595 marsala recepten

INGREDIENTEN

4 kalssteaks a 80 gram - bloem - 30 gram boter - 2 eetlepels olijfolie - 80 ml marsala - 125 ml kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsvlees met wijn.

INGREDIENTEN

- 25 gr. boter - 4 kalfslapjes van ca. 100gr. stuks - 1/4 l. slagroom - 1 1/2 marsala (italiaanse gezoete wijn bij slijter) - 1/2 tl. italiaanse kruiden - zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 4 eidooiers *10 gr. witte basterdsuiker * 1 zakje vanillesuiker * 1 tl kaneel * 1,5 dl. Marsala * 2 dl. slagroom.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke cheesecake, nog lekkerder met verse vruchten die een tijdje in de marsala hebben gestaan.

INGREDIENTEN

Bodem: 90 gr verkruimelde haverkoekjes,45 gr gesmolten roomboter,100 gr gesmolten extra pure chocolade., Vulling:5 eierdooiers,125 gr suiker,125 ml marsala, 250 gr mon-chou,2 liter vanilleijs.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie - 4 kalfsschenkels a 125 gram - 1 middelgrote bruine ui - 250 gram champignons - 60 ml marsala - 160 ml runderbouillon - 1 eetlepel gehakte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalfsvlees gesudderd in italiaanse marsala wijn

INGREDIENTEN

* 4 magere kalfslappen, * 1/4 dl room, * 2 teentjes knoflook, * 1 sjalotje, * thijm (vers), * rozemarijn (vers), * salie (vers), * basilicum (vers), * oregano (vers), * 1/4 dl marsala, * olijfolie, * ketjap manis, * sambal, * peper uit de molen, * zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

60 gram boter - 1 teentje knoflook - 4 enkele kipfilets a 175 gram - 4 plakken mozzarella - 12 kappertjes - 4 ansjovisfilets - 1 eetlepel fijn gehakte peterselie - 60 ml marsala - 160 ml kookroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk snel hoofdgerecht. Ook geschikt als lunchgerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

100-150 gr kippenlevers, 1 sjalot gesnipperd, 100 gr champignons, 25 gr boter, 1-2 el olie, zout, versgemalen peper, 1.5 el marsala, 3 sneetjes brood.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Met mozzarella

INGREDIENTEN

4 kalkoenborstfilets, 50 gr boter, 1 teentje knoflook, 4 ansjovisfilets, 1 eetl. kappertjes, 1 bolletjes mozarella, 1 eetl. gehakte basilicum, 1 eetl. gehakte peterselie, 1 dl marsala, 1.5 dl room, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marsala is een Siciliaanse dessertwijn die verbazend lekker smaakt bij gevogelte.

INGREDIENTEN

4 kalkoenfilets (of kipfilets), 60 g boter, 1 teentje knoflook, 4 ansjovisfilets in melk gedrenkt, 4 plakjes mozzarella, kappertjes, 2 tl fijngehakte majoraan, 1 el fijngehakte peterselie, 3 el marsala, 1,4 dl room, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kip, gekruide bloem, 50 g. boter, 2 eetl. olijfolie, 1 wortel, 1 stengel selderij, 1 ui, 1 takje oregano, 400 g. tomaten uit blik, zout, peper, 2 eetl. marsala 100 g. kleine champignons, 100 g. doperwtjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gram kippelevertjes,peper,zout,80 gram boter, 2 blaadjes verse salie ( gedroogde even laten w,wellen) 4eetlepels marsala of madeira, 20 gram bloem, jetjap, maggi, rode wijn, 2 dl warm water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip in een romig sausje met Italiaanse Marsala. Vanavond gekookt, HEERLIJK!!!!

INGREDIENTEN

, 2 kipfilets in reepjes, 2 sjallotjes, 1 blik druiven, ca 410gr totaalgewicht., 1 pakje slagroom (200gr), 1 groot glas marsala 4 el, Peper en zout uit de molen, wat azijn, wat suiker, olie om in te bakken, 1 volle tl maizena, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marsala is een Sisiliaanse dessertwijn, die de smaak van kip, kalkoen of kalfsvlees op verassende wijze verijkt.

INGREDIENTEN

4 kalkoenborstfilets of borststukken* 4 eetl. boter of margerine* 1 teentje knoflook* 4 ansjovisfilets, in melk geweekt* kappertje* 4 plakjes Mozzarella* 2 theel. gehakte majoraan* 1 eetl. gehakte peterselie* 3 eetl. Marsala* 1,4 dl slagroom* zout* peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de peertjes:, * 150 g suiker, * 125 ml witte wijn, * 125 ml Marsala, * ongeveer 250 ml water, * 1 vanillestokje, * 4-5 middelgrote handperen,geschild,gehalveerd,klokhuis verwijderd., Voor de cake:, * 200 g blanke hazelnoten, * 70 g bloem, * 0.5 theel bakpoeder, * 0.5 theel zout, * 110 g suiker, * 115 g roomboter op kamertemperatuur, * 3 eieren., * wat boter en bloem voor het invetten van de vorm.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2009
  •  …
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg kipfilets, 1 ui, 200 grkleine champignons, 250 gr spruitjes, 1 wortel, 30 gr bloem, 2 eetl olie, 1 dl kippenbouillon, 1 dl marsala(of port), 1/2 dl room, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een verrukkelijke combinatie

INGREDIENTEN

200 gram kippenlevers, 1 sjalotje, 50 gram champignons, 1 takje salie, 25 gram boter, 2 el. olie, zout, peper, 2 el. marsala-wijn, 4 sneetjes casinobrood

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker stukje vlees met een heerlijk sausje

INGREDIENTEN

2 kalfsschnitzels, 1 eetlepel bloem, 25 gram boter,peper,1 theelepel fijngehakte verse salie, 3/4 dl.marsala(notenwijn),3/4 dl vleesbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels geneden sjalotjes, 250 gram champignons, 1 eetlepel gehakte verse salie, 1 theelepel vers citroensap, 4 kipfilets, meel, zout / peper, 2 eetlepels extravirgine olijfolie, 5 eetlepes boter, 1 deciliter kookroom, 10 eetlepels droge Marsalawijn, 4 deciliter kippenbouillon,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 el komijnzaad, 2 el korianderzaad, 2 el zwarte peperkorrels, 1 el kardemomzaad, 1 el hele kruidnagels, kaneelstokje van 8 cm in stukjes gebroken, 1 tl geraspte nootmuskaat, 1/2 tl safraandraadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  • Indiaas
  •  0-10 min.

"Sogliole al Marsala"

INGREDIENTEN

8 tongfilets, boter, 4 eetl. marsala, 2 eetlepels verse peterselie, zout, citroensap, bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels1 glaasje marsala50 gram boter1 eetlepel zonnebloemoliebloem, zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

225 g rijpe aardbeien, gehalveerd, 2 middelgrote perziken, in plakjes, 1 eetlepel poedersuiker (desgewenst), 4 eetlepels marsala

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Een overheerlijk groentegerecht die je eigenlijk bij heel veel hoofdgerechten kan gebruiken.

INGREDIENTEN

1 pond worteltjes 50 gram boter 1 ? dl droge Marsala 2 tl suiker zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Chocolade, room en Marsala, een heerlijke combinatie in een zachte semifreddo.

INGREDIENTEN

3 eieren, 3 eierdooiers, 200 gram Marsala Secco, 200 gram suiker, 300 gram slagroom, 50 gram pure chocolade

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-06-2013
  • Italiaans
  •  120 min. <

Kalfsschnitzel met marsala hebben we gegeten bij een vriendin die al meer dan 20 jaar in Italie woont. Herlijke combimatie is dit.

INGREDIENTEN

4 dunne kalfsschnitzels, 2 el bloem, 2 el boter, 2 el olijfolie, 75 ml marsala, zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De cantharellen zijn er weer en daar ben ik dol op.
Aan het kokkerellen gegaan. Geen witte wijn open en geen zin een fles open te maken. Proberen met marsala? Toen kwam dit gerecht eruit. Echt zalig! De combinatie met de marsala is super lekker. Een aanrader!

INGREDIENTEN

500 gram spaghetti of andere dunne pasta bijvoorbeeld tagliatelle -, 300 gram kipfilet (in hele dunne kleine plakjes), 250 gram cantharellen of gemengde paddenstoelen, 3 lente-uitjes, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 125 ml slagroom of room culinair, ½ dl marsala (zoete Italiaanse dessertwijn), 2 eetlepels fijngehakte peterselie, peper, zout, 2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker hoofdgerecht van kalfslapjes

INGREDIENTEN

P.p. 3 kalfslapjes van 50 a 70 gr., 1 glas Marsala, een beetje boter en een beetje bloem, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 kipkarbonades., 4 kipdrumsticks., 3-4 tenen knoflook., 1-2 theelepels sambal oelek., 1/2 liter marsala., 50 gr.boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 225 gr kristalsuiker, 6 eidooiers, 1/2 dl Marsala (Italiaanse dessertwijn), 3 dl creme fraiche, 1 1/2 dl Griekse yoghurt, 75 gr amaretti (Italiaanse bitterkoekjes), verkruimeld,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g bladspinazie, goed gewassen, 500 g verse tagliatelle, 1 el olijfolie, 2 sjalotjes, gesnipperd, 50 g pijnboompitten, 4 el marsala, 50 g rozijnen, 50 g jonge geitenkaas, 1 el boter, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vergt enige voorbereiding en koeltijd, maar dan heb je ook wel een lekker dessertje.

INGREDIENTEN

12 halve perziken zonder vel, 3 cm pijpkaneel, 1 vanillestokje, 21/2 marsala, 40 g en 2 tl suiker, 1 tl aardappelmeel, 4 el mascarpone, 4 el magere kwark, enkele druppels vanille-essence, 2 tl suiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Een lever gerecht met een Italiaans tintje. Typisch iets voor de zaterdagse brood maaltijd.

INGREDIENTEN

3 ons Kippelevertjes, ons ontbijtspek, 3 uien, marsala, citroensap, tomaten ketchup, boter, zout, zwarte peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-1999
  •  …
  •  20-30 min.



Klassiek worden kwartels gecombineerd met druiven, maar in dit recept staan veenbessen op het programma.

INGREDIENTEN

100 g gedroogde veenbessen * 1 dl marsala * boter * 8 kwartels (opgebonden met druivenblad) * peper en zout * 3 dl gevogeltebouillon * 2 eetlepels pijnboompitten * 1 bakje tuinkers

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

225 gram ricotta - 50 gram gesuikerde vruchtjes - 4 eetlepels zoete marsala - 2 1/2 dl slagroom - 50 gram basterdsuiker - extra basterdsuiker - geraspte schil van 1 sinaasappel - 350 gram verse frambozen - reepjes gesuikerde sinaasappelschil voor garnering,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit heerlijke recept komt van een Siciliaanse vriendin

INGREDIENTEN

Ruim 600 gram magere varkenslappen, bloem, vloeibare margarine, 1 dl Marsala, gehakte peterselie, room culinair, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Volmaakte smaakuitwisseling van diverse ingredienten!

INGREDIENTEN

Geitenkaas, verse (4 st.), Marsala (1 sch.), Bijenhoning (4 el.), Tijm, verse, fijngehakte.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker met verse tagliatelle en een salade

INGREDIENTEN

30 gram pijnboompitten, 4 maiskipfilets, peper, 2 teentjes knoflook, 1 tl. gedroogde salie, 8 plakken Parmaham, zout, 1 el. olijfolie, ca. 1,5 dl. Marsala, 1 el. tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zeer lekker van "moesj2"

INGREDIENTEN

3 el. basterdsuiker, witte, Cacao, 3 eierdooiers, 3 el. koffie, zeer sterke, 0.2 l. marsala, 250 gr. mascarpone, 0.1 l. slagroom, 1 pakje lange vingers,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Een zachte parfait; door het gebruik van veel eieren wordt de parfait extra zacht en romig.

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 225 g kristalsuiker, 6 eidooiers, 1/2 dl Marsala, 3 dl creme fraiche, 2 dl griekse yoghhurt, 75 g amaretti (Italiaanse bitterkoekjes, verkruimeld)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies