Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

17.260 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Het moet heel vreemd zijn om Amish te zijn en een boerenleven uit 1830 te leiden te midden van de gemoderniseerde versie van het Romeinse Rijk die het hedendaagse Amerika is. Uit deze uientaart met zure room en maanzaad blijkt de Duitse oorsprong van de Amish.

INGREDIENTEN

, * 3 a 4 middelgrote uien, * 450 gram boter, * 1 eetlepel maanzaad, * 2 theelepels paprikapoeder, * 2 theelepels zout, * 2 theelepels versgemalen peper, * 450 gram bloem, * 50 gram maizena, * 1 eetlepel suiker, * 1 eetlepel bakpoeder, * 5 eieren, * 1 3/4 dl melk, * 1 3/4 dl zure room, * 1 eetlepel bruine basterdsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Duits
  •  30-60 min.

De courgettes uit eigen tuin komen er weer aan, dus hier nog een lekker recept ermee! Het recept is goed voor 8 kleine taartjes, bijv. bij de brunch, een buffetje of als voorgerechtje.

INGREDIENTEN

30 g boter; 2 tenen knoflook; 300 g grofgeraspte courgette; 4 eieren; 40 g Parmezaanse kaas; zout; peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak broodmix, 150ml. handwater, 20gram gesmolten/of vloeibare boter, 1 grote theelepel speculaas kruiden 1/2 pakje amandelspijs, 100 gram kruidnootjes.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heel makkelijk te maken en ze smaken ook heerlijk!

INGREDIENTEN

KRUIDEN EN SPECERIJEN VOOR KIP: , 2 kipfilet platter gesneden tot zo 1 cm dik en erna word elk kipfilet gehalveerd, 1/4 t zwarte peper, 1/4 t kruidnagelpoeder, 1 t droge oregano, 1 t droge basilicum, 1/4 t tijm, 1 t knoflookpoeder, 2 t grill en braadkruiden uit zakje (Verstegen), 1 t zout, 1 t aromat, 1-2 e zonnebloemolie, , 1. Meng alle kruiden en specerijen en wrijft het in kipfilet., 2. Laat zo 2 uur marineren in koelkast., 3. Bak kip in koekenpan gaar en bruin van kleur.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2012
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Amerikaans zoet kaneelbrood (voor een brood van 600 gr.)

INGREDIENTEN

335 gr. bloem wit/75 ml. water/125 ml. melk/40 gr. boter/1 ei/5 gr. kaneel/2 gr. zout/5 gr. gedroogde gist/ 70 gr. bruine basterdsuiker, na de piep: 50 gr. rozijnen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Deze taartjes zijn van allerlei varianten te maken, maar de Roma tomaat is ronduit de lekkerste en geeft de taartjes een volle smaak. Ze kunnen warm of koud geserveerd worden of een dag van te voren gemaakt en opgewarmd worden.

INGREDIENTEN

- 500 g bladerdeeg, aan een stuk, - 125 g tomatenpesto, - 250 g mascarpone, - 25 g parmezaanse kaas, geraspt, - 2 eierdooiers, - 8 grote tomaten, in plakjes gesneden, - enkele takjes tijm, alleen de blaadjes, - peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Het deeg voor dit overheerlijke zoete brood kneedt zichzelf. Het enige dat je hoeft te doen is alles door elkaar te roeren en 12 uur te wachten.

INGREDIENTEN

Dit recept wordt verplaatst naar infonu.nl

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2012
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Lekker lunchgerecht van geroosterde bruine boterhammen met tonijn, plakjes komkommer en een lekkere dressing met bieslook.

INGREDIENTEN

, 8 grote bruinbrood boterhammen, 1 komkommer, 1 blikje met een tonijnmoot op olie, 2 el bieslook, 2 el Halva-mayo, 1 el zure room, 1 tl bruine basterdsuiker, versgemalen zwarte peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, , 500G bloem 20g gistpoeder 1 opgehoopte eetlepel fijne suiker 1 ei 1 dl melk 2 dl water 250g rozijntjes zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Voor in de broodbakmachine. Brood van ca. 800 gram.

INGREDIENTEN

*500 gr. bloem wit, *125 ml. water, *175 ml. melk, *25 gr. boter, *1 ei, *7 gr. kaneel, *100 gr.witte basterdsuiker., *3 gr.zout, *6 gr. gedroogde gist, *75 gr. rozijnen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Hiervoor kun je me s'nachts wakker maken.Lekker bij de borrel, of bij de lunch. Kan zowel koud of warm gegeten worden

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de vulling:, 300 gr gehakt, 100 gr mager gerookt spek (in kleine stukjes gesneden), 100 gr garnalen, 2 fijngesneden uien, 2 teentjes knoflook, 5 takjes selderie, 2 eetlepels olie en zout naar smaak, , Benodigdheden voor het deeg : 125 gr boter of margarine, 1dl zure room, 2 eieren, 350 gr bloem, halve theelepel zout, 2 eierdooiers voor het bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 Voorgebakken stokbrood(niet zo`n hele dunne)-200 gr.filet americain (gewone,met pesto of pepertjes,wat je zelf lekker vindt)100 gr.champignons-wat dun gesneden paprikareepjes-4-5 plakken ontbijtspek-geraspte kaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Ouderwets recept, te gebruiken als ontbijt-, lunch- of brunchgerecht

INGREDIENTEN

200 gr. zelfrijzend bakmeelzout1 ei2 dl. melksap en geraspte schil van, 1 sinaasappel2 theel. kaneel100 gr. suiker30 gr. boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rest(je) oud stokbrood? Maak dit heerlijke hapje, stokbrood smaakt weer kersvers. (Ik bewaar ook wel eens expres een stuk stokbrood.)

INGREDIENTEN

Stokbrood, uien, extra belegen kaas, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2007
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Natuurlijk het lekkerste met zelfgeplukte paddestoelen !

INGREDIENTEN

250 gr gekookte aardappelen (een overschotje) - 50 gr vet spek - 200 gr boschampignons (cantharellen - eekhoornstjesbrood - morieljes - mousserons) - 3 eieren - 1,25 dl volle melk - 1 el fijngesneden bieslook - wat boter - peper en zout - een el fijngehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Een goed gevulde,hartige eiertaart,geschikt voor een brunch.

INGREDIENTEN

10 eieren200 cl room150 gr geraspte kaas150 gr reepjes ontbijtspek150 gr blokjes ham200 gr gesneden ui150 gr preiringenpeper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Marokkaanse platte broodjes

INGREDIENTEN

500 gr. bloem (men kan ook 2 soorten gebruiken naargelang de smaak), 1 ei - een koffiel. zout - 20a25 gr. gist, (indien men het deeg met de broodmachiene maakt slechts 10 gr. gist gebruiken)., 300 ml. lauw water.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Ik kreeg dit recept van een vriendin, zo leuk en helemaal als je kinderen hebt of over de vloer krijgt. Ook leuk om ze woensdagmiddag bezig te houden en leuk bij het ontbijt, de paastafel, pinksteren, verjaardagen enz...

INGREDIENTEN

- 60 ml melk, - snufje zout, - 60 ml water, - 10 gram gist, - 10 gram boter, - 10 gram suiker, - 200 gram patentbloem, - 20 gram gesmolten chocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2013
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Een recept van Jamie Oliver, opgedaan uit een van zijn tv-programma's.

INGREDIENTEN

500 g bloem * 1 eetl. zout * 1 eetl. suiker * 13 gram gedroogde gist * 5 dl. water * 200 g parmaham/droge ham * 6 eieren * 1 bol mozzarella * zakje parmezaanse kaas * bosje basilicum * zongedroogde tomaten * olijfolie * rozemarijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Vinden jullie dat broodje ook zo lekker bij V&D met verse bieslook erover?Ik heb hem geprobeerd na te maken en hij is lekker!

INGREDIENTEN

1 pakje mon-chou, 1-2 teentjes knoflook, verse bieslook, 1 bakje kwark, desgewenst bakje paturain (tuinkruiden-knoflook), peper en zout, ijsbergsla, 4 pistoletjes, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Voor ouderwetse wentelteefjes bestaat eigenlijk geen duidelijk recept. Het is een gerecht dat in verschillende Europese landen voorkomt onder verschillende namen.

INGREDIENTEN

, , 1 citroen, 1 ei, 1/4 liter melk, 100 gr geraspte oude kaas, 2 eetl. fijngehakte Provencaalse kruiden, 2 eetl. fijngehakte bieslook, zout, peper, nootmuskaat, 8 sneetjes oud wit- of bruinbrood, 50 g boter, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een snel te bereiden hartig hapje en eindeloos te combineren met verschillende soorten kaas, verschillende pestos of probeer ook eens een chutney.

INGREDIENTEN

2 eieren, 2 volle eetlepels pesto, ± 60 gr oude Goudse kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2010
  •  
  •  0-10 min.

Echt weer is iets heel wat anders.

INGREDIENTEN

4 sneetje witbrood, 50 gram Mon Chou, op kamertemperatuur, 75 gram gerookte zalm (zalm snippers), 1 el gesnipperde bieslook, 50 gram jonge kaas,in plakjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijk hartig brood, lekker bij soep, Italiaanse gerechten, of bij een glaasje wijn. Te maken in de broodmachine

INGREDIENTEN

40 gr. gedroogde tomaten (niet op olie-basis), 260 ml water, 5 el pesto, 450-475 gr. witte bloem, 2 el suiker, 10 gr. zout, 4 gr. gist, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Recept van Sjef de Bie (vroeger bakker in Uden).

INGREDIENTEN

Voor 24 worstenbroodjes:, 2 pond h.o.h. gehakt, 600 gram Koopmans kristal-bloem, 75 gr boter op kamertemp., 10 gr (=dessertlepel) zout, 15 gr (=eetl) suiker, 2 zakjes Koopmans gist, 4 dl. melk, ei, gehaktkruiden, 2 beschuiten.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Je kan ze ook vullen met hazelnootjes of chocolade. Dan heb je heerlijke Pain-au-Chocolats. Mmmmmmm

INGREDIENTEN

, 20 gram verse gist (verkrijgbaar bij de bakker), 1/8 l koude melk, 250 gram tarwebloem (en wat extra voor het uitrollen, 2 el suiker, 1 snufje zout, 1 ei (en 1 eidooier voor het bestrijken), 125 gr. roomboter op kamertemperatuur,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Echt smullen , genietend het weekend beginnen

INGREDIENTEN

, 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gepelde tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, eventueel handje taugé, 400 g rundergehakt, 2 eetl. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout, peper, ketjap, sambal,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

HET IS MAKKELIJK OM ZE KANT EN KLAAR TE KOPEN MAAR EIGENGEMAAKTE SMAKEN VEEL LEKKERDE.

INGREDIENTEN

, , , 300 gram soepvlees (rundvlees), 1 vleesbouillontablet, 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon, 4 takjes peterselie, 30 gram boter of margarine, 30 gram bloem, zout, peper, nootmuskaat, 1 ei, circa 150 gram paneermeel, (vloeibaar) frituurvet of frituurolie, , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zeer pittig Turkse broodjes voor lunch die er ook nog heel leuk van vorm zijn.

INGREDIENTEN

VOOR BROODDEEG: , 500 g tarwemeel, 1 zakje droge gist (7 g), 200 ml helft melk helft water), 4 e olijfolie, 1 t zout, olijfolie voor deeg randjes insmeren, , 1. Los gist op in water, laat het tenminste 10 min. staan en roer het vervolgens glad., 2. Zeef bloem op een werktafel en maak met een krabbetje een kuil in het midden., 3. Strooi zout langs rand van bloem., 4. Doen gistoplossing en olijfolie in kuiltje en werk bloem met vingertoppen erdoor van binnen uit naar buiten tot er een gebonden deeg ontstaan., 5. Kneed deeg voor 8-10 min. tot er een elastische deeg vormt., 6. Bol deeg op en doen in een met bloem bestuift schaal en doen daarover een stuk plastiek., 7. Laat deeg op een warme plaats voor 45-60 min. rijzen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-06-2012
  • Turks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Afbak broodjes(kaiserbroodjes), 1 ei per broodje, Reepjes kipfilet, Cherry tomaatjes of roma tomaten, Geitenkaas, Verse bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zomers verwenhapje met garnalen

INGREDIENTEN

250 gr garnalen,1 rood spaans pepertje,1 teentje knoflook,1/2 theelepel gemberpoeder,1/2 theel korianderpoeder,sap van 1/2 citroen,2 eetl sesamolie,1 bl ananas blokjes,bieslook,komkommer.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 2 teentjes knoflook. overlangs gehalveerd, - 1/2 tl middelfijn zeezout, - 3 el olijfolie extra vergine, - 25 blaadjes kersverse munt, - 250 gram Romaatjes, - zwarte peperkorrels,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2007
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een lunch-of hoofdgerecht maar wel heel anders.

INGREDIENTEN

*3 broodjes*4-6 el kruidenboter*250 gr kleine champignons*1 plak van 80 gr salami *1 plak van 125 gr ham *2 uien*1-2 eetl.olie*zout*peper*3-4 el gehakte tuinkruiden(peterselie,bieslook)*3 eieren*200 gr kwark*

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  •  
  •  30-60 min.

PANE DI ROSMARINO Dit wordt met Pasen in Toscane gegeten, er worden vloer broden gemaakt. In dit recept wordt gedroogde rozemarijn gebruikt, in het originele recept in Italië gebruikt men een takje rozemarijn om mee te bakken met de rozijnen, als de rozijnen zijn gebakken wordt het takje verwijderd. Ik vind wel de droge rozemarijn erdoor ook lekker.

INGREDIENTEN

4 e olijfolie, 35 g rozijnen (als je van meer rozijnen houdt, doen jij meer), 1 e gedroogde rozemarijn naaldjes, 500 g patentbloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 t zout, 3 e witte basterdsuiker, 1/2 e boter om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2008
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Brood met krenten gekruid met kaneel

INGREDIENTEN

400 ml. lauw warme melk, 50 gr. boter, 4 theelepeltjes zout, 790 gr meel, 4 theelepeltjes kaneel, 11 gr gist., 100 gram krentjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een lauwwarme salade van wintergroente, gemengd met de smaak van Zuid-Europa

INGREDIENTEN

400 gr. spruitjes100 gr. tauge2 middelgrote aardappels150 gr. mager gerookt, spek1/2 rode paprika50 gr. zwarte olijven, zonder pit2 eetl. balsamico azijn, 6 eetl. olijfolie1 teentje knoflookversgemalen zwarte peperzout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2005
  •  
  •  20-30 min.

Lekkere, zelfgemaakte ragout van riblappen.

INGREDIENTEN

750 gr. riblappen3 rundvleesbouillonblokjes125 gr. gerookte spekblokjes1, flinke ui2 tenen knoflook500 gr. champignonseen handvol verse, fijngehakte, peterseliepeperfoeliekerriepoeder2 dl. room culinair of slagroomca. 50, gr. + 30 gr. boterca. 50 gr. bloemflinke scheut melkbouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gegarandeerd succes op een zomerse dag!

INGREDIENTEN

3 kipfilets, 2 mooi rijpe mango`s, geitenkaas, veldsla, pijnboompitjes en gehakte bruine amandelen, verse thijm takjes, semi zontomaatjes (niet helemaal gedroogd), ketjap, spaans pepertje,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2012
  •  
  •  10-20 min.

Van de week deze heerlijke burgers gemaakt. En ik zal ze zeker vaker maken, want het was echt een lekkere burger!!!

INGREDIENTEN

, 450 gram tartaar, 2 el olijfolie, 1 zakje Gyrosmix van Knorr, 1 teentje knoflook, heel fijn gehakt, beetje paneermeel, 1 grote rode ui, in dunne halve ringen, 1 rode paprika, in dunne reepjes, beetje gesneden ijsbergsla, 4 zachte witte bollen met sesamzaadjes, Knoflooksaus of tzaziki naar smaak,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Grieks
  •  10-20 min.

Heerlijk bij het ontbijt de lunch ,brunch of als tussendoortje!

INGREDIENTEN

* 1 pak Witbroodmix, * 3 dl Handwarm water, * 25 g Boter, * 2 bosjes lente-uien,in ringetjes gesneden., * 24 Eetlepels Geraspte Kaas, * Gefruite uitjes.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top