Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

18 mejillones recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijk spaans mosselgerecht

INGREDIENTEN

1 kg mosselen (gekookt in schelp), kookvocht van de mosselen, 1 ui, 1 teen knoflook, blik gezeefde tomaten, tobasco, glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

VISTAPA a la KOOKGEK

INGREDIENTEN

Sherry (Menzanilla) mosselen 1 teentje knoflook (gesneden) 1 uitje (gesneden) 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepels sherry-azijn snufje zout 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Spaans
  •  0-10 min.

Gesauteerde mosselen (Spaanse Tapas)

INGREDIENTEN

18 middelgrote mosselen, ? kopje water, 1 schijfje citroen, 6 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ? theelepel paprikapoeder, ? gedroogde Spaanse peper, van zaad ontdaan en verkruimeld (of ? theelepel chilipeper)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Gesauteerde mosselen

INGREDIENTEN

18 middelgrote mosselen, ? kopje water, 1 schijfje citroen, 6 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ? theelepel paprikapoeder, ? gedroogde Spaanse peper, van zaad ontdaan en verkruimeld (of ? theelepel chilipeper)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Gevulde mosselen

INGREDIENTEN

1kg grote mosselen, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1/2 ui, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn, zout, wijn, knoflook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Spaanse tapa of borrelhapje van mosselen met een milde alioli

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo gekookte mosselen met schelp* 1 a 2 knoflookteentjes* potje mayonaise* bosje Peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.

Mosselen in pikante saus

INGREDIENTEN

1 kg panklare mosselen, 3 eetl. azijn, 1 middelgrote ui, peterselie, bladselderie, zout, 4 eetl. mayo, 2 eetl. mosterd, 1 eetl. sherry, 1 eetl. citroensap, 4 eetl. zoetzure repen rode paprika uit glas, cayennepeper, soja.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Portugees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mosselen met vinaigrette

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, 1 glas witte wijn, olijfolie, sherryazijn, ? ui, 1 teentje knoflook, 3 lenteuitjes of 1 dun preitje, 1 tomaat, zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Gemarineerde mosselen: te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

1? dl. olijfolie, 3 el. rode wijnazijn, 1 tl. kappertjes, 1 el. fijngehakte ui, 1 el. paprika-zoetzuur, 2 el. fijngehakte peterselie, zout, versgemalen peper, 1 zak mosselen, 1 schijfje citroen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 g roomboterbladerdeeg, 2 kg mosselen, 15 cl zure room, 3 theelepels geconcentreerde visfumet, 30 g boter, 1 eetlepel bloem, cayennepeper volgens smaak, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

24 mosselen of andere schelpdieren, 1 rode paprika, 1 glas witte wijn, zout, 4 knoflookteentjes, witte peperkorrels, olijfolie, 1 eetl. bloem, wat peterselie, fijngesneden

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mosselflappen.

INGREDIENTEN

400 gr roomboterbladerdeeg, 2 kg mosselen, 15 cl zure room, 3 tl geconcentreerde visfumet, 30 gr boter, 1 el bloem, cayennepeper volgens smaak, zout en peper .

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2003
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

TAPA. Mosselen met knoflookmayonaise.

INGREDIENTEN

Voor de mosselen:, 1 kg verse mosselen, 1 stukje winterwortel van 100 g, 1 stukje prei van 100 g, 3 takjes selderij, 3 peperkorrels, 1 laurierblaadje, 1 dl witte wijn, Voor de knoflookmayonaise:, 3 grote tenen knoflook, zout, 1 eierdooier, versgemalen peper, 1 dl olijfolie, 2 sprietjes bieslook voor garnering,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.

Echt om te smullen, mosselen op z'n galicisch

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 1 grote witte ui, 1 streng bleekselderij, 50 gr. boter, 2 tenen knoflook, 500 ml. witte wijn, 2 blaadjes laurier, 2 bosjes verse tijm, 1 bos verse peterselie, 250 ml. slagroom,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapa's

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, fijngehakt, 50 gr boter, 3 dl droge witte wijn, 2 peterseliesteeltjes, een beetje citroenrasp, 36 grote mosselen, schoongemaakt, 150 gr serrano ham, fijngesneden, 50 gr zacht wit broodkruim, fijngemaakt, 225 gr geraspte Parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en zout, 2 el peterselie, fijngehakt, Voor de bechamelsaus :, 85 gr boter, 100 gr bloem, 2,75 dl melk, versgemalen zwarte peper en zout,

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Spaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Tapa

INGREDIENTEN

1 kleine wortel, geschrapt, in dunne lucifergrote reepjes, 2 dl witte wijn, 24 grote mosselen, 1,5 dl olijfolie, 8 teentjes knoflook, gepeld, 1/4 tl pimenton paprikapoeder, 1/4 tl tijm, 2 blaadjes laurier, 1/4 tl oregano, 2 kruidnagels, zeezout, vers gemalen peper, 6 cl rode wijnazijn, 2 augurken in dunne lucifergrote reepjes, pot middelgrote augurken,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.

Neem grote, dikke mosselen. Die zijn heerlijk bij deze tomatensaus met zijn geurige echo?s van het Middellandse zeegebied.

INGREDIENTEN

750 g verse mosselen, schoongemaakt (gooi exemplaren die open blijven weg), ? dl droge witte wijn, 1 laurierblad, 2 el olijfolie, 1 grote ui, fijngehakt, 1 rode paprika, fijngehakt, 1 groene paprika, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt, 1/8 tl cayennepeper, zout en witte peper naar smaak,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mosselen en venusschelpen in tomaten-wijnsaus, spaanse tapa

INGREDIENTEN

3? kg mosselen, 500 gram jonge venusschelpen, 1?-2 dl olijfolie, 1 kg uien, in slierten, 6 tenen knoflook, grof gesneden, 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels paprikapoeder, 6 dl droge witte wijn, 1 liter vers gemaakt tomatensap, zout, peper, gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top