450 recepten

  • Eigen recept

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!)
Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie (of beter nog: de olie van de zongedroogde tomaten);, 360 g broodbloem (of half bloem en half griesmeel, dat doe ik altijd);, 1 el droge gist (het grote maatschepje, of 1 zakje van 11 gram);, 6 el melk;, 1,5 dl water;, 1,5 tl suiker;, 1,5 tl zout;, 1 tot 2 tenen knoflook;, 1,5 tl gedroogde basilicum;, 0,75 tl gedroogde oregano;, 0,5 tl gedroogde tijm;, 0,25 tl gedroogde rozemarijn;, 50 g Parmezaanse kaas;, 6 el zongedroogde tomaten;, eventueel geraspte kaas voor eroverheen (heerlijk!)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Italiaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

*2 dubbele kipfilets*1kipbouillontablet*, 2eetl kipkruiden*2eetl bruine basterdsuiker*, 1eetl mosterd*12 eetl tomatenketchup*, 4 gesnipperde uien*een flinke scheut ketjap, *2 tot 3 geperste teentjes knoflook*enkele, druppels citroensap*scheutje koffieroom en, sambal naar smaak., , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Wentelteefjes uit grootmoeders tijd echte verwennerij, en ook nog snel klaar, lekker handig als je niet zoveel tijd hebt.

INGREDIENTEN

4 sneedjes wit brood niet te vers of al wat ouder brood, Volle melk [koud], Kaneel, Suiker [2 eetlepels]

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijk, romig en zoet van smaak, mijn kinderen willen dit het liefst ieder weekend eten. Voor de broodmachine

INGREDIENTEN

500 gr. witte bloem, 7 gr. gedroogde gist, 10 gr. zout, 50 gr. basterdsuiker, 50 gr. roomboter, 50 gr. ei (= ca. 1 ei M), 15 gr. vanillesuiker, 265 ml melk, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Frans
  •  > 120 min.

Erg leuk om dit is uit te proberen

INGREDIENTEN

1 el olie, 3 uien, in dunne ringen gesneden, 2 tl lichtbruine basterdsuiker, 200 gr plakjes ham, fijngesneden, 375 gr zelfrijzend bakmeel, 100 gr koude boter, 90 gr cheddar, geraspt, 125 ml melk, ca 125 ml water,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

Heerlijk hartig brood, lekker bij soep, Italiaanse gerechten, of bij een glaasje wijn. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

40 gr. gedroogde tomaten (niet op olie-basis), 260 ml water, 5 el pesto, 450-475 gr. witte bloem, 2 el suiker, 10 gr. zout, 4 gr. gist, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Dit recept voor platte, ronde Turkse pannenkoeken is van mijn schoonmoeder. Je kunt de gozleme met van alles en nog wat vullen (zie suggesties).

INGREDIENTEN

Deeg: 120 gr. ongebleekte bloem, halve theelepel zout, 1 eetlepel olijfolie, 60 tot 90 ml. lauw water, Suggesties voor vulling: verkruimelde fetakaas met peterselie of verse munt, rulgebakken runder- of lamsgehakt gekruid met wat peper, zout en rode turkse peper, geblancheerde spinzaie, etc.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Turks
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik gekregen van een van de kantine-dames. Het staat standaard bij ons in de vriezer!

INGREDIENTEN

* 1/2 pond gehakt, * 1/2 rode paprika, * 1/2 gele paprika, * 1/2 bakje champignons, * 1/2 preitje, * 1 ui, * fles tomatenketchup, * knoflook, * sambal of vietnamese loempiasaus, * peper, zout, paprikapoeder, * olie om in te bakken, * zachte witte puntjes (bolletjes)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Een heerlijk ontbijtbroodje (of met wat boter bij de thee), te maken in de broodbakmachine

INGREDIENTEN

115 ml warm water, 1 el olie, 3 el honing, 1 losgeklopt ei, 1 tl vanillesuiker, 0,75 tl zout, 140 gr. volkoren meel, 185 gr. witte bloem, 1 kleine banaan in plakjes, 4 a 5 gr. gist, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  •  
  •  > 120 min.

Heerlijk bij Italiaans eten. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

290 ml water, 450 gram bloem, 2 el melkpoeder, 2 el witte suiker, 10 gr. zout, 30 gr boter of 2 el olijfolie, 3 el geraspte Parmezaanse kaas, 1 el Italiaanse kruiden, 1,5 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde basilicum (bij verse kruiden: dubbele hoeveelheid gebruiken), 2,5 Amerikaanse theelepel (= 12,5 ml) gedroogde gist (= ca. 7,5 gr), ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke tosti met geitenkaas, honing en tomaat.

INGREDIENTEN

Brood, Geitenkaas, Honing, Tijm, Tomaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2008
  •  
  •  0-10 min.


Recept van de hartige wentelteefjes
Bron; brood.net

INGREDIENTEN

1 citroen, 1 ei, 1/4 liter melk, 100 g geraspte oude kaas, 2 eetlepels fijngehakte Provencaalse kruiden, 2 eetlepels fijngehakte bieslook, zout, peper, nootmuskaat, 8 sneetjes oud wit of bruin brood, 50 g boter.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lekker met jam of roomboter. Te maken in de broodbakmachine

INGREDIENTEN

230 ml lauw water, 1 el witte suiker, 1 el bruine suiker, 2 el honing, 5 ml zout, 3 el pindakaas, 1 el olie, 1 losgeklopt ei, 450 gr. witte bloem, 4,5 gram droge gist, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  •  
  •  > 120 min.

Als je dit brood maakt, kun je er het beste een dag (avond) van tevoren mee beginnen. Het maken van het deeg bestaat uit 2 delen en moet lang rijzen. Het is een vochtig brood, voeg geen extra bloem toe als je denkt dat het deeg te nat is. De hoeveelheid is voldoende voor 2 grote broden. Als het teveel is kun je een deel van het brood na het bakken invriezen.

Als ik het brood bij het ontbijt wil eten, maak ik het tegenwoordig `s ochtends een dag van tevoren (dus 24 uur voor ik het op wil eten). Ik bak het dan 5 minuten korter zodat het net niet gaar is en bak het dan `s ochtends vlak voor het ontbijt af. Dat scheelt toch zeker 1 1/2 uur wachten.

INGREDIENTEN

Voor de biga:, , * 175 ml lauwwarm water, * 175 gr bloem, * 1/2 tl instantgist, , Voor het deeg:, , * 175 ml lauwwarm water, * 2 el melk, * 2 el (extra vierge) olijfolie, * 325 gr bloem, plus extra om te bestuiven, * 2 tl zout, * 1/2 tl kristalsuiker of honing, * 1/4 tl instantgist,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-04-2007
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Oud brood kan erg lekker zijn

INGREDIENTEN

Sneetjes oud brood (Wit), 2 eieren, 2 dl melk (ik gebruik volle), 50 gr suiker, kaneel, poedersuiker, boter om in te bakken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Zelf indiase naan brood maken

INGREDIENTEN

450 gram patentbloem,1 theelepel bakpoeder,1/2 theelepel zout,1 zakje gedroogde gist,1 theelepel kristalsuiker,1 theelepel venkelzaad, 2 theelepels zwartuienzaad,1 theelepel komijnzaadjes, 150 cc lauwe melk, 2 eetlepels olijf olie, 150cc volle yoghurt, 1 ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Het leuke van echte bagels is dat je het deeg eerst moet koken en dan zijn ze nog eens heerlijk ook!

INGREDIENTEN

600 g patentbloem, 2 zakjes droge gist, 50 g suiker, 1 tl zout, 2,5 dl lauw water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  • Joods
  •  0-10 min.

Heerlijke broodrollen met kaneel en suiker, lijkt heel erg op de originele cinnabon uit Amerika

INGREDIENTEN

Deeg, 235 ml warme melk (45 graden), 2 eieren kamertemperatuur, 75 gr gesmolten boter, 615 gr bloem, 6 gr zout, 100 gr suiker, 10 gram gist (1,5 zakje), , vulling, 220 gr bruine suiker, 15 gr gemalen kaneel, 75 gr zachte boter, , glazuur, 85 gr roomkaas naturel (bijvoorbeeld philadelphia), 55 gr zachte boter, 190 gr poedersuiker, 3 ml vanille extract (ca half flesje), 0,8 gram zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-09-2010
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Echt een brood voor de chocoladeliefhebber (maar anderen zullen er ook van smullen). Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

450 gr. witte bloem, 100 gr. suiker, 25 gr. cacao, 1 losgeklopt ei, 60 gr zachte boter, 0,5 tl vanille-extract, 230 ml warme melk, 7 gr droge gist, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

Ik eet anders eigenlijk nooit wit brood, maar dit is heerlijk stevig brood. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

230 ml water, 3 el witte suiker, 10 gr. zout, 3 el olie, 450 gr. witte bloem, 7 gr. gedroogde gist (= 2,25 Amerikaanse theelepel = 11,25 ml), ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  •  
  •  > 120 min.

Een lux broodrecept dat hier veel gegeten wordt rond de kerstdagen

INGREDIENTEN

800 ml bloem (houdt 1 el achter), 50 ml van elk, rozijnen, gemengd geconfiteerde vruchtjes en citroen., 50 ml melk, 3 eieren, losgeklopt, 2 eidooiers, losgeklopt, 125 ml boter,zacht, 1 el vanille extrakt, 75 ml suiker, 1/2 tl zout, 2 tl elk citroen en sinaasappel rasp, 2 el gist voor broodmachines.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Marokkaanse platte broodjes

INGREDIENTEN

500 gr. bloem (men kan ook 2 soorten gebruiken naargelang de smaak), 1 ei - een koffiel. zout - 20a25 gr. gist, (indien men het deeg met de broodmachiene maakt slechts 10 gr. gist gebruiken)., 300 ml. lauw water.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Een lekker zoetig brood, dat goed te snijden is. Te maken in de broodbakmachine

INGREDIENTEN

175 ml lauwe melk, 2 eieren (losgeklopt), 45 gr. roomboter, 450 gr. witte bloem, 60 gr. suiker, 0,5 el zout, 0,5 el droge gist, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  •  
  •  > 120 min.

Heerlijk krentenbrood, eigenlijk geheim recept

INGREDIENTEN

500 gr. zelfrijzend bakmeel, 250 gram witte basterdsuiker, 3 eieren, zout, 3 zakjes vanillesuiker, 1 zakje bakpoeder, half pakje roomboter, 200 gr rozijnen of krenten, flinke scheut melk,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  •  
  •  20-30 min.

De rozijnen geven het brood een heerlijk zoete smaak, er wordt geen suiker aan dit brood toegevoegd. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

225 ml handwarm water, 10 gr. boter, 6 gr. droge gist, 80 gr. rozijnen, 415 gram witte bloem, 7 gr. zout, 0,5-1 el kaneel,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  •  
  •  > 120 min.

Romig brood, zoals vroeger (heb ik te horen gekregen). Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

500 gr. witte bloem, 7 gr. gedroogde gist, 10 gr. suiker, 10 gr. zout, 10 gr. margarine, 300 ml melk, 10 ml water (om het gewichtverschil verse/gedroogde gist op te vangen), , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  •  
  •  > 120 min.

Heerlijk mueslibrood, recept voor een 600 grams brood. Voor de broodmachine

INGREDIENTEN

225 gr. bloem, 100 gr. volkorenmeel, 75 gr. muesli, 50 gr. krenten, 50 gr. geraspte kokos, 8 gr. zout, 6 gr. gist, 200 ml water, 1,5 el melkpoeder, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

Uit Michel's grote kookboek, het zag er zo lekker uit dat ik het met jullie moest delen!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 augurken, 2 bosuitjes, 2 bladeren ijsbergsla, 4 langwerpige broodjes, 2 eetlepels olie, 300 gram mager rundergehakt, 2 eetlepels hot ketchup, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Je ziet de olijven niet meer, je proeft ze des te beter! Heerlijk bij soep, Italiaanse gerechten of bij een glaasje wijn. Voor de broodmachine

INGREDIENTEN

300 gr. volkorenmeel, 200 gr. witte bloem, 10 gr. zout, 10 gr. suiker, 6 gr. gist, 25 ml olijfolie, 330 ml water, 0,5 el uienpoeder, 0,5 el knoflookpoeder, 1 tl rozemarijn, 1 tl majoraan, 1,5 tl tijm, 50 gr. olijf met piment, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Een mooi rood brood (staat heel feestelijk), heerlijk om te ?dopen? bij Italiaanse gerechten. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

300 ml gezeefde tomaten, 90 ml sherry, 5 ml zout, 450 gr. witte bloem, 1 el olie, 1 el basilicum, 6 gr. gedroogde gist, 50 gr. gedroogde tomaten, , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Heerlijk met een beetje roomboter, of bijv. bij soep. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

500 gr. witte bloem, 7 gr. gedroogde gist, 10 gr. zout, 10 gr. suiker, 10 gr. olijfolie, 1,5 tl marjolein, 1,5 tl basilicum, 1 tl oregano, 1,5 tl tijm, 310 ml water, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Roti is een van oorsprong hindoestaanse, gevulde, `broodpannenkoek`. Aardappel, linzen of kikkererwten zijn voorbeelden van de vulling, uiteraard gekruid met kruiden en specerijen zoals komijn, knoflook, pepers. Je kunt er je fantasie er zelf op loslaten.
Roti wordt vergezeld door groente- en vleesgerecht, veelal gestoofd. De roti wordt dan gebruikt als `bestek`. Je scheurt stukjes brood af en gebruikt die om een hapje van het vlees of groenten te pakken.
In dit recept maak ik gebruik van aardappel als vulling.

INGREDIENTEN

400 gr zelfrijzend bakmeel, 250 cl lauw/warm water, Zonnebloemolie, 250 gram gekookte aardappelen, 1 teentje geperste knoflook, Kerrie naar smaak, Peper, Zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2013
  •  
  •  60-120 min.

Een lekker en goed te snijden brood, te maken in de broodbakmachine

INGREDIENTEN

285 ml water, 180 gr. witte bloem, 250 gr. volkoren meel, 2 el suiker, 2 el melkpoeder, 30 gr. boter, 6 gr. gist, 2 tl zout, 70 gr. zonnebloempitten, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  •  
  •  > 120 min.

Leuke vierkante, lekker stevige broodjes. Het deeg maak je in de broodbakmachine

INGREDIENTEN

450 gr. witte bloem, 60 gr. tarwekiemen, 40 gr. lijnzaad, 60 gr. zonnepitten, 10 gr. zout, 10 gr. suiker, 1 tl ketoembar, 310 ml wtaer, 10 gr. boter, 8 gr. droge gist, zonnepitten, pompoenpitten, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  •  
  •  > 120 min.

Heerlijk bij Italiaans eten of met een beetje boter/roomkaas bij een glaasje wijn. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

260 ml water, 50 ml olijfolie, 2 el rozemarijn, 2 teentjes uitgeperste knolfook, 15 zwarte olijven ins tukjes, 500 gr. witte bloem, 10 gr. zout, 10 gr. suiker, 7 gr. gedroogde gist, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Volkoren Scones

INGREDIENTEN

Scones, , 250 g volkoren bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 40 g suiker, 40 g boter, 1 ei, 1,5 dl kwark, 1 tl kademom,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2008
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Een prachtig geel, fris brood dat heerlijk smaakt bij Mexicaanse en andere pittige gerechten. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

175 ml magere yoghurt, 80 ml water, 10 gr. boter of margarine, 375 gr. witte bloem, 100 gr. maismeel, 100 gr. goed uitgelekte maiskorrels, 8 gr suiker, 5 ml uienpoeder, 5 a 6 gr. zout, 4 gr gedroogde gist, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gewoon lekker eenvoudig Turks brood.

INGREDIENTEN

350 gram bloem, 2 eetl olijfolie, 1/2 theel zout, 1 eetl suiker, 1 deciliter yoghurt [volle], 1 theel gist, 1 deciliter water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Arabisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gehaktbrood met kaas !

INGREDIENTEN

200 gram kaas, 600 gram gehakt, 1 ui, 1 groene paprika, 2 eieren, 6 eetlepels paneermeel, 1 theelepel zout, 3 theelepels Provençaalse kruiden, 4 eetlepels olijfolie., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  •  
  •  20-30 min.

Oud brood

INGREDIENTEN

Oud brood, zout, boter om in te bakken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies