1. Home
  2. Recepten
  3. Macarons

Macarons recepten (52) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Macarons

Macarons maak je makkelijk zelf met de Magimix.

INGREDIENTEN

150 gram amandelen 200 gram poedersuiker 3 eieren 100 gram boter kleurstof 2 eetl. creme fraiche 1 theel. vanillesuiker 2 eetl. kristalsuiker

Bereidingswijze

1. Draai de amandelen fijn in de kom met het hakmes van de Magimix. Zeef het met de helft van de poedersuiker. 2. Scheid de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten stijf met de andere helft poedersuiker. 3. Spatel het amandel/poedersuikermengsel door de geslagen eiwitten. Roer eventueel kleurstof door. 4. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine hoeveelheden op een bakplaat met bakpapier. Laat de bakplaat een aantal keren vallen op de werkbank zodat een mooi glas oppervlak bovenop ontstaat. Laat ze minimaal een half uur drogen. 5. Verwarm de oven voor op 175C. 6. Bak de macaron schelpen 15 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. 7. Klop de boter luchtig met de vanillesuiker, kristalsuiker en de crème fraiche. 8. Plak twee helften op elkaar met daartussen steeds ietsje van de crème.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2013
  •  
  •  60-120 min.

Macarons

Macarons fantasie,* gevuld met mandarijn crème en *foie gras. Lekker bij een glaasjes champagne..

INGREDIENTEN

, 3 eiwitten, 20 gram fijne suiker, 150 gram amandelpoeder, 30 gram suiker, 30 gram cacao poeder, ganzenlever paté op kamertemperatuur.,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

macarons

Voor 10 a 12 stuks(bitterkoekjes)

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 120g. bloemsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 150g gemalen amandelen (vervangen door gemalen kokos voor kokosmacarons), boter

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

MACARONS

? 60 Stuks Een behoorlijk oud recept

INGREDIENTEN

, , < 280 g amandelen, , < 250 g suiker, , < ? 4 eiwitten, , < vanille, , < 6 bladen ouwel

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Macarons

Een recept uit 1934, voor electrisch koken.(ca 24 stuks)

INGREDIENTEN

150 g gepelde amandelen, 125 suiker, geraspte citroenschil, twee eieren, eenige bladen ouwel.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Macarons

INGREDIENTEN

1/3 cup suiker., 1 Groot eiwit., 1 Cup geraspte kokos., 1/4 cup amandelen, fijngehakt., paar druppeltjes vanillearoma., snufje zout.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Koffie macarons

INGREDIENTEN

6 eetl supersterke versgezette koffie., 175 gr. zeer fijn gemalen amandelen., 3 eiwitten van middelgrote eieren, mespuntje zout, 175 gr + 200 gr poedersuiker, 100 gram zachte roomboter, 75 gram Monchou, , amandelen.175 gr. + 200 gram poedersuiker., , 3 eiwitten van middelgrote eieren.mespuntje zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2010
  •  
  •  10-20 min.

Chocolade Macarons

40 Chocolade Macarons

INGREDIENTEN

-180 gram amandelpoeder, -200 gram poedersuiker, -30 gram cacao, -75 ml water, -200 gram fijne kristalsuiker, -80 gram eiwit, -80 gram ongeklopt eiwit, -225 gram extra pure chocola, -200 ml slagroom, -1 eetlepel suiker, -50 gram stukjes boter

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  • Frans
  •  30-60 min.

Passievrucht macarons

INGREDIENTEN

Basisrecept Macarons, , Voor 40 stuks of 20 met vulling:, 200 g poedersuiker ~, 100 g amandelpoeder ~, 120-125 g eiwit (± 3 eieren) ~, mespunt zout ~, 40 g zeer fijne kristalsuiker, , Ingrediënten: vulling, , 1 x basisrecept ~, gele kleurpasta ~, chocoladestrooisel ~, Voor vulling: 6 passievruchten ~, 150 g pure chocolade, gehakt ~, 150 ml slagroom ~, 1 el lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker ~, mespunt zout

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Marokkaanse "macarons"

Macarons zijn oorspronkelijk Franse koekjes bestaande uit 2 helften met een vulling ertussen. Deze Marokkaanse "macarons" zijn heel anders, maar ook verrukkelijk en niet zo moeilijk te maken als de Franse.....  

INGREDIENTEN

200 gram fijngemalen blanke amandelen;, 140-160 gram poedersuiker;, 2 eiwitten;, 1 koffielepel oranjebloesemwater.,

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Gekleurde macarons

Van cupcakerecepten.nl

INGREDIENTEN

115 gram amandelmeel : Zelf maken of kant en klaar?, 160 gram poedersuiker, 3 eiwitten van grote eieren ( 90 gram eiwit) op kamertemperatuur, 90 gram fijne kristalsuiker, Snufje zout, Drupje kleurstof

  •  
  •  
  • Geplaatst op30-01-2014
  •  
  •  

Macarons met witte chocolade Ganache

INGREDIENTEN

Macarons, , 40 ml water, 150 g suiker, 110 g eiwit, 150 g amandelpoeder, 150 g poedersuiker, 0.5 tl cacaopoeder, Witte chocolade ganache, , 300 ml room, 50 g suiker, 575 g witte chocolade

  • Frans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2012
  • Frans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Macarons met witte chocolade

Van daag is de dag van de Macaron, dus een lekker receptje mag niet ontbreken.

INGREDIENTEN

Macarons, , 40 ml water, 150 g suiker, 110 g eiwit, 150 g amandelpoeder, 150 g poedersuiker, 0.5 tl cacaopoeder, Witte chocolade ganache, , 300 ml room, 50 g suiker, 575 g witte chocolade

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  •  
  •  > 120 min.

Macarons de st Emilion

INGREDIENTEN

* 2 eiwitten, * naar smaak zout, * 150 gr gemalen amandelen, * 200 gram suiker,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Macarons met gerookte zalm

Amuse van Karin

INGREDIENTEN

, 75 g amandelschaafsel, 75g poedersuiker, 2 middelgrote eieren, ½ tube Dr. Oetker rode kleurstofstift, , Voor de vulling:, 115 g gerookte zalm, 140 g Boursin kaas, op kamertemperatuur, 2 el citroensap, Zwarte peper naar smaak, , Voor de afwerking:, Verse dille, Verse bieslook

  • Wereld Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2019
  • Wereld Amuse
  •  60-120 min.

Macarons uit Amiens

Duurt ff maar is het wachten waard.

INGREDIENTEN

Kg.amandelpoeder,kg.suiker,250 gr.eiwit,100 gr,honing,100 gr.appelcompote.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Macarons met zoute caramel à l'écureuil.

Zien ze er niet uit om in te bijten?   Hier in Frankrijk ontzettend populair . Na een aantal mislukte pogingen, omdat ik me aan recepten hield die ik op internet vond, heb ik het nu voor elkaar: macarons die niet plakken of breken. Volgens mijn "eigenwijze" methode. Let op: de dag van te voren moet je de eieren scheiden.

INGREDIENTEN

60 g eiwit (van 2 eieren), 14 g suiker, 80 g amandelpoeder, 140 g poedersuiker, 1 schijfje citroen, een mini snufje zout, , Vulling:100 g suiker, 80 g slagroom, 30 g zachte boter, 1 afgestreken theelepel zout

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Chocolademacarons

Mateloos populair koekje in Frankrijk en meer en meer ook hier in Nederland; macarons. Gemaakt van amandelkoekjes met een lekkere vulling en ze worden gemaakt in allerlei kleuren, smaken en met allerlei verschillende vullingen. Eerst maar eens beginnen met de chocolademacaron.......

INGREDIENTEN

3 eiwitten;, 200 gram poedersuiker;, 125 gram amandelpoeder;, 30 gram kristalsuiker;, 15 gram cacaopoeder;, 120 gram pure chocolade;, 80 gram roomboter;, 30 gram dikke room;, een beetje rode voedselkleurstof.

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op19-08-2014
  • Frans
  •  

Portugese appelroom

INGREDIENTEN

1/2 liter pasteibakkersroom * 3 macarons * 1 eetlepel abrikozenconfituur * 4 appelen * 30 gram boter * 30 gram poedersuiker.

  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke Flensjes

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 30 gram poedersuiker - 1/2 borrelglas frambozenlikeur - 1 dl slagroom - 1 blikje frambozen op siroop - 70 gram kleine macarons

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Diplomaat Met Frambozen

INGREDIENTEN

450 gram lange vingers - 1/2 dl kirsch - 400 gram frambozengelei - 150 gram macarons - 150 gram poedersuiker 450 gram verse frambozen

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Flensjes Met Chartreuse

INGREDIENTEN

8 dunne flensjes - 4 kleine macarons - 0,3 dl cognac - 0,3 dl groene chartreuse - 35 gram boter - 35 gram suiker - 2 schuimpjes - 1 sinaasappel - 70 gram poedersuiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Champagnesyllabub

INGREDIENTEN

= 285 ml slagroom, = 4 eetl.poedersuiker, =200 ml champagne, of witte mousserende wijn. = macarons of andere schuimkoekjes.

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2008
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardbeiencoupe met bitterkoekjes

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons), ,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Pralines met amandellikeur

Voor 24 stuks.

INGREDIENTEN

225 g melkchocolade, 2 eierdooiers, 25 g boter, 2 eetlepels room, 65 g macarons (bitterkoekies), 2 eetlepels amandellikeur, 200 g pure chocolade, cacaopoeder.,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

aardbeientiramisu

Heerlijk zomers!

INGREDIENTEN

Bakje aardbeien, 500 gr marscarpone, 75 gr poedersuiker, 200 gr italiaanse koekjes(bv macarons), 4 eigelen, sinasappelikeur(of andere fruitlikeur)

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

aardbeiencoupe met bitterkoekjes

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons)

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Aardbeiencoupe met bitterkoekjes

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2.5 dl room, 100 g bitterkoekjes (macarons), ,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

ijstaart

INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eieren, 5 dl room, 50 g bitterkoekjes (macarons)

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Ijstaart

INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), , 150 g suiker, , 2 zakjes vanillesuiker, , 6 eieren, , 5 dl room, , 50 g bitterkoekjes (macarons)

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Ijstaart

INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), 150 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eieren, 5 dl room, 50 g bitterkoekjes (macarons)

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Aarbeiencoupe met bitterkoekjes.

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 1 limoen, 50 g griessuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/4 l verse room, 100 g bitterkoekjes (macarons).

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Ijstaart

INGREDIENTEN

200 g boter (roomboter), -150 g suiker, -2 zakjes vanillesuiker, -6 eieren, -5 dl room, -50 g bitterkoekjes (macarons),

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Gentse pudding

Streekgerecht uit grootmoeders tijd, heerlijk!

INGREDIENTEN

-500 g oudbakken kramiek, -1 liter melk, -150 g bruine suiker, -200 g macarons (bitterkoekjes), -50 g rozijnen, -50 g gekonfijt fruit, -kaneel, -6 eieren, -2 eetlepels rum

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

kersenvlaai

De Limburgers en hun vlaaien,ze zijn onafscheidelijk......

INGREDIENTEN

Ingredienten voor het Gistdeeg:, 200 gr bloem,75 gr boter,1 ei,10gr suiker,1 dl lauwe melk,10 gr gist,een snuifje zout., , Ingredienten voor Vlaai:, 170gr gistdeeg,200 gr vette witte kaas,3 eieren,100 gr bloemsuiker,4 macarons of bitterkoekjes,1/3 dl room,200 a 250 gr kersen.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Oostvlaamse Vlaai A La Leona

Lekker zoet dessert, dat je ook bij de bakker kan kopen in aluminium schaaltjes - het lijkt een beetje op broodpudding

INGREDIENTEN

1 liter halfvolle melk, 500 ml donker candijsiroop, 160 g bruine suiker, 35 g bloem, 2 eieren, 120 g peperkoek, 100 g macarons (kokoskoekjes), 4 beschuiten, 150 g melkcaramellen (Lutti), snuifje kaneel, snuifje zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kwarktaart met witte chocolade en amaretto

Voor 4 pers. hartverwarmend nagerecht.....

INGREDIENTEN

16 volkorenbeschuitjes;, 3 bitterkoekjes (macarons);, 50 g boter (roomboter);, 1/2 theelepel amandelextract;, 1/2 theelepel kaneelpoeder;, 350 g chocolade (witte chocolade);, 1.25 dl slagroom;, 675 g roomkaas;, 120 g suiker;, 4 eieren;, 2 eetlepels amaretto;, 1/2 theelepel vanille-extract;, 4.4 dl zure room;, witte chocoladeschilfers, ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Brusselse plattekaastaart

En na het kermisfeestmaal, het dessert

INGREDIENTEN

350 gr zanddeeg, 200 gr plattekaas of pottekaas, 3 eierdooiers, 3 eiwitten, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel vanillesuiker, 30 gr roomboter, 1 eetlepel bloem, 6 cl verse room, 30 gr vers gemalen amandelen, 4 verkruimelde amandelkoekjes (macarons), 1 snuifje zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Pannenkoeken Met Rabarber

INGREDIENTEN

50 g magere plattekaas, 1 eetlepel matszetmeel, 90 g bloem, 3 eieren, 1 theelepel geraspte citroenschil, 50 g suiker, 15 cl melk, 350 g rabarber, 2 eetlepels olie, 100 g macarons (amandelkoekjes), 40 g amandelen, poedersuiker, vanille-ijs.,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Fris Paasei

INGREDIENTEN

Ingredienten, 150 gram marsepein, 2 eetlepel bloemsuiker, decoratiemateriaal (evt. een lint of mokka-essence om het ei te beschilderen), boter, , Voor de afwerking:, 75 gram macarons (kokoskoekjes), Voor de witte vulling: 3 blaadjes gelatine 125 gram zure room 60 gram griessuiker 2 eierdooiers 1eetlepel amaretto 175 gram yoghurt Voor de gele vulling: 2 blaadjes gelatine 125 gram room 25 gram griessuiker 2 eierdooiers 1 eetlepel cognac 100 gram advocaat ,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

macarontaart

INGREDIENTEN

1 doos macarons-fijne suiker-5 hele eieren-slagroom.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Nieuwste macarons recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top