Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

11 merinques recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

280 gram kristalsuiker, - 3 eieren, - 1 zakje vanille suiker, - boter en poedersuiker, - 3 eetlepels maizena, - 1 1/2 dl melk, - 100 - 150 gram boter, - 50 gram geraspte chocolade, - 2 eetlepels rum,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Erg lekker en heel snel.

INGREDIENTEN

4 passie-vruchten, 150 ml.mascarpone, 150 ml.slagroom, 4 merinques verkruimeld

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2005
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Nu is het met bramen gemaakt maar kan natuurlijk met elke vrucht waar een likeur van te koop is.

INGREDIENTEN

2 eetlepels creme de cassis, 250 gram bramen, 250 ml slagroom, 3 merinques

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-2008
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Echt een plaatje en nog overheerlijk ook!

INGREDIENTEN

18 kleine merinques (eiwitschuim), 1/2 liter slagroom, opgeslagen, 3 eiwitten, mespunt zout, 6 lepels suiker, 500 gram aardbeien of meer, 1/2 kopje cognac.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekkere ijstaart met citroensmaak

INGREDIENTEN

- 400 ml slagroom, - Cake om de bodem mee te bedekken, - Merinques (2 grote van de V&D of een doosje met 6 a 8 stuks), - Lemoncurd (jampot, o.a. te koop bij de AH), - Creme fraiche, - Poedersuiker en en citroenschilletjes voor de garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2012
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Deze nootachtige schuimpjes zijn lekker bij "bevroren" rode bessen (zie het recept). circa 10 kleine merinques uit dit recept.

INGREDIENTEN

Beetje Arachideolie om het bakpapier in te vetten, 4 eiwitten, 110 gr kristalsuiker, 110 gr fijne kristalsuiker, Snufje zout, Geraspte schil van 1 citroen, 45 gr amandelen, fijngehakt en goudgeel geroosterd, Evt. Wat geklopte, licht gezoete slagroom om 2 merinques mee aan elkaar te plakken.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2016
  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.

Bron: Veronica Magazine Nr.31 Dit ijsgerecht is heerlijk, de ietwat wrange smaak gaat erg goed met de kleine schuimpjes. Voor 4 tot 6 personen.

INGREDIENTEN

500 gr. kruisbessen,zonder schilletjes; *4 eetl. water; *75 gr. basterdsuiker; *1,5 dl. slagroom; *een paar druppels groene levensmiddelenkleurstof; *1,2 dl. clotted cream; *een takje verse munt; *merinques

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Schuimgebak Met Caramelsaus

INGREDIENTEN

Voor het schuim:, 4 eiwitten , 4 el koud water , 1 el witte wijnazijn , 1 mespunt zout , 250 g suiker , 1 zakje vanillesuiker , 4 el fijn maismeel , 1 el olie , , Voor de vulling:, 100 g hazelnoten, geroosterd en gehakt , 1-2 el notenlikeur (slijter) , 400 ml room, lobbig , 400 g bosfruit , 1 citroen, het sap , , Voor de karamelsaus:, 250 g suiker , 250 g room

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Eiwitten 2 st., fijne tafelsuiker100 gr., voeraf en toe(koeling) 300gr., poedersuiker 50 gr., citroenrasp 1 citroen, melk 5 el., rum 5 el., cake in blokjes(2cm) 100 gr., slagroom (geklopt) 1.1/2 dl.,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

18 gr. gelatine,6 eierdooiers,75 gr. suiker,300 gr. advocaat, 3 koffielepelels cognac,3,5 dl. room,250 gr. ananas(blik),1 klp. olie,1 merinques.aardbeien of frambozensaus.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze paasslof  is door mij en een vriendin bedacht De slof is dezelfde als die van mn kersenslof, de smaak is toaal anders en ook superlekker!

INGREDIENTEN

200 gram boter, 170 gram witte basterdsuiker, 1 ei, snuf zout, rasp van een citroen, 300 gram bloem, 2 tl bakpoeder, , Benodigdheden frangipane, , 500 gr hazelnootspijs, 100 gr. boter, 1 a 2 eieren (ongeveer 125 gram), 50 ml. amandellikkeur, , Benodigdheden witte chocolade ganache, , 250 gr witte chocolade in stukjes, 100 gr. slagroom, , Benodigdheden merinque, , 3 eiwitten, 100 gr. fijne suiker, 100 gr. poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2016
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top