - zout en peper - 200 gram witte korstkaas - 200 gram cherrytomaatjes - blaadjes basilicum

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? struik bleekselderij met groen, 8 kleine rijpe tomaten, 1 uitje, 1 teen knoflook, 100 gram kwark, zout, peper, 1 eetlepel kerriepoeder, 125 gram champignons, 1 eetlepel citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2001
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g doorregen rookspek (in 3 mm dikke plakjes), 8 vleestomaten, 400 g champignons, 2 eetlepels olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, fijngesneden peterselie, fijngeknipt bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 1 bakje champignons, 250 g tomaten, 1 eetlepel zonnebloemolie, elk 30 g boter en bloem, 4 dl kruidenbouillon, 100 g verse roomkaas, 3 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel kerriepoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 forellen, zout, peper, 2 el boter, 75 g kleine champignons, 1/2 rode paprika, in dunne reepjes, 1 bospeen, in dunne plakjes, 2 lente-uitjes, in ringen, 3 tomaten, in parten, 1 el grofgesneden peterselie, 2 plakjes jonge kaas, in repen, of 2 el verse roomkaas, bakpapier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Minder zwaar dan een vispannetje met roux.

INGREDIENTEN

200 g filet van vaste vis (zalm, zeewolf, zeeduivel, wijting), 6 scampis (diepvries), 2 sjalotjes, knoflook, middelgroot blik tomatenblokjes, 1 rode paprika, 250 g champignons, 1 dl witte wijn, 1 el tomatenpuree, verse peterselie en dille, andere verse tuinkruiden (oregano, bieslook, marjolein, basilicum) naar smaak, peper en zout, olijfolie, rijst of pasta.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/8 l. blik champignons, 1 kleine ui, 1 blikje tonijn a 180 g, 2 eetl. halfvette mayoniase, zout, peper, ? theel. paprikapoeder, 4 stevige tomaten, 4 slabladeren, 1 takje peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 g mignongebraad, 3 tomaten, 20 g tomatenpuree, 1 ui, 1 eetlepel ketchup, 250 g champignons, 25 augurkjes (zoetzuur), 1 eetlepel mosterd, 2 dl zure room, 5 cl vodka, 100 g boter (bakboter), 0.5 eetlepels peperbolletjes (groen), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ook een recept meegenomen vanuit Zuid-Afrika

INGREDIENTEN

400g gaar schelpjes macaroni, 1 ui fijn, 2 teentjes knoflook fijn, 2 e peterselie fijn, 30ml olijfolie, 1 e boter, 450 g tomaten uit blik, 200 g verse champignons in plakjes, 1/4 t cayenne, 450 g tonijn uit blik gevlokt, 1 e ansjovis pasta(verkrijgbaar bij visboer)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke gemakkelijke Quiche die lekker gevuld is en heerlijk is als voorgerecht of bijgerecht.

INGREDIENTEN

3 a 4 plakjes bladerdeeg, een beetje roomboter, 200 ml. slagroom, 2 eieren, beetje peper en zout, 1 a 2 lenteuitjes, 50 gr. champignons, 6 plakjes salami, 6 plakjes boerenham, 1 rode paprika, 1 tomaat, 100 gr. geraspte kaas, beetje bieslook (het liefst vers), beetje peterselie (ook vers indien mogelijk)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies