Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Makreel recepten (1.299) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Met smeerkaas

INGREDIENTEN

Smeerkaas en makreel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Makreel in plakjes, citroensap, suiker, sjalotjes, walnoten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ook een beetje surinaams

INGREDIENTEN

1 makreel halve ui klein stukje peper 2 kleine tomaat en ook een theelepel tomaten puree en olie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

In plaats van een hele makreel, kun je ook forel gebruiken of filet.

INGREDIENTEN

4 hele makrelen a 250 gr. (alternatief: forel) of filets hiervanhandvol kruiden, rozemarijn, citroentijm of bonenkruid1 dl. olijfolie600 gr. nieuwe aardappelen, geboend2 sjalotten, fijngesneden4 eetl. witte wijnazijn1 eetl. Engelse mosterd2-3 eetl. fijngesneden verse bieslookzeezoutversgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker pittig in aluminiumfolie in de oven

INGREDIENTEN

4 velletjes aluminiumfolie, 4 kleine verse makrelen, zonder kop (eventueel gefileerd,, voor het kruidenmengsel, , 3 eetelepels olie, 3 uiene, fijngehakt, 3 rode pepers (zaadjes eventueel verwijderd als je van niet te pittig houdt), 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 2 blaadjes salam (toko) of laurier, 2 limoendblaadjes (djeroek peroet), toko, 3 eetlepels limoen- of citroensap, 1 eetlepel goela djawa (fles), 2-3 eetlepels ketjap manis, 1-2 eetlepels gemberwortel, geraspt, 1 klein blikje tomatenpuree, zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker receptje van mijn Visboer!

INGREDIENTEN

Makreel, fijngesneden ui, mayonaise, beetje sambal en eventueel peper en zout toevoegen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Dit recept komt uit het Plus keukenblad en is een beetje aangepast aan onze smaak. Het is eigenlijk een voorgerecht voor 4 personen, maar wij hebben het met ons tweeen gegeten als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 gestoomde makreel van ca. 400 gr.- 2 eetlepels kappertjes - 3 bosuitjes - 150 gr. cherrytomaatjes - 2 eetlepels rode wijn - 3 eetlepels olijfolie extra vierge - grof gemalen peper - 1 klein bosje fijngehakte peterselie - 1 klein bosje fijngehakte bieslook - 80 gr. rucolamix - 75 gr. olijven zonder pit.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Gerookte makreel (ontdaan van graten),ui, knoflook, sambal, gula jawa (1 eetlepel geraspt), ketcap, ketoembar, gember, laos, doan salam.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

700 gr. aardappelen, zout, 1 gerookte makreel, 25 gr. boter, 25 gr. bloem, 3 dl. melk, 150 gr. verse roomkaas (MonChou), 300 gr. panklare broccoli, 125 gr. geraspte jong belegen kaas, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zeer geschikt als Amuse

INGREDIENTEN

50 gram (koelverse) doperwten, 1 eetlepel crème fraîche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2009
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 verse makrelen, schoongemaakt en in filets gesneden, 2 aubergines, 4 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 eetlepels rozijnen, 1 eetlepel gedroogde oregano, zwarte peper, versgemalen, sap van 1 citroen, 150 g Griekse yoghurt, 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke maaltijdsalade

INGREDIENTEN

1 grote krop Romeinse sla, 3 kleine kroppen baby Romeinse sla, 2 gekookte eieren, 1 stokbrood, 7 eetlepels olijfolie, 1 blikje John West Makreel met kruiden en knoflook in olijfolie, 2 grote tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 citroen, Verse peterselie, Peper & Zout, 50 gram Parmezaans kaas, geraspt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Gerookte makreel en robijnrode bieten vormen een verleidelijke combinatie, en dankzij de cannellinibonen en gemengde slablaadjes levert deze heerlijke salade met zijn friszure dressing van limoen en mierikswortel ook nog extra voedingsvezels en vitaminen. 512 kcal

INGREDIENTEN

* 200 g magere kwark, * geraspte schil en sap van 1 limoen, * 2 theel. mierikswortel (uit potje of tube), of naar smaak, * ¼ komkommer, in kleine blokjes, * 340 g gerookte makreelfilets, zonder vel, in stukjes getrokken, * 800 g cannellinibonen (of kikkererwten)uit blik, uitgelekt en afgespoeld, * 100 g gemengde slablaadjes (bijvoorbeeld rucola, bietenblaadjes, jonge spinazie of veldsla), * 1 rode ui, in dunne ringen, * 1 eetl. olijfolie, * 400 g gare bieten, geschild, in kleine blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2010
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker gerecht voor bij de borrel of als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Makreel 2, zoete sambal, zoete ketjap, 2uien

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 1 grote gestoomde/gerookte makreel(ca 250 gr) == 1 grote ui == 200 gram (zilvervlies)rijst == 1 vis of kippenbouillontablet == 0,5 lp kerriepoeder == 0,5 lp chilipoeder == zout == slaolie ==..,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zaterdag is gemaksdag in de keuken. Dan heb ik een pan soep en iets lekkers erbij, maar dat mag niet teveel tijd kosten. Dit broodje is daar een lekker voorbeeld van

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 4 broodjes (wat je lekker vindt), 2 grote augurken (zoetzuur), 2 tomaten, 1 ui, gemengde sla, mayonaise, beetje citroensap, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lunchgerecht, eiwitrijke maaltijd volgens de PpD-methode

INGREDIENTEN

Gestoomde makreel, 200 gr veldsla, 1 rode paprika, 2 lente-uitjes, 2 augurken, 3 eetl citroensap, 2 eetl sesamolie, peper, bieslook,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Kan het nog makkelijker?

INGREDIENTEN

1 gerookte gefileerde makreel; 3 el ketjap; 1 theelepel sambal oelek; 2 el citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 1 gerookte makreel (schoongeplukt), - 2 ons seranoham, - aioli, - stokbrood (in plakken), - bosje peterselie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2008
  • Spaans
  •  0-10 min.

Een verrassend lekker vishapje!

INGREDIENTEN

* 1 gerookte makreel, * 1 zak knoflookbroodjes, * ijsbergsla, * olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2005
  •  
  •  0-10 min.

Ik maak 'm altijd erg pittig, maar dat kan ook minder!

INGREDIENTEN

1 kleine gestoomde makreel, 2 tomaten in kleine stukjes, 1 gesnipperd uitje, 1 el tomatenpuree, 1 cm verse gember (geraspt), 5 djoeroek poeroet blaadjes, 5 t knoflook in schijfjes, 1 el zeer hete Surinaamse sambal

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Rillette van vis.

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 2 eetl boter, 2 dl. witte wijn, 1 bekertje creme fraiche(125 ml.), 1 theel.geraspte mierikswortel (Kuhne), 1 gerookte makreel, zout en peper uit de molen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke frisse salade met makreel. Heeft een lekkere bite door de stukjes appel en augurk. Is altijd lekker op een hard broodje. Bij een verjaardag/borrel of bij een picknick, lunch/brunch high tea......eigenlijk altijd wel lekker dus......ook de kids smullen hiervan

INGREDIENTEN

Schaaltje makreel filet, rode ui, verse bieslook, verse peterselie, augurk, appel, griekse yoghurt (of bulgaarse), mayonaise, citroen, gedroogde chilivlokken, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2016
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 grote gerookte makreel (± 400 g), 100 g roomkaas, neutraal, 1 dl slagroom, 1 biologische citroen of limoen, versgemalen peper en zout, potje mierikswortel, Vervang de mierikswortel eventueel door wasabi of sambal brandal voor een pittige variant,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2013
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept komt uit het kookboek Lekker en gezond koken met Mathijs van Mathijs Vrieze. Voor slechts € 18,95 kun je hem bestellen in de webshop op www.mathijsvrieze.nl.

INGREDIENTEN

4 eieren, 50 ml magere melk, 4 bosuitjes, 250 gram makreelfilet naturel, 150 gram taugé, 1 eetl. verse dille, 1 eetl. olijfolie, snufje peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

VAN NIGELLA LAWSON

INGREDIENTEN

- 2 el sojasaus, - 2 el sake, - 1 el mirin, - 1 tl suiker, - 1 makreel gefileerd, gehalveerd en ontdaan van vel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indonesie kent een zeer grote verscheidenheid aan vissen en een groot aantal variaties in de bereiding; koken, bakken, stomen, grillen, stoven (in allerlei kruidige sausjes) en daarnaast visgehakt als vulsel en als apart gerecht, gebakken of in de oven.

INGREDIENTEN

1 kilo makreel * olie * zout * asem ter grootte van een walnoot.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Brunchgerecht, 6 personen

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, schoongemaakt, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt, 1 eetlepel peterselie, fijngehakt, 6 sneetjes witbrood, zonder korst, 1 zakje slamix, sla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker en snel klaar!

INGREDIENTEN

Rijst, makreel, uien, sambal oelek, ketjap manis, basterdsuiker en kroepoek

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker op toast of op brood

INGREDIENTEN

Makreel, 2 lepel mayonaise, 2 lepel Fijne olijfolie, 1 lepel chilisaus en tomatenketchup, sambal, zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2004
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Een lekker broodje, maar wel met de "stinkingredienten".....

INGREDIENTEN

(gepeperde) makreel, knoflook, augurk, ei, ui, bieslook, stokbrood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  •  
  •  0-10 min.

De makreel. Wij kennen hem vooral gestoomd op een broodje of gerookt bij een borrel. Wat minder bekend is dat de makreel ook 'vers' heel smakelijk is. De liefhebbers van de Indonesische keuken vertellen wij echter niets nieuws. Makreel leent zich, onder meer vanwege zijn hoge vetgehalte, uitstekend voor combinaties met pittige sausen. Sonja van de Rhoer deelde dit gerecht met ons in Trouw d.d.15-09-2003.

INGREDIENTEN

2 gefileerde verse makrelen, , 3 teentjes knoflook, , stukje verse gemberwortel van 2-3 cm, , rode peper (lombok), , 1 bosje lenteuitjes, , 2 eetlepels zonnebloemolie, , 1 eetlepel ketjap manis, , 1 eetlepel gembersiroop, , 4 plakjes limoen of citroen, , 2 eetlepels gemalen kokos, , 1 eetlepel fijngehakte selderij of koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker eens een andere manier van makreel, de kinderen hier zijn er gek op.

INGREDIENTEN

500 gr makreel filets, 800 gr witlof, 2 el olijfolie, 200 ml slagroom, 125 gr geraspte kaas ( ik gebruik belegen), 2 tl gedroogde provencaalse kruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gestoomde makreel met bleekselderij en citroensaus

INGREDIENTEN

* 1 gestoomde makreel of 2 lichtgerookte makreelfilets, * 3 stengels bleekselderij, * 3 gedroogde tomaatjes op olie, * sap van 1 citroen, * 1 dl visbouillon (van een tablet), * 125 ml slagroom, * 2 takjes verse tijm (of gedroogd), * zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Vis
  •  0-10 min.

Lekker broodje makreel met ei voor bij de lunch.

INGREDIENTEN

4 witte pistolets, 1 verse makreel, 4 eieren, ijsbergsla, zaanse moyonaise uit tube, verse peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gestoomde makreel van vel en graten ontdoen en in stukjes plukken. Een prei en ui fijnsnijden en in wat olie fruiten. Ondertussen de rijst gaarkoken. Bij de prei en ui doe je nu de makreel, enkele theelepels koenjit (conimex), wat ketjap en wat sambal. Dit alles goed doorwarmen en daarna onder de gare rijst doen. Zalig!!!!

INGREDIENTEN

1 gestoomde makreel, 1 prei, 1 ui, enkele theelepels koenjit, wat sambal en wat ketjap, 1 pak rijst

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Chinees
  •  30-60 min.

Lunch of heerlijk tussendoortje

INGREDIENTEN

1gerookte makreel 300 gram /100 gram worteljulienne / 1 eetlepel, verse dille fijngehakt / 2 zoetzure augurken in blokjes/ 4 bruine of witte pistolets / 100 gram bieslookzuivelspread / versgemalen, zwartepeper./ 1 eetlepel citroensap .,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram witte rijst - 150 gram peultjes - 1 komkommer - 3 bosuitjes - 350 gram gerookte makreel - 2 eetlepels citroensap - 100 gram gemengde frisee-sla - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 gerookte makreel;, 25 g boter;, 1 ui, gesnipperd;, 1 teentje knoflook, gesnipperd;, 25 g bloem;, 200 ml melk;, 2 tot 3 takjes bladselderij, fijngesneden;, zout en versgemalen zwarte peper;, snufje foelie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2008
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Montignac op klompen, hoofdgerecht, vetmaaltijd, fase 1 en 2

INGREDIENTEN

1 gestoomde makreel, 1 rode paprika, in stukjes, 1 gele paprika, in stukjes, 1/2 komkommer in plakjes, 2 tomaten, in plakjes, ijsbergsla, in dunne reepjes, 2 hele blaadjes achterhouden, mayonaise (zelf gemaakt), 2 eetl gepureerde tomaten,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top