54 koekjes recepten uit de Marokkaanse keuken

INGREDIENTEN

Sesamkoekjes, , , Ingredienten, 200 gr sesamzaad, 100 gr bloem, 125 gr poedersuiker, 2 zakjes bakpoeder, 1 sinaasappel, 2 kleine eieren, kristalsuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2005
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Brewats

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Marokkaans koekje met als verrassing binnenin een goudbruin gebakken amandel.

INGREDIENTEN

250 gram bloem;, 150 gram zachte roomboter;, 60 gram poedersuiker;, 3 eetlepels zonnenbloemolie;, 4 gram bakpoeder;, 200 gram amandelen;, 150 gram poedersuiker voor de versiering;, olie om de amandelen in te bakken.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr zachte boter, 100 gr bruine basterdsuiker, 2 el oranjebloesemwater, 250 gr bloem, , Voor de vulling:, 125 ml gehakte walnoten, 60 gr bruine basterdsuiker, 1 tl kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2010
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ziet er smerig uit.
ruikt lekker en is lekker.

INGREDIENTEN

Courgette,ui,tijm,komijn,2 eieren,150gr kikkererwtenmeel,400gr kikkererwten, rooie peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2013
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze Marokkaanse koekjes bestaan in heel veel variaties.
Je kunt ghoriba maken met sesam, amandel en nog veel meer, maar de nu volgende eenvoudige versie is ook zeker niet te versmaden...

INGREDIENTEN

250 gram bloem;, 100 gram suiker;, 15 cl. zonnenbloemolie;, 15 cl. gesmolten roomboter;, 1 zakje bakpoeder.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2008
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Zien ze er niet leuk uit?
Dubbele luchtige koekbolletjes met daartussen
jam en gekleurde hagelslag (naar keuze).......

INGREDIENTEN

2 eieren;, 4 eetlepels poedersuiker;, 2 eetlepels roomboter;, 2 eetlepels maïzena (maïsbloem);, 1 zakje vanillesuiiker;, 1 zakje bakpoeder;, 4 eetlepels gewone bloem., , Voor ertussen:, abrikozenjam;, gekleurde chocoladehagelslag.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2012
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 g amandelspijs, 1 theelepel kaneel, 1/2 tot 1 dl oranjebloesemwater, 1 dooier, 20 loempiavellen, 1 pot honing, frituurolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

(Marokko)een tussendoortje

INGREDIENTEN

250 g vetstof; 1 pakje vanillesuiker; 150 g suiker; 2 eieren; 500 g bloem; 1 pakje bakpoeder; 100 g pure chocolade; gemalen kokos

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2005
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke Pinda Chocolade Gecondenseerde Melk Koekjes!

INGREDIENTEN

500gr pinda′s, 100gr speculaas, 100gr biscuit, 1 blikje gecondenseerde melk, 1 tsp cinnamon, 1/4 tsp ginger powder, 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Marokkaans
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Er staan meerdere cocoskoekrecepten op mijn weblog en onderstaand recept is zeer eenvoudig te maken:

INGREDIENTEN

350 gram bloem;, 100 gram suiker;, 4 eetlepels geraspte cocos + 3 extra voor de decoratie;, 125 gram zachte roomboter;, 6 cl. zonnenbloemolie;, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker;, 1 zakje bakpoeder., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2008
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit soort koekjes staat bekend als "Ghoriba". Er bestaan een heleboel verschillende soorten van.
Het belangrijkste ingredient van het nu volgende recept is amandelen.
Er zijn ook Ghoriba op basis van sesamzaad of cocos.
De recepten daarvan plaats ik later.

INGREDIENTEN

320 gram blanke amandelen:, 120 gram poedersuiker;, 1 groot ei;, 50 gram suiker;, schil van 1/2 citroen;, 1 theelepel bakpoeder;, 1 ei (eigeel en eiwit scheiden) + 30 gram poedersuiker voor het glazuur.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2008
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Gemakkelijk te maken krokante balletjes waar je geen oven bij nodig hebt....

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 200 gram Digestive biscuitjes;, 200 gram Oreo koekjes;, 100 gram pindakaas;, 100 gram zachte roomboter;, 50 gram poedersuiker;, vanille-essence;, abrikozenjam;, 150 gram geraspte cocos om, doorheen te rollen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram bloem;, 300 gram zachte boter;, 250 gram suiker;, 150 gram gehakte amandelen;, 2 eieren en één eigeel;, 1 geraspte citroenschil;, 1 eetlepel kaneelpoeder.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2009
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Lekkere, niet al te moeilijk te maken koffiekoekjes met een vulling en versiering van chocolade....

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 125 gram roomboter;, 100 gram poedersuiker;, 1 eigeel;, 200 gram bloem;, 20 gram oploskoffie;, vanille;, chocoladepasta;, pure chocolade.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Dit is een heerlijk en gemakkelijk recept voor zo`n 48 Marokkaanse koekjes, het lijkt een beetje op bitterkoekjes. Het is ook ideaal om overgebleven eiwitten mee op te maken!

INGREDIENTEN

500 gram amandelen (gepeld) of 500 gram amandelpoeder (te koop bij de Turkse winkel), 250 gram poedersuiker, 4 eiwitten, rasp van 1 citroen (of 2 tl citroenrasp van Dr. Oetker), bakpoeder, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2011
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Notenkoekjes voor 60 stuks.

INGREDIENTEN

200 gr zachte boter, 200 gr suiker, 5 gr vanillesuiker, 6 eieren, 200 gr noten, 200 gr bloem,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Weer één van die overheerlijke Noord-Afrikaanse koekjes (ze worden vooral in Marokko en Algerije gemaakt).
Het is wel handig als je een daarvoor bestemd vormpje kunt vinden (zie fotos) maar als je daar niet aan kunt komen dan kan je ook gewoon het deeg rondom de dadelvulling vormen en er bolletjes van maken.......

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 gram bloem;, 250 gram fijn griesmeel;, 125 gram gesmolten roomboter;, 30 gram suiker;, 1 eetlepel oranjebloesemwater of rozenwater (Mar.winkel);, 1 mespunt zout;, 1 mespunt bakpoeder;, zoveel water als nodig is voor een soepel deeg., , voor de vulling:, 250 gram dadelpasta (Mar. winkel);, 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes;, 1 koffielepel kaneelpoeder;, 1 eetlepel oranjebloesemwater (Mar. winkel).,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2010
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

225 gram boter *, , 225 gram suiker *, , 675 gram bloem *, , 150 gram fijn gehakte walnoten of amandelen *, , kaneel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Jamkoekjes kan je op veel manieren maken maar de manier zoals ik in dit recept gebruik leek me ook wel leuk en decoratief.....

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 300 gram bloem;, 240 gram fijngemalen amandelen;, 220 gram poedersuiker;, 250 gram koude roomboter;, 1 koffielepel vanille;, 1 ei;, verschillende smaken jam voor de, versiering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

HEERLIJKE MAROKKAANSE KOEKJES

INGREDIENTEN

Benodigdheden: 1 kg walnoten, 400 gr basterdsuiker, 4 eieren, mespuntje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, poedersuiker voor de garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik ben weer eens in een hele zoete bui, dus ik heb een heerlijk koekjesrecept in de aanbieding....

INGREDIENTEN

250 gram bloem;, 100 gram zachte roomboter;, 100 gram suiker;, 1 ei;, 1 zakje bakpoeder;, een paar druppels rode kleurstof voor levensmiddelen;, 2 eetlepels kristalsuiker;, 1 koffielepeltje kaneelpoeder.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2009
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

IN PLAATS VAN DE AARDAPPEL,RIJST OF PASTA NEMEN WIJ NU EEN COUSCOUS-PANNENKOEKJE

INGREDIENTEN

75 gr couscous1 ei1 el bloem75 ml melkpeper en zout2 el olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Boterkoekjes voor 50 stuks, enige uren van tevoren beginnen

INGREDIENTEN

750 gr bloem, 250 gr poedersuiker, 450 gr zachte boter, olie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokkaanse koekjes

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Feqqas zijn Marokkaanse koekjes die op veel verschillende manieren en met verschillende ingrediënten gemaakt kunnen worden.
Heel erg lekker.
Dit is een versie met pinda`s

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 1 potje creme fraiche van 20 cl.;, mespunt zout;, 250 gram bloem., , Voor de vulling:, 500 gram ongezouten pinda`s;, 100 gram suiker;, 1 dessertlepel kaneel;, 20 gram roomboter.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Weer zo`n verrukkelijk, gemakkelijk te maken Marokkaans koekje....

INGREDIENTEN

6 eieren;, 1 kilo fijn griesmeel;, 250 gram suiker;, 25 cl zonnenbloemolie;, 2 zakjes bakpoeder;, 250 gram geraspte cocos;, 250 gram abrikozenjam;, 4 eetlepels oranjebloesemwater.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2009
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Marokkaanse anijskoekjes

INGREDIENTEN

Ongeveer 1 kilo bloem, 50 gram bakkersgist, 1 glas lauwe melk, 1 glas kristalsuiker, 1/2 glas zonnebloemolie, 1/2 glas gesmolten boter, 1 groot glas sesamzaad, 40 gram anijszaad, 1 scheut oranjebloesemwater of rozenwater, 1 mespunt zout.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-06-2004
  • Marokkaans
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

- 2 komplete eieren, - een halve glas suiker, - 150 gram boter, - 1 bakpoeder, - 1 vanille smaak, - 300 gram boter, - kleine potje jam, naar smaak, - en een kwart thee glas Mazhar

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk amandelgebakje, gedoopt in suikerglazuur en omhuld met geroosterde
pijnboompitjes.
Weer heel gemakkelijk te maken want er komt geen oven aan te pas.

INGREDIENTEN

1 mokvol amandelen;, 1 1/2 mokvol poedersuiker;, 1 à 2 eiwitten;, een bordje vol geroosterde pijnboompitten., , Suikerglazuur:, poedersuiker, een paar druppels water, een paar druppels rode of groene voedingskleurstof.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2010
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokkaas koekje

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de falafel :, 1 pot of blik kikkererwten a 400 gram -, 1 ui -, 1 teentje knoflook -, 1 rood Spaans pepertje -, zout en versgemalen peper -, bloem om te bestrooien -, olie om te frituren -, Voor de saus :, 1/2 komkommer -, 1 bekertje dikke Griekse of Bulgaarse yoghurt -, 1/2 theelepel paprikapoeder -, Voor de couscous :, 2 tomaten -, 2 bosuitjes -, 200 gram couscous -, 2 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie -, 2 eetlepels citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere amandel-kokoskoekjes uit Marokko.

INGREDIENTEN

150 g witte amandelen en nog 30 stuks voor de garnering, 3 eieren, 150 g suiker, 150 g gemalen kokos, 150 g bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 zakje bakpoeder, 4 eetlepels olie of gesmolten boter, poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

110 gram Gepelde amandelen, 125 gram Sesamzaad, 250 gram Patentbloem, 0,5 zakje Bakpoeder, 1 theelepel Kaneelpoeder, 1 theelepel Gedroogde gist, 0,05 gram Saffraan, 50 gram Boter, 1 Eieren, 1 eetlepel Natuurazijn, 1 liter Zonnebloemolie - om te frituren, 700 gram Honing - vloeibare

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Honing koek dat tijdens de Ramadan gegeten wordt

INGREDIENTEN

500g bloem en, 1 theelepel zout, half middelgrootglas geroosterde sesampitten en die fijnmalen., 1 eetlepel naveh, 1 eetlepel suiker, half glas gesmolten afgekoelde boter, half glas mazher, half glas olijfolie, 2 theelepels kaneel, beetje arabisch gom, 1 eetlepel saffraandraadjes, half theelepel saffraanpoeder, 1 ei, half theelepel verse gist, half glas witte azijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 Blik kikkererwten - 1 ui - 1 teen knoflook - 1 rode Spaanse peper - zout - versgemalen peper - bloem om te bestrooien - olie om te frituren -Voor de saus: ? Komkommer - 1 bekertje dikke yoghurt (Griekse of Bulgaarse) - ? theel. paprikapoeder -Voor de couscous: 2 Tomaten - 2 bosuitjes - 200 gr. couscous, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. fijngehakte peterselie of koriander - 2 eetl. citroensap.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Lekkere zachte amandelkoekjes

INGREDIENTEN

1 kg amandelen, 500 gr poedersuiker(voor 't deeg), 2 limoenen (of evt. citroenen), 2 lepels boter (bona), 9 eigeel, 1 heel ei, 200 gr poedersuiker(voor decoratie), 1 zakje bakpoeder en 1 zakje vanillesuiker, 2 el bloem.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Voor 20 - 24 stuks

INGREDIENTEN

3 eieren, 60 ml sinaasappelsap, 60 ml plantaardige olie, 1 el geraspte, snaasappelschil, 50 g fijne suiker, 300 g bloem, 1 tl bakpoeder, 3 el extra bloem om te bedekken, plantaardige olie om te friturenVOOR DE STROOP:2 el citroensap, 325 g suiker, 375 ml water, 125 ml honing, 1 el geraspte sinaasappelschil

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2006
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Marokkaans koekje

INGREDIENTEN

500 g amandelen, 350 g suiker, 1 dl oranjebloesemwater, kaneel, sesamzaad of poedersuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2001
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

(Gefrituurde gistkoekjes)

INGREDIENTEN

450 g bloem, 1 el gedroogde gist, 1 ei, losgeklopt, ca 3 dl water, olie om in te frituren, boter en honing.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies