Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lomo recepten (16) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Erg pittig rundvlees gerecht, liefst van al klaargemaakt in een Romertopf.

INGREDIENTEN

-1,5 kg rundvlees van het ezeltje, -2 tenen knoflook, -zout, -6 el olie, -600 g rode en groene paprika (in reepjes), -2 uien (in ringen gesneden), -4 tomaten (ontveld en in 8 gesneden), -zout en versgemalen zwarte peper, -1/8 liter rode wijn, -paprikapoeder en gemberpoeder, -40 g tomatenpuree, -100 g ontbijtspek in plakjes, -peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pond malse biefstuk, in reepjes gesneden, olijfolie, 1 grote ui, in stukjes gesneden, 2 knoflookteentjes, fijngesneden, 1 of 2 pepers, fijngesneden en evnt. ontpit, 2 tomaten, in blokjes gesneden, 1 paprika, in blokjes gesneden, 1 theel. oregano (of gehakte peterselie naar smaak), zout en peper, , frites, , gekookte witte rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tapas

INGREDIENTEN

Varkens lendestuk, Ui, Knoflook, Witte wijn, Bouillonblokjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-1999
  • Spaans
  •  10-20 min.

Peruaans gerecht met rundvlees

INGREDIENTEN

500 gram baklappen, plantaardige olie, 2 grote aardappelen (geschild en in dunne plakjes gesneden, 1 teentje knoflook, zout naar smaak, peper naar smaak, komijnzaad naar smaak, oregano naar smaak, 1 grote ui in ringen gesneden, 1 chili in stukjes gesneden, 3 eetlepels azijn, 1 vleestomaat in stukjes gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Peruaans gerecht met rundvlees

INGREDIENTEN

500 gram baklappen, plantaardige olie, 2 grote aardappelen (geschild en in dunne plakjes gesneden, 1 teentje knoflook, zout naar smaak, peper naar smaak, komijnzaad naar smaak, oregano naar smaak, 1 grote ui in ringen gesneden, 1 chili in stukjes gesneden, 3 eetlepels azijn, 1 vleestomaat in stukjes gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Argentijnse Gegrilde filetsteak

INGREDIENTEN

1 haasbiefstuk a ca. 250 gr, zout, peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Opgerolde Kaasomeletjes

INGREDIENTEN

5 eieren, losgeroerd, 25 gram bloem gezeefd, ca 1 1/2 dl melk, zout, witte peper uit de molen, 3 etl. gesmolten boter, ca. 75 g fijnggeraspte oude mahon-kaas of andere oude kaas, 1 eetl. fijngesneden dragonblaadjes (draadjes), ca. 200 g lomo (gepekeld varkensvlees), in plakjes gesneden

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Spaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Leuk voor als je veel eters hebt op een verjaardag of zo...

INGREDIENTEN

200 gr runderfilet aan een stuk, 1 ui, 1 eetlepel boter, 1 ? theelepel maizena, 5 eetlepels water, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel mosterd, zout, versgemalen witte peper, 2 eetlepels slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Runderlende met olijven. Een gerecht uit Chili en Uruquay

INGREDIENTEN

1 ui, 4 tenen knoflook, 4 tomaten, 750 gr. contrefilet, 2 mesp witte peper, 1 1/2 theel zout, 2 eetl bloem, 4 eetl olijfolie, 1 1/2 dl witte wijn, 20 zwarte olijven zonder pit, 2 hardgekookte fijngehakte eieren, 2 eetl fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dunne plakjes varkensvlees met ham, kaas en mozzarella

INGREDIENTEN

12 dunne plakken varkensvlees* 100 gram geraspte gruyere* 100 gram serranoham* bolletje mozzarella* 1 deciliter olijfolie* zout en peper* basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkenslende in het bier

INGREDIENTEN

1 kg varkenslende aan een stuk, olie, 500 gram sjalotjes, liefst zo klein mogelijk, 30 pruimen zonder pit, 1/2 liter bier, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kleine opgerolde omeletjes die voorzien zijn van een vulling met kaas en gepekeld varkensvlees (lomo). De omeletjes worden in schuine stukken gesneden en koud als een tapa opgediend.

INGREDIENTEN

6 eieren, losgeroerd, - 35 gram bloem, gezeefd, - ca. 1,75 dl melk, - zout, - witte peper uit de molen, - 3 eetl. gesmolten boter, - ca. 75 gram fijngeraspte oude Mahon-kaas, - 1 eetl. fijngesneden (draadjes) verse dragonblaadjes, - ca. 200 gram lomo (gepekeld varkensvlees), dunne plakjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.

Een Chivito is de Uruguayaanse variant op de hamburger. Het is snel en makkelijk te maken en bovendien overheerlijk! De Chivito omschreven in dit recept is Uruguayaans. Echter, de Uruguayaanse keuken wordt hier (nog) niet vertegenwoordigd, maar de Argentijnse(rio de la plata) keuken lijkt er sterk op.

INGREDIENTEN

1 plak biefstuk (churrasco de lomo), 1 blaadje sla, paar uienringen, 1/2 gesneden tomaatje in platte stukken, plakje bacon (panceta), 1/2 hard gekookt ei in plakjes, 1 plakje ham, 1 plakje kaas, 2 a 3 olijven zonder pit, 1/2 paprika gesneden in lange stukken, brood; flink wit puntje (hamburger brood is ook mogelijk).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Bbq mix

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 1 takje peterselie, ? kg mollejas (kalfszwezerik), 2 ri?ones (lamsniertjes), 1? dl azijn of rodewijnazijn, zout /zeezout, 1 corazon (runderhart), 1 kg asado de tira (spareribs), adobo de salmuera (vlees marinade), 4 chorizos (Argentijnse worstjes), 8 chuletas de cordero (lamskoteletjes), 4 bief de lomo (filetsteak), chimichurri (Kijk evt. bij sauzen), versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Argentijns
  •  20-30 min.

Argentijnse Barbeque

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 1 takje peterselie, ? kg mollejas (kalfszwezerik), 2 ri?ones (lamsniertjes), 1? dl azijn of rodewijnazijn, zout /zeezout, 1 corazon (runderhart), 1 kg asado de tira (spareribs), adobo de salmuera (vlees marinade Ingredienten:, ? liter warm water, 2 tl. zeezout, ? tl. gemalen zwarte peper, 1 el. limoensap of azijn of rode of witte wijn., Meng alle ingredienten door elkaar.), 4 chorizos (Argentijnse worstjes), 8 chuletas de cordero (lamskoteletjes), 4 bief de lomo (filetsteak), chimichurri (Ingredienten:, 2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels, fijngesneden peterselie), 2? dl extra vergine olijfolie, 1?dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper, Bereiding:, Pel de uien en de knoflook en snijd ze ragfijn., Was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de Spaanse pepers en snijd tomaten en pepers fijn., Was de peterselie, snijd de stengels af en snijd het blad fijn., Meng alle ingredienten door elkaar en doe het mengsel in een aardewerken, porseleinen of glazen pot die afgesloten kan worden. laat de pot met inhoud ongeveer 24 uur op kamertemperatuur staan.), versgemalen zwarte peper, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Argentijns
  •  60-120 min.

Ik weet niet wat "Lomo" betekent en weet ook niet meer van waar ik dit recept heb, maar het is lekker en gemakkelijk klaar te maken.

INGREDIENTEN

, Mals varkensgebraad van ongeveer 1kg. - 1 ui - 1 grote vleestomaat - 1 gele paprika - 1 klein blikje tomatenpuree - snuifje suiker, , , , 1/2kg champignons - mespunt gemberpoeder - mespunt paprikapoeder - mespunt lookpoeder - 200gr kleine blokjes gerookt spek - 150cl. rode wijn - een takje tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Lomo

Lomo

Lomo is een belangrijk ingrediënt in de Spaanse keuken. Het woord lomo betekent varkenslende of wel filet, wat een stuk vlees zonder botten of graten is en veelal het minst vette gedeelte van een varken. In Spanje wordt filet voornamelijk als voorafje gegeten. Filet van een varken wordt in Spanje lomo de cerdo genoemd. Er zijn verschillende gerechten met lomo, je kan een wat groter stuk varkenslende vullen met verschillende groenten of gehakt en het vlees in de oven bakken. Ook kun je kleine stukjes roosteren en serveren met verschillende soorten sauzen. Een speciale variant is de gekarameliseerde varkenslende, die alleen op traditionele wijze gemaakt wordt.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top