Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Maiskolf recepten (117) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

4 maiskolven.olie.marinade.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  •  
  •  20-30 min.

De jonge kolf van sukermais is een zoete kluifgroente,die je gemakkelijk zelf kunt maken! Recept voor kinderen!

INGREDIENTEN

Nodig:, 2 maiskolven *, water *, 1 eetlepel boter *, snufje zout .

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 maiskolven, 50 g boter of margarine, zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 takjes peterselie, 1/2 kleine ui, 75 gr. boter of margarine, 1 teentje knoflook, zout, peper, 1/2 eetl. citroensap, 4 kleine maiskolven.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 4 grote maiskolfen, zonder lies en zaadpluis, 5 minuten geblancheerd, 120 gr boter, gesmolten, zout en peper, chilipoeder of paprika (naar wens),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is er een uit de categorie minimale moeite, maximaal genot. De chipotle heeft Amerika al veroverd, en als je hem eenmaal hebt geproefd begrijp je waarom - en denk je nooit meer aan chilipepers als alleen maar een scherp ingredient. Chipotles geven een complexe, diepe smaak en een warme, volle maar niet te scherpe pittigheid aan je gerecht.

INGREDIENTEN

40 g ongezouten boter -, 2 el sinaasappel concentraat, of 1 tl sinaasappelrasp en 1 tl - sinaasappelsap -, 1 tl limoenrasp -, 1 tl limoensap -, 1 el gepureerde chipotle in adobosaus -, 1 tl rietsuiker -, 1/4 tl zout -, 2 el gehakte verse koriander -, 3 maiskolven, , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2008
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 maiskolven- 4 sate-pennen - 1 eetlepel boter - 2 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas - 2 teentjes knoflook - 1 doosje tuinkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 maïskolven, zout, 4 hamburgers, 1 el C1000 olijfolie traditioneel, 4 C1000 gevulde aardappelen, 75 g boter, 4 el Calvé sambasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 Maiskolven,aardappelen, biefstuk en kruidenboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-1999
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

HEERLIJK ALS TUSSENDOORTJE

INGREDIENTEN

2MAISKOLVEN, 4 SATEPENNEN, 1 EETLEPEL BOTER, 2 EETLEPELS GEMALEN PARMEZAANSE KAAS, 2 TEENTJES KNOFLOOK, 1 DOOSJE TUINKERS.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 verse maiskolven75 gr zachte boter1 geperst teentje knoflookfijngeknipte bieslookpeterseliesap van 1 citroenpeper en zoutaluminiumfolie

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 maiskolvenzout50 g Danish Blue4 eetl. boter of margarine

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 maiskolven, 200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur, 2 eetl chilipoeder, 1/2 theel cayennepeper, 1 theel paprikapoeder, geraspte schil van 2 limoenen, 4 eetl versgeperst limoensap.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke gekookte maiskolf ingesmeerd met mayonaise en bestrooid met geraspte kaas en chilipoeder. In Mexico staan ze op straat, met een leuk wagentje, deze warme maiskolven te verkopen, heerlijk!

INGREDIENTEN

Per persoon 1 maiskolf, mayonaise, geraspte kaas, chilipoeder, suiker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2011
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

1 maiskolf, 1 eetl olie, 1 theel kerriepoeder, mespunt komijnpoeder, zout, peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 maiskolven - boter - zout - peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 suikermaiskolven, 60 gram parmezaanse kaas, 100 gr zachter roomboter, snufje suiker

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2006
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

100 g zachte gezouten boter, 2 el koriander, geknipt (C1000 Vers), tabasco, 4 Suikermaiskolven, zout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 maiskolven, 4 el zachte boter, zout en gemalen chilipepervlokken, aluminiumfolie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-2005
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Voor een vijver-fiesta in Latijns-Amerikaanse sfeer, voor 12 personen De limoen en chili geven de zoetige smaak van de mais een pittige dimensie.

INGREDIENTEN

12 maiskolven, 200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur, 2 eetl chilipoeder, 1/2 theel cayennepeper, 1 theel paprikapoeder, geraspte schil van 2 limoenen, 4 eetl versgeperst limoensap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 maiskolven, (2 eetl. suiker), 100 g boter of margarine, 3 takjes peterselie, 1 theel. majoraan, 1 theel. kruizemunt, 1 eetl. citroensap, zout, peper.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 teen knoflook, uitgeperst, 1 eetl. fijngehakte, verse gember, 1? theel. Thaise rode currypasta, 25 g boter, 175 g boter, 2 rode pepers, in kleine stukjes, 15 g koriander, fijngehakt, 3 bosuitjes in ringen

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

6 maiskolven - honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 suikermaiskolf per persoon, * BleuBand boter, * peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

Een lekker bijgerechtje voor een barbecuefestijn!

INGREDIENTEN

4 maïskolven, 150 g boter (Kerrygold) of zelf boter mengen met wat kerriepoeder, cayennepeper, zout, aluminiumfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Een heerlijke argentijnse stoofpot! Ik denk dat Maxima zoiets voor Alexander maakt als ze hem eens lekker wil verwennen!

INGREDIENTEN

1 kg. runderstoofvlees in blokken van 5 cm., 1 grote ui, 2 tenen knoflook, olie, 2 grote tomaten, 1 groene paprika, 1 theel. suiker, 100 g. gedroogde abrikozen, 1 maiskolf, 3 flinke aardappelen, 3 zoete aardappelen, 1 blaadje laurier, 1 theel. oregano, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2001
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Suikermais is verrukkelijk!

INGREDIENTEN

1 verse maiskolf per persoon - 125 gr boter - zakje taco-kruiden

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mais aan de kolf

INGREDIENTEN

Per persoon: een maiskolf

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  •  
  •  60-120 min.

Een authentiek Peruaans recept voor het bekende Latijns-Amerikaanse visgerecht.

INGREDIENTEN

500 gram verse kabeljauwfilet, zonder graten (of een andere witte vissoort), 3 limoenen, 1 citroen, bosje koriander, peper, zout, aji amarillo of gele pepers, 4 tenen knoflook, 1 a 2 rode uien

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit herfstgerecht smaakt het lekkerst wanneer de eerste maiskolven en pompoenen van het land komen.

INGREDIENTEN

200 ml slagroom., 200 ml volle melk., 1 eetlepel verse tijm., versgemalen peper., zout., 300 gram aardappelen., 1 stuk pompoen van 300 gram., 1 maiskolf.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 verse maiskolf per persoon, boter of plantaardige margarine, zeezout, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 maïskolf, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1 ui, 4 champignons, 1 teen knoflook, 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 2 takjes basilicum, 2 takjes oregano, 6 el olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2012
  •  
  •  0-10 min.

's Stevige soep of maaltijdsoep - je kunt er inderdaad je maal mee doen. met brood en dan liefst bruin, volkoren of roggebrood - een hele maaltijd!

INGREDIENTEN

100 gr bruine bonen, 1 maiskolf of 1/2 literblik maiskorrels, 250 gr runderpoelet, 5 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, iets tijm, iets basilicum, 100 gr zilvervliesrijst, paar witte koolbladeren, 2 tomaten, 3 schijven ananas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Onderdeel van Mexicaans buffet: maiskolven

INGREDIENTEN

- 1 maiskolf per persoon, - zout of een bouillonblokje, - boter of zure room, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 maiskolf - 1 courgette - 12 kerstomaatjes - 12 mini-uitjes ? 2 dl olijfolie 2 tenen knoflook - peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2003
  •  
  •  0-10 min.

Dit is ouderwets genieten! Check de website van Oneindig Noord-Holland voor het historische verhaal over `de Opperdoezer Ronde` aardappel.

INGREDIENTEN

200 ml slagroom, 200 ml volle melk, 1 eetlepel verse tijm, versgemalen peper, zout, 300 gram aardappelen, 1 stuk pompoen van 300 gram, 1 maiskolf

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een heerlijke salade die bij veel gerechten geserveerd kan worden. Of je maakt er een hoofdgerecht van met een ciabatta met kruidenboter!

INGREDIENTEN

- sla naar keuze, - maiskolf 2x, - courgette, - honing, - knoflook, - olijfolie, - azijn, zelf gebruik ik champagneazijn, - mayonaise, - peper en zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2014
  •  
  •  20-30 min.

Ceviche (pikante rauwe vis in 't zuur op z'n Peruaans) LEES OOK HET ARTIKEL!!!

INGREDIENTEN

4 tongfilets ca 90 tot 100 gr elk, in dunne repen gesneden, 1,5 dl droge witte wijn, 1,5 dl. limoensap (4 a 5 limoenen), 2 uien, in dunne plakjes gesneden, 1 theelepels zout, 1,5 dl water 1 dl.witte wijnazijn, 2 kleingehakte Spaanse pepers (met het zaad erbij als u het flink heet wilt maken), 2 gekookte bataten (zoete aardappelen), in plakken gesneden slablaadjes zwarte peper. 1 zoete grote maiskolf.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top