7 hapjes recepten uit de Marokkaanse keuken

Makkelijker kan écht niet en lékker dat ze zijn!!

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:,, 6 kip- of runderknakworstjes;, 1 rol vers bladerdeeg uit de koeling of anders, 6 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg;, mosterd naar keuze;, 1 eigeel;, sesam- en/of maanzaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2014
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Een lekkere Marokkaanse cake die vaak in de namiddag tijdens theetijd wordt geserveerd naast andere lekkere hapjes (Marokkaanse pannekoeken =msemmen/rghaif, gevulde filopakketjes =briwat, Marokkaanse donuts =Sfenj, en ander lekkers), met muntthee (groene theebladeren met takjes munt in een typisch Marokkaanse theepot).

INGREDIENTEN

1 theeglas zonnebloemolie, 1 theeglas suiker, 1 theeglas amandelen, 1 theeglas walnoten, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 5 eieren, beetje bloem.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Nn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokkaanse zeebanketschotel

INGREDIENTEN

* 250 gram kleine gekookte garnalen, * 500 gram gekookte mosselen, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * bosje peterselie en koriander(gehakt), * ? theelepel safraan, * 1 theelepel paprikapoeder, * 1 theelepel peper, * 1 theelepel zout, * olijfolie en gewone olie (gemengd)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2004
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit Marokaanse gerecht heb ik voor het eerst gegeten, gemaakt door een Marokaanse vriend.

INGREDIENTEN

* /- 400 gram rundvlees, * 3 uien, * 2 knoflook tenen, * 25 gram boter, * 0,5 theelepel gemberpoeder, * 0,5 theelepel zout, * 0,5 pakje safraan, * 5 eetlepels honing, * 0,5 theelepel kaneelpoeder, * geroosterde amandelen (b.v. 50 gram), * sesamzaad (b.v. 2 eetlepels), * turks brood, * pruimen (b.v. 10 stuks, zonder pit)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2000
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker marokkaans feestgerecht

INGREDIENTEN

Een pak filodeeg, (Islamitische slager in de koeling), 100 gr roomboter, een beetje sambal, 2 uien, 2 paprika`s, 2 tomaten, viskruiden (supermarkt bij de kruidenrek), een pak chineese vermicelli (bij de chineese winkel te koop is van meel mung-bonen gemaakt (heet longkou vermicelli), 500 gr garnalen (gepeld), 250 gr inktvis (in kleine ringen), 500 gr kabeljauwfilet of vis wangen, 250 gr mosselen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere pasteitjes

INGREDIENTEN

5 grote vellen fillodeeg, 2 stuks kippenborst, 4 gehakte uien, 2 geraspte courgettes, 3 geraspte wortels, 250 gr tuinerwtjes, 2 gesneden rode & 2 groene paprika's, gesneden champignons, klein potje gesneden groene olijven, peper, zout, 1tl saffraanpoeder, 1 tl gember, 1 tl kurkumapoeder, takjes gehakte koriander en peterselie, 1el olijfolie & 1el zonnebloemolie, eventueel 1 peper voor de liefhebber. 1 a 2 geklutste eieren.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies