46 marokkaans recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekkere krokante kaasbroodjes; wie lust die nou niet?

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 1 rol koelvers bladerdeeg (of diepvries, bladerdeegplakjes);, 100 gram roomkaas (Mon Chou of Philadelphia);, 3 puntjes "la vache qui rit"- smeerkaas;, 1 handje ongezoete cornflakes;, 1/2 teentje fijngehakte knoflook;, wat fijngehakte platte peterselie en verse, koriander naar smaak;, zout en peper naar smaak;, een paar druppeltjes tabasco (naar keuze);, 1 eigeel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Zeer lekker en gezond broodje met gerookte zalm en verse kaas, snel klaar

INGREDIENTEN

Marokkaans brood (dia. ca. 30 cm), 200 gr gerookte zalm, 1 bakje petrella-kaas met bieslook, enkele verse bieslooksprietjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kleine bruine of witte pide (rond plat Turks of Marokkaans brood) of 4 pitabroodjes, 200 ml tomatensaus of tomatensalsa (potje of pakje), 6 geroosterde paprika`s (pot), in reepjes, versgemalen peper, 100 gr geraspte jong belegen kaas, 2 eetlepels olijfolie, 4 eieren, 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  • Wereld
  •  20-30 min.

Heerlijk Marokkaans rijstgerecht

INGREDIENTEN

500 gram risottorijst,400 gram lamsvlees in blokjes, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 3 tomaten, 2 uien, 1 bosje verse koriander, 5 teentjes knoflook, 1 grote wortel, 2 laurierblaadjes, 1/4 dessertlepel saffraanpoeder, 1 1/2 liter kippenbouillon, zwarte peper en zout naar smaak, olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Weer eens een ander soort broodbeleg

INGREDIENTEN

500 gr vleestomaten, scheutje olijfolie, klontje roomboter, 1 teentje knoflook, 1 theelepel kaneelpoeder, 100 gr rietsuiker, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 blikje tonijn op olie (netto ca. 200 g) - 6 zwarte olijven zonder pit - 4 kerstomaatjes - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels olijfolie - ? theelepel tijm (vers of gedroogd) - 1 eetlepel kappertjes - 2 pitabroodjes - 1 zakje gemengde sla (100 g) - zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Heb je eens een keertje geen zin in vlees of vis, maak dan deze lekkere en snel klaar tajine van tomaten met eieren.

INGREDIENTEN

3 zachte (vlees- of tros)tomaten;, 1 ui;, 2 eieren;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 1 koffielepel gemberpoeder;, olijfolie;, zout en zwarte peper naar smaak;, een beetje fijngehakte platte peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2014
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Heerlijke griesmeeltaart uit een koekenpan, niet te zoet maar precies goed. Zeker het proberen waard! Lekker bij de koffie of (Marokkaanse) thee.

INGREDIENTEN

Anderhalve mok met fijne griesmeel, Een mok met licht verwarmde melk, Een bakpoeder, Een snufje zout, Twee eetlepels suiker (ja echt), Een half glas zonnebloemolie, Een ei, , Abrikozenjam, Kokos (gedroogde geraspte)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2011
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokaanse pannenkoeken recept gekregen van Alia Aghallai

INGREDIENTEN

1 kg bloem, verse gist, zout, 1 ei, 3 eiwitten, 4 eetlepels boter, 4 eetlepels vloeibare honing, lauw water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 grote aubergine;, 1 blikje tonijn naturel;, 2 tomaten;, 1 fijngehakte ui;, 1 teen knoflook;, een bol mozzarella;, thijm;, zout en peper naar smaak;, olijfolie., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2010
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Natuurlijk is dit voornamelijk een Spaans gerecht, lekker als lunchgerechtje of voor tussendoor als snack.
Ook in Marokko wordt vaak tortilla gemaakt want het is een goedkoop en lekker gerechtje....

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 6 eieren;, 2 gehakte uien;, 750 gram aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden of 1 zak voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarktkoeling;, 25 cl olijfolie;, zout en peper naar smaak.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2011
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Voor 2 personen van"de_bienes"

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 8 eetlepels provencaalse saus "Spagheto" met groente van Panzani (= 200 g), 2 flinke sneden gekookte ham (100 g), ? 150 g champignons in stukjes, 100 g verse mozzarella, 80 g geraspte Emmenthaler kaas, 1 koffielepel gedroogde oregano, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Van de_bienes

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 8 eetlepels provencaalse saus "Spagheto" met groente van Panzani (= 200 g), 2 flinke sneden gekookte ham (100 g), ? 150 g champignons in stukjes, 100 g verse mozzarella, 80 g geraspte Emmenthaler kaas, 1 koffielepel gedroogde oregano

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 eieren, , roerbakschotel met fijne groente, , zout, , peper, , 2 tomaten in vieren verdeeld, , klontje boter, , 150 gram bacon, fijn gesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.


Een Marrokaanse lekkernij!

INGREDIENTEN

500 gram lams, schaap of runder lever., (Persoonlijk ga ik voor schapenlever), 1 ui fijngesneden, 3 grote vleestomaten, 4 groene paprika's, 2 tenen knflook ui de knijper, 1 bosje verse coreander, 1 tl curcuma, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 el olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2001
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten:, * 500 gram (gries)meel, * 2 gram zout, * 2 eieren, * 1 zakje gedroogde bakkersgist, * 1 zakje verse gist, * 100 gram boter, * 100 gram honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Een heerlijk gevuld soepje voor de inwendige mens.

INGREDIENTEN

3 el olie, 200 gr doorregen lams- of rundvlees-in stukjes, 1 ui-gesnipperd, 2 tomaten-in blokjes, 1 blik tomatenblokjes, 1 teen knoflook-geperst, 3 stengels bleekselderij-in plakjes, 1 tl kaneel, 1 tl komijn, 1,5 kurkuma, 2 cm verse gember-geraspt, envelopje saffraan, 1 handje peterselie-gehakt, 1 handje koriander-gehakt, 200 gr linzen uit blik, 200 gr kikkererwten uit blik, 60 gr vermicelli, sap halve citroen, dadels.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 500 gr bloem, kommetje fijn griesmeel, 20 gr gist, thl. suiker, halve gladgesteken eetl.zout, warm water, , Vulling:, pakje fetakaas, 4 tot 5 uien, half bosje koriander, gemengde marokkaanse kruiden, Half pakje saffraan, zout, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Een van de redenen dat ik zo blij ben met de Marokkanen die mij omringen hier in Amsterdam-West, is deze gefrituurde lekkernij die alleen tijdens de ramadan wordt gemaakt. Ik koop ze bij de bakker om de hoek, en eet ze wanneer de zon nog vollop schijnt. Voor iedereen die die luxe niet heeft, is hier het recept.

INGREDIENTEN

250 gr. bloem - 60 gr. geroosterd & gemalen sesamzaad - half zakje bakpoeder - 1 tl kaneel - plukje saffraan geweekt in 2 el oranjebloesemwater - 1 ei - 1 el azijn - 50 gr. gesmolten boter - snufje zout - 1 kg. vloeibare honing + 2 el oranjebloesemwater - geroosterd sesamzaad om te bestrooien - frituurolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Tunesiers eten de inhoud van dit broodje ook gewoon als 'salade Tunisienne'

INGREDIENTEN

1 tomaat, 1 kwart komkommer, 1 blikje tonijn in olie, 1 sjalotje, 1 half stokbrood, harissa, verse koriander peper en zout.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Marokkaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kopje bulgur, 2 kopjes kokend water, 4 eetl. olijfolie, 3 eetl. citroensap, zout, peper, 1 groene paprika, in blokjes, 1/4 komkommer, in blokjes, 1 mango, in blokjes>, 30 g rozijnen, 50 g gemengde noten, 2 sjalotjes, fijngesnipperd2? eetl. verse munt, in reepjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Lekker lunchgerecht

INGREDIENTEN

3 eetl. sambal oelek, 1 teen knoflook, 1 eetl. tomatenpuree, 1/2 theel. komijn, 1/2 theel. karwijzaadjes 1 eetl. fijn gesneden koriander, 1/2 eetl. fijngesneden munt, 500 gr. ovenfrites, 8 merguez worstjes, 3 eetl. olijfolie, 2 baquettes, enkele blaadjes sla

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Lekker pittig lunchgerecht!

INGREDIENTEN

6 eieren, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 el tomatenpuree, 1 tl karwijzaad, 1 tl harissa, zout, 1/2 tl peterselie, 12 zwarte olijven, 2 el olijfolie, paprika, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Zien deze er niet lekker uit? Briouats (=Noord-Afrikaanse loempiaatjes) zijn natuurlijk
altíjd lekker en krokant, maar deze zijn ook nog eens
gepaneerd, dus......

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 10 diepvries-loempiavellen;, 2 kogelbiefstukjes;, 1 wortel;, 1/2 ui;, 1 ei;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1 koffielepel Ras el Hanout;, zout en peper naar smaak;, 2 eetlepels olijfolie;, een bordje paneermeel;, olie (zonnenbloem) om te bakken.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Makkelijke versie van de klassieke marokkaanse soep.

INGREDIENTEN

2 uien, grofgesneden, 3 tenen knoflook, grofgesneden, 1 tl gemalen komijn, 2 tl milde paprikapoeder, 20 gr platte peterselie, blaadjes grofgesneden, 2 el olijfolie, 200 g mager lams- of rundergehakt, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 100 g rode linzen, 100 g gedroogde kikkererwten (of 1 blik gekookte kikkererwten)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2013
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 et ras-al-hanout, 1/2 tl gemalen gember, peper, saffraan, 1/4 tl kaneel, pond lamsbout in stukken, 125 gr rozijnen, olijfolie, 225 gr gesnipperde ui, 65 blanke amandelen, kaneelstok, laurierblad, zout, 3 dl heet water, 1 et honing, 1 tl kurkuma

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2012
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pitabroodje met aromatisch-zoetige vulling, de knoflook-creme fraiche is een must. Als het pitabroodje kort wordt gegrild (ik gebruik een soort tefal-tosti ijzer hiervoor) win je nog wat knapperige textuur.

INGREDIENTEN

4 pita broodjes -, 300 g gehakt (naar keuze, evt lam/kalf) -, 7 gedroogde vijgen (sappig) -, 4 el geschaafde amandelen -, 2 el ras el hanout -, 2 tl djinten -, olijfolie -, 2 sjalotjes, gesnipperd -, 1 teentje knoflook -, 4 tomaten -, zout, peper, suiker -, , voor de dip:, 1 teentje knoflook -, 200 ml creme fraiche -

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2008
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Lekker gevuld lamsgehakt met een Tabboulehsalade

INGREDIENTEN

, Lamsgehakt:, 1 kop bulgur (gebroken tarwekorrels), 500 g lamsgehakt, 1/4 kop pijnpitten, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 kleine groene paprika, in stukjes, 1 tl gemalen piment, 1/2 tl nootmuskaat, 1/2 tl kaneel, 1/2 tl chilipoeder, 80 ml yoghurt, 1 ei, losgeklopt, 2,5 dl yoghurt, extra, 1/4 kop verse munt, gehakt., , Tabbouleh :, 1 1/2 kop verse peterselie, gehakt, 1/2 kop verse munt, gehakt, 6 lente-uitjes, gehakt, 4 grote rijpe tomaten, ontveld, ontzaad en, gesneden, 65 ml olijfolie, 1 1/2 el citroensap.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

60g bloem + extra voor het bestuiven, 1tl kaneelpoeder, 1tl geelwortelpoeder (kurkuma), 750g kipfilet in blokjes, 2,5 el olijfolie, 1 grote ui, fijngesneden, 2 tenen knoflook, geperst, 2 tl geraspte verse gember, snuf saffraandraadjes, 100g gedroogde abrikozen, grof gehakt, 100g groene olijven zonder pit, 400ml kippenbouillon, 1 el citroensap of ingemaakte citroenschil, 2-2,5el verse gehakte koriander, 8 velletjes bladerdeeg, ontdooid, 1 eidooier, losgeklopt, 8 ovenvaste schaaltjes (250ml)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2011
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Lekker makkelijk en snel te maken, goed gevulde tomatensoep.

INGREDIENTEN

* 1 pak tomatencremesoep bijv. diepvries, 350 gr., Iglo), * 250 gr. lams- of rundergehakt, * 1 eetlepel olijfolie, * 1 knoflookteentje, * 1 rode ui, * 1 courgette, * 1 pot witte bonen (370 gr.), * 30 gr. couscous,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Aardappels, in blokjes (ca. 6 grote of 8 kleine), 4 eieren, 1 ui, fijngesneden, kwart bosje koriander fijngesneden., zout, peper, olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2008
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Kan op voorhand worden klaargemaakt!

INGREDIENTEN

1 ui; 2 teentjes knoflook; 500gr. rundsgehakt; 3theel. kerriepoeder; 2 wortelen; 1 groene paprika; 1/2 appel; 1 aardappel; 2eetl. chutney; 2eetl. tomatenpuree; 1,5dl rundsbouillon; azijn; worcestersaus; 4 broodjes; verse koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 eetlepels olijfolie, *1 kleine rode peper, fijngesneden, *2 eetlepels fijngesneden basilicum, *1 theelepel fijngesneden tijm, *1 teentje knoflook, geperst, *zout en peper, *8 grote druivenbladeren, *4 ronde plakken geitenkaas van 75 gram,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Smakelijk vegetarisch lunchgerecht

INGREDIENTEN

200 gr. zelfrijzend bakmeel, 50 gr. geraspte Goudse kaas, 500 gr. roerbakgroenten(vers), zout en peper uit de molen, 1 ei, 1/4 l melk, boter om te bakken, 2 eetl olijfolie, 1 dl. gekruide tomatensaus (Heinz), 4 plakken ronde geitenkaas, 8 mintblaadjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2001
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Nazomerbrunch, voor 6 personen

Deze gistpannenkoekjes zijn machtiger dan onze flensjes

INGREDIENTEN

Voor de amandelcreme:, 1 L melk, 100 gr geroosterde amandelen, gemalen, 175 gr suiker, 30 gr maizena, eigeel van 4 eieren, 1 theel vanille-aroma, 1/2 theel amandel-aroma, 2 eetl oranjebloesemwater,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

1 pak fillodeeg (225 g, diepvries), 1 kippenbouillontablet, 125 g boter of margarine, 1 ui, 3 takjes koriander, 6 sprieten knoflookbieslook, 500 g kipfilet, 1 eetlepel knoflookpuree, op olie (potje, Silvo), enkele saffraandraadjes, 2 theelepels kaneelpoeder, ? theelepel, gemberpoeder, zout, peper, 2 zakjes garneeramandelen, 3 eetlepels poedersuiker, 1 eetlepel citroensap, 6 eieren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 rode puntpaprika`s;, 250 gr kikkererwten uit blik (uitlekgewicht);, sap van een halve citroen;, 1 eetl olijfolie;, 1 teentje geperste knoflook;, 2 eetl sesampasta (tahin);, vleug cayennepeper;, snuf zout;, 2 eetl versgehakte koriander.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2004
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Marokkaanse Soep

INGREDIENTEN

250 gr lamsbout (in blokjes), 1 el boter, 2 fijngesneden uien, 2 el fijngesneden selderij, 2 el fijngesneden peterselie, 1/2 tl zwarte peper, gemberpoeder, 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma), 1 el tomatenpuree, 100-150 gr oranje linzen, 1 1/2 L water, 1 kg ontvelde tomaten, zout, peper, citroensap, 3 el fijngesneden peterselie, 3 el fijngesneden koriander.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 6-8 aardappels, in reepjes, * 4-5 eieren, * 1 flinke ui, fijngesneden, * kwart bosje koriander, fijngesneden, * zout, * peper, * olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Marokkaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 gele paprika - 1 schaaltje tauge - 1 dunne prei - 4 pitabroodje - 250 gram gekruid shoarmavlees - 1/2 bekertje creme fraiche - 2 eetlepels olie - zout - peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Marokkaans
  •  0-10 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies