249 marokkaans recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

750 GR.RUNDERLAPPEN; 2 EETL.BLPEM;, 1 GROTE UI; 2 TEENTJES KNOFLOOK, 1 SINAASAPPEL; 1 EETL.BOTER;2 EETL.OLIJFOLIE; 500 GRAM TOMATEN; 1 THEE-, LEPEL KANEEL; 1 THEELEPEL TIJM; 1 LAURIER-, BLAADJE; 2 KNEEPJES(CA.1 EL.MAGGI VLOEIBARE, RUNDERBOUILLON;

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Warm water 1 gr. kop, zout 1/2 tl, gist 1 1/2 tl, volkorenmeel 250 gr, bloem om te bestuiven

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2004
  • Marokkaans
  •  > 120 min.

Recept met Maggi vloeibare bouillon.

INGREDIENTEN

750 gr Rundvlees (mager), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. tomaten, 2 dunne reepjes sinasappelschil, 1 tl. thijm, 1 tl. kaneel, 1 laurierblaadje en twee kneepjes vloeibare bouillon, 2 eetl. olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-01-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kaab

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr kikkererwten, zout, 2 teentjes knoflook, 1 prei, 4 kippenpoten, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel koenjit, peper, 75 gr rozijnen, 2 theelepels fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke, kruidige Marokkaanse kipgehaktballetjes aan een stokje.....

INGREDIENTEN

3 kipfilets;, 1 aardappel;, 1 fijngehakte ui;, 3 eetlepels fijngehakte platte peterselie;, 1 fijngeperst teentje knoflook;, het sap van 1 citroen;, 2 eetlepels olijfolie;, zout en peper naar smaak;, komijnpoeder, paprikapoeder en scherpe, rode chilipeper naar smaak.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2012
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,75 dl water, 500gr kipfilet, 250gr rijst, 1 zakje kipkruiden, kruiden paneermeel, 2 eieren, 100 ml zonnebloem olie of margarine.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

De heerlijke chermoula-marinade geeft dit traditionele recept haar specifieke smaak. In plaats van schelvis kun je ook andere
vis gebruiken

INGREDIENTEN

Voor de marinade: * 2 tenen knoflook * sap van 1 citroen * 2 el fijngeknipte verse koriander * 2 el fijngeknipte peterselie * 1 volle tl paprikapoeder * 1 tl gemalen komijn (djinten) * 1 tl zout * 1 mespunt sambal * 2 el olie, En verder: * 4 moten schelvis van 200 gram * 4 el bloem * 4 el paneermeel * olie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chermoula is een bekende vismarinade uit Marokko. Er is in dit recept gekozen voor sardientjes, omdat ze klein, snel klaar en gezond zijn en bovendien veel olie bevatten, zodat ze niet aan de pan kleven. Elke andere vissoort is echter ook mogelijk zelfs witvis, maar gebruik dan meer olie. Heb je geen tijd voor de chermoula, bestrijk de vis dan met harissapasta verdund met citroensap.

INGREDIENTEN

12 schoongemaakte sardientjes, 4 in 5 mm dikke plakjes gesneden citroenen olijfolie, , Chermoula, 1 theelepel komijnzaad, een flinke bos koriander, liefst met stelen en wortels, het blad van een flinke bos munt, het blad van een flinke bos bladpeterselie, 1 theelepel scherpe paprikapoeder, ½ theelepel kurkuma, 2,5 cm geschilde en geraspte gemberwortel, 4 uitgeperste teentjes knoflook, 2 fijngesneden kleine uien, 3 rode chilipepers, fijngesneden en van zaden ontdaan, het sap van 2 citroenen, 125 ml olijfolie extra vierge, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1,5 kg runderstoofvlees in blokjes, 2 el bloem, zout, 2 el olie, 2 el margarine, 1 el boter, 4 uien, 1? tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, heet water, 200 g gedroogde abrikozen, 200 g gedroogde pruimen, zout,peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

400-500 g lamslapjes,li>, 200 g blanke amandelen, verse munt, boter of margarine, 350 g abrikozen, 6 uien, vleesbouillontabletten, paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

=2 Uien,= 250 gr.champig-, nons, = 1 teentje knoflook, =1 gele paprika,=250 gram, broccoli,=6 el olijfolie, =500 gr.reepjesvlees, =1 pakje koksroom,(Friese-, vlag]=1 dl runderbouillon, [van een tablet], =peper en zout, =1 elfijgehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo verse sardientjes, 5 takjes koriander of peterselie, 2 tenen knoflook 1/2 tl zwarte peper, 3 theelepels paprikapoeder, 1 1/2 theelepel zout, 200 gram smida, 10 eetlepels zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht kan ook heel goed met bladerdeeg gemaakt worden!

INGREDIENTEN

- 6 loempiavellen ( of filodeeg), - 200 gram geitenkaas, - 2 eieren, - 1 eidooier, - 6 eetlepels koriander fijngehakt, - 1 eetlepel milde paprikapoeder, - frituurolie, - 2 eetlepels boter, - 1 eetlepel kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2008
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Ik houd van pannenkoeken, pancakes en Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling van banaan zijn niet te versmaden....

INGREDIENTEN

250 gram bloem;, 1/2 zakje bakpoeder;, 60 gram poedersuiker;, een beetje kaneelpoeder;, 2 eieren;, 125 ml. volle melk;, 125 ml. room;, 2 rijpe bananen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2011
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Dit eenvoudige maar erg lekkere recept leerde ik van mijn Marokkaanse huisgenote in Italie. Zij kreeg dit vroeger thuis te eten als het geld op was, maar voor mij was het een traktatie. Ideaal als lunch of bijgerecht.

INGREDIENTEN

400-500 gram aardappelen, 4-5 eieren, 1 ui, peterselie, olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  • Marokkaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 150 gr couscous, - 250 gr lamsvlees, - 1 aubergine, - 5 pomodori tomaten, - half blik kikkererwten, - uitje, - 2 tenen knoflook, - verse gember, - rode peper, - 1 el azijn, - 1 el ketoembar, - komijnzaad, - nootmuskaat, - verse peterselie, - verse koriander, - peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekker en leuk op te dienen (zie foto) voorgerechtje dat heel gemakkelijk te maken is.
Hartige saffraanpannenkoekjes gevuld met verse roomkaas en gerookte zalm....

INGREDIENTEN

, 100 gram bloem;, 2 eieren;, 2 dl. melk;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 mespuntje zout;, 1 mespunt saffraanpoeder;, 1/2 koffielepel kurkuma;, 1 mespunt peper;, verse bieslook;, een pakje verse roomkaas;, gerookte zalm.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2009
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kipnuggets

INGREDIENTEN

2 kipfilets;, 1 kleine ui;, 1 eetlepel crème fraiche (of 1 eigeel);, 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;, 1/2 koffielepel gemberpoeder;, een paar druppels citroensap;, zout en peper naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 500 gr rund- of lamsvlees, fijngemalen, 2 eetlepels gehakt peterselie, 1 eetlepels gehakte korianderblaadjes, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1 kleine ui, geraspt, 1/4 theelepel cayennepeper, zout, 2 eetlepels plantaardige olie, Saus:, 2 middelgrote uien, gehakt, 1 klein bosje peterselie, gehakt, 1 kg rijpe tomaten, geschild, ontpit en gehakt, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 2 tenen knoflook, gehakt, 1/2 theelpel gemalen kaneel, 1/4 theelepel cayennepeper, 6 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere luchtige pannenkoekjes met duizend gaatjes

INGREDIENTEN

* 500 gram (gries)meel, * 2 gram zout, * 2 eieren, * 1 zakje gedroogde bakkersgist, * 1 zakje verse gist, * 100 gram boter, * 100 gram honing,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 3 uien, 350 gram kipfilet, 2 handjes vol amandelen, 3 eieren, bosje peterselie, 3 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, halve tl ras el hanout, 1 tl kerriepoeder, snufje zout, water, halve tl kaneel, 1 el suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2009
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

25 g blanke rozijnen 3 stuk bos-uitje, fijngesneden 40 g boter, koud ? Knorr vleesbouillonblokjes 1 courgette, in blokjes van 2 cm 175 g couscous 300 g magere kalfslappen 1 doosje kersttomaat 50 g kikkererwten 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 koolrabi, in blokjes van 2 cm 1 dl groene Spaanse peper 1 tl saffraan 1 kleine ui, gesnipperd 1 kleine winterwortel, in blokjes van 2 cm zout peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Met die lekkere smoothies kan je oneindig varieren; dit is een smoothie met mokkasmaak......fluwelig lekker door toevoeging van honing.

INGREDIENTEN

Voor 1 groot glas vol of twee kleine glazen:, 1 rijpe banaan in stukken gesneden;, 250 ml. volle melk;, 1 eetlepel honing;, 4 koffielepels Nesquick of een ander merk chocoladepoeder;, 1/2 koffielepel oploskoffie., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2008
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Een kruidig, maar toch zoet gerecht

INGREDIENTEN

2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel gemalen komijn 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper, 350 gr. kipfilet, 4 eetlepels olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 uitgeperste teen knoflook, 100 gr gewelde gedroogde abrikozen in stukjes, 2 dl sinaasappelsap, 2 eetlepels fijngehakte munt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kipfilets, 80 ml balsamico-azijn, 125 ml kippenbouillon, 2 eetlepels suiker, 1 teen knoflook geplet, , Knoflookcouscous, 300 gr couscous, 500 ml kokende kippenbouillon, 60 gr boter, 4 tenen knoflook, in plakjes, 2 eetlepels verse tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kip met een licht pittige smaak, maar toch ook een beetje zoet

INGREDIENTEN

2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel gemalen komijn 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper, 350 gr. kipfilet, 4 eetlepels olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 uitgeperste teen knoflook, 100 gr gewelde gedroogde abrikozen in stukjes, 2 dl sinaasappelsap, 2 eetlepels fijngehakte munt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



Een recept van Jaymz Pool en Mike Zaitsoff uit het kookprogramma "Born to Cook".

INGREDIENTEN

1 sjalot - 2 eieren - 100 gram bieslook - Marokkaans brood - 2 plakken eendenlever - 250 gram Trompettes de la Mort of Cantharellen - olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 el olijfolie traditioneel (C1000), 1 ui, gesnipperd, 500 g winterwortel, in plakjes, 100 g gedroogde abrikozen zonder pit, peper, zout, 1 pak couscous Marokkaans gekruid à 275 g (Lassie), 500 g pangasiusfilet, 4 el grof gesneden, korianderblad,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 el C1000 Mediterrane ­roerbakolie, 2 rode uien, in ringen, 3 paprika`s rood, geel, groen, in dunne reepjes, 2 zakjes C1000 wortelreepjes à 200 g, 500 g pangasiusfilet, (versgemalen) peper, zout, 1 pak couscous Marokkaans gekruid à 275 g,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Benodigdheden, 1½ el olijfolie traditioneel, 200 g chorizo, in plakjes (vleeswaar), gehalveerd, 3 rode uien, in parten, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 1 zakje mini worteltjes à 300 g, 75 g blanke rozijnen, 1 pak Lassie couscous Marokkaans gekruid à 275 g, 40 g amandelschaafsel, geroosterd of cashewnoten., feta, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2008
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 2 eetlepels olie, * 100 g boter + 50 g voor de couscous, * 4 uien, in ringen, * 1 kip van 1,8 kg, verdeeld in 8 stukken, * 1 theelepel gemberpoeder, * 1 theelepel kurkuma, * 1 mespunt saffraan, * 1 kaneelstokje, * 500 g rozijnen, * 1 eetlepel kaneel, * 2 eetlepels fijne suiker, * 2 eetlepels honing, * 500 g couscous,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept staat in een (handgeschreven) kookschrift van mij. Ik weet niet hoe ik aan dit recept kom of van wie ik dit overschreven heb. (niet van internet want dat schrift is `uit de oude doos` !) Ik ben oude recepten van mij op Smulweb aan het zetten en deze moet er beslist bij. Want ik weet dat het heel lekker is!

INGREDIENTEN

100 gram gedroogde abrikozen (die je niet hoeft te weken-indien niet verkrijgbaar moet je rekenen op 30 minuten weken), 250 g kipfilet, Zout en versgemalen peper, ½ theelepel gemalen komijn, 1 grote (rode) ui, 25 g gepelde amandelen, 30 g boter, 1 theelepel kaneel, ½ theelepel geelwortel (koenjit), ½ theelepel gemberpoeder, 1½ a 2 dl kippenbouillon( Zelfgemaakt of blokje., eetlepel fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1½ el C1000 olijfolie traditioneel, 200 g chorizo, in plakjes (vleeswaar), gehalveerd, 3 rode uien, in parten, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 1 zakje C1000 mini worteltjes à 300 g, 75 g blanke rozijnen, 1 pak Lassie couscous Marokkaans gekruid à 275 g, 40 g amandelschaafsel, geroosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak Lassie couscous Marokkaans gekruid à 275 g, 2 el C1000 olijfolie traditioneel, 1 zak C1000 uien, gesnipperd à 175 g, 1 rode paprika, in stukjes, 400 g shoarmavlees, 2 courgettes, in gehalveerde plakjes, 50 g blanke rozijnen, geweld

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

BATATA BIL ZAIT

INGREDIENTEN

5 eetlepels olijfolie3 tenen knoflook, in dunne plakken2 eetlepels gepureerde tomaten1/2-1 theelepel harissa1 theelepel gemalen komijn1/2 theelepel zout5 dl water1 kg aardappels, geschild en in plakken van 1 cm dik gesneden4 eetlepels gehakte verse peterslie of munt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 el C1000 olijfolie traditioneel, 400 g kipfilet, in reepjes, 1 ui, gesnipperd, 1 zak C1000 peultjes/worteltjes à 400 g, 1½ dl kippenbouillon (van een tablet), 100 g gedroogde abrikozen zonder pit, (versgemalen) peper, zout, 25 g blanke amandelen, 1 pak couscous Marokkaans gekruid,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

8 kip drumsticks, 1/2 el gemalen geelwortel (kurkuma), 1 el gemalen komijn (djinten), 1 el gemalen koriander (ketoembar), peper, zout, 4 el olijfolie traditioneel (C1000), 500 g vleestomaten, in stukken, 1 pak couscous Marokkaans gekruid (Lassie), 75 g knoflookolijven (Epifine), 2 el verse koriander, fijngesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet, 1 scharrelei, gesplitst, ½ tl sambal oelek, 2 el tarwebloem, peper, zout, 4-5 el paneermeel, 1 pak couscous, Marokkaans gekruid à 275 g (Lassie), 1 komkommer, 1 citroen, 5 stengels bleekselderij, in dunne plakjes, 1 schaaltje munt à 15 g (C1000), fijngehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevuld Turks brood

INGREDIENTEN

Een Turks of Marokkaans brood of focaccia, 400 g kipfilet, 300 g sperziebonen, 100 g gemengde sla, 100 g mozzarella, 1/2 eetlepel kipkruiden, 2 theelepels chilipoeder, 3 eetlepels olijfolie voor warme bereiding, 1 eetlepel citroensap, 5 eetlepels olijfolie voor koude bereiding, 1 eetlepel fijngehakte verse munt, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Leer echt Indonesisch koken in Amersfoort!

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies