Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

13 mashed potatoes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Beetje anders dan gewone mashed potato, met knoflook en parmesaanse kaas, erg lekker!

INGREDIENTEN

Aardappelen, knoflook tenen, (warme)melk of room, parmesaanse kaas, boter, peper en zout, gebruik van elk zoveel of zoweinig als je wilt.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Knoflookaardappelen zijn een heerlijke afwisseling voor de gewone aardappelpuree.

INGREDIENTEN

2 pond kruimige aardappelen, 5-6 dikke knoflooktenen, 1 dl melk en 1 dl room, een eetlepel roomboter, zout en peper, ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Amerikaanse aardappelpuree met selderij en paddestoelen

INGREDIENTEN

2 kg kruimige aardappels (Eigenheimers), *zout en versgemalen peper, * 2 selderijknollen, geschild en in blokjes van 1 cm, *2 el olijfolie, *3 el kippenbouillon (van tablet), *1 dl slagroom, *2,5 dl melk, *6 el roomboter/margarine, *450 gr gemengde paddestoelen (bijv. shiitake, cantharellen, oesterzwammen etc.), *3 el verse rozemarijnnaaldjes, fijngesneden, *1/2 del medium dry sherry, *4 el fijngesneden bieslook.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker makkelijk en snel

INGREDIENTEN

Mashed Potatoes, Vegetable Oil, Butter,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Egt Engels en/of Iers

INGREDIENTEN

1 package of active dry yeast, About 5 3/4 cups of regular all-purpose or unbleached flour, 1/4 cup of sugar, 2 teaspoons of salt, Instant mashed potatoes (amount for 2 servings), 3/4 cup of milk, 1/4 cup of melted butter or margarine, 2 eggs, 1 cup of sourdough starter, 1 egg white beaten with 2 tbsp. water, Poppy seed (optional),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

This cake is not too sweet and quite chocolatey. If you want to dress it up, sift on a bit of confectioners sugar just before serving. It keeps well at room temperature, tightly covered, for a few days, and it freezes beautifully, too. Great for a "take along" dessert for any informal occasion.

INGREDIENTEN

1 cup hot, unseasoned mashed potatoes (no lumps!), 1 cup lukewarm water, 2 cups sifted all-purpose flour, 3/4 cup unsweetened Dutch process cocoa powder, 2-1/4 tsp. baking powder, Optional: 2 tsp. instant coffee granules, 1/2 tsp. baking soda, Pinch of salt, Optional: 1 cup miniature semisweet chocolate chips, 2/3 cup unsalted butter, softened, 2 cups granulated sugar, 1 tsp. vanilla, 4 eggs, graded "large"

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2010
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Eens een andere cupcake

INGREDIENTEN

Eatloaf:, , 1 teaspoon olive oil, , 1 cup onion (finely chopped), , 1/2 cup carrot (finely chopped), , 1 teaspoon dried oregano, , 2 whole garlic cloves (minced), , 1 cup ketchup, , 1 1/2 pound ground beef, , 1 cup bread crumbs, , 2 tablespoon prepared mustard, , 1 teaspoon Worcestershire sauce, , 1/4 teaspoon freshly ground black pepper, , 2 whole large eggs, , Mashed Potatoes:, , 4 cup Yukon gold potatoes (peeled and cubed), , 1/4 cup 2% reduced-fat milk, , 1/4 cup low-fat sour cream, , 3 tablespoon butter, , 1/2 teaspoon salt, , 1/4 teaspoon freshly ground black pepper, , Garnish:, , 3 tablespoon chopped chives, , 4 whole pieces of bacon (cooked and chopped)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2013
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

THE BALLS: (Non football..) originele herkomst Entre Douro e Minho, Portugal. Recept gekregen van Ellie Pennders. Als ze het zelf op haar homepage zet, haal ik het er weer af.

INGREDIENTEN

250 gr. of soaked salt cod,200gr. potatoes,1/2 onion,1 tablespoon chopped parsley, 3 to 4 eggs,salt, pepper, nutmeg, oil for frying (het lekkerste, maar ook het duurste is olijfolie),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Ierse Keuken

INGREDIENTEN

225g (8oz) Clonakilty black pudding peeled & roughly chopped, 7 6 spring onions, 7 2 sweet red peppers trimmed and finely chopped, 7 & cut into 1cm dice, 7 150g potatoes, cooked & mashed, 7 2 tablesp. Dijon mustard, 7 2 tablesp. malt vinegar, 7 Salt & freshly ground pepper, 7 About 225g flour, 7 4 eggs, 7 225g fresh white breadcrumbs, 7 Oil for frying,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 small or 1 large Finnan Haddocks, 1 large onion, finely chopped, 2qt water, 1 1/2 pt milk, Cooked mashed potato to thicken, 2 oz butter, Salt and pepper, Garnish: some cream and chopped parsley,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Schots
  •  30-60 min.

Kofta is hindi name for meatballs. In this case I am using ground lamb to make koftas but you can definitely use any meat of your liking. Cooking time will change according to the kind of meat you are using. Now the curry sauce is prepared the same way as you do in any other Indian curry with onion, ginger and garlic as the base. Then later different spices are added to form layers of flavors that burst in your mouth. But in this case there`s a simple ingredient which gives it a little twist. Cashews. Cashews are blanched and then ground into a smooth paste, mixed with some heavy cream and is added to the curry at the end. This gives the sauce its creamy and rich taste.

INGREDIENTEN

For the kofta (meatballs):, 1 1/2 lbs ground lamb, 1 tbsp minced green chili (you can use jalapeño as well), 1 tbsp ginger garlic paste (use 1 tsp each of powdered ginger and garlic if you don`t have the paste. I also chop fresh ginger and garlic if I don`t have the paste), 1 cup boiled and mashed potatoes. (It helps in binding and keeping the meatballs soft), 2 tbsp chopped cilantro, Salt, , For curry sauce:, 1 cup chopped onion paste, 1 ½ tbsp ginger garlic paste, 1 ½ cups tomato puree, 1 tsp ground cumin, 1 tsp turmeric, 1 ½ tsp cayenne pepper, 1/2 tbsp garam masala, 1 ½ tbsp coriander powder, 1 ½ tbsp kasuri methi (optional), 1/3 cup cashews (blanched and turned into a paste), ½ cup heavy cream, 1 ½ tbsp. cooking oil plus 1 tbsp ghee (clarified butter), Salt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2012
  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Preparation time 1-2 hours

INGREDIENTEN

For the haddock cakes, 500ml/17½fl oz milk, 700g/1lb 8oz smoked haddock fillets, 450g/1lb floury potatoes (such as King Edward or Maris Piper), peeled and cut into chunks, 4 free-range eggs, 2 hard-boiled, 2 beaten, 4 tbsp capers, drained, roughly chopped, 60g/2½oz gherkins, roughly chopped, 75g/3oz shallots, peeled, finely chopped, 4 tbsp fresh flatleaf parsley, salt and freshly ground black pepper, 50g/2oz plain flour, 75g/3oz dried breadcrumbs, vegetable oil, for deep frying, For the wilted watercress and spinach, 50g/2oz butter, 125g/4oz mixed watercress and baby spinach leaves, salt and freshly ground black pepper, For the beurre blanc, 25g/1oz shallots, peeled, chopped, 2 tbsp white wine vinegar, 2 tbsp white wine, 110g/4oz cold butter, chopped, 3 tbsp finely chopped fresh chives

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pound rundergehakt, 1/2 Gele ui, 1/4 cup 'bell pepper' (or 1-2 T. bell pepper flakes) in blokjes, zout en peper, 1 (15 oz) can sperziebonen, 1 (15 oz) can erwtjes, 1 (15 oz) can worteltjes in blokjes, diced carrots, 1 (15 oz) can maiskolfjes, 2 pkg. Bruine jus-mix (meer of minder, naar smaak), 3 cup kant-en-klare aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top