Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

366 loempia recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Loempia's gevuld met kip en groenten

INGREDIENTEN

Loempia vellen:, 200 gr bloem, 50 gr maizena, 2 eiwitten, mespuntje zout, 1/2 lt. water., , Voor de vulling:, 1 kipfilet, 200 gr. tauge, klein preitje, 1/2 winterpeen, 1/2 bosje selderij, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, 3 eieren, 1/4 blokje trassie, zout/peper, nootmuskaat, vet-sin, kippebouillontablet, olie., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere loempia's, met alles erin wat je lekker vind..

INGREDIENTEN

20 diepvries loempia vellen, 250 gram kipfilet, 100gram sunrise rijstvermicelli(mihoen), 200 gram tauge, 8-10 takjes selderie, 1 kleine witte kool, 1 grote ui, 4 eetlepels aji-no-moto, peper, 1 theelepel suiker, 150 gram fijngesneden wortel uit de pot, olie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Surinaams
  •  10-20 min.

Leuk als tussendoortje of voorgerecht

INGREDIENTEN

, loempia vellen (niet te groot), 200 gr mager varkensvlees,kip of ham, olie, 1 ui, 1/2 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel ketjap manis, 1 prei, 100 gr tauge, 200 gr witte kool, 2 teentjes knoflook, zout, scheutje bouillon, 1 ei,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Rundergehakt voor 40 loempia`s heb je 3kg nodig en voor 16 loempia`s ongeveer 1 kilo daarbij nog 2 prei en wortelen stuk of 8 en voor 40 loempia`s 6 preien en 500 gram wortelen. en eieren. en de loempia vellen kan je gewoon halen in de toko of in het vriesvak bij je supermarkt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2013
  •  
  •  60-120 min.

Ik gebruik het altijd als snack bij de borrel en bij een indonesich rijsttafel.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 1 bamie pakket, als extra groente doe ik er nog een klein preitje bij., 1 klein uitje als dat niet in het pakket zit, een scheut ketjap manis, 2 eetlepels sambal oelek, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel ve-tsin, olie om in te bakken (het liefst arachide olie), bladerdeeg 20 plakken, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Loempia met zelfgemaakte loempiavellen

INGREDIENTEN

Voor de loempiavellen:, - 0,5 liter melk, - 75 gram bloem, - 2 eieren, - zout, - 0,5 liter olie, , Voor de vulling:, - 3 eetlepels fijngesneden Chinese kool, - half pakje tauge, - 1 stuk tahoe, - 3 takjes selderie, - 1 uitje, - 2 teentjes knoflook, - 150 gram rund-/varkens-/kippenvlees, - verse pepers, - 50 gram verse garnalen, - 50 gram Rebong (jonge bamboe), - 2 lepels olie, - mespunt witte chinese poeder, - zout naar smaak, - mespunt trassie, , Voor de saus:, - 2 lepels tomatenketchup, - 1 pepertje, - 2 lepels water, - 1 teentje knoflook, - 1 theelepel suiker, - zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Chinese loempia's met een Vietnamees velletje

INGREDIENTEN

1 enkele kipfilet, 1 varkensfiletlapje, in reepjes gesneden, 50 g schouderham, in reepjes, 1/4 spitskool in reepjes, 11/2 ons tauge, wit van 1 prei, fijngesneden, 1/2 blikje bamboe, 2 eetl gesnipperd selderijblad, zout, peper, 1 t knoflook, djahe en vetsin.Ik had loempiavellen gekocht bij de toko en dat bleken van die dunne velletjes voor Vietnamese loempiaatjes te zijn. Ging prima overigens en waarschijnlijk minder vet.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Filotdeeg, Roerbakgroenten zoals courgette, wortel, prei, paprika, tauge, lente-uitje, etc., etc,. kruiden, olie., Kipfilet.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indische lekkernij in deegmantel

INGREDIENTEN

, vulling: 500 gram kip, 1 teentje knoflook, 2 uien, 1/2 theel.koenjit, stukjes bamboe, 1 preitje, 500 gram taugee, beetje witte kool, bouillon blok., velletjes:, water, bloem, en ei,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Vulling:, 500 gram kip, 1 teentje knoflook, 2 uien, 1/2 theel.koenjit, stukjes bamboe, 1 preitje, 500 gram taugee, beetje witte kool, bouillon blok., , velletjes:, water, bloem, en ei

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2013
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

 3 a 4 kippenbouten,  Kipbouillonblokje,  Witte kool,  Wortel,  Prei,  Mihoen (doorzichtig),  2 tenen knoflook,  Sojasaus,  Zonnebloemolie,  Kipkruiden,  Peper,  Maggi,  Kerrie,  Ei,  Loempiavellen chinees,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2011
  •  
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

* 20 st loempiavellen, * 350 gr witte kool, * 0.5 winterwortel, * 2 bosuitjes, * 0.5 prei, * 1 ons tauge, * 0.5 rode of groene paprika, * 1 klein uitje, * 2 schijfjes gember, * 2 teentjes knoflook, * 1 el peterselie, * 4 champignons, * 1 kipfilet (? 1 ons), * 3 eieren, * 0.5 tl trassi, * 0.5 tl sambal (of 0.5 rood pepertje), * 1 snufje gemalen kummel, * 1 tl bouillonpoeder, * 0.5 tl kerrie, * 2 el sesam- of arachideolie, * zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lekker als toetje na patat:-)))))))))

INGREDIENTEN

Banaan, Bananen, poedersuiker 1.5 eetlepel (of 1,5 eetlepel fructose), 2 thee lepels kaneel, loempia vellen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een overheerlijke loempia

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 200 gram bloem, 50 gram maizena, 1 ei, 1 mespunt zout, (arachine) olie om te kunnen bakken, , voor de vulling:, "250 gram magere hamlappen, 2 uien, 150 gram prei, 150 gram chinese spits of wittekool, 75 gram tauge, 3 eetl. olie, 2 eetl. ketjap manis, 1 a 2 theel.sambal oeloek of sambal tjampoer, 0,5 theel. ve-tsin, 6-8 eetl olie om de loempia's in te bakken, , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit was onderdeel van mijn Valentijnsdiner (rijsttafel). Lekker bijgerecht, maar kan ook heel goed als borrelhapje tussendoor.

INGREDIENTEN

(Ik maak de vellen niet zelf, maar koop ze kant en klaar uit de diepvries) (de bereidingstijd is dan veel korter). Voor de liefhebber toch het recept om zelf de deeg vellen te maken:, DEEG voor ca 12 vellen: 200 gr bloem, 50gr maizena, 1 ei, 1 mespunt zout, olie om in te bakken, 4 dl koud water, VULLING: Gehakt, wortelen(3), 2 uien, 1 smalle stengel prei, 100 gram tauge, 2 el ketjap manis, 1 a 2 tl sambal, 1/2 tl knoflook poeder of 1 a 2 teentjes knolook, 1/2 tl ve-tsin, bodem olie in de wok om de loempias in te bakken.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Deeg:1 pond bloem,1 ei,zout,water tot ongeveer pannekoekdeeg., Vulling:1 tahoe,2 ons tauge,een beetje kool,2 ons varkensvlees of kipfile,selderij,boontjes,1 pak bami,zout,peper en prei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Glutenvrij

INGREDIENTEN

10 Gedroogde rijstvellen diameter 16 cm 10 Gedroogde rijstvellen diameter 22 cm 200 gram gedroogde Mihoen. 300 gram gemengde groenten; bijvoorbeeld doperwten, mais, sperzieboontjes (in echt kleine stukjes), tauge? Een klein bosje verse koriander fijngeknipt. 2 bolletjes gember fijn gesneden. 200 gram kipfilet; in kleine stukjes gesneden. Ketjap /scheutje maggi Zoete chilli/loempia saus Voor de liefhebbers 1 rode peper in fijne stukjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker als voorgerecht, tussengerecht of hoofdgerecht

INGREDIENTEN

, een halve witte kool, 250 gram fijngesneden snijbonen, 250 gram tauge, 1 blok tahoe, 400 gram kipfilet, 1 fijngesneden ui, 1/2 fijngesneden Spaanse peper, 6 eieren, 1 pakje maizena, 250 gram bloem, 3 glazen water, olie, zout, 1 bouillonblokje, 1 tl tomatenpuree, zwarte peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Fout moet verwijderd worden, Kijk naar het recept glutenvrije loempia

INGREDIENTEN

10 Gedroogde rijstvellen diameter 16 cm 10 Gedroogde rijstvellen diameter 22 cm 200 gram gedroogde Mihoen. 300 gram gemengde groenten; bijvoorbeeld doperwten, mais, sperzieboontjes (in echt kleine stukjes), tauge? Een klein bosje verse koriander fijngeknipt. 2 bolletjes gember fijn gesneden. 200 gram kipfilet; in kleine stukjes gesneden. Ketjap /scheutje maggi Zoete chilli/loempia saus Voor de liefhebbers 1 rode peper in fijne stukjes

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

**

INGREDIENTEN

Loempia-vellen, Kipfilet gebakken, varkensvlees gebakken, zacht. Gekookte ham in blokjes., Dunne pre, dun snijden, dan hakken., tauge., bambu in lucifer-reepjes snijden, sesam-olie, oestersaus, chineese sojasaus, vet-sin., , Saus:, half tomaten ketchup, kwart gembersiroop, kwart room, iets droge sherry, Goed mengen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-1999
  • Chinees
  •  20-30 min.

Lekker met de kant en klare roedjak sambalsaus (Conimex, piep)

INGREDIENTEN

Voor het deeg : 200 gram bloem, 50 gram maizena, 1 ei, mespunt zout, olie om te bakken, , voor de vulling : 250 gram magere varkenslappen, 2 uien, 150 gram prei, 150 gram Chinese kool, 75 gram tauge, 3 el. olie, 2 el. ketjap manis, 1-2 sambal oelek, halve tl. knoflookpoeder, halve tl. ve-tsin

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de marinade :, 1 theelepel maizena of allesbinder -, 1 eetlepel donkere sojasaus of ketjap -, 1/2 eetlepel chinese kook-rijstwijn -, Voor de vulling :, 250 gram hamlappen -, 10 middelgrote gedroogde chinese paddestoelen -, 1 stukje gemberwortel van circa 2 cm -, 250 gram Chinese kool -, 8 bosuitjes -, 10 waspeentjes -, 250 gram tauge -, 1 1/2 eetlepel maizena of allesbinder -, 6 dl arachideolie -, 1 1/2 eetlepel donkere sojasaus of ketjap -, 1/2 theelepel zout -, 125 ml kippenfond -, Voor de loepiavellen :, 375 gram bloem -, 125 ml lauw water -, 1/2 theelepel zout -, Voor de loempiasaus :, 2 eetlepels lichte sojasaus -, 1 eetlepel chinese azijn, , , ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 100 gram katenspek, 3 rode uien, 1 kleine prei, 1 babi-pangangsblok, ketjap, zout, 100 gram tauge, 4 loepiavellen, eiwit

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 3 eetlepels olijfolie, 500 gram rundergehakt, zout en peper, 2 sprietjes bieslook, 20 plakjes filodeeg, eigeel van 2 eieren

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2007
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Prei

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit originele recept is van Restaurant Oriëntal Garden in Koudekerke.

INGREDIENTEN

Taugé, bamboe scheuten, wortel, prei, ui, zout, peper, suiker, ve-tsin, kook sherry, sesamolie, bloem, meel, zout, eieren, water, kipfilet

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2013
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr bloem, 1 ei, 500 ml melk(of water)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 loempiavellen (diepvries), 250 gr magere varkenslappen, 2 uien, 150 gr prei, 150 gr wittekool, 75 gram tauge, 10 el olie, 2 el ketjap, 2 tl sambal, 0,5 tl knoflookpoeder, 0,5 tl ve-tsin,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 gram garnalen, 125 gram kipfilets, 125 gram wortelen, 125 gram tauge, 25 gram soun (rijstvermecelli), 2 stuk(s) eieren, 2 stuk(s) lente-uitjes, 3 stuk(s) maggiblokjes, zout, 1 eetlepel(s) suiker, 0.50 theelepel(s) peper, 1 stuk(s) uien, 1 teentje(s) knoflook, 2 eetlepel(s) olie, 1 pakje(s) loempiavellen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Dit recept van Vietnamese loempia`s staat nog niet op Smulweb. De vulling is eenvoudig, maar verrukkelijk. Veel lekkerder dan de gekochte loempia`s. Trakteer deze eens op een feestje, het wordt een succes! Een recept van Sylvia Witteman uit de Volkskrant.

INGREDIENTEN

20 loempiavelletjes - 100 gr witte kool - 1 wortel of winterpeen - 100 gr mihoen - 200 gr varkensgehakt - 50 gr (Hollandse) garnalen - 3 teentjes knoflook - 1 theelepel suiker - flinke scheut Nam Pla (Thaise vissaus) - zonnebloemolie of arachide olie - eventueel wat losgeklopt eiwit

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2004
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb ze als bijgerecht hier neergezet. Maar als je ze kleiner maakt heb je natuurlijk een lekkere borrelhap. Persoonlijk vinden wij ze lekkerder dan loempia`s uit de winkel. Maar laten we eerlijk wezen je moet er wel even moeite voor doen om ze te maken.Nou ja,das ook zo gebeurt hoor.

INGREDIENTEN

1 Winterpeen., Klein bakje taugé., 1 Smalle prei., 1 Kipfilet., Serehpoeder,laos,ketoembar., Beetje ketjap manis., Beetje sambal., Verse peper, wat grof zeezout., Beetje olie om mee te bakken., En natuurlijk niet te vergeten 1 pak filodeeg.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Wel even werk, maar goed in te vriezen

INGREDIENTEN

Loempia vellen, spitskool, wortels, prei, taug??, kipfilet, zwarte peper, zout, ketjap, olie, uien, knoflook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Chinees
  •  20-30 min.

Een loempia maar dan weer eens anders

INGREDIENTEN

Loempia, 1 plak ham, 1 ei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  •  
  •  0-10 min.

Recept van Sandhia

INGREDIENTEN

4 theelepels Aji-No-Moto -, 2 theelepels Exotimex Knoflook -, Exotimex Mastersauce -, Exotimex Redi Pepre Sauce -, 1 Madam Jeanette peper -, 100 gram Kouseband -, olie -, 8-10 takken selderij -, zout -, 1 kleine witte kool -, 1 theelepel suiker -, 20 loempiavellen diepvries -, 100 gram mihoen -, 200 gram tauge -, 60 gram bamboescheuten -, 150 gram wortel uit pot, fijngesneden -, 250 gram kipfilet -, 1 grote ui, , , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 theelepels Aji-No-Moto, -2 theelepels Exotimex Knoflook, -Exotimex Mastersauce, -Exotimex Redi Pepre Sauce, -1 Madam Jeanette peper, -100 gram Kouseband, -olie, -8-10 takken selderij, -zout, -1 kleine witte kool, -1 kleine witte kool, -1 theelepel suiker, -20 loempiavellen (diepvries), -100 gram mihoen, -200 gram tauge, -60 gram bamboescheuten, -150 gram wortel (uit pot, fijngesneden), -250 gram kipfilet, -1 grote ui,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams Voorgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere loempia

INGREDIENTEN

* 1ui, * 500 gram gehakt, * 2 eigeel, * 2 eiwitten, * mie, * zout, * peper, * stukjes touge, * Loempia vellen, * peen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker als hapje of gewoon als avondeten. En helemaal leuk om zelf te maken

INGREDIENTEN

Loempia vellen ( vriesvak supermarkt), Fijn gesneden soepgroente ( of groente naar keuze ), Taugé, Hamblokjes, 2 tl. Sesamolie, 1 liter Arachideolie, 1 liter kokend water,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2015
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

 Zak garnalen,  Paprika,  Tauge,  Witte kool,  Longkou vermicelli,  Ui,  Wortel,  Marsala,  Nasikruiden,  Sojasaus,  Loempiavellen chinees,  ei,  arachide olie om te frituren

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2011
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top