Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Masala recepten (1.476) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER.

INGREDIENTEN

6 tenen knoflook,gepeldstuk verse gemberwortel van7 1/2cm,geschild2 of 3 verse rode chilipepers,zonder zaadjesolijfolie1 eetlepel mosterdzaad1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels gemalen komijn2 theelepels gemalen koriander3 eetlepels garam masala200 ml yoghurt4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden1 eetlepel boter2 middelgrote uien,gepeld en dun gesneden2 eetlepels tomatenpurrehandje gemalen cashewnoten of amandelenzeezout1 dl slagroomhandvol verse koriander,gehakthet sap van 1 tot 2 limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool, 0,5 ui, gesnipperd, 2 tl tomatenpuree, 1 el kerrie, zout, 1 teen verse knoflook, geperst, 400 ml heet water, olijfolie, 0,5 fijngesneden vers pepertje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk Indiaas gerech, lekker met raita ,naanbrood of papadums

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet1 grote rode ui, , 6 tenen knoflook, 5 cm gemberwortel, 1 of 2 rode pepers, 1 bosje verse koriander, 1 eetlepel mosterzaadjes, 2 eetlepels garam massala, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijnzaad, 200ml room, 250ml Griekse yoghurt, een handje (ongezouten) cashewnoten, 2 blikjes tomatenpuree, limoen, roomboter, 1 rode paprika, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2014
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is toch wel een overheerlijk gerecht, helemaal met warm weer. Ga deze maar eens maken, je weet niet wat je proeft, heerlijk! Dit is een feestmaaltijd die in een mum op tafel staat en makkelijker te maken is dan je denkt.

INGREDIENTEN

1 kilo verse kipfilets, 2 el roomboter, 2 el garam masala, ½ kopje yoghurt, 1 el verse gember (ragfijn), 1 tl knoflookpoeder of een teentje vers, , Saus, 1 el garam masala, 2 rode uien (gesnipperd), 2 stukjes citroengras vers (goed geplet), 1 kopje gekneusde tomaten, 1 kopje kokosmelk, 1 tl zout, 1 el roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Onze Jiri en ik zaten gisteren met de handjes in de haren: wat eten we morgen?  Geen idee, geen inspiratie.. Tot ik me herinnerde dat ik ergens een heel erg goed recept had voor deze smaaksensatie uit india van een goede chef aldaar. Bladeren, bladeren en nog eens bladeren tussen mijn recepten en jawel: gevonden!!   Even schrikken dat het weer zo lang moest marineren, maar dat heb ik gedaan na de wedstrijd van gisteren en een hele nacht laten staan in de koelkast. Ideaal toch? Het resultaat, we hebben er vanmiddag ongelofelijk van zitten Smullen met onze buren die een borreltje kwamen doen Ik zet hem snel weer op Smul, wel zo makkelijk terug te vinden nu.... Het lijkt een hele lijst en bewerkelijk, maar het valt echt heel erg mee en is zooo de moeite waard!!!!!!

INGREDIENTEN

1 kilo kipfilet, schoongemaakt en in blokjes, , De marinade:, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 volle tl gemberpoeder, 1 groene peper, fijngesneden (als je die niet kunt krijgen gewoon een rode nemen natuurlijk), Deze ingredienten in een vijzel of met keukenmachine met wat olie tot een pasta wrijven/draaien., , De Garam Masala:, 1 volle tl van elk:, *komijnpoeder, *kerriepoeder, *korianderpoeder, *kruidnagelpoeder, *gemalen zwarte peper, *kaneelpoeder, *kardemompoeder, Deze allemaal goed met elkaar vermengen en indien nodig in een vijzel nog wat fijner wrijven., Bij een goed gesorteerde supermarkt zijn deze allemaal wel te krijgen, anders even naar de toko, , Het yoghurt-mengsel:, 4 dl stevige yoghurt (toko, of Griekse gaat ook goed), 2 el citroensap, 1 el arachide-olie, Dit goed door elkaar mengen., , De saus:, 1 el arachide-olie, 3 uien, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 4 tomaten, fijngesneden, , En verder naar smaak en garnering fijngesneden koriander of peterselie...,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2014
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept is een aangepaste kopie van een bestaand recept op Smulweb. Ik heb hem alleen wat leesbaarder gemaakt en wat kleine details aangepast, naar eigen inzicht en smaak.

INGREDIENTEN

6 tenen knoflook, 7,5 cm gemberwortel, 2 of 3 Spaanse pepers, Arachideolie, 1 el mosterdzaad, 1 el paprikapoeder, 2 tl gemalen komijn, 2 tl gemalen koriander, 3 el garam masala, 200 ml yoghurt, 800 gr ontbeende kippedijen, in grove stukken gesneden, 1 el ghee of boter, 2 middelgrote uien, dun gesneden, 2 el tomatenpuree, handje gemalen cashewnoten of amandelen, zeezout, 1 dl kokosmelk, handvol verse koriander, het sap van 1 tot 2 limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een gemakkelijk gerecht, snel te bereiden en heel goed van te voren te maken!! Variatie`s genoeg door sperziebonen te vervangen door bijv. roerbak groenten, maïs toe te voegen, champignons, prei, meer of minder rode peper. Eigenlijk altijd een succes !!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 ui, gesnipperd, 1 rode peper, fijngesneden, 500 gr sperziebonen, Peper & zout, 1 tl masala ( kerriepoeder ), eventueel 1 tl bouillonpoeder, 1 zakje kaassaus, 100 gr geraspte kaas, scheut ketjap Asin of Manis ( naar smaak ), Eventueel klein blikje maïs

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen, (of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische variant van Surinaams gerecht

INGREDIENTEN

- 2 pakjes quorn (naturel), - 2 uien, - 4/5 teentjes knoflook, - 3 aardappels, - masala (kerriesoort, verkrijgbaar bij toko), - olie, - zout, peper en sambal (o.i.d.)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-1998
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept is uit een boek van Jamie Oliver. Maar ik heb het veranderd naar eigen smaak dus hieronder staat vermeld wat ik gebruikt heb. Het was super lekker! Ik heb de kip in de marinade gezet en ondertussen de rest klaargemaakt omdat ik het gelijk wilde eten. Heb je voldoende tijd zet dan de kip een nacht in de marinade. Het recept van Jamie vermelde 500 ml water. Ik heb het een hele tijd laten inkoken en ik moest op het laatst de saus binden met bloem. Dus ik heb bij dit recept 250 ml water vermeld, dat is ruim voldoende denk ik. De fotos zijn eigen fotos.

INGREDIENTEN

Ongeveer 700 gram kipfilet - in niet al te kleine stukken gesneden., 2 eetlepels olijfolie. , 1 eetlepel (room)boter., 6 vette tenen knoflook, 2 grote uien in stukjes gesneden-, Stuk verse gember (ongeveer 7cm), 2-3 verse chilipepers (zaadjes verwijderd), 1 eetlepel mosterdzaad (ik heb zwart mosterdzaad gebruikt), 1 eetlepel paprikapoeder (ik heb "hot" Paprikapoeder gebruikt), 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels gemalen koriander., 2 eetlepels garam masala poeder. + 1 extra eetlepel., Klein blikje tomatenpuree., 2 eetlepels gemalen amandelen (gekocht bij Turkse winkel)of gemalen cashewnoten. Of maal gewoon zelf., 200 ml yoghurt (ik heb biologische yoghurt gebruikt)., 100 ml kookroom.( of gewone slagroom), 250 ml water. (of meer of minder kijk zelf even hoe dik de saus is), Zout en versgemalen peper naar smaak., Verse koriander als garnering- (had ik niet dus ik heb peterselie en wat gedroogde koriander gebruikt)., Sap van ½-1 limoen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2010
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Dit recept komt uit Powerfood: van Friesland naar New York van Rens Kroes. Hier lees je meer over dit boek én andere kookboeken uit de Smulweb Kookboekenkast.

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 2 rode uien, 7-8 biologische kippenvleugels, 4 tl kerriepoeder, 2 tl laospoeder, 2 tl kardemompoeder, 2 tl geelwortelpoeder, (kurkuma), 2 el olijfolie, snufje zeezout en zwarte, Peper, 300 g haricots verts, 3 middelgrote zoete aardappelen, 1 tl (gele) sambal, 2 el tomatenpuree, 5 el kokosmelk, 250 g biologische volkoren, Couscous,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2015
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Pakje tikka masala curry past, Tofu, Ui, Courgette, Champignons, Yofu

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept van een Surinaamse kennis.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelblokjes, flink wat masala, teentje knoflook, zout, Madam Janet en olie, 1 bosje kouseband.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

(meiknolletjes met gember en nigella). In plaats van meiknolletjes kan er ook koolrabi of zelfs koolraap gebruikt worden

INGREDIENTEN

2 el olie, 1 tl nigellazaadjes, 1 groene chilipeper fijngesneden, 1/2 tl fijngesneden gemberwortel, 300 g meiknolletjes in vieren, 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma), 1/4 tl chilipoeder, 1 tl gemalen korianderzaadjes, 1 tomaat fijngesneden, circa 1/2 tl zout, 1/4 tl garam masala of kerriepoeder, 1 el fijngesneden korianderblaadjes, 5 g gemberwortel in hele dunne reepjes (julienne)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk bijgerecht voor de pikante keuken

INGREDIENTEN

Schil 750 gr vastkokende aardappels en snijd in blokjes van 3 cm., Snijd 2 bosuitjes in ringen., 1 blokje kruidenbouillon gekruimeld, 2 el olie, 1 el masala, 2 teentje knoflook gesnipperd,15 gr boter.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2004
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke gaar gekookte Surinaamse masala kip

INGREDIENTEN

- Zakje kant en klare Masala ( verkrijgbaar bij elke Toko), - 4 grote stukken kipfilet, - knoflook ( 4 teentjes ), - 1 grote ui, - 4 maggiblokjes, - zout, - versgemalen peper, - water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg mager rundvlees, 1 1/2 dl volle yoghurt, 2 el boter, 2 tl zout, 1 tl gemberpoeder(dhaje), 1 tl paprikapoeder, 1 el geraspte gemberwortel, 1 el garam masala, 2 el fijngehakte verse korianderblaadjes., 2 tomaten in schijfjes., 2 lente-uien,in dunne ringen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-07-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eetlepels plantaardige olie, 75 gram ui gesnipperd, 2 verse groene chilipepers in dunne plakjes, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel garam masala, 1 theelepel knoflook, .25 tl geelwortel, 500 gr middelgrote garnalen, 1.25 dl slagroom, 2 el verse koriander, zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2009
  • Indiaas
  •  0-10 min.

De snelle variant, handig als je werkt! Denk nu niet: "Getsie een potje" De roerbaksaus is bij de toko en C1000 simpel te krijgen en veel oorspronkelijker als de bekende merken!

INGREDIENTEN

* 300 gram kipfilet * 2 flinke aardappels * een grote hand sperciebonen * scheutje olijfolie * 1 pot Faja Lobi Chicken Masala Surinaamse roerbaksaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

25 g bakboter, 1 fijngehakte ui, 1 teentje knoflook (geperst), 4 kipfilets, 1/2 tl va elk: gember, chili, kerry, kaneel, zout, 1/4 l room, 1 blikje tomaten puree, 1/2 tl garam masala

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron: "Cooking with spices". Dit boek kreeg ik van een Engelse vriend van ons, zijn vader was zeeman en bracht altijd heel veel kruiden mee die (zeker in die tijd) niet in Engeland te koop waren. Dit boek is een favoriet van hem. "Mijn" Garam Masala (uit zijn boek dus) vond hij helemaal te gek.

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 10 groene kardemom peultjes. (AH), 90ml/6 eetlepels koriander zaadjes., 60 ml/ 4 eetlepels komijnzaad., 10 kruidnagels., Stukje kaneelstok van 5 cm., 15 ml/1 eetlepel zwarte peperkorrels., 3 laurierblaadjes (gedroogde)., 15 ml/ 1eetlepel gemalen foelie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Het meest gegeten gerecht in het weekend, bij visites en feestjes thuis.

INGREDIENTEN

Een eend, in kleine stukjes gehakt. Anderhalve ui, 5 teentjes knoflook, masala, doksimasala, witte+zwarte peper, maisolie, tomatenpuree, zout, kippeboulion, 2 verse rode madamme janet pepers, whisky, water, fitsien,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Als je dit niet in een toko kunt vinden kun je het op deze manier zelf samenstellen

INGREDIENTEN

4 tl ketoembar, 1 tl zwarte peper, mespunt kaneel, 2 tl djintan, mespunt gemalen kardemom, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt nootmuskaat, 1 tl koenjit, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Kruiden pasta, te gebruiken in de indiase keuken

INGREDIENTEN

2 tl. fijn gehakte verse gember, 1 tl. fijn gehakte verse knoflook, 1/2 kop fijn gehakte uien, 1 tl. garam masala (toko), 1 tl. rode chili poeder, 1 tl. komijn poeder, 1 tl. koriander poeder, 1/2 kop kokosnoot (evt. gedroogde), water indien nodig

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Indiaas
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 g tamarindepulp, 1,2 dl kokend water, 2 el plantaardige olie, 1/2 tl komijnzaad, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2,5 cm verse gemberwortel, geraspt, 1 verse groene chilipeper, fijngehakt, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 1/4 tl kurkuma, 1/2 tl zout, 2 tomaten, ontveld en in stukjes, 2 x 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt, 1/2 tl garam masala

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kruidenmengsel uit India.Door er olie door te mengen krijg je 'curry-pasta' te gebruiken voor het marineren van vlees of kip.

INGREDIENTEN

2 el djinten, 1 el zwarte peper, 1 tl kruidnagel, 2 el ketoembar, 2 tl kummel(karwij), 1 tl kaneel, 1/2 tl nootmuscaat, 1tl kurkuma of saffraan,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-1999
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Lekkere gekruide cury vis lekekr met rijst.

INGREDIENTEN

1kg kabeljauw filet,1eetlepel masala (chan), 1eetl tomaten puree,1soepblok,wat zoete ketjap 1eetlepel,1ui,3teentjesknoflook naar gewenst 1damjanet peper of wat zwarte peper.1ei en meel.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Punjabi manier van kikkererwten Masala

INGREDIENTEN

Ingredienten voor de kikkererwten, 1,5 kop kikkererwten, 2 uien, blik tomaten, 1 teelepel gemberpasta, 1/2 theelepel Garam Masala (toko), 1 theelepel chilipoeder, 2 groene pepers, 1 eetlepel olie, zout, , Masala kruidenmix, 4-5 zwarte kardamom (toko), 2,5cm kaneelstok, 5-6 peperkorrels, 3 kruidnagel, 1 laurier, 1,5 theelepel komijn, 1,5 theelepel korianderzaad, 1,5 fennelzaad, 2 rode pepers, , verse koriander, blokje gedroogde tamarinde

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2013
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker bij Surinaamse bami, roti of rijst.

INGREDIENTEN

1 kip in stukken of drumsticks of kipfilet, 1/2 ui, 3 t. knoflook, 1/2 tomaat, 2 maggiblokjes, theelepel suiker, 2 tot 3 eetlepels masala-kerrie (Surinaamse winkel), eventueel nog een klein beetje komijnpoeder, 1 gele madame jeanette peper, takje selderij, zwarte peper, zout, olie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2011
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Mosselen in een heerlijke kerriepasta. Extra leuk als je je eigen garam masala maakt!

INGREDIENTEN

Kerriepasta:, , 1 tl geraspte verse gember, 1 st citroengras, alleen het wit, fijngehakt, 3 tenen knoflook, uit de knijper, 3 verse groene chilipepers, fijngehakt, 2 tl garam masala, 1 tl gemalen komijn, 2 el fijngehakte verse koriandersteeltjes, 1 el tomatenpuree, 5 el citroensap, 1 el plantaardige olie, , Verder:, 1,5 kg mosselen, 1 el ghee, 1 grote rode uit, in plakken, 4 tl gehakte verse korianderblaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  •  
  •  30-60 min.

Pittig kipgerecht uit India

INGREDIENTEN

Ik gebruik altijd kippepoten waar ik het vlees vanaf haal, zo heb je lekker zacht vlees. Voor vier personen ongeveer twee poten de man., 1 blikje Patak pasta voor Tikki Masala (AH), 1 grote ui in stukken, 1 pakje spekjes, 6 gekookte aardappelen (doe ik, hoeft niet, kan ook met rijst geserveerd worden !!)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Traditioneel Indiaas gerecht

INGREDIENTEN

6 ons kipfilet, 2 uien, 4 tomaten of tomaten puree, 3 teentjes knoflook, 1 el verse gember, 1 groene peper, 3 takjes koriander, 4 el yoghurt, 1 el citroensap, 4 el zonnebloemolie, , Kruiden, zout, zwarte peper, chili peper, kruidnagel, komijnzaad, mosterdzaad, laurier, kerriepoeder, kaneel, Garam Massala, kukurma,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vegetarisch recept dat vliegensvlug te maken is, heel gezond en goed smaakt. Prutje van uien, knoflook en gember maken, kruiden eroverheen, kikkererwten met water erbij en klaar Dit recept wordt volgens mij ook wel Chana Masala genoemd. hier vond ik een ander Chole Masala recept: http://www.cookingandme.com/2013/03/chana-masala-recipe-chole-masala-recipe.html Als je de kikkererwten kookt met een verhouding 1:4 (kikkererwten - water) dan is het misschien een gerecht voor 4 personen. Ik heb zelf de eerste keer kikkererwten uit blik gebruikt en toen 2 cups water toegevoegd. Dan heb je een gerecht voor 2 personen en m.i een mooie "dikte" van de chole masala.

INGREDIENTEN

1 cup chickpeas ( I`m using dry seeds but if you want to make it faster you can use canned chickpeas as well), 1/2 cup red onion coarsly chopped, 2 cloves garlic, 1/2 inch ginger, 1/2 cup tomato puree, 2 tbsp coriander powder, 1/2 tsp turmeric powder, 2 thai green chili or 1 tsp red pepper powder, 1 tbsp good curry powder, 1 tbsp ready to use Chola Masala powder (optional), 2 tbsp olive oil, Salt, , Now some people also add potatoes in there Chole Masala. I don`t usually do that but if you want feel free to do so.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2012
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Zonnebloemolie, knoflook, 1 ui,1 kg aard-appels, 1 kg drumsticks, masala (hindoestaanse), zout, peper, sambal oelek, ketjap manis, 1 madam jeannet (hoeft niet perse), boter, spitskool, 1 a 2 eieren, rijst, 2 potten sperziebonen, azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Surinaams familierecept voor Masala Kip, voor bij de roti!

INGREDIENTEN

750 gram Kippendijfilet in stukjes, 3 a 4 eetlepels masala van Chan`s of Dada`s (verkrijgbaar in de toko), 1 a 2 theelepels komijnpoeder, zout, 2 maggiblokjes, 2 fijngehakte uien, 2 tot 4 tenen geperste knoflook, (rode) adjoema peper naar wens toevoegen, 4 grote aardappelen (vastkokend of iets kruimig) in vieren gesneden of nog kleiner, paar takjes selderij, (wok)olie en/of roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

TANDOORI MASALA kan door vegetariers en veganisten worden gebruikt in recepten. Ook in de vedische keuken kun je het gebruiken maar laat dan de uien en knoflookpoeder weg.

INGREDIENTEN

1? theelepel koriander, 1 theelepel zeezout, 1 theelepel fenegriek, ? theelepel komijn, ? theelepel kaneel, ? theelepel gedroogde spaanse peper, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemalen mosterdzaad, 1 laurierblad in kleine stukjes, ? theelepel gemalen nootmuskaat, ? theelepel gemalen kruidnagel, ? theelepel gemalen foelie, ? theelepel kardamom, 1 theelepel serehpoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Pittig hoofdgerecht, nog lekkerder als je het een dag daarvoor maakt

INGREDIENTEN

Voor de marinade:, Sap van een halve citroen, 2 tl zout, 5 cm gemberwortel, geraspt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 tl cayennepeper, 2 tl gemalen komijn`, 2 tl paprikapoeder, 2 tl garam massala, 1 kilogram kipfilet, of dijen vlees

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

*4 kippenboutjes(drumsticks)*zout*2 teentjes knoflook, uitgeknepen*1 kleine ui, geraspt*1/2 gesnipperde rode peper of wat sambal oelek*2 el masala(Toko of Surinaamse of Indiase winkel)*300 gr kousenband*4 el slaolie*450 gr aardappelblokjes(kant en klaar in de koeling)*2 dl kippenbouillon*2 blaadjes laurier*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tikka masala is een heerlijke Indiase curry welke je op verschillende manieren kunt bereiden, er is namelijk geen standaard recept voor! Dit recept is een zoetpittige variant en eet het lekkerst met rijst en niet te vergeten naan (geroosterd Indiaas brood).

INGREDIENTEN

 - 400 gram kipfilet of lamsvlees;,  - 1 groot blikje tomatenpuree á 140 gram;,  - 6 tenen knoflook;,  - 6 eetlepels verse koriander;,  - 2 rode pepers;,  - 2 eetlepels garam massala;,  - 2 (middel)grote rode paprika's;,  - 1½ grote (rode of witte) ui;,  - 3 tot 5 cm gemberwortel;,  - 1 eetlepel gemalen mosterzaad;,  - 1 theelepel korianderpoeder;,  - 1 theelepel paprikapoeder;,  - 1 theelepel gemalen komijnzaad;,  - 1 grote hand vol (ongezouten) cashewnoten;,  - 200 ml room of melk waarin wat maizena is opgelost;,  - 200 ml Griekse yoghurt;

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Nog een recept uit de multikeuken. Errrg Lekker

INGREDIENTEN

Hak 1 ui en 3 teentje knoflook fijn Doe hetzelfde met 1/2 spaanse peper., Verhit de 2 el olie en bak de ui,knoflook, peper en 2 el masala., Voeg 500 gr kippenbouten toe en bak ze rondom bruin. Voeg 1/2 dl water toe en laat 40 minuten op heel laag vuur bijna gaar worden.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top