Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

recepten (17.360) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

De courgettes uit eigen tuin komen er weer aan, dus hier nog een lekker recept ermee! Het recept is goed voor 8 kleine taartjes, bijv. bij de brunch, een buffetje of als voorgerechtje.

INGREDIENTEN

30 g boter; 2 tenen knoflook; 300 g grofgeraspte courgette; 4 eieren; 40 g Parmezaanse kaas; zout; peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het deeg voor dit overheerlijke zoete brood kneedt zichzelf. Het enige dat je hoeft te doen is alles door elkaar te roeren en 12 uur te wachten.

INGREDIENTEN

Dit recept wordt verplaatst naar infonu.nl

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2012
  • Regionaal
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, , 500G bloem 20g gistpoeder 1 opgehoopte eetlepel fijne suiker 1 ei 1 dl melk 2 dl water 250g rozijntjes zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Hiervoor kun je me s'nachts wakker maken.Lekker bij de borrel, of bij de lunch. Kan zowel koud of warm gegeten worden

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de vulling:, 300 gr gehakt, 100 gr mager gerookt spek (in kleine stukjes gesneden), 100 gr garnalen, 2 fijngesneden uien, 2 teentjes knoflook, 5 takjes selderie, 2 eetlepels olie en zout naar smaak, , Benodigdheden voor het deeg : 125 gr boter of margarine, 1dl zure room, 2 eieren, 350 gr bloem, halve theelepel zout, 2 eierdooiers voor het bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Amerikaans zoet kaneelbrood (voor een brood van 600 gr.)

INGREDIENTEN

335 gr. bloem wit/75 ml. water/125 ml. melk/40 gr. boter/1 ei/5 gr. kaneel/2 gr. zout/5 gr. gedroogde gist/ 70 gr. bruine basterdsuiker, na de piep: 50 gr. rozijnen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Heel makkelijk te maken en ze smaken ook heerlijk!

INGREDIENTEN

KRUIDEN EN SPECERIJEN VOOR KIP: , 2 kipfilet platter gesneden tot zo 1 cm dik en erna word elk kipfilet gehalveerd, 1/4 t zwarte peper, 1/4 t kruidnagelpoeder, 1 t droge oregano, 1 t droge basilicum, 1/4 t tijm, 1 t knoflookpoeder, 2 t grill en braadkruiden uit zakje (Verstegen), 1 t zout, 1 t aromat, 1-2 e zonnebloemolie, , 1. Meng alle kruiden en specerijen en wrijft het in kipfilet., 2. Laat zo 2 uur marineren in koelkast., 3. Bak kip in koekenpan gaar en bruin van kleur.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2012
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Deze taartjes zijn van allerlei varianten te maken, maar de Roma tomaat is ronduit de lekkerste en geeft de taartjes een volle smaak. Ze kunnen warm of koud geserveerd worden of een dag van te voren gemaakt en opgewarmd worden.

INGREDIENTEN

- 500 g bladerdeeg, aan een stuk, - 125 g tomatenpesto, - 250 g mascarpone, - 25 g parmezaanse kaas, geraspt, - 2 eierdooiers, - 8 grote tomaten, in plakjes gesneden, - enkele takjes tijm, alleen de blaadjes, - peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Het moet heel vreemd zijn om Amish te zijn en een boerenleven uit 1830 te leiden te midden van de gemoderniseerde versie van het Romeinse Rijk die het hedendaagse Amerika is. Uit deze uientaart met zure room en maanzaad blijkt de Duitse oorsprong van de Amish.

INGREDIENTEN

, * 3 a 4 middelgrote uien, * 450 gram boter, * 1 eetlepel maanzaad, * 2 theelepels paprikapoeder, * 2 theelepels zout, * 2 theelepels versgemalen peper, * 450 gram bloem, * 50 gram maizena, * 1 eetlepel suiker, * 1 eetlepel bakpoeder, * 5 eieren, * 1 3/4 dl melk, * 1 3/4 dl zure room, * 1 eetlepel bruine basterdsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Duits
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak broodmix, 150ml. handwater, 20gram gesmolten/of vloeibare boter, 1 grote theelepel speculaas kruiden 1/2 pakje amandelspijs, 100 gram kruidnootjes.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor in de broodbakmachine. Brood van ca. 800 gram.

INGREDIENTEN

*500 gr. bloem wit, *125 ml. water, *175 ml. melk, *25 gr. boter, *1 ei, *7 gr. kaneel, *100 gr.witte basterdsuiker., *3 gr.zout, *6 gr. gedroogde gist, *75 gr. rozijnen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 Voorgebakken stokbrood(niet zo`n hele dunne)-200 gr.filet americain (gewone,met pesto of pepertjes,wat je zelf lekker vindt)100 gr.champignons-wat dun gesneden paprikareepjes-4-5 plakken ontbijtspek-geraspte kaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Lekker lunchgerecht van geroosterde bruine boterhammen met tonijn, plakjes komkommer en een lekkere dressing met bieslook.

INGREDIENTEN

, 8 grote bruinbrood boterhammen, 1 komkommer, 1 blikje met een tonijnmoot op olie, 2 el bieslook, 2 el Halva-mayo, 1 el zure room, 1 tl bruine basterdsuiker, versgemalen zwarte peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  •  
  •  10-20 min.

Ouderwets recept, te gebruiken als ontbijt-, lunch- of brunchgerecht

INGREDIENTEN

200 gr. zelfrijzend bakmeelzout1 ei2 dl. melksap en geraspte schil van, 1 sinaasappel2 theel. kaneel100 gr. suiker30 gr. boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rest(je) oud stokbrood? Maak dit heerlijke hapje, stokbrood smaakt weer kersvers. (Ik bewaar ook wel eens expres een stuk stokbrood.)

INGREDIENTEN

Stokbrood, uien, extra belegen kaas, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2007
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Een goed gevulde,hartige eiertaart,geschikt voor een brunch.

INGREDIENTEN

10 eieren200 cl room150 gr geraspte kaas150 gr reepjes ontbijtspek150 gr blokjes ham200 gr gesneden ui150 gr preiringenpeper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Marokkaanse platte broodjes

INGREDIENTEN

500 gr. bloem (men kan ook 2 soorten gebruiken naargelang de smaak), 1 ei - een koffiel. zout - 20a25 gr. gist, (indien men het deeg met de broodmachiene maakt slechts 10 gr. gist gebruiken)., 300 ml. lauw water.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Ik kreeg dit recept van een vriendin, zo leuk en helemaal als je kinderen hebt of over de vloer krijgt. Ook leuk om ze woensdagmiddag bezig te houden en leuk bij het ontbijt, de paastafel, pinksteren, verjaardagen enz...

INGREDIENTEN

- 60 ml melk, - snufje zout, - 60 ml water, - 10 gram gist, - 10 gram boter, - 10 gram suiker, - 200 gram patentbloem, - 20 gram gesmolten chocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2013
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Een recept van Jamie Oliver, opgedaan uit een van zijn tv-programma's.

INGREDIENTEN

500 g bloem * 1 eetl. zout * 1 eetl. suiker * 13 gram gedroogde gist * 5 dl. water * 200 g parmaham/droge ham * 6 eieren * 1 bol mozzarella * zakje parmezaanse kaas * bosje basilicum * zongedroogde tomaten * olijfolie * rozemarijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Vinden jullie dat broodje ook zo lekker bij V&D met verse bieslook erover?Ik heb hem geprobeerd na te maken en hij is lekker!

INGREDIENTEN

1 pakje mon-chou, 1-2 teentjes knoflook, verse bieslook, 1 bakje kwark, desgewenst bakje paturain (tuinkruiden-knoflook), peper en zout, ijsbergsla, 4 pistoletjes, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een snel te bereiden hartig hapje en eindeloos te combineren met verschillende soorten kaas, verschillende pestos of probeer ook eens een chutney.

INGREDIENTEN

2 eieren, 2 volle eetlepels pesto, ± 60 gr oude Goudse kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2010
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk hartig brood, lekker bij soep, Italiaanse gerechten, of bij een glaasje wijn. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

40 gr. gedroogde tomaten (niet op olie-basis), 260 ml water, 5 el pesto, 450-475 gr. witte bloem, 2 el suiker, 10 gr. zout, 4 gr. gist, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Voor ouderwetse wentelteefjes bestaat eigenlijk geen duidelijk recept. Het is een gerecht dat in verschillende Europese landen voorkomt onder verschillende namen.

INGREDIENTEN

, , 1 citroen, 1 ei, 1/4 liter melk, 100 gr geraspte oude kaas, 2 eetl. fijngehakte Provencaalse kruiden, 2 eetl. fijngehakte bieslook, zout, peper, nootmuskaat, 8 sneetjes oud wit- of bruinbrood, 50 g boter, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Natuurlijk het lekkerste met zelfgeplukte paddestoelen !

INGREDIENTEN

250 gr gekookte aardappelen (een overschotje) - 50 gr vet spek - 200 gr boschampignons (cantharellen - eekhoornstjesbrood - morieljes - mousserons) - 3 eieren - 1,25 dl volle melk - 1 el fijngesneden bieslook - wat boter - peper en zout - een el fijngehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

HET IS MAKKELIJK OM ZE KANT EN KLAAR TE KOPEN MAAR EIGENGEMAAKTE SMAKEN VEEL LEKKERDE.

INGREDIENTEN

, , , 300 gram soepvlees (rundvlees), 1 vleesbouillontablet, 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon, 4 takjes peterselie, 30 gram boter of margarine, 30 gram bloem, zout, peper, nootmuskaat, 1 ei, circa 150 gram paneermeel, (vloeibaar) frituurvet of frituurolie, , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Afbak broodjes(kaiserbroodjes), 1 ei per broodje, Reepjes kipfilet, Cherry tomaatjes of roma tomaten, Geitenkaas, Verse bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Je kan ze ook vullen met hazelnootjes of chocolade. Dan heb je heerlijke Pain-au-Chocolats. Mmmmmmm

INGREDIENTEN

, 20 gram verse gist (verkrijgbaar bij de bakker), 1/8 l koude melk, 250 gram tarwebloem (en wat extra voor het uitrollen, 2 el suiker, 1 snufje zout, 1 ei (en 1 eidooier voor het bestrijken), 125 gr. roomboter op kamertemperatuur,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Een Brabantse lekkernij

INGREDIENTEN

500 gram zelfrijzend bakmeel, 500 gram bruine suiker, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels gemalen kruidnagelen, 2 theelepels gemalen nootmuskaat, 5 deciliter kokende melk.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Echt smullen , genietend het weekend beginnen

INGREDIENTEN

, 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gepelde tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, eventueel handje taugé, 400 g rundergehakt, 2 eetl. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout, peper, ketjap, sambal,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

Zeer pittig Turkse broodjes voor lunch die er ook nog heel leuk van vorm zijn.

INGREDIENTEN

VOOR BROODDEEG: , 500 g tarwemeel, 1 zakje droge gist (7 g), 200 ml helft melk helft water), 4 e olijfolie, 1 t zout, olijfolie voor deeg randjes insmeren, , 1. Los gist op in water, laat het tenminste 10 min. staan en roer het vervolgens glad., 2. Zeef bloem op een werktafel en maak met een krabbetje een kuil in het midden., 3. Strooi zout langs rand van bloem., 4. Doen gistoplossing en olijfolie in kuiltje en werk bloem met vingertoppen erdoor van binnen uit naar buiten tot er een gebonden deeg ontstaan., 5. Kneed deeg voor 8-10 min. tot er een elastische deeg vormt., 6. Bol deeg op en doen in een met bloem bestuift schaal en doen daarover een stuk plastiek., 7. Laat deeg op een warme plaats voor 45-60 min. rijzen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-06-2012
  • Turks
  •  60-120 min.

Knoflookbrood is het lekkerst als het nog een beetje warm is, Geef er zoute boter bij en stevig smakende vleeswaren, zoals rauwe ham en droge worst

INGREDIENTEN

2 uien, 10 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels Provencaalse kruiden, zout versgemalen peper, 1 pak bruin-broodmix

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Recept van Sjef de Bie (vroeger bakker in Uden).

INGREDIENTEN

Voor 24 worstenbroodjes:, 2 pond h.o.h. gehakt, 600 gram Koopmans kristal-bloem, 75 gr boter op kamertemp., 10 gr (=dessertlepel) zout, 15 gr (=eetl) suiker, 2 zakjes Koopmans gist, 4 dl. melk, ei, gehaktkruiden, 2 beschuiten.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Echt weer is iets heel wat anders.

INGREDIENTEN

4 sneetje witbrood, 50 gram Mon Chou, op kamertemperatuur, 75 gram gerookte zalm (zalm snippers), 1 el gesnipperde bieslook, 50 gram jonge kaas,in plakjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zomers verwenhapje met garnalen

INGREDIENTEN

250 gr garnalen,1 rood spaans pepertje,1 teentje knoflook,1/2 theelepel gemberpoeder,1/2 theel korianderpoeder,sap van 1/2 citroen,2 eetl sesamolie,1 bl ananas blokjes,bieslook,komkommer.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 2 teentjes knoflook. overlangs gehalveerd, - 1/2 tl middelfijn zeezout, - 3 el olijfolie extra vergine, - 25 blaadjes kersverse munt, - 250 gram Romaatjes, - zwarte peperkorrels,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2007
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een lunch-of hoofdgerecht maar wel heel anders.

INGREDIENTEN

*3 broodjes*4-6 el kruidenboter*250 gr kleine champignons*1 plak van 80 gr salami *1 plak van 125 gr ham *2 uien*1-2 eetl.olie*zout*peper*3-4 el gehakte tuinkruiden(peterselie,bieslook)*3 eieren*200 gr kwark*

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  •  
  •  30-60 min.

PANE DI ROSMARINO Dit wordt met Pasen in Toscane gegeten, er worden vloer broden gemaakt. In dit recept wordt gedroogde rozemarijn gebruikt, in het originele recept in Italië gebruikt men een takje rozemarijn om mee te bakken met de rozijnen, als de rozijnen zijn gebakken wordt het takje verwijderd. Ik vind wel de droge rozemarijn erdoor ook lekker.

INGREDIENTEN

4 e olijfolie, 35 g rozijnen (als je van meer rozijnen houdt, doen jij meer), 1 e gedroogde rozemarijn naaldjes, 500 g patentbloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 t zout, 3 e witte basterdsuiker, 1/2 e boter om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2008
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Brood met krenten gekruid met kaneel

INGREDIENTEN

400 ml. lauw warme melk, 50 gr. boter, 4 theelepeltjes zout, 790 gr meel, 4 theelepeltjes kaneel, 11 gr gist., 100 gram krentjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een lauwwarme salade van wintergroente, gemengd met de smaak van Zuid-Europa

INGREDIENTEN

400 gr. spruitjes100 gr. tauge2 middelgrote aardappels150 gr. mager gerookt, spek1/2 rode paprika50 gr. zwarte olijven, zonder pit2 eetl. balsamico azijn, 6 eetl. olijfolie1 teentje knoflookversgemalen zwarte peperzout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2005
  •  
  •  20-30 min.

Lekkere, zelfgemaakte ragout van riblappen.

INGREDIENTEN

750 gr. riblappen3 rundvleesbouillonblokjes125 gr. gerookte spekblokjes1, flinke ui2 tenen knoflook500 gr. champignonseen handvol verse, fijngehakte, peterseliepeperfoeliekerriepoeder2 dl. room culinair of slagroomca. 50, gr. + 30 gr. boterca. 50 gr. bloemflinke scheut melkbouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  •  
  •  60-120 min.

Tijdens het bakken van dit brood ruik je de uitgesproken geuren van kaas en knoflook, maar in het brood is dat alleen subtiel te proeven. Warm en met wat boter erop (bij een maaltijdsoep bijvoorbeeld) komt dit brood het best tot zijn recht.

INGREDIENTEN

Voor een brood van 675 gram:, 10-12 tenen knoflook, 1 el olijfolie, 3 el melk, 6 el water, 175 g gepureerde aardappelen (zonder zout gekookt), 3 el boter, 1.1/2 el suiker, 40 g geraspte Parmezaanse kaas, 3/4 tl versgemalen zwarte peper, 1.1/2 tl zout, 425 g meel voor witbrood, 1 el gist

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  •  
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top