Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

34 limburgse vlaai recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een recept uit 1934 , voor elctrisch koken.Een Limburgsche vlaai kan gemaakt worden van een gistdeeg(eenvoudige vlaai) of van een fijnere deegsoort, waarin geen gist verwerkt wordt, waardoor het gebak het karakter krijgt van een vruchtentaart (fijne vlaai).

INGREDIENTEN

Eenvoudige vlaai (3 stuks)., 1 kg bloem, ongeveer ? liter lauwe melk, 50 g gist, 200 g boter, 100 g suiker, iets zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Limburgse vlaai Basisrecept voor gist deeg (2 vlaaien) bakvorm 28 cm

INGREDIENTEN

Basisrecept voor gist deeg (2 vlaaien) bakvorm 28 cm, , 1 zakje drooggist, 1 pond bloem ( plus 50 gram extra om uit te rollen), 300 ml lauwe melk, 60 gram suiker (of 3 theelepels STEVIA), 1 vanille suiker, 6 eetlepels olijfolie mengen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

(Libelle, Streekgerechten uit Nederland) van "M."

INGREDIENTEN

250 g bloem, 25 g witte basterdsuiker, 15 g verse gist, 1-1? dl lauwe melk, 25 g boter, 1 ei,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Vlaaideeg lijkt erg op brooddeeg. Bij Limburgse vlaaien wordt de fruitvulling meegebakken. De vlaai wordt dus niet vaak blind gebakken. Dit kan wel en wordt weleens gedaan voor b.v aaardbeienvlaai.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 500 gr bloem, 2 dl lauwwarme melk, 1 zakje droge gist of 30 gr verse gist, 30 gr basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 snuifje zout, 60 gr boter of margarine, 1 a 2 eetlepels paneermeel 1 ei, Bloem voor het uitrollen, Fruit kan ieder fruit zijn wat je lekker vindt zoals, kersen, abricozen, kruisbessen,appels. pruimen, Abricozenjam

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-03-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200 g bloem., snufje zout., 1 dl melk., 20 g verse gist(of 10 g gedroogde), 1 el boter of margarine., 30 g basterdsuiker., 2 el olie., 1 eierdooier., 2 el slagroom.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  •  
  •  10-20 min.

Gebak

INGREDIENTEN

350 gr gedroogde pruimen, 250 gr bloem, mespunt zout, 25 gram basterd suiker, 15 gr gist, 1 1/5 dl melk, 1 ei, 75 gr boter, poedersuiker om te bestrooien.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 g meel, 40 g (riet)suiker, ½ zakje vanillesuiker, 20 g verse gist, 150 ml melk, snufje zout, 45 g roomboter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een recept uit 1934 , voor elctrisch koken. Een Limburgsche vlaai kan gemaakt worden van een gistdeeg(eenvoudige vlaai) of van een fijnere deegsoort, waarin geen gist verwerkt wordt, waardoor het gebak het karakter krijgt van een vruchtentaart (fijne vlaai).

INGREDIENTEN

Voor de fijne vlaai.,, 300 g zelfrijzend bakmeel (of 300 g bloem en ? pakje bakpoeder), 80 g suiker, 80 g boter, 1 ei, 1 pakje vanillesuiker, ? dl melk.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Voor vlaaiplaat van 28 cm. doorsnede/8-10 stukken vlaai

INGREDIENTEN

300 gram bloem, 20 gram gist, 20 gram suiker, 2,5 dl. melk, 150 gram boter, fruit, rijst of pudding met kruimels, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Voor elke smaak !!

INGREDIENTEN

Basis recept voor 4 vlaas, 750 gram bloem, 50 gram gist, 15 gram zout, 75 gram basterd suiker, 300 gram margrine, 300 gram water/melk(lauw)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Bijv. met slagroom en chocoladevlokken. Heerlijk bij een kopje Limburgse koffie

INGREDIENTEN

Recept: Gistdeeg voor vlaai., 1/2 dl.melk*, 1/2 ei 3 gr.gist*, 100 gr. bloem*, 10 gr. boter*, 5 gr. basterdsuiker*, iets zout*., Rijstebrij., 1 l. melk* 100 a 150 gr. rijst iets zout* 60 gr. suiker* 1 a 2 eieren* vanillestokje of vanillesuiker*

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk romige vlaai.

INGREDIENTEN

Voor de bodem: 250 gr. bloem, 11/4 dl. volle melk, 12.5 gr. droge gist, 35 gr. zachte roomboter,1 losgeklopt ei, 1 eetlepel witte basterd suiker, snufje zout, snufje backin. Voor de vulling:1 liter volle melk, 250 ml. slagroom,175 gr, suiker, 1 vanillestokje, 110 gr. dessertrijst, 3 eieren., voor de afwerking;250 ml.slagroom, grote tablet pure chocolade, geraspt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor een vlaai van 35 cm doorsneden (voor een van 20 cm doorsneden: de hoeveelheden halveren), Voor het deeg:, 250 g bloem -, 75 g boter -, 15 g gist -, 30 g witte basterdsuiker -, snufje zout -, 1 1/2 dl lauwwarme melk -, 1 losgeklopte ei -, , Voor de vulling:, 750 a 1000 g kwetsen -, suiker en kaneel naar smaak, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker eigengemaakte vlaai

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 200 g Koopmans Witbrood, 75 ml handwarm water, 75 g boter, 1 zakje vanillesuiker (8 g), voor de vulling:, 500 ml rijstepap (uit de koeling), 1 ei, 200 ml slagroom, Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom, 25 g suiker, voor decoratie:, 200 ml slagroom, 2 el suiker, 1 zakje slagroomversteviger, hagelslag,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 1 liter volle melk, 160 gr kortkokende rijst, 125 gr suiker, 1 eetlepel custardpoeder, 3 gesplitste eieren, 2 eetlepels sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Grand Marnier), 1 mespunt zout, , Voor de bodem:, 15 gr verse of 7 gr gedroogde gist, 1 eetlepel suiker, 1 dl lauwe melk, 250 gr bloem, 20 gr boter, 1/2 losgeklopt ei, 1 theelepel zout, een gladde ingevette vlaaivorm van 28-30 cm doorsnee met een rand van, minstens 3 cm,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Greumelkesvlaai

INGREDIENTEN

Pudding:, 4 dl melk, 36 gram custard, 40 gram suiker., , kruimeldeeg:, 150 gram boter, 200 gram bloem, 150 gram suiker.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Deze verrukkelijke vlaai word gemaakt van brooddeeg gevuld met fruitmoes en/of pudding/pap

INGREDIENTEN

Basisdeeg: 250gr. bloem-25gr. witte basterdsuiker-15gr verse gist-1 1/2 dl lauwwarme melk-25gr.boter of magarine-1 ei, Vulling voor rijstevlaai: 100gr.rijst-1dl melk-150gr.suiker-boter of magarine-3 eieren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Zo maak je rijstevlaai, heerlijke vlaai om zelf thuis te knutselen, het is even een werkje maar dan heb je echt wat heel lekkers.

INGREDIENTEN

25 g boter + extra voor invetten, 1100 ml volle melk, 250 g broodmix wit (pak 450 g), 175 g suiker, 1 vanillestokje (zakje 1.5 g), 125 g dessertrijst (pak 400 g), 2 bekers slagroom (a 250 ml), 1 kaneelstokje (zakje 20 g), 2 eieren, 1/2 tablet chocolade extra puur 72% (a 100 g)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2012
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gram wittebroodmix, 25 gram boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 1 1/2 deciliter lauwe melk, 1 kilo ontpitte pruimen, 100 gram suiker, 1 ei, griessuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Gistdeeg:, - 60 gr boter, - 250 gr bloem, - 1 zakje gedroogde gist, - 30 gr witte basterdsuiker, - snufje zout, - 1 ei, - 60 ml melk, - Banketbakkersroom, - 2 potten kersen, - 3el bosvruchtenjam, , Kruimeldeeg:, 125 gr bloem, 75 gr suiker, 125 gr boter,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2012
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Energie 510 kcal- Eiwit 12 g- Vet 27 g- Koolhydraten 54 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

25 g boter + extra voor invetten, 1100 ml volle melk, 250 g broodmix wit (pak 450 g), 175 g suiker, 1 vanillestokje (zakje 1.5 g), 125 g dessertrijst (pak 400 g), 2 bekers slagroom (a 250 ml), 1 kaneelstokje (zakje 20 g), 2 eieren, 1/2 tablet chocolade extra puur 72% (a 100 g)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-05-2010
  •  
  •  > 120 min.

Vlaaivorm 26 cm

INGREDIENTEN

Voor banketbakkersroom:, * 1 vanillestokje, * 5 dl melk, * 4 eidooiers, * 60 gr suiker, * 1.5 eetl maizena, * 35 gr koude boter in blokjes, voor deeg:, * 1.25 dl melk, * 20 gr verse gist of 10 gr droge gist, * 25 gr witte basterdsuiker, * 225 gr bloem, * 20 gr boter, * 0.25 theel zout, * 1 ei, voor afwerking:, * 500 gr gemengd fruit, * naar smaak wat suiker om te bestrooien.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-06-2011
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 vlaaibodem, 1 pot vruchten (of vers), 6 dl melk, 50 g suiker, 2 eieren, 2 theelepels vanillesuiker, 1 eetlepel custardpoeder, 200 ml slagroom, 100 g Lassie Dessertrijst,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een lekker knapperige ouderwetse lekkernij

INGREDIENTEN

Gewoon vlaai-deeg, grove suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

Net als vele andere recepten is dit niet op basis van gistdeeg, en zoooo lekker. Ik heb altijd moeite met het mooi uitrollen van het deeg. Voor mij is het meestal een plak karwijtje. Verder niet een moeilijk recept.

INGREDIENTEN

DEEG:, , 250 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram basterdsuiker, 75 gram boter (koud uit de koelkast), 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepeltje maagzout (zuiveringszout), 1 losgeklopt ei, , PAP:, 100 gram paprijst, 1 liter melk, 3 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 1 flesje amandel- of rumaroma, 100 gram suiker, , GARNERING:, Ongeveer 1/2 l. stijfgeklopte slagroom, chocoladeschaafsel of chocoladevlokken,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*1 l volle melk, *160 g kortkokende rijst, *125 g suiker, *1 el custardpoeder, *3 eieren gesplitst, *2 el Grand Marnier, *mespunt zout, , , Bodem:, , * 7 g gedroogde gist, * 1 el suiker, * 1 dl lauwe melk, * 250 g bloem, * 20 g boter, * 0,5 ei losgeklopt, * 1 tl zout, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 25 gram boter + extra voor invetten, - 1100 ml. volle melk, - 250 gram witte broodmix, - 175 gram suiker, - 1 vanillestokje, - 125 gram dessertrijst, - 2 bekers slagroom, - 1 kaneelstokje, - 2 eieren, - 1/2 tablet pure chocolade

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2010
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Voor de rijstepap:, , 1 liter melk, 180 g dessertrijst of paprijst, 125 g suiker, 1 el custardpoeder, 3 eieren, gesplitst, mespunt zout, , Voor de bodem:, , 10 g gedroogde gist, 1 el suiker, 1 dl lauwwarme melk, 250 g bloem, 20 gram koude hard boter, 1/2 ei, losgeklopt, 1 tl zout (klein afgestreken lepeltje), , 200 ml slagroom, klopfix, beetje suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Bodem van gistdeeg (zie basisrecept hieronder), ** pudding:, 4 dl melk, 36 gram custard, 40 gram suiker, **kruimeldeeg:, 150 gram boter, 200 gram bloem, 150 gram suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Spelt (Triticum spelta) is is een eenjarige plant uit de grassenfamilie (Poaceae). Het is een gekweekte graansoort, die reeds vóór 7000 v.Chr. verbouwd werd, en wordt beschouwd als de voorloper van de huidige tarwesoorten. In recepten kan de genoemde hoeveelheid tarwemeel of bloem door dezelfde hoeveelheid speltmeel of speltbloem worden vervangen. De hele (rijpe) speltkorrel kan trouwens ook gebruikt worden bij de warme maaltijd als vervanger van rijst. De korrels moeten dan eerst één uur geweekt worden in ruim water. Vervolgens worden zij gedurende één uur gekookt in water met wat zout. In Duitsland wordt spelt als Grünkern, dat is de onrijpe gedroogde graankorrel, in onder andere soep gegeten.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 g speltbloem, 15 g verse gist (of 4 g gedroogde), 5 g zout, 40 g boter, 15 g suiker, 1 ei, 100 g water, , Voor de appelvulling:, ca. 6 moesappels, sap en rasp van 1/3 citroen, 1 handje rozijnen, ca. 3 el suiker, 2 tl kaneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor het gistdeeg:, 400 gram bloem, 40 gram boter, snufje zout, 21 gram gist, 1 ei, 1 dl melk, 40 gram suiker., , Voor de vulling:, 800 gram appels, 50 gram suiker, 50 gram rozijnen, 2 eetlepels custardpoeder, kaneel.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-2004
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Echte limburgse rijstenvlaai.

INGREDIENTEN

Deeg: 200gr.bloem, 15gr gist, krap 1dl.melk, 20gr boter, 1/2 ei, 15gr suiker, zout, , Vulling: 1 liter melk, 180gr paprijst, 130gr suiker, 10gr bloem + custard, 3 eieren, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Eenvoudig gistdeeg voor een Limburgse vlaai

INGREDIENTEN

250 gr. bloem, 15 gr. gist, 20 gr. roomboter of margarine, 20 gr. suiker, Ca. 1 dl melk, Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze feestelijke vlaai is heerlijk en niet alleen met moederdag maar veel vaker.

INGREDIENTEN

Ingrediënten vlaaibodem 30cm, 250 gram patent bloem, 20 gram verse gist of een zakje korrelgist, 1 ei, 40 gram roomboter, 20 gram suiker, 90 gram lauwe melk, 3 gram zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-2015
  • Regionaal
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top