Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mercimek recepten (18) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rode linzen soep

INGREDIENTEN

200 g linzen., 1 teen knoflook., 3 tomaten., 2 el paprikapoeder., 1 el olijfolie., 2 tabletten vleesbouillon., zout,peterselie en munt.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2005
  • Turks
  •  20-30 min.

Turkse linzensoep

INGREDIENTEN

125 gram rode linzen,1 a 2 tenen knoflook,1 1/4 liter kippenbouillon,1 theel milde paprikapoeder,1 el tomatenpuree,1 theel. bonekruid,2 middelgrote uien,2 el zonne of olijfolie,zout en peper,snufje tijm en 2 aardappelen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Turks
  •  30-60 min.

Linzen eten, zei de Profeet Mohammed, doen sympathie en nederigheid toenemen. Om deze redenen is linzensoep altijd de eerste gang van een diner bij de Rufai Dergahs.

INGREDIENTEN

1250 gram linzen gewassen en uitgezochte, vier en halve liter water, 2 el zout, 125 gram boter, 500 gr fijngesneden uien, 1 el zout, 800 ml water, 225 gr bulgur, 2 el peper, halve el cayenne peper, 1 kilo ontvelde en ontpitte tomaten, 3 el tomatenpasta, 250 gr fijngesneden peterselie, 500 gr fijngesneden spinazie, 3 el citroensap.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-07-2006
  • Arabisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kopje fijne bulgur, 2 kopjes rode linzen, 4 kopjes water, 2 theelepel zout, 1 thl pulbiber, 5 thl komijn, 2 lente uitjes (fijn gesneden), 1 bosje peterselie, 3 thl tomatensalca, 2 el olijf olie, 1 ui (fijn gesneden), naar smaak zout en peper toevoegen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2010
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode linzensoep

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 3 klein. gesnipperde uien, 1 kop rode linzen, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 2 liter kippe- of runderbouillon, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Turks
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Ingredi?nten:, 2 1/2 lt. sterke vlees- of groentebouillon 250 gr. rode linzen 1 blaadje laurier, zout verse peterselie (klein bosje) 30 gr. boter of olijfolie, 2 middelgrote uien paprikapoeder versgemalen peper, munt,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2006
  • Turks
  •  20-30 min.

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

INGREDIENTEN

Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Turks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g rode linzen, 175 g fijne bulghur (geplette tarwe), 1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd, 3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden, 3 el tomatenpuree, 40 g boter, 5 lenteuitjes, fijn gesneden, 3 el peterselie, fijn gesneden, 2 tl gemalen komijn, 1 a 2 tl rode pepervlokken (?kirzimi biber?, of ?pul biberi, naar smaak toevoegen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Turks
  •  30-60 min.

Overheerlijke soep, welbekend bij bezoekers van Turkije

INGREDIENTEN

1 klontje boter, 1 ui, bloem, 2 bouillonblokjes, water, gedroogde rode linzen, 5 blaadjes verse munt, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 theelepel tozbiber (vgl. cayennepeper)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Turks
  •  30-60 min.

Geserveerd als amusesoep aan 5 personen

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 aardappels (kruimig), 30 gram platte peterselie, 1 blik linzen (400 gr, uitgelekt), 1 blokje groentebouillon, 1 rode peper, snufje komijn (gemalen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

Er zijn net zoveel varianten van linzensoep als van snert. Dit is een lekkere, voedzame Turkse variant met lamsvlees.

INGREDIENTEN

, * 750 gr. lamsvlees met bot, * 2 el zout, * 250 gr. rode linzen, * 1 ui, * 4 el olijfolie, * 1 el tomatenpuree, * 2 tl rozemarijn, * 2 tl gedr. munt, * 2 tl zwarte peper, * 30 gram boter, * 1 citroen, * 1,5 l water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2002
  • Turks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

 1 zak linzen,  2 uien,  Olijfolie,  boter,  bouillonblokje (rund),  1 eetlepel gedroogde munt,  Gedroogde rode peper (naar smaak),  1 eetlepel Pul biber (gedroogde rode paprika),  1 eetlepel tomatenpuree,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2011
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Rode linzen met groenten

INGREDIENTEN

400 gram rode linzen, 1/2 kopje olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1 ui, 1 wortel, 1 stuk prei, 1 stuk selderij, 2-3 el tomatenpuree, 3/4 l groente of vleesbouillon, 1/2 kopje azijn, 1 takje tijm, zout, peper, 1 snufje chayennepeper, 2 el honing, 1 bosje bieslook

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Leuk om als amuse op te dienen in kleine glaasjes

INGREDIENTEN

* 1 grote kop rode linzen, * 1 ui, * 1 wortel, * evt.1 rode paprika, * 2 eetlepels olijfolie, * 1,5 liter water, * 1 flinke aardappel (of wat bloem roeren door de gefruite ui), * 1 à 2 soepblokjes, * 2 eetlepels tomatenpuree, * Zout (niet te weinig), * Zwarte peper (niet te weinig), * Pul biber, geroogde, gehakte rode peper, te krijgen in turkse winkel (niet te weinig), * gehakte peterselie (niet te weinig),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2008
  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk voor alle gebeurtenissen!

INGREDIENTEN

15-20 gr. Roomboter, 1ui, 2-3 teentjes knoflook, 1 kop linzen (oranje),2 kip bouillon blokjes, 2 theelepel komijn poeder, 2-3 theelepel paprika poeder, 1 kleine blikje tomatenpuree, 1 theelepel biber salca (paprika puree of peper puree, water 1,5 liter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2013
  • Turks
  •  20-30 min.

Een heerlijke soep, ook voor vegetariers.

INGREDIENTEN

Bouillonblokjes 3, Groot limonadeglas rode linzen (Turkse winkel), halve winterwortel of een paar kleinere worteltjes, 1 ui, halve aardappel, (olijfolie) 1 eetlepel basilicum, (verse) munt, scheut kookroom (bv Alpro Soja), 2 Spaanse pepers of peperpasta zoals Oncu Biber, verkrijgbaar bij de Turkse winkel -houdbaar in koelkast-.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2010
  • Turks
  •  30-60 min.

Heerlijke Turkse broodjes gevuld met linzen en gehakt, versierd met wat maanzaad aan de bovenkant. Prima als bijgerecht of zelfs als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor het deeg:, , 1 waterglas water (200 ml), 0.75 (driekwart) waterglas zonnebloemolie (150 ml), 0.75 (driekwart) waterglas melk (150 ml), 0.75 (driekwart) waterglas yoghurt (150 ml), 1 pak meel (1 kg), 1 zakje gedroogde gist (7 gram), 2 eieren, 1 theelepel suiker, , , Ingrediënten voor de vulling:, , 1 waterglas groene linzen (Turks: yesil mercimek) (200 ml), 200 gram rundgehakt (lamsgehakt kan ook), 2 uien, half bosje peterselie, 2 theelepels paprika vlokken, 2 theelepels zwarte peper, 2 theelepels zout, 2 eetlepel zonnebloem olie, , , Ingrediënten voor de topping:, , 2 eetlepels maanzaad, of zwarte komijn of eventueel sesamzaad, 1 eigeel,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2012
  • Turks Bijgerecht
  •  60-120 min.

Mercimek corbasi - De hoofdingredienten zijn rode linzen en aardappelen. In eerste instantie is deze soep eenvoudig maar neem de tijd om het te maken. De soep kan eigenlijk zo dun of stevig gemaakt worden als je zelf wil. Ik geef de voorkeur aan een iets stevigere soep, maar ook een beetje waterig is deze soep nog steeds lekker. Het is in basis een eenvoudige soep die naar wens uitgebreid kan worden met andere ingrediënten. Welke ingrediënten? Dat laat ik aan jullie over. Sommigen zullen zich afvragen wat rode vlokkenpeper is, maar feitelijk zijn het grof vermalen gedroogde chilipepers ontdaan van zaadjes. Bij iedere Turkse supermarkt kan je ze wel vinden; vraag naar pul biber (= vlokkenpeper). Kan je in jouw buurt de rode vlokkenpeper niet vinden, dan kan je natuurlijk ook andere pepers gebruiken om de soep pit te geven.

INGREDIENTEN

1 theeglas (250 ml) rode linzen, 2 of 3 (kruimige) aardappelen, 1 ui, olijfolie, 2 el tomatenpuree, rode vlokkenpeper (pul biber), zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2013
  • Turks
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top