1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterraans Vispannetje

Mediterraans vispannetje recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mediterraans vispannetje

INGREDIENTEN

500 gram visfilet als rode snapper - zeeduivel - zeebaars - makreel - 500 gram garnalen - snufje saffraandraadjes - 3 eetlepels olijfolie - 340 gram gesnipperde ui - 350 gram venkel - 2 theelepels bloem - 400 gram blokjes uitgelekte tomaat uit blik - 3 teentjes geperste knoflook - 2 blaadjes laurier - 2 eetlepels vers gehaakte tijm - geraspte schil van 1 sinaasappel - zout en peper - Om te serveren : knoflooksaus - stokbrood

Bereidingswijze

Spoel de filets af, verwijder het vel en snijd ze in grote stukken. Maak de garnalen schoon. Doe de saffraan in een kom en schenk er 1 1/2 dl kokend water op. Laat de saffraan 20 minuten weken. Zeef dan het vocht. Verhit de olie in een grote pan en bak de uien en venkel onder af en toe roeren zachtjes 5 minuten tot het zacht is. Roer de bloem erdoor. Voeg 7 1/2 dl water en de tomaten, knoflook, laurier, tijm, rasp, saffraanwater, zout en peper toe. Brfeng het mengsel aan de kook. Draai het vuur lager en voeg de vis toe. Laat alles onafgedekt op laag vuur 2 minuten heel zachtjes koken. Voeg dan de garnalen toe en kook alles nog 3 minuten tot de vis gaar is maar niet uit elkaar valt. Breng het op smaak met zout en peper. Serveer de vis in kommen met een lepel knoflooksaus erop en geef stokbrood erbij.

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2004
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mediterraans vispannetje

INGREDIENTEN

500 gr gemengde visfilet(rode snapper/zeeduivel/zeebaars of makreel)500 gr gemengde ongekookte schelpdieren(mosselen en garnalen)/snufje saffraandraadjes/3 el olijfolie/350 g ui,gesnipperd/350 g venkel gehalveerd en in dunne plakken(kleine knol)/2 tl bloem/400 g blokjes tomaat uit blik(uitgelekt)/3 teentjes knoflook/2 blaadjes laurier/2 el fijngehakte verse tijm/schil van 1 sinaasappel(geraspt)/zout/cayennepeper

  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
Nieuwste mediterraans vispannetje recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top