3.450 mascarpone recepten

  • Top 100

Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...

INGREDIENTEN

Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100






***Deze variatie is de allerlekkerste die wij ooit hebben gegeten!***

INGREDIENTEN

*250 gr. Bitterkoekjes of anders ...(Italiaanse !) Lange Vingers * 10 el. Amaretto * 3 Eieren * 250 gr. Mascarpone * 75 gr. Basterdsuiker * 1 reep pure Chocola - (of Cacaopoeder).

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke kwarktaart met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien

INGREDIENTEN

130 gram biscuitjes, 65 gram boter, gesmolten, 250 ml slagroom, 250 gram roomkaas, op kamertemperatuur, 250 gram mascarpone, 65 gram suiker, 1 tl vanille-aroma, 500 gram witte chocolade, gesmolten, 375 gram aardbeien, in plakjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  •  …
  •  10-20 min.

Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu.

INGREDIENTEN

3 eidooiers, 50 g suiker, 3 eiwitten, 50 g poedersuiker, 100 g mascarpone, 100 g slagroom, 1 pak (Italiaanse) lange vingers, 100 ml espresso, 4-5 el amaretto, 3 el cacao, stuk chocolade, geraspt of geschaafd

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu.

INGREDIENTEN

Lange vingers (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de schaal), 500 gram aardbeien, 1/2 literblik perziken op sap, sap van 1 sinaasappel, mespunt zout, eventueel scheutje likeur, 6 eetlepels advocaat, pedersuiker naar smaak, 250 gram mascarpone, 200 gram magere kwark, 3 zakjes vanillesuiker, 3 eetlepels amandelschaafsel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heel gemakkelijk en erg lekker. Goed voor te bereiden.Wil je zoals Maaikeb92 de mangopuree wat steviger hebben, gebruik dan 1 blaadje witte gelatine geweekt in koud water, goed uitknijpen en oplossen in de verwarmde sinaasappelsap (niet koken en van het vuur af oplossen!). Roer dit door de mangopuree en laat de mangopuree dan minimaal 1 - 2 uur opstijven voordat je de mascarpone of crème fraîche er op doet).

INGREDIENTEN

1 grote rijpe mango of 2 kleine mango`s, 2 eetlepels sinaasappelsap, 150 gram mascarpone of 1 bekertje crème fraîche, 2 eetlepels amandelschaafsel

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een super lekker nagerecht !

INGREDIENTEN

4 verbrokkelde stroopwafels, 4 stevige appels, 30 gram boter, 4 el mascarpone., 2 zakjes vanillesuiker, 1 el vloeibare honing.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2009
  •  …
  •  10-20 min.

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd.
- voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

250 gram mascarpone, 40 gram poedersuiker, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 100 gram (italiaanse) bitterkoekjes, verkruimelt, 6 eetlepels sinaasappelsap, 1 rijpe peer geschild en in partjes gesneden, 4 of 6 halve perziken in partjes

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een verzameling gewone en ongewone smoothies - 1 plek voor al mijn huidige en toekomstige smoothies, te beginnen met een heerlijke klassieker uit Chili.

INGREDIENTEN

Banaan, citroen & kaneel smoothie (leche con platanos)

, 2 bananen, 
1/2 el kaneel, 
1 el citroensap, 
1 el rietsuiker
, 200-400 ml melk (afh van hoe dik je het wilt), 

alles in de blender., , 

===

, banaan-pandan smoothie, 

2 bananen
, 1 el citroen of limoensap
, 200-400 ml melk
, 2 el rietsuiker
, 1 mespuntje pandan pasta (toko), , 

===

, Bananen-mokka-cafe smoothie, 

1-2 bananen
, 2 el honing
, 180 ml yoghurt, 
1/4 tl kaneel
mespuntje mokka coffee pasta (koepoe koepoe, toko)
, melk tot 500 ml totaal, 

Pureer banaan met de yoghurt, kaneel en de honing in de blender. Doe de mokka coffee pasta erbij, en de melk tot plm 500 ml, en pureer tot glad.

, , ===

, Mango smoothie

, 1 grote rijpe mango, 
1 el limoensap
, 50 ml yoghurt
, 200 ml melk, 
2 el rietsuiker

, , ===

5, Coconut and mango smoothie, 

½ mango, peeled, stone removed and chopped, 
1 lime, juice only
, 5 tbsp coconut cream
, 2 tbsp milk, 
1 tsp brown sugar, 

erbij: 1 lime wedge, verse munt, , 

===

, Yoghurt mango smoothie

, 1 mango, 
1 banaan
, 200 ml vers sinaasappelsap, 
200 ml biol yoghurt

, Pureer mango en banaan met het sinaasappelsap en de yoghurt in de blender., , 

===, Cointreau en mandarijn smoothie, , 40g/1½oz dried mango, chopped, 1 miniature Cointreau, 25g/1oz ice cubes, 1 orange, juiced, 70ml/2½fl oz tinned mandarin juice, 50ml/2fl oz double cream, 3 tbsp fresh mint, 2 tbsp mascarpone, 1 tbsp honey, , To serve, cocoa powder, , ===, 

Melon, mint and honey smoothie
, Peter Gordon, 

1/2 groene meloen, in stukken
, 1 kleine hand Mut
, 1 el honing
, 60 ml limoensap, 
15 ijsblokjes


, , ===

, Tamarillo Smoothie

, 4 tamarillos
, 1/2 kop melk
, 1/2 kop yoghurt of vruchtenyoghurt, of 
2 scoops ijs
, 2 tl honing, 
1 banaan

, , Peel the tamarillos by pouring over boiling water. Let stand for 3-4 mins, drain and refresh with cold water. Remove the skins. Puree tamarillos in a blender or food processor, add in the banana and process again. Add remaining ingredients and serve.

, , ===10, 

Avocado & komkommer smoothie, 

Halve komkommer, 
1 limoen, 
1 avocado, 
2 bollen citroensorbetijs

, Schil de komkommer, snij hem in stukjes en pers hem uit in een sapcentrifuge.
Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af
. Pers de limoen uit., 
Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil van de helften
. Snij de avocado in stukken en pureer het vruchtvlees met het limoensap in een blender
. Voeg het komkommersap toe en laat de blender op hoge stand draaien

, , ===, 

Grapefruit smoothie

, 2 roze grapefruits
, 200 g Philadelphia Naturel Light
, 400 ml grapefruit sap
, 2 el suiker

, , De grapefruits schillen met een scherp mesje zodat enkel de partjes overblijven, zonder het wit. Vervolgens de huid van de partjes insnijden en het vruchtvlees eruit halen. Het sap dat daarbij vrijkomt, opvangen. 
De Philadelphia Naturel Light en het grapefruit sap mengen met een handmixer.
De suiker samen met de gefileerde partjes en het opgevangen sap in de kom doen en opnieuw krachtig roeren zodat de partjes uit elkaar vallen maar niet gepureerd worden.
, 4 longdrinkglazen vullen met de smoothie en opdienen. Afwerken met wat stukjes grapefruit en muntblaadjes.

, , ===

, Vijgen-hazelnoot smoothie

, 1 tl noisette siroop (Monin), 
1/2 el honing, rietsuiker of ahornsiroop, 
2 grote verse vijgen, klein gesneden
, 1 mespunt kaneel
, 100 ml melk, , 

===

, Vijgen en rozewater Smoothie

, 6 rijpe vijgen
, 250 ml sinaasappelsap
, 1-2 el rietsuiker, 
2 tl rozewater
, , ===, 
Vijgen-speculaas smoothie

, 4 rijpe vijgen
, 1 banaan
, 1 el rietsuiker, 
1 el citroensap
, 1 mespunt mokka pasta koepoe, 
1 dikke speculaas
, 200 ml melk
, , ===15, 

Feijoa smoothie

, 2 feijoas, 
1 1/2 cups milk, 
1/4 cup vanilla ice cream (you can also use yoghurt), 
1 tablespoon honey, , 

===

, New Rose Tropical explosion

, Sap van 1/2 granaatappel, 
½ papaja, 
½ banaan, 
6 lychees
, 5 aardbeien, 
1 el rozenwater of ½ mespunt rozenpasta 
, sap van ½ limoen, 
1 el rietsuiker
, 200 ml water

, , ===, 

Amandel en bosbessen smoothie

, 1 handful almonds, peeled and soaked overnight in water
, 1 tbsp golden linseeds
, ½ ripe mango, or 1 ripe banana
, 2 handfuls mixed berries, , 

Method
, 1. Drain and rinse the almonds. Put them in the blender and add a little fresh water. Blend to make a smooth paste.

2. Add more water bit by bit and blend until you have a rich almond milk. If its too thick, just add more water – youre aiming for something with the consistency of its dairy counterpart.

, , ===, 

Kokos & limoensmoothie

, 600 g low-fat plain yogurt, 
400 ml coconut milk
1 lime, juice only
, 1 tsp honey
, 15 ice cubes

, , Method
, 1. Put the yogurt, coconut milk, lime juice and honey in a liquidiser and blend until smooth.
2. Crush the ice cubes in a blender or other machine suitable for crushing ice.
3. Put the crushed ice in glasses and pour in the smoothie mixture. Serve immediately., , ===, appeltaart smoothie, , Ingredienten, 2 groene appel, 1/2 pot appelmoes, 1 lepel honing, 1 tl kaneel, 0,1 l melk, 3 bastogne koeken, , Rasp de appels en doe deze samen met de andere ingredienten in een keukenmachine., Mix de inhoud een aantal minuten, tot een heerlijke smoothie., , ===20, Nectarine - aardbei smoothie, , 3 nectarines, geschild, 1 hand aardbeien, 150 ml melk, 1 el rietsuiker, 1 el citroensap, , ====, Aardbeien smoothie

, 200 g aardbeien
, 2 el rietsuiker
, scheutje Yomild limoen (of 1 el limoensap)
, 200 ml melk, of water al naar voorkeur, , ======
, Aardbei watermeloen gember smoothie

, 3 cups 1-inch cubes seeded watermelon, 
2 cups frozen quartered hulled strawberries
, 1 1/2 teaspoons finely grated peeled fresh ginger
1 1/2 teaspoons fresh lime juice, , =============, Super-Creamy Papaya-Avocado Shake with Fresh OJ and Orange Blossom Water, , flesh from 1/2 giant red papaya, flesh from 1 avocado, fresh juice squeezed from 2 oranges, 1/2 teaspoon orange blossom water, spring water to 32 oz., 1-2 cups ice, , ===25, 
Groene thee smoothie

, 100 ml afgekoelde groene thee van 25 g blaadjes, 
50 ml limoensap, 
1 banaan
, 300 ml biol yoghurt
, 5 el honing, , 

===

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  •  …
  •  0-10 min.

Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij.

INGREDIENTEN

1 bekertje slagroom (125 ml)*, 1/2 bak mascarpone (à 250 g)*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Engels
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 ml slagroom, 125 gram mascarpone, 5 eetlepels kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 75 gram pure chocolade (70% cacao), 1 pak amaretti (Italiaanse bitterkoekjes), 1 kopje koffie

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2009
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 2.5 tl bakpoeder, 0.5 tl zout, 50 gram boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 el suiker, 3/4 dl melk, 1 ei, bekertje slagroom, diverse smaken jam, half bakje mascarpone (eventueel)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Engels
  •  30-60 min.

Laatst gebruikt voor een high tea. Het clotted cream recept kreeg ik van een vriendin. Deze combinatie smaakt hemels.

INGREDIENTEN

SCONES (12 stuks):, - 250 gram zelfrijzend bakmeel;, - 4 th. bakpoeder;, - 65 gram koude boter, in blokjes;, - 65 gram witte basterdsuiker;, - mespunt zout;, - 125 ml. melk + extra om mee te bestrijken;, - bloem om het werkblad mee te bestuiven, , LEMON CURD (1 POT), - 2 (onbespoten) citroenen;, - 2 kleine eieren;, - 1 eierdooier;, - 125 gram kristalsuiker;, - 75 gram (ongezouten) roomboter., , CLOTTED CREAM:, - 125 ml. slagroom;, - 250 gram mascarpone;, - 3 zakjes vanillesuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 el amandelschaafsel, 1 bak vers fruitmix à 300 g (C1000), 1 bakje mascarpone à 250 g, 2 dl halfvolle vanilleyoghurt, 1 zakje vanillesuiker, 2 meergranenkoekjes, verkruimeld

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2007
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Een hele lekkere taart die niet gebakken wordt maar in de koelkast moet opstijven. Ik heb deze taart nu al 3x gemaakt en hij valt heel erg in de smaak. Echt een taart voor deze periode.Is ook na 3 dagen nog erg lekker!

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 250 gram speculaasjes (zonder amandelen!) -, 120 gram boter, Voor de crème:, 10 blaadjes witte gelatine -, 500 gram mascarpone -, 500 gram magere kwark -, 4 eetlepels vloeibare honing -, 1 - 2 afgestreken eetlepels kaneel (afhankelijk van je smaak!) -, 150 gram suiker -, mespunt zout -, 1/4 liter slagroom, Garnering, Eventueel een paar witte of bruine schuimkoekjes -, cacaopoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Duits
  •  20-30 min.

Lekkere zoete american pancakes. Makkelijk te maken.

Teveel beslag? Geen probleem, beslag kan worden ingevroren, hoewel dit wel enigszins ten koste gaat van de luchtigheid.

INGREDIENTEN

300 gram bloem, ½ liter karnemelk, ½ zakje bakpoeder, 4 eieren, 2 of 3 zakjes vanillesuiker (naar smaak), 50 gram boter, snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2008
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Khadija`s heerlijk toetje met mascarpone aardbei en oreo koekjes

INGREDIENTEN

400ml slagroom, 500ml yoghurt, 125gr suiker, 1zakje vanille suiker, 250gr mascarpone, 12 witte orea koekjes, 250gr aardbeien

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke pasta van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

450 g tagliatelle of spaghetti, olijfolie, 2 theelepels boter, 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes, ½ bolletje nootmuskaat, vers geraspt, 400 g verse spinazie, goed gewassen en fijngesneden, zeezout en zwarte peper uit de molen, 1,2 dl slagroom, 150 g mascarpone, 2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2008
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Heerlijke herfstige taart, verrassend met mascarpone en appels

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram bruine basterdsuiker, 1 eetlepel koekkruiden, 150 ml melk, halve liter appelsap, 3 appels, geschild en in plakjes, 200 gram mascarpone, 1 theelepel kaneelpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 eetl. boter, 6 stronkjes witlof, gehalveerd, kern verwijderd, 300 ml groentebouillon, 1 theel. gedroogde tijm, 100 g mascarpone, 6 plakjes Italiaanse rauwe ham, zout en versgemalen peper, 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid, 5 preien, 25 g boter, 1 bakje champignons, (250 g), in kwarten, 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g), 1 beker kookroom knoflook & fijne kruiden (250 ml), 175 g oude kaas 48+, geraspt, 1 ei losgeklopt, 2 dikke plakken schouderham (a 160 g), in blokjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.



Deze taartjes zijn van allerlei varianten te maken, maar de Roma tomaat is ronduit de lekkerste en geeft de taartjes een volle smaak. Ze kunnen warm of koud geserveerd worden of een dag van te voren gemaakt en opgewarmd worden.

INGREDIENTEN

- 500 g bladerdeeg, aan een stuk, - 125 g tomatenpesto, - 250 g mascarpone, - 25 g parmezaanse kaas, geraspt, - 2 eierdooiers, - 8 grote tomaten, in plakjes gesneden, - enkele takjes tijm, alleen de blaadjes, - peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Een heerlijk Italiaans dessert

INGREDIENTEN

3 eigelen, 3 eiwitten, 5 soeplepels suiker, 2 kopjes sterke koffie, 500 gr mascarpone, 4 soeplepels amaretto, cacaopoeder, 2 blaadjes gelatine, 4 soeplepels room, 100 gr pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 2 rode paprika`s, 2 gele paprika`s, extra vierge olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen, 2 rode uien, 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt/geperst, 2 handen vol verse bladpeterselie, de blaadjes fijngehakt, de steeltjes apart gehouden, 2 eetlepels rodewijn- of balsamicoazijn, 2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, desgewenst 2 opgehoopte eetlepels mascarpone of crème fraîche, 450 gram rigatoni, penne of spaghetti,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Superlekkere (fase II) montignac bonbons, uit montignac stap voor stap, de eerste 6 weken van Ria Tummers

INGREDIENTEN

1 bakje mascarpone (250 gram), 100 gram chocolade (> 70% cacao)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.



Supergemakkelijk te maken

INGREDIENTEN

200 gr mascarpone - 150 gr gerookte zalm - sap van 1 citroen - zout - tabasco - 4 citroenen - peterselie

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

2 en 1/2 dl slagroom - 160 g pure chocolade, in, stukjes - 3 el suiker - 150 g mascarpone

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2011
  •  …
  •  0-10 min.

Lekker italiaans ijs,

INGREDIENTEN

350 gr mascarpone, 100 gr poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl volle melk, 2 eieren

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Deze heerlijke taart die je niet hoeft te bakken, maar in de koelkast op moet laten stijven was een groot succes tijdens de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar we vrijwilliger zijn. Ook heerlijk als nagerecht.
Is de taart alleen bestemd voor volwassen, zet de kersen dan eerst een nachtje in de Kirsch. Is nog lekkerder!

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 175 gram lange vingers -, 140 gram gesmolten boter., Voor de vulling:, 1 pot kersen (uitlekgewicht 350 gram) -, 4 blaadjes witte gelatine -, 250 gram mascarpone -, 400 ml slagroom -, 50 gram suiker -, 1 zakje vanillesuiker -, 2 eetlepels citroensap., Voor de bovenkant:, 250 ml kersensap -, 1 zakje taartina (= geleermiddel, je kunt eventueel 2 blaadjes gelatine oplossen in wat warme kersensap en hiermee ipv de taartina de taart bestrijken) -, 1 eetlepel suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit nagerecht heeft dezelfde lichte structuur als Zabaglione,
serveer direkt of bewaar goed afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast

INGREDIENTEN

3 verse eieren, 110 gr. kristalsuiker, 375 gr. mascarpone, 2 theel. vanille aroma (staat bij de bakprodukten)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Een makkelijke, lekkere feestelijke soep die snel gemaakt is !

INGREDIENTEN

- 3 courgettes = circa 1 kg, - 1 ui, - 1 l kippenbouillon, - 80 g mascarpone, - 2 el groene pesto, - 1 eetl. olijfolie, - blaadjes verse basilicum, - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Dit geweldig dessert oogt als een klassieke creme brulee, maar als je het brosse karamellaagje breekt, komt een dun laagje chocolade tevoorschijn!!!

INGREDIENTEN

-500 g mascarpone, -175 g suiker, -6 eierdooiers, -50 g bittere chocolade, -poedersuiker om te bestrooien

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een prima soep, die naar meer smaakt.....

INGREDIENTEN

-1 kleine bloemkool (of 500 g bloemkoolroosjes uit de diepvries), - 2 koppen paprikareepjes, - 2 aardappelen, - 2 eetl. mascarpone, - 1 ui, - 1 eetl. boter, - 1,5 L kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water), - peterselie, - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een heerlijk en eenvoudig te bereiden dessert. Met cognac of grappa. Wij vonden de versie met grappa het lekkerst. Je kunt er met 4 tot 6 personen van eten.

INGREDIENTEN

2 eierdooiers, 1 ½ el suiker, 4 druppels vanille extract, 200 gram mascarpone, kaneelpoeder, 1 el cognac of grappa, , Harde (Italiaanse) koekjes voor erbij (baicolie/biscotti)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2013
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een heerlijk nagerecht voor keizerlijke nagenieters!!

INGREDIENTEN

- 4 eieren, - snufje zout, - 50 gram suiker, - 1 el geraspte schil van een onbespoten citroen, - 4 el melk, - 100 gram bloem, - 250 gram mascarpone ( of eventueel verse roomkaas+ 2 el room), - 2 el boter, - poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Gekregen van een vriendin, maar wil dit graag met anderen delen, want heel lekker

INGREDIENTEN

De verhouding tussen de verschillende ingrediënten is een kwestie van proeven tijdens de bereiding., Onderstaand is een goede verhouding., , 1 bakje Mascarpone of voor minder vet: volle kwark, 250 gram milde/halfvolle yoghurt, rozijnen, 150 ml advocaat, port of voor verrassende smaak: pastis

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Voor ongeveer 20 bolletjes

INGREDIENTEN

1/4 groene, 1/4 rode en 1/4 gele paprika, 4 dungesneden plakjes panchetta (Italiaanse gerookte ham), 2 el groene peper hele korrel (uit potje), 600 g mascarpone, 100 g mandarijntjes uit blik, zout en witte peper, milde paprika poeder, 30 g ongezouten pistachenootjes zeer fijn gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept is een aangepaste versie van een recept , wat -tig keer op internet staat, maar wat wij veel te stijf en te alkoholrijk vonden. Dit is een heerlijk luchtige versie. TIP: vervang voor kinderen de advocaat door vanillevla, of maak voor hen alleen de bosvruchtenlaag en geef er vanilleijs bij.
eigen foto

INGREDIENTEN

250 g bosvruchten (diepvries) + wat voor bovenop, 2 dl slagroom, 85 g suiker, 2,5 blaadjes gelatine (à 2 g), 1 eidooier op kamertemperatuur, 125 g advocaat, 60 g mascarpone,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr mascarpone, 120 gr poedersuiker, 2 eieren, 150 cc slagroom, 50 cc volle melk, 15 gr vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies