Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

58 merengue recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Voor ongeveer 30 merengues

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 200gr kristalsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2012
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Speciaal soort gebak uit Spanje

INGREDIENTEN

200 gr. eiwit, 700 gr. suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2008
  • Spaans
  •  60-120 min.

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Een hele lekkere taart, kinderen vinden het heerlijk!

INGREDIENTEN

- 3 eieren (geel en wit gescheiden), - 50g suiker (vanille suiker of suiker (met vanille (vloeibaar)), - poedersuiker (90 g), - verse room, - Merengue 80 g,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2013
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk om cupcakes mee te besmeren.

INGREDIENTEN

8 eiwitten, 500 gram fijne kristalsuiker, 750 gram ongezouten roomboter(op kamertemperatuur), 150 ml water, Snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eiwitten, 200 gram suiker, 2 repen chocolade (puur), 1 blik peren + het sap (150 ml), 1 stemgember, 150 ml room, 1 vanille stokje, 1 eetlepel suiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2008
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*2 eiwitten, *60 gram suiker, *60 gram poedersuiker, *250 gram mascarpone, *1 eetlepel kirsch, *2 eetlepels suiker, *250 gram aardbeien,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een paar mislukkingen en verschillende recepten en youtube filmpjes verder, lukt het me nu om lekkere merengues te maken. Ik kon geen recept vinden dat meteen goed was. Dus dacht ik, laat ik het opschrijven, misschien heeft een ander er ook wat aan.

INGREDIENTEN

Eiwit van 3 eieren, 200 gram fijne kristalsuiker, citroen of azijn

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Wereld Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eiwitten, 170 g suiker, 1,5 el maïsbloem, enkele druppeltjes balsamicoazijn, 1 bus slagroom, 1 mango in stukjes, 1 bakje blauwe bessen, 1 bakje braambessen, 4 el kristalsuiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter vanilleroomijs, 250 ml slagroom, 1 el suiker, 2 granaatappels, 100 g naturel schuimpjes, grof vekruimeld

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 4 plakken bladerdeeg, * 6 eieren, * 150 gr boter, * 125 ml citroensap, * 200 gr witte basterdsuiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2011
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Heb het van de achterkant van een doos rijst. Maar het is wel lekker en spotgemakkelijk te maken

INGREDIENTEN

32 scampi's, 1 blik kreeftensoep, 3 dl verse room, kerriepoeder, 1 dl droge witte wijn, peper en zout (pezo)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zelf vind ik de luchtige kerstkransjes ieder jaar weer een must-have voor in de kerstboom of om lekker op tafel te zetten in een schaaltje. Met dit recept kan ik steeds weer ongeveer 15 stuks maken.

INGREDIENTEN

50 gram eiwitten (2 à 3 eieren voor nodig), 50 gram kristalsuiker, 100 gram poedersuiker, 1 vanillestokje, , Wil je rode-roze kerstkransjes, gebruik dan één of meer eetlepels bietensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2016
  • Frans
  •  20-30 min.

Heerlijke amerikaanse cheese cake die heerlijk fris en door gebruik van kwark niet vet is.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 350 g biscuitjes, 120 g ongezoute gesmolten boter, 900 g magere kwark, 150 g kristalsuiker, 5 grote eieren, sap van 6 limoenen, geraspte schil van 1 limoen, , Voor de merengue:, 3 grote eiwitten, 110 g kristalsuiker, 40 g gedroogde kokos

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de kastanjepuree:, 200 gram gekookte, vacuüm verpakte kastanjes ( en 3 extra)30 gram basterdsuiker, 150 gram mascarpone, voor de merengue:, 4 eiwitten, 225 gram basterdsuiker, , voor de chocoladesaus:, 30 gram cacaopoeder, 2 theelepels kokend water, 1 theelepel basterdsuiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Dit WERKELIJK VERRUKKELIJKE toetje at ik een tijdje geleden bij een vriendin. Het is echt onweerstaanbaar !!! Romig zoet met heerlijke stukjes merengue. Het is makkelijk te maken en ziet er er ook zalig uit.

INGREDIENTEN

300 ml slagroom, 5 eetl suiker, 200 ml boerenyoghurt, 150 gr merengues ( of evt. schuimpjes ) ( gebroken in stukjes ), Evt. wat rood fruit ( vers of uit de diepvries ),

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-05-2013
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200 gram fijne kristalsuiker, 4 eieren, vers fruit (aardbeien, frambozen, bosbessen enz), slagroom, ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2010
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Een prachtige taart ...

INGREDIENTEN

9 eiwitten, 400 g fijne kristalsuiker, 900 ml slagroom lobbig geklopt, 100 ml dikke Griekse yoghurt, 150 g poedersuiker, gezeefd, plus extra voor bestuiven, 100 ml rozenwater*, 400 g gehalveerde aardbeien, 300 g frambozen, 150 g blauwe bessen. Voor de gesuikerde rozenblaadjes heb je nodig: 1 eiwit, 12-15 onbespoten rozenblaadjes, 55 g fijne kristalsuiker.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-04-2010
  • Marokkaans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1/4 l mascarpone, 3 el gele basterdsuiker, 2 zakjes slagroomversteviger, 6 el bakgember, 1/2 l mokkaijs, 8 merenguenestjes, 1/2 el cacao, 16 stukjes gecomfijte gember, 16 mokka-chocoladesticks

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 gr. bloem, 6 eidooiers, 1 heel ei, 1 el margarine, 200 gr. manjar

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2009
  • Chileens
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor het schuimgebak:, 5 eiwitten, 250 g suiker / Sukrin, extra suiker, boter om in te vetten, , Voor de vulling:, 500 g blauwe bessen, 500 ml slagroom, 100 g suiker / Sukrin, poedersuiker / in de blender fijngemalen Sukrin

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2011
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2l chocoladeijs, 1/2l vanilleijs, 1 hotelcake, 0.5 dl bruine rum, 2 eiwitten, 6lp bloemsuiker, 100g witte chocolade, 50g melkchocolade, 50g pure chocolade, 6lp melk

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-08-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een spannende taart!

INGREDIENTEN

Deeg:, 250 gram bloem, 100 gram suiker, eigeel van 3 eieren, 150 gram boter, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, , Vulling:, 20 gram boter, 750 gram rabarber (ongeveer 6-7 stelen), 125 gram frambozen, 150 gram lichte bruine bastardsuiker, half vanillestokje, 4 gelatine blaadjes, , Merengue:, eiwit van 3 eieren, 100 gram suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  •  
  •  60-120 min.

Lekker toetje (voor de kerst) Heerlijke combinatie van zoet en zuur

INGREDIENTEN

, 4Eiwitten, 1 snufje Zout, 225 gr Kristalsuiker, 150 gr Poedersuiker, 200 ml Slagroom, 2 zakjes Vanillesuiker, 250 gr Marscapone, 2 el Cognac, 100 gr Amarettikoekjes, 200 gr Rood fruit, ,

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op04-12-2013
  • Europees Nagerecht
  •  

Heerlijke cheesecake en erg makelijk te maken

INGREDIENTEN

1 rol biscuitjes, 120 gram gesmolten ongezouten boter, 900 gram magere kwark, 150 gram kristalsuiker, 5 hele eieren, 3 eiwitten, Sap van 5 limoenen, nog 110 gram kristalsuiker, rasp van één van de limoenen,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2010
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Hazelnootschuimtaart van Goddelijke Huisvrouw

INGREDIENTEN

Voor het hazelnootschuim, - 75 gram (ongebrande) hazelnoten, - 4 eiwitten (150 gram), - 150 gezeefde poedersuiker, - 125 gram fijne kristalsuiker, - snufje zout, - 2 eetlepels maïzena, , Voor de botercrème, - 1 eetlepel espressopoeder, - 1 eetlepel kokend water, - 300 gram echt zachte boter, - 350 gram poedersuiker, gezeefd, - 75 gram geroosterde hazelnoten in kleine stukjes gehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 granaatappels, 1 limoen, 200 g poedersuiker, 7,5 dl. slagroom, witte merengue gekocht of zelf gemaakt ca. 100 g.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.

Makkelijke ijstaart met merengue schuimpjes en nougatine op een krokante bodem van stroopwafels

INGREDIENTEN

*250 gr merengue schuimpjes, *2 eetl suiker, *500 ml slagroom, *2 zakjes klopklop, *30 gr nougatine nootjes, *1 theel oploskoffie (optioneel), *200 gr stroopwafels, *25 gr boter, *50 gr chocolade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2013
  •  
  •  10-20 min.

Een ijstaart van italiaanse merengue, slagroom en vruchtenpuree.

INGREDIENTEN

300 ml slagroom, 1 el vanillesuiker, 3 eiwitten, 100 ml water, 125 gr suiker, ? 2 koffiekopjes fruit naar keuze (aardbeien, frambozen, bessen, mango, verse abrikoos enz), 1 el citroensap.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Dit is echt een heel leuk recept dat ik heb vertaald uit het boek "Home bake" van Eric Lanlard. De smaak is heel lekker, de cakejes zijn licht en luchtig, het frisse van de citroen in de cakejes en het zoete van de meringue er bovenop is een hele leuke combinatie. De ingrediënten zijn voor 12 cupcakes maar ik kreeg er maar 11 uit dus de volgende keer neem ik wat meer bloem, boter en suiker.(bvb 25 gram van elk) Ik maak altijd mijn eigen lemoncurd maar doe je dat niet koop dan een potje. Bij een verjaardag vlogen deze cupcakes trouwens als 1e van de schaal af.

INGREDIENTEN

Voor de cupcakes, 100 g boter, 100 g fijne kristalsuiker, 1 vanillestokje, 2 eieren, 100 g zelfrijzend bakmeel, Fijn geraspte schil van een citroen, Snufje zout, 75 g lemoncurd, Voor de meringues, 2 eieren (alleen de eiwitten worden gebruikt), 100 g fijne kristalsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2013
  • Engels
  •  30-60 min.

Wining & Dining 4-2003

INGREDIENTEN

4 blaadjes gelatine, 6 dl slagroom, 55 g suiker, poedersuiker om te garneren, Voor de merengue:, 4 eiwitten, snufje zout, 150 g poedersuiker, zeer fijn geraspte schil van 2 citroenen

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

6 rabarberstengels, 2dl vers sinaasappelsap, zeste van 1 sinaasappel, 1 zakje vannillesuiker, 1/2 koffielepel kaneelpoeder, 2 eetlepels fijne suiker, 25cl verse slagroom, 2 eetlepels poedersuiker, 4 boudoirs of merengue

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2012
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 30 gr poedersuiker, * 2 bakjes bramen, * 1 scheutje creme de casis, * 250 ml slagroom, * 2 grote meringes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Het geheim om een goed gelukte merengue te maken!!En echte heel lekker!!

INGREDIENTEN

3 eieren en 200 gram (witte)suiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Frans
  •  > 120 min.

Een Engels recept met lemoncurd die gelukkig ook bij Super de Boer te koop is. In 20 minuten klaar en dan in de vriezer.

INGREDIENTEN

1 Madeiracake of cake besprenkelen met wat Madeira, 8 merengue nesten (voor extra zoet mag het best dubbel de hoeveelheid), 500 ml cr?me fra?che, 1/2 pot lemon curd (of een hele pot als je dubbele hoeveelheid merengues gebruikt), rode bessen of frambozen voor decoratie

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2005
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

350 g biscuitjes, 120 g ongezouten gesmolten boter, plus een beetje extra om het blik in te vetten, 900 g "light" of magere kwark, zacht gemaakt, 150 g kristalsuiker, 5 grote eieren, liefst biologisch of vrije uitloop, sap van 6 limoenen (ongeveer 1 1/4 dl), geraspte schil van 1 limoen, , Voor de Merengue, 3 grote eiwitten, liefst biologisch of vrije uitloop (de dooiers kun je gebruiken voor roereieren), 110 g kristalsuiker, 40 g gedroogde kokos

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2x pak bokkenpootjes, 300 ml slagroom, 500 ml chocolademousse, 2 zakjes klopfix, evt. een scheutje liqor 42, evt. een merengue, suiker, 2 zakjes klopfix, borrelglaasje likeur: liqor 42

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze taart bestaat uit drie lagen; de bodem, de lemoncurd en de merengue. Ik heb een bestaand recept wat versimpeld omdat het best veel werk was en ik niet alle ingrediënten in huis had. Beetje smokkelen met deze variant omdat de lemoncurd kant en klaar is, maar oh zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 200 gr. gezeefde bloem, 50 gr. suiker, 125 gr. harde boter, 1 ei, snufje zout, , Voor de lemon curd:, 1 potje lemon curd(supermarkt, merk Chivers), 4 eigelen, maizena, , voor de meringue:, 4 eiwitten, 200 gr. witte basterdsuiker, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2011
  • Engels
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top