Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

2.171 marokkaans recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram rundergehakt;, 1 ui, zeer fijngehakt, 8 takjes platte peterselie, fijngehakt;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 mespuntje kaneelpoeder;, 2 eetlepels paneermeel;, zout naar smaak., , Voor de saus;, 1 fijngesneden ui;, 8 takjes fijngehakte verse koriander;, 2 fijngehakte tomaten;, 1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 1/2 koffielepel gemberpoeder;, mespuntje saffraanpoeder;, zout naar smaak., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb.

INGREDIENTEN

1 el gemberpoeder + 1 el verse gember geraspt (heb je geen verse gember dan laat je dat weg), 1 el komijnpoeder, 5 tenen fijngesneden knoflook (of minder naar smaak) 2 el Ras el hanout (verkrijgbaar bij Turkse/Marokkaanse supermarkt & slagers), Wat saffraandraadjes, ± 900 gram kippendijen, 3 el olijfolie (de gewone geen extra vergine), Klontje roomboter, 3 grote uien (in halve ringen), 2 handen gesneden peterselie, 1 kaneelstokje, ± 75 g groene olijven zonder pit, 1 flinke tl Pul biber, 1 gekonfijte citroen (ik had 2 kleintjes zie foto ingrediënten), Ps Heb je geen gekonfijte citroen neem dan een halve gewone citroen, boen goed af en snijd in dunne plakken., Vers gemalen peper en zout naar smaak, Marokkaans (of Turks) brood.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Een toppertje gevonden bij de database van Bon Appetit. Echt heel lekker en bijzonder. Maar liefst 80 enthousiaste reacties van mensen die het allemaal zo weer zouden maken. Bekijk de reviews http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Moroccan-Braised-Beef-230639 Perfect recept voor een slow cooker.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1100 gram riblappen, in blokjes van ca. 31/2 cm, 250 gram gehakte uien, 3 tenen knoflook, gehakt, 1 eetlepel garam masala, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, ½ theelepelgeelwortel/koenjit, ½ theelepel cayennepeper, 1 blik tomatenblokjes, 2,5 dl droge rode wijn, 2,5 dl droge sherry (indien niet aanwezig meer wijn nemen), 1/2 liter runderbouillon, 200 gram gele rozijnen (zijn duurder maar voldoen beter omdat mooi opzwellen en het kookvocht beter opnemen)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

INGREDIENTEN

* 1 Eetlepel Olijfolie, * 500 g Mager Lamsvlees,in reepjes, * 1 Middelgrote ui,in parten, * 2 theelepels gemalen Komijn(djintan), * 1/2 Citroen,de rasp, * 1 blik Tomatenblokjes, * 8 gewelde Abrikozen,in reepjes, * 100 g Witte Amandelen,geroosterd in een droge koekenpan en gehakt, * 2 Eetlepels verse munt in reepjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2004
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Een knapperig Marokkaans voorafje

INGREDIENTEN

* 6 vellen filodeeg, * 30 gram boter, gesmolten, * 1 kleine ui, fijngesnipperd, * 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt, * 6 zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt, * 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie, * 2 eieren, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere platte broden bij currygerechten of om te vullen met salade, (geroosterd) vlees etc. Snel te maken, omdat het maar één keer hoeft te rijzen.

INGREDIENTEN

350 g bloem + extra, 1 zakje gist (7 gram), 1 el honing (of suiker), 1 el komijnzaad, 1 el korianderzaad, scheutje olijfolie, 2-4 gedroogde rode pepertjes, verkruimeld, 1 el sesamzaad, 1 el zout, 2 dl lauw water, 1/2 blik kikkererwten, uitgelekt

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2007
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Voor 16 stuks

INGREDIENTEN

450 g met de molensteen gemalen volkorenbloem, 3/4 tl paprikapoeder, 1/2 tl zout, 350 ml lauw water, 7 g actieve gedroogde gist, ruim voor de houdbaarheidsdatum, 1 tl suiker, 1 el olijfolie, 40 g sesamzaad, 1 ei een beetje losgeklop, om te glazuren

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2006
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een verwarmend Hollands-mediterraan stamppotje.

INGREDIENTEN

500 g biologisch rundergehakt, 1 theel. gemalen kaneel, 2 theel. gemalen komijn, 2 theel. milde paprikapoeder, 1 ei, losgeklopt, 4 eetl. paneermeel, zout, versgemalen peper, ca. 4 eetl. olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g netto), ½ theel. kurkuma (geelwortel), 2 theel. bruine suiker, (event. 1 theel. oranjebloesemwater), 800 g kruimige aardappels, geschild, schil van ½ biologische citroen, fijngeraspt, 60 g platte peterselie en 30 g koriander, blaadjes fijngehakt, extra vierge olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker, eenvoudig,zoet maar niet té zoet, geschikt voor alle gelegenheden.

INGREDIENTEN

4-5- grote bananen, 250 ml (griekse) yoghurt, 60 gr gepelde walnoten, vloeibare honing, 60 ml (vers) sinaasappelsap, 3 eetlepel oranjebloesenwater, blaadje munt ter garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Marokkaans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram bloem van harde tarwe of half-om-half gries van tarwe en bloem, 30 gram verse gist (of 2 dessertlepels droge gist), ongeveer 3 dl. lauw water, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel zout, bloem om te bestuiven, bakpapier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokkaanse versie

INGREDIENTEN

1 kg schapevlees in stukken, 2 tl zout, 1 tl peper, 1 bouillonblokje, 1 pakje saffraanpoeder, 1 jeneverglas olijfolie, 200 g wortelen, 200 g pompoen, 200 g tomaten, 200 g meiknolletjes, 1 spaanse peper, 1/2 bosje selderij, 2 grote sjalotten (fijngehakt), 1 liter water, Couscous (volgens basisrecept ie homepage)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit exotische gehaktbrood is zeer bijzonder van smaak, mede door het gebruik van vele kruiden, zoals kerriepoeder, gemberwortel, koriander en koenjit.

INGREDIENTEN

1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pond vlees kalfs- of lamsvlees, 1 grote ui, 1 grote rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 vleestomaat, 1 eetlepel dikke tom.puree, ½ bosje verse koriander, 1 kopje olijfolie of zonnebloemolie, 1 afgestreken eetlepel komijn, 1 zakje saffraan, Zwarte peper, Paprikapoeder, Zout, Zakje gedroogde pruimen, Deze ingrediënten kun je allemaal kopen bij de Marokkaanse of Turkse groentenboer., 1 potje doperwten/wortelen, 1 kopje water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gram vlees (rundergehakt of lamsvlees), 2 grote uien, 1 rode peper, olijfolie, zout en peper, bouillonpoeder, 2 theelepels paprika poeder, 1 theelepel gember poeder (of siroop), ? theelepel gemalen komijn (djintin), 1 theelepel kaneel poeder, ? zakje saffraandraadjes, 2 courgettes, (evt 1 aubergine), verse koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een typisch Marokkaans gerecht, extra lekker door de verse koriander en natuurlijk eet je het met couscous.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 ui, fijn gehakt, 1 el bloem, 1 tl gemalen korianderzaad, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl zout, 1/4 tl cayenne peper, 1/4 tl kaneel, 750 g kipfilet, in blokjes, 2 teentjes knoflook (meer mag ook natuurlijk), 1 groot blik tomaten, 1 blik kikkererwten, half kopje rozijnen, 3 el gehakte olijven, klein bosje verse koriander, gehakt, 250 ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Traditoneel marokaans brood

INGREDIENTEN

X 2 kg bloem, x 1 l lauw water, x 50 gr gist (opgelost in lauw water), x 1 eetl zout, x 1 eetl sesamzaadjes, x 1 eetl suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2007
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Zoet en kruidig rustig laten stoven, dan werken de smaken goed op elkaar in.

INGREDIENTEN

150 g gedroogde pruimen, 750 g runderriblappen in grove dobbelstenen gesneden, 40 g boter, 1 ui, 6 draadjes saffraan, 1 tl gemberpoeder, 1/2 tl koenjit (geelwortelpoeder), zout, peper, 3 dl vleesbouillon (van een blokje), 75 g amandelen, 2 eetl rozijnen, 1 eetl honing, 1 kaneelstokje

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 500 gram mager lamsvlees, in reepjes, 1 middelgrote ui in parten, 2 theelepels gemalen komijn, ? Citroen, de rasp, 1 blik tomatenblokjes, 8 gewelde abrikozen, in reepjes, 100 gram witte amandelen, geroosterd in een droge koekenpan en gehakt, 2 eetlepels verse munt in reepjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bij elk Marokkaans gerecht op mijn Smulpagina en dan vooral bij de tajine-gerechten, staat vermeld dat je er Marokkaans brood bij moet eten. In Marokko maar ook in de andere Noord-Afrikaanse landen wordt meestal brood gegeten bij de vlees/vis- en kipgerechten. Vaak wordt dat brood thuis gebakken, maar je kunt het er ook kopen op straat bij kleine karretjes en natuurlijk bij de bakkerij. Marokkaans brood is tegenwoordig ook ruim verkrijgbaar in Nederland en dan vooral bij de Marokkaanse en Turkse winkels in de wat grotere steden. Voor wie niet zo`n winkel in de buurt heeft of voor wie het gewoon liever zelf thuis bakt volgt nu een recept voor Marokkaans griesmeelbrood. Erg lekker......

INGREDIENTEN

Voor 3 grote of 4 middelgrote broden:, 750 gram fijn griesmeel;, 500 gram bloem;, 2 eetlepels gedroogde gist;, 1 klein theelepeltje zout;, 2 eetlepels zachte roomboter;, lauw water., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2008
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Wordt bij het suikerfeest gegeten

INGREDIENTEN

4 eieren, 200 gr. suiker, 200 gr. kokos, 200 gr. gestampte amandelen, 200 gr. zelfrijzend bakmeel, 1 dl. olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Dit exotische gehaktbrood is zeer bijzonder van smaak, mede door het gebruik van vele kruiden, zoals kerriepoeder, gemberwortel, koriander en koenjit.

INGREDIENTEN

1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik heel toevallig gevonden en wil ik graag eens uitproberen!

INGREDIENTEN

-450 gramtarwebloem.-125 gram volkorenmeel.-2 theelepels zout.-2 eetlepels olijfolie.-1 pakje instant gist(7 gram).-4.25 dl water.-4 tot 5 eetlepels versgehakte kruiden bv.oregano,tijm,rozemarijn,marjoraan.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-03-2005
  • Marokkaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gr. runderriblappen, sap en rasp van 1 citroen, 2 teentjes knoflook, half bakje gedroogde abrikozen, fijngehakt, 1 ui, grofgehakt, 1 1/2 theel gemaken komijn (djintan), peper, zout, 1/2-1 liter bouillon vsn blokje, beetje bloem.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Verrassende combinatie maar heerlijk verfrissend en gezond (dit recept heb ik van een vriendin die het heeft meegenomen uit casablanca, toen ze op bezoek was bij haar familie)

INGREDIENTEN

1 kleine komkommer, 4 eetappelsienen, snuifje peper, snuifje zout

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2004
  • Marokkaans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

750 gram runderlappen, in blokjes, 2 eetlepels bloem, 1 grote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 sinaasappel, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels olijfolie, 500 gram tomaten, 1 theelepel kaneel, 1 theelpele tijm, 1 laurierblaadje, 1 eetlepel vloeibare bouillon rundvlees, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

750 GR.RUNDERLAPPEN; 2 EETL.BLPEM;, 1 GROTE UI; 2 TEENTJES KNOFLOOK, 1 SINAASAPPEL; 1 EETL.BOTER;2 EETL.OLIJFOLIE; 500 GRAM TOMATEN; 1 THEE-, LEPEL KANEEL; 1 THEELEPEL TIJM; 1 LAURIER-, BLAADJE; 2 KNEEPJES(CA.1 EL.MAGGI VLOEIBARE, RUNDERBOUILLON;

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk nagerecht met zuidvruchten en amandelen.....

INGREDIENTEN

200 g dessertrijst (kort kokend), 100 g dadels, 100 g rozijnen, 2 gemberbolletjes, 50 g boter, 1 liter melk, 100 g gepelde amandelen, 50 g chocolade, geraspte schil van ? sinaasappel, 1 theelepel kaneel, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Marokkaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gr gedroogde pruimen, 100 gr gedroogde abrikozen, 50 gr rozijnen, 1 dl rum, 5 dl melk, 120 gr poedersuiker, 100 gr bloem, 3 eieren, 20 gr boter, 50 gr blanke amandelen, , , , ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Arabisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Een verrassend nagerecht. Oorspronkelijk werd dit gerecht met gierst in plaats van rijst gemaakt.

INGREDIENTEN

200 g dessertrijst (kort kokend), 100 g dadels, 100 g rozijnen, 2 gemberbolletjes, 50 g boter, 1 liter melk, 100 g gepelde amandelen, 50 g chocolade, geraspte schil van ? sinaasappel, 1 theelepel kaneel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Warm water 1 gr. kop, zout 1/2 tl, gist 1 1/2 tl, volkorenmeel 250 gr, bloem om te bestuiven

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2004
  • Marokkaans
  •  > 120 min.

Recept met Maggi vloeibare bouillon.

INGREDIENTEN

750 gr Rundvlees (mager), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. tomaten, 2 dunne reepjes sinasappelschil, 1 tl. thijm, 1 tl. kaneel, 1 laurierblaadje en twee kneepjes vloeibare bouillon, 2 eetl. olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-01-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Om te eten bij bijvoorbeeld Marokkaanse eieren met tomaten en komijn. N.B.: de voorbereiding kost 2½ tot 4½ uur, afhankelijk van het rijsproces.

INGREDIENTEN

1½ tl gedroogde gist, 4 eetl. handwarm water, 1 eetl. vloeibare honing, 200 gr. volkorenmeel, 100 gr. ongebleekt meel van harde tarwe, plus wat extra meel om te bestuiven, ½ tl. anijszaad of venkelzaad, 1 tl. fijn zeezout, 175 ml. warme melk, 4 eetl. volkorenmeel voor het bestuiven

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kaab

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 gr meel, 1/2 kommetje volkorenmeel, 1/2 kommetje agaschar (naghalat of zemelen), 1 ? eetl. pitten (zonnebloempitten, pompoenpitten etc.), 1 kommetje gebroken gerst, 42 gram gist, 1 thl. suiker, 1 eetl. zout, lauw water,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Dit is een nagerecht waarin naast de dessertrijst dadels, rozijnen, gember en amandelen worden gebruikt. Oorspronkelijk werd in dit gerecht gierst in plaats van rijst gebruikt.

INGREDIENTEN

200 gr dessertrijst (kort kokend), 100 gr dadels, 100 gr rozijnen, 2 gemberbolletjes, 50 gr boter, 1 l melk, 100 gr gepelde amandelen, 50 gr chocolade, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 1 tl kaneel,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Marokkaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Dit exotische gehaktbrood is zeer bijzonder van smaak, mede door het gebruik van vele kruiden, zoals kerriepoeder, gemberwortel, koriander en koenjit

INGREDIENTEN

, , , , 1 ui, 3 boterhammen, witte, 1 ei, 12 olijven, met piment, 500 gr. kippengehakt, 2 el. rozijnen, 6 el. melk, 1 teentje knoflook, 2 tl. kerriepoeder, 1 tl. gemberwortel, 0.5 tl. koriander, gedroogde, 0.5 tl. koenjit, 3 plakjes citroenen, 5 takjes koriander, verse, Zout, Peper, , , , , , , Benodigdheden, , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 Ui, 3 Boterhammen, witte, 1 Ei, 12 Olijven, met piment, 500 gram Kippengehakt, 2 eetlepels Rozijnen, 6 eetlepels Melk, 1 teentje Knoflook, 2 theelepels Kerriepoeder, 1 theelepel Gemberwortel, 0.5 theelepel Koriander,gedroogde, 0.5 theelepel Koenjit, 3 plakjes Citroenen, 5 takjes Koriander, verse, Zout, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui -, 3 witte boterhammen -, 1 ei -, 12 olijven met piment -, 500 gram kippengehakt -, 2 eetlepels rozijnen -, 6 eetlepels melk -, 1 teentje knoflook -, 2 theelepels kerriepoeder -, 1 theelepel gemberwortel -, 1/2 theelepel gedroogde koriander -, 1/2 theelepel koenjit -, 3 plakjes citroenen -, 5 takjes verse koriander -, zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top